Ja mam taktiez K-r a nedavno som mal na jednu svadbu pozicanu K5.
Co sa tyka ergonomie a ovladania, fakt super. Po celom dni fotenia z K5 mi K-rko pripadalo ako plastova krabicka, kde sa vela veci komplikovane nastavuje (pritom K-r z pohladu ovladania povazujem za velmi dobre). Na svadbe som mal aj oboje fotaky, ale ked som si zvykol na K5 (co mi netrvalo velmi dlho), tak to som radsej vymenil objektiv, nez bral K-r do ruky. Jedina malickost mi vsak na K5 vadila a to pozicia tl. AF, je velmi blizko hladacika a palcom som si skriabal po nose

+ kedze nosim okuliare, tak som si ich hned zacapkal.
Co sa tyka obrazu, tak celkovo kvalita obrazu mi prisla lepsia ako pri K-r (hlavne rozlisenie, detaily), no sum bol prakticky rovnaky. Podobne s K-r to bolo aj v pripade AF. Mal som v sale vacsiu tmu, prip. ziarovky v kombinacii s neonkami a tam mi AF jednoducho zlyhavalo, rovnako ako na K-r, takze tam posun nebol ziadny.
Aj ked s K5II nemam skusenosti, tak myslim, ze AF je lepsi ako pri K5 (co tu citam skusenosti na forach), takze isiel by som radsej do toho. Teraz, co vysla K3, tak myslim, ze K5II kupis aj jazdenu za slusnu cenu, len trosku este pockat treba. Ja osobne cakam na prve recenzie a dojmy s K3 a idem do nej, ale uz teraz viem, ze ako druhe telo nebudem pouzivat K-r, tak uvazujem, ze kupim aj pouzivanu K5IIs.