K-x a Sigma 17-70/2,8-4 DC Macro HSM
Moderátor: Moderátoři
K-x a Sigma 17-70/2,8-4 DC Macro HSM
Zdravím, hledám někoho, kdo má zkušenost s touto kombinací. Před pár dny jsem zakoupil tento objetiv a s mým K.xkem má problém zaostřit v režimu autofocus.Vyzkoušel jsem všemožné kombinace, ale zaostření se daří velice sporadicky. Když po několika marných pokusech konečně zaostřím, tak AF celkem funguje, ale když změním ohnisko, tak AF hrabe, přejíždí zaostřovací rovinu tan a zpět a chytne se až na několikátý pokus (převážně musím znovu namáčknout, protože AF skončí mimo zaostřovací rovinu). Zjistil jsen, že když lehounce položím prst na zaostřovací kroužek jako bych ho chtěl přibrzdit, tak objetiv zaostří téměř okamžitě. Nevim jestli to je normální, nebo mám reklamovat.
Re: K-x a Sigma 17-70/2,8-4 DC Macro HSM
Na 17mm sa ani nečudujem, že sa Ti nechytí. Moja bola s K10 v exapre pred týždňom a niečo sa im podarilo naštelovať, no pozor na slabé svetlo, prípadne neón.... bude ľahko v FB. Ja som si už nejak zvykol, na nízkych ohniskách doostrujem ručne, či je to tá sigma, či tamron, či K10, či K7....Otázne je, ako sa tej tvojej nechce, či štandardne, či viac, ako v priemere...My sme to riešili v exapre-autorizovaný servis a zastúpenie v SR pre Pentax (každé sklo 20€), možno by sa tomu dalo pomôcť aj zo strany Sigmy...no nejak to už neriešim aj tak ju nepoužívam, sem tam otec...
Hmm mam ji ze zahraničního internetovýho obchodu takže ji pošlu zpět jestli ji vyměněj. Pak uvidím co dál.
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Mám asi sedmiměsíční zkušenost s touto kombinací a Sigma šlape jak hodinky.Zaostří bez problému na
jakémkoliv ohnisku i při tak nízké hladině světla, že jsem tomu nechtěl ze začátku věřit.Kupoval jsem ji také
z e-shopu, ale domácího bez vyzkoušení.Takže asi pořádný kus štěstí.
jakémkoliv ohnisku i při tak nízké hladině světla, že jsem tomu nechtěl ze začátku věřit.Kupoval jsem ji také
z e-shopu, ale domácího bez vyzkoušení.Takže asi pořádný kus štěstí.
Je to až smiešne, aké polotovary za značný obnos bez nejakej výstupnej kontroly vypúšťajú....ale to nie je len u Sigmy, aj Pentax, ale tam je možnosť bezplatnej korekcie zo strany autorizovaného servisu...
Poslal jsem ji zpátky, dám vědět jak to dopadlo. Zatím dík.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Tiež mam to sklo. Nemam problemy. Kupene v megafoto.sk.
Zdravím, tak po 44 dnech mám novou Sigmu doma.Tak nevím, jestli se tech ušetřených 1200 kč u Extreme Digital vyplatí. Pokud dojde k nějakému problému s reklamací tak je to docela čekárna. Čekací doba a cena za poštovné tu cenovou výhodu smáznou. Údajně to trvalo tak dlouho proto, že si vyžádali stanovisko servisu a když jim potvrdili, že má objektiv výrobní vadu tak teprve rozhodli o výměně. Další problém byl, že už objektiv nebyl skladem a ojednání z centrálního skladu je dalších 10 dní. Ale mazlíka už mám doma a vše funguje jak má. Huráá.