Výměna K-x za K-r
Moderátor: Moderátoři
Re: Výměna K-x za K-r
Jo taky jsem si řikal že kdybych počkal, ale jak říkáš to by člověk mohl čekat do nekonečna.
A můžu se zeptat, jak řešíte kontrolu objektivu při koupi na netu a zaslání poštou? Uvažuji o 55-300 hlavně proto, že nářků nad méně povedenými kusy tohoto modelu jsem četl méně, než v případě 55-200, ale kdybych měl náhodou smůlu a zrovna ten, co dostanu bude nějak nevydařený (např. jedna strana horší než druhá ap.) - jak se to pak řeší - prodejce mi asi nevymění kus za kus v době, kdy můžu vrátit zboží?
To bude asi záležet na prodejci. Při nejhorším ti vrátí peníze a ty koupíš jinej (pokud to bude během těch 14 dní bez udání důvodu). Jinak asi normální reklamace.
Aha, omlouvám se holt nedržím všechny tech-spec v hlavě...obrazově jsou na tom opravdu stejně, ale pokud nefotím všechno do RAWu a protože ted nestíhám tak nefotím, pak možnosti nastavení (jpeg)jsou v K-r o dost širší.Mara42 píše:Jen upřesním Catmana, že i K-x umí čas 1/6000. Mezi další výhody K-r patří AF dioda, která mně např. u K-x celkem chybí. Cena K-r teď hodně padla a asi bych momentálně kupoval tento model. Holt člověk by ale mohl čekat pořád Nicméně po obrazové stránce jsou na tom oba fotoaparáty stejně.
A není-li rychlejší závěrka, tak je větší ISO, ale pravda je, že je stejně nepoužitelné (pro mě přes 3200). Přisvětlovací diodu chválím, ale jak je blízko k objektivu, tak na větších objektivech (mě hlavně na 17-70), tak se kreje s objektivem resp.jeho sluneční clonou (mě na 17-70 když např.ostřím na střed)..ale tohle je u věšiny těl, každopádně lepší než nic jen pozor na cizí lidi ve tmě, ta barva je jak invaze ufonů
catman
Ja som tiez vymenil k-x za k-r.
Pokial niekto zvazuje tak nech si najskor vyskusa frontfocus u K-R a myslim ze ho ta vymena hned prejde:D
Pokial niekto zvazuje tak nech si najskor vyskusa frontfocus u K-R a myslim ze ho ta vymena hned prejde:D
Pentax K-r
Pentax A 50mm F1,7
Pentax A 50mm F1,7
Tak to urcite nieje.
Inak by som to nepisal.
Ano K-5 vyriesili aktualizaciou firmwaru ale na K-R sa akosi zabudlo.
Inak by som to nepisal.
Ano K-5 vyriesili aktualizaciou firmwaru ale na K-R sa akosi zabudlo.
Naposledy upravil(a) cibo dne 15 lis 2011, 21:26, celkem upraveno 1 x.
Pentax K-r
Pentax A 50mm F1,7
Pentax A 50mm F1,7
-
- Pokročilý uživatel
tak se mi to podařilo nějak smazat.....no jak sem psal, osobní zkušenost s tim nemám
a jakej tam máš firmware?
a jakej tam máš firmware?
No teraz tam mam ten najnovsi 1.11 ale ten riesi len nejake GPS modul, to mi je tak na 2 veci..
Mal som aj predosle verzie ale ziadna zmena proste frontfocus.
Mal som aj predosle verzie ale ziadna zmena proste frontfocus.
Pentax K-r
Pentax A 50mm F1,7
Pentax A 50mm F1,7
-
- Pokročilý uživatel
tak on ten poslední obsahuje vždycky i ty předešlý verze. Ale pokud Ti to nefunguje ani po přehrátí fw, řešil bych to jako reklamaci. Taky sem z toho byl u K5 na prášky a kdyby nevydali opravnej fw, vrátil bych jí.