Osobne som toho názoru že pokial to človeka len baví ako koníček vystačí si s Pentaxom, pokial sa tomu chce venovať na 100% tak nech si kúpi Canon , alebo Nikon , ale aby boli výsledky musí siahnúť podstatne hlbšie do vrecka, základné sety či základná rada objektívov , neponúka nič viac ako ponúkne Pentax, teda okrem vyššej ceny

Pochybujem že by som si zo základnou radou C500D v DZ kite drahšom o 400€ pomohol výrazne viac ako s K-x DZ kit ktorému voči Canonu chýba asi len to zobrazenie ostriacich bodov v hladáčiku
Takých čo si kúpili na začiatok lowendy Canona či Nikonu a zostali len u setových skiel alebo len jedného je mnoho, a dopadli tak preto že si mysleli (niekto ich presvedčil) že Canon alebo Nikon je kvalitnejší, áno , ale v inej triede - nie v lowende. Bohužial len obrali sami seba o peniaze či dalšie príslušenstvo , ktoré by mali u Pentaxu v cene...
DSLR by sa mala kupovať až vtedy , ked viem čo ma baví a v čom ma terajší foťák obmedzuje, kupovať si ju len tak , lebo ju chcem, alebo pretože mi starý EVF doslúžil, alebo preto že to je HIT a nevedieť o tom základné informácie (ISO, clona, expozičný čas, hlbka ostrosti...) je hlúposť.