Pentax K-X puziti starych objektivu
Moderátor: Moderátoři
Pentax K-X puziti starych objektivu
Zdravim vas pratele,
chtel bych se optat poridil sem si Pentaxe k-x a pentaxe uz jen z toho duvodu ze muj otec si drive koupil zrcadlovku Konica Autoreflex T4 a ma k ni opravdu hodne objektivu a rikal mi ze ma bajonet pentax. Tak sem si rikal poridim pentaxe a pak aspon na nej mohu vyuzit tyto objektivy. Ktere vam zde vyjmenuji ale ma jich vice. Jsou to: Soligor TELE- AUTO F 200 - 1:3.5, dale je to SOLIGOR ZOOM MACRO 28-80 3.5-4.5 MC, KOMURA TL925 ZOOM 1:4.5 f=90~250MM. Jenze se vyskytl problem ze na fotak nejdou dokaze mi nekdo poradit co s tim? Zda na to jsou nejake prechody nebo neco aby to slo pouzit.
Dekuji za kazdou pomoc a radu
chtel bych se optat poridil sem si Pentaxe k-x a pentaxe uz jen z toho duvodu ze muj otec si drive koupil zrcadlovku Konica Autoreflex T4 a ma k ni opravdu hodne objektivu a rikal mi ze ma bajonet pentax. Tak sem si rikal poridim pentaxe a pak aspon na nej mohu vyuzit tyto objektivy. Ktere vam zde vyjmenuji ale ma jich vice. Jsou to: Soligor TELE- AUTO F 200 - 1:3.5, dale je to SOLIGOR ZOOM MACRO 28-80 3.5-4.5 MC, KOMURA TL925 ZOOM 1:4.5 f=90~250MM. Jenze se vyskytl problem ze na fotak nejdou dokaze mi nekdo poradit co s tim? Zda na to jsou nejake prechody nebo neco aby to slo pouzit.
Dekuji za kazdou pomoc a radu
Re: Pentax K-X puziti starych objektivu
no nevyznám se v tom tolik ale pokud ti jdou hladce nasadit na tělo K-x tak musíš v menu zvolit možnost "povolit clonový kroužek" je to tuším úplně poslední záložka.
Pentax K-X,DA35 f2.4 SMC Pentax DAL-18-55, M 50/2.0, Sigma UC ZOOM 70-210 1:4-5.6, blesk Exakta CTZ-25
no prave ze tata mi rikal ze maji bajonet pentax vsechny ty objektivy ale nejsou me tam tak me to nejde na rozum taksem rikal radsi se optam abych s tim jeste neco neudelal 

-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Nejdou znamena co? Nejdu nasadit alebo nasadis a fotak nechce fotit?Wolfius píše:Zdravim vas pratele,
Jenze se vyskytl problem ze na fotak nejdou dokaze mi nekdo poradit co s tim? Zda na to jsou nejake prechody nebo neco aby to slo pouzit.
Ak nejdu nasadit, odfot bajonet nech vidime co to je... budes potrebovat redukciu ak existuje.
Fotak nechce fotit, tak ti skunkey poradil dobre.
...K10+K5...
a rozne serepeticky
a rozne serepeticky
Konica bajonet vypadá podobně jako Pentax K bajonet, ale nasadit a použít objektivy nejdou. Naopak je riziko zničení toho foťáku. Vygooglil jsem, že některé ty objektivy jdou předělat odšroubováním bajonetu a přišroubováním Pentaxího, ale nejsem si jistý jestli to má smysl. Maximálně tak u té pevné dvoustovky ještě...
Aha takze je podobny bajonet a z toho duvodu to nejde nasadit. Ted koukam totiz do manualu od Autoreflexu a tam pisou Lend Mount: Bayonet Konica mount II, 47 mm in diameter, 40.5 mm in flange back.
Nasel jsem jeden z nich dokonce na prodej. http://cgi.ebay.com/Soligor-28-80-mm-Zo ... 0777314746
Jeste me napadlo jedine pokud se to neda sehnat a pokud Konica i po spojeni se s Minoltou jako ze asi ne protoze sem koukal ze pouzivaji Minolta A bajonet tak ten asi stejny nebude ale kdyby byl tak jedine nechat odsoustruzit kousek a upravit to tak aby tam sel objektiv nasadit a slo to na fotak ale nevim nevim no.
Jeste me napadlo jedine pokud se to neda sehnat a pokud Konica i po spojeni se s Minoltou jako ze asi ne protoze sem koukal ze pouzivaji Minolta A bajonet tak ten asi stejny nebude ale kdyby byl tak jedine nechat odsoustruzit kousek a upravit to tak aby tam sel objektiv nasadit a slo to na fotak ale nevim nevim no.
Jak jsem psal, někde jsem vygooglil, že to někdo s úspěchem předělal. Otázka je, jestli některý z těch objektivů za to stojí. Kvalitní širokáč by možná šel použít reverzně na makro.
Pokud neuspěješ s předělávkou an Pentax, možná by se s nimi dalo experimentovat na nějakém bezzrcátku typu Sony Nex nebo Samsung NX.
Jinak levných starých objektivů je na Pentax i tak dost, velká ztráta to není. Stačí se porozhlédnout a za pár stovek máš podobné sklenářství bez kutění v dílně.
Pokud neuspěješ s předělávkou an Pentax, možná by se s nimi dalo experimentovat na nějakém bezzrcátku typu Sony Nex nebo Samsung NX.
Jinak levných starých objektivů je na Pentax i tak dost, velká ztráta to není. Stačí se porozhlédnout a za pár stovek máš podobné sklenářství bez kutění v dílně.
Vis jak ted sou levne takovehle celkem ale tatik kdyz je tenkrat kupoval tak zato vse dal penez zeby zato mel pomalu nove auto 

To věřím, sám takový mám taky...