Pentax K-X puziti starych objektivu

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Wolfius
Nový uživatel
Nový uživatel

Pentax K-X puziti starych objektivu

Příspěvek od Wolfius » 26 úno 2011, 00:16

Zdravim vas pratele,
chtel bych se optat poridil sem si Pentaxe k-x a pentaxe uz jen z toho duvodu ze muj otec si drive koupil zrcadlovku Konica Autoreflex T4 a ma k ni opravdu hodne objektivu a rikal mi ze ma bajonet pentax. Tak sem si rikal poridim pentaxe a pak aspon na nej mohu vyuzit tyto objektivy. Ktere vam zde vyjmenuji ale ma jich vice. Jsou to: Soligor TELE- AUTO F 200 - 1:3.5, dale je to SOLIGOR ZOOM MACRO 28-80 3.5-4.5 MC, KOMURA TL925 ZOOM 1:4.5 f=90~250MM. Jenze se vyskytl problem ze na fotak nejdou dokaze mi nekdo poradit co s tim? Zda na to jsou nejake prechody nebo neco aby to slo pouzit.

Dekuji za kazdou pomoc a radu

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Skunkey
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Re: Pentax K-X puziti starych objektivu

Příspěvek od Skunkey » 26 úno 2011, 04:12

no nevyznám se v tom tolik ale pokud ti jdou hladce nasadit na tělo K-x tak musíš v menu zvolit možnost "povolit clonový kroužek" je to tuším úplně poslední záložka.
Pentax K-X,DA35 f2.4 SMC Pentax DAL-18-55, M 50/2.0, Sigma UC ZOOM 70-210 1:4-5.6, blesk Exakta CTZ-25

Wolfius
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od Wolfius » 26 úno 2011, 07:06

no prave ze tata mi rikal ze maji bajonet pentax vsechny ty objektivy ale nejsou me tam tak me to nejde na rozum taksem rikal radsi se optam abych s tim jeste neco neudelal :-)

bigfoot
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigfoot » 26 úno 2011, 09:14

Wolfius píše:Zdravim vas pratele,
Jenze se vyskytl problem ze na fotak nejdou dokaze mi nekdo poradit co s tim? Zda na to jsou nejake prechody nebo neco aby to slo pouzit.
Nejdou znamena co? Nejdu nasadit alebo nasadis a fotak nechce fotit?

Ak nejdu nasadit, odfot bajonet nech vidime co to je... budes potrebovat redukciu ak existuje.
Fotak nechce fotit, tak ti skunkey poradil dobre.
...K10+K5...
a rozne serepeticky

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 26 úno 2011, 11:11

Konica bajonet vypadá podobně jako Pentax K bajonet, ale nasadit a použít objektivy nejdou. Naopak je riziko zničení toho foťáku. Vygooglil jsem, že některé ty objektivy jdou předělat odšroubováním bajonetu a přišroubováním Pentaxího, ale nejsem si jistý jestli to má smysl. Maximálně tak u té pevné dvoustovky ještě...

Wolfius
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od Wolfius » 26 úno 2011, 12:21

Aha takze je podobny bajonet a z toho duvodu to nejde nasadit. Ted koukam totiz do manualu od Autoreflexu a tam pisou Lend Mount: Bayonet Konica mount II, 47 mm in diameter, 40.5 mm in flange back.

Wolfius
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od Wolfius » 26 úno 2011, 13:56

Nasel jsem jeden z nich dokonce na prodej. http://cgi.ebay.com/Soligor-28-80-mm-Zo ... 0777314746
Jeste me napadlo jedine pokud se to neda sehnat a pokud Konica i po spojeni se s Minoltou jako ze asi ne protoze sem koukal ze pouzivaji Minolta A bajonet tak ten asi stejny nebude ale kdyby byl tak jedine nechat odsoustruzit kousek a upravit to tak aby tam sel objektiv nasadit a slo to na fotak ale nevim nevim no.

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 26 úno 2011, 15:03

Jak jsem psal, někde jsem vygooglil, že to někdo s úspěchem předělal. Otázka je, jestli některý z těch objektivů za to stojí. Kvalitní širokáč by možná šel použít reverzně na makro.
Pokud neuspěješ s předělávkou an Pentax, možná by se s nimi dalo experimentovat na nějakém bezzrcátku typu Sony Nex nebo Samsung NX.

Jinak levných starých objektivů je na Pentax i tak dost, velká ztráta to není. Stačí se porozhlédnout a za pár stovek máš podobné sklenářství bez kutění v dílně.

Wolfius
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od Wolfius » 26 úno 2011, 18:31

Vis jak ted sou levne takovehle celkem ale tatik kdyz je tenkrat kupoval tak zato vse dal penez zeby zato mel pomalu nove auto :D

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 26 úno 2011, 19:04

To věřím, sám takový mám taky...

Odpovědět

Zpět na „Pentax K-m/K-x/K-r“