K-x recenze
Moderátor: Moderátoři
D700 vs. K-x
...trochu boj Davida s Goliášem ....porovnání rychlosti zpracování dat mezi Nikon D700 a Pentax K-x
http://www.youtube.com/watch?v=B6b5IJLjW68
http://www.youtube.com/watch?v=B6b5IJLjW68
Pentax
V recenzích se často objevuje zmínka o ostřících bodech, že se nezobrazují v hledáčku, i tady už se to probíralo. Fakt to znamená, že v hledáčku nejsou vůbec, ani neprobliknou jako u 200D? Sice normálně ostřím na střed a kdyžtak překomponuju, ale přeci jen jsem rád, když mi na tom středu blikne aspoň ta tečka, že jsem se s tím středem strefil 

Je to tak, v hledáčku se ostřicí body nezobrazují, ani neprobliknou. Svítí jen obecný indikátor zaostření. Fotí se s tím bez problémů.

M 28/2.8, HD FA 35/2, DA 40/2.8 XS, M 50/1.7, DA 50/1.8., DA 70/2.4, DFA 100/2.8 WR, M 135/3.5, M 200/4
Samyang 12/2.8 FE, 14/2.8, 20/1.8, 85/1.4, Industar 50/3.5, CZJ 200/2.8, Pentacon 300/4
zoomy nemám
https://jenc.jecool.net/
ISO 100
ISO 100 tam samozřejmě je v rozšířeném režimu 100-12800. Šum asi nejlíp ze vzorků, nebo z galerií.O. píše:Budu si to muset schválně někde půjčit. Jinak koukám, že ISO je až od 200 výš, 100 tam není, jak je na tom s šumem?
Já sem sem víc než spokojen

(Chce to trochu pohrát si v menu, povypínat chytré redukce a posunout automatické hranice, ale já zatím v ruce lepší nedržel)
catman
V DigiFotu číslo 5/2010 vyšla recenze K-x. Vše je myslím OK až na to že je recenze pouze na 2 stranách a Oly se svým micro 4/3 má k dispozici 4 strany + 2 pro podobný Panasonic. Tím mě pánové dosti zvedli ze židle, protože o micro 4/3 je v tomto časopisu v každém čísle cca 4-5 stran za poslední 5 čísel to děla něco mezi 15-20. Neberte mě, za slovo nechce se mi to přesně počítat. Tak jsem jim poslal tento dopis viz níže. Zatím se ještě neuráčili odpovědět. Utvrdili mě v tom, že tomu kdysi dle mého názoru dobrému časopisu, klesla jeho kvalita na tolik, že již pro mne nemá cenu jej odebírat. Jirka
Vážená redakce,
Dlouho jsem zvažoval jestli mám svůj názor vyjádřit či nikoliv. Nicméně poslední číslo mě k tomu přesvědčilo. Jsem naprosto zklamán jaký čas je ve vašem časopis věnovaný jednotlivým značkám, za poslední 4 čísla jsem v něm prakticky mohl číst pouze o standardu micro 4/3 (výjimka minule to byl NX) a už jsem říkal, že by s jeho protěžováním mohl být konec a ejhle zase se jedna recenze vyskytla. Už vůbec nechápu proč má recenze 3 strany s obrázkem 4 a malá značka jako Pentax má pro recenzi modelu K-x pouze 2 strany a ještě je recenze takovéto zrcadlovky uvedena s cca 3/4 ročním zpožděním. Je snad Pentax o tolik horší než Oly, že nemá právo na stejný počet stran? Je to snad dáno agresivnější politikou jednotlivých výrobců? Nebo čím? Pokud se chce stát nezávislým a objektivním časopisem jak mnohdy tvrdíte, nechápu tedy toto vaše chování. Zastávám názor, že fotit se dá skvěle čímkoliv, ale nelíbí se mi když redakce neměří všem stejně. Z tohoto důvodu jsem si na další rok Digifoto nepředplatil, i když jsem byl jeho dlouholetým čtenářem od roku 2005 a získal jsem z něj mnoho cenných rad a vaši redaktoři mi pomohli vybrat si mé fotografické vybavení. Není to ani Canon ani vámi milovaný Nikon je to jak asi tušíte ten zavrhovaný Pentax.
S přáním mnoha stále spokojených čtenářů Jiří Dřínovský
Vážená redakce,
Dlouho jsem zvažoval jestli mám svůj názor vyjádřit či nikoliv. Nicméně poslední číslo mě k tomu přesvědčilo. Jsem naprosto zklamán jaký čas je ve vašem časopis věnovaný jednotlivým značkám, za poslední 4 čísla jsem v něm prakticky mohl číst pouze o standardu micro 4/3 (výjimka minule to byl NX) a už jsem říkal, že by s jeho protěžováním mohl být konec a ejhle zase se jedna recenze vyskytla. Už vůbec nechápu proč má recenze 3 strany s obrázkem 4 a malá značka jako Pentax má pro recenzi modelu K-x pouze 2 strany a ještě je recenze takovéto zrcadlovky uvedena s cca 3/4 ročním zpožděním. Je snad Pentax o tolik horší než Oly, že nemá právo na stejný počet stran? Je to snad dáno agresivnější politikou jednotlivých výrobců? Nebo čím? Pokud se chce stát nezávislým a objektivním časopisem jak mnohdy tvrdíte, nechápu tedy toto vaše chování. Zastávám názor, že fotit se dá skvěle čímkoliv, ale nelíbí se mi když redakce neměří všem stejně. Z tohoto důvodu jsem si na další rok Digifoto nepředplatil, i když jsem byl jeho dlouholetým čtenářem od roku 2005 a získal jsem z něj mnoho cenných rad a vaši redaktoři mi pomohli vybrat si mé fotografické vybavení. Není to ani Canon ani vámi milovaný Nikon je to jak asi tušíte ten zavrhovaný Pentax.
S přáním mnoha stále spokojených čtenářů Jiří Dřínovský
Pentax K20D, DA* 16-50mm; D-FA 100mm WR makro; DA 18-250mm; DA* 300mm Metz MB 58 AF-1
Na recenzi v DigiFotu jsem krátce koukal na stánku a také mne zklamalo, že je to "jen" na dvou stránkách. Taková bokovka mi to připadne. Dlouho jsem váhal (a stále váhám) zda si časopis nakonec přeci jen nekoupit.
Pentax K5 II
Pentax SMC DA 18-135 f3,5-5,6 ED AL IF DC WR, Pentax SMC DA 35 f2,8 Macro Ltd., PENTAX SMC D–FA 100/2,8 MACRO , Pentax AF-360 FGZ
Pentax SMC DA 18-135 f3,5-5,6 ED AL IF DC WR, Pentax SMC DA 35 f2,8 Macro Ltd., PENTAX SMC D–FA 100/2,8 MACRO , Pentax AF-360 FGZ
Vážení, zdravím. Také patřím mezi ty z Vás, co přemýšlí, co místo K10D.
Je to sice prima foťák, výborné ovládání, ale výsledky už v porovnání s novými typy nejsou tak přesvědčivé.
Používám aparát zejména při turistice a tam se mi zdá K10D už zbytečně příliš velká a těžká při srovnání co dovede malý Kx...
Tak, že jsem také na rozpacích, jak bych si na to ovládání Kx zvykal.
Neví se něco o případném nástupci Kx? Hledáček, ostřící body atd....?
Je to sice prima foťák, výborné ovládání, ale výsledky už v porovnání s novými typy nejsou tak přesvědčivé.
Používám aparát zejména při turistice a tam se mi zdá K10D už zbytečně příliš velká a těžká při srovnání co dovede malý Kx...
Tak, že jsem také na rozpacích, jak bych si na to ovládání Kx zvykal.
Neví se něco o případném nástupci Kx? Hledáček, ostřící body atd....?
Povídá se, že Pentax přesunul uvedení nástupce K200d z března na podzim. Zároveň má uvést i tělo lepší než K7 a nějaká skla. Co přesně nevím, často to mění a odkládají.
Sony A7R III
Zeiss Batis T* 18 f/2.8, FA 31mm F1.8 AL Lim., FE 55 f/1.8 ZA Sonnar T*, Zeiss Batis T* 135 f/2.8, a řada další techniky
Zeiss Batis T* 18 f/2.8, FA 31mm F1.8 AL Lim., FE 55 f/1.8 ZA Sonnar T*, Zeiss Batis T* 135 f/2.8, a řada další techniky