Pentax K-x
Moderátor: Moderátoři
K-x ma asi taky indikaci zaostreni, takze ostris uplne normalne, akorat misto aby ti objektivem kroutil moturek, kroutis jim sam rukoupeppies píše:Tak jsem nakonec neodolal a objednal přes ebay Pentax A-50/1.7.Jak je náročné se naučit ručně ostřit ? Mám z toho poměrně strach a zkoušel jsem to na základním objektivu a zatím to není úplně ono. Máte nějaké tipy ?![]()
PS. dobrý oči mám

A kdyz to pipne ze je zaostreno, tak prestanes kroutit a fotis

A kdyz chces zaostrit neco konkretniho a malyho pri male DOF (typicky makro), tak kasles na pipani a koukas na matnici, jestli je uz ostry to co potrebujes. U toho makra pak ostris prstencem jen priblizne a zbytek doostris pohybem fotaku vpred a vzad.
Pentax K10D + D-BG2 + O-ME53, Tamron 18-250mm F/3.5-6.3 AF Di-II LD IF Macro, Sigma 50mm f/2.8 EX DG AF Macro, Phoenix RL-59P Ringlight Flash, Nikon Coolpix S620, Giottos MTL 3361 B, ...
-
- Nový uživatel
zdravím pánové, může mi z vás někdo trochu poradit? jsem začátečník, mám nové k-xko, fotím zatím rodinu a co se zatím nachomejtne -víceméně "trénuji" - a chci se zeptat ad 1- jestli si hodně pomůžu pokud záklaďák seťák 18-55 čendžnu za sigmu 17-70/2,8-4,5 cca 8 litrů nebo sigmu 17-70/2,8-4 OS HSM cca 10 litrů - minus 2 litry jako odpočet u každého z nich - jestli nemám raději počkat až jak se to se mnou vivine, druhý mám seťák 55-300 a ten se my jeví jako výborný. Ad 2 - další, má cenu mít ještě za 3 litry tamrona 18-200 nebo ho nemám brát když rozsah ohnisek mám pokrytý záklaďákama ( třeba jako výletní objektiv by nemusel být špatný si myslím). A ad 3 - poslední dotaz - co je to kompenzace expozice vím ale co přesně znamená např. u stabilizace "udrží" plus 3 EV. Předem dík a hlavně mi nepište, že si to mám někde naštudovat, nic sem nevyguglil.
Mrkni k Romanovi Pihanovi: http://www.fotografovani.cz/art/fozak_d ... zice1.html na kapitolu Expoziční hodnota (Exposure Value, EV)Lokaj Stanislav píše:A ad 3 - poslední dotaz - co je to kompenzace expozice vím ale co přesně znamená např. u stabilizace "udrží" plus 3 EV. Předem dík a hlavně mi nepište, že si to mám někde naštudovat, nic sem nevyguglil.
je to taková blbůstka, ale nedá mi to:
fotím ve špatných světelných podmínkách na av, v hledáčku mi bliká blesk (mám nastaveno manuální odpálení a není vyklopený), dám si lv - a tam bliká červeně čas, iso a clona. čas v konkretním případě 2,5sec. při přejetí na míň tmavou plochu od času asi 1,5 sec blikání přestane. když stejnou scenerii chci vyfotit v režimu tv, bliká pouze clona, když je nadoraz dole, to bych chápal. nějak prostě nechápu, proč v prvním případě nepřidá čas - je tam nějaké omezení? v manuálu jsem nic takového nenašel. (nebo su už z toho hledání úplně zblblý....)
jen prosím nepiště odpovědi ve smyslu dej tam blesk nebo tmu nefoť.
za "podujatie" dík, takto si to vysvětluju taky, ale chtěl jsem vědět, jestli nevíte o "oficiálním" překladu. hledat slovensko český slovník nebudu, až tak přesně to zase vědět nepotřebuju
fotím ve špatných světelných podmínkách na av, v hledáčku mi bliká blesk (mám nastaveno manuální odpálení a není vyklopený), dám si lv - a tam bliká červeně čas, iso a clona. čas v konkretním případě 2,5sec. při přejetí na míň tmavou plochu od času asi 1,5 sec blikání přestane. když stejnou scenerii chci vyfotit v režimu tv, bliká pouze clona, když je nadoraz dole, to bych chápal. nějak prostě nechápu, proč v prvním případě nepřidá čas - je tam nějaké omezení? v manuálu jsem nic takového nenašel. (nebo su už z toho hledání úplně zblblý....)
za "podujatie" dík, takto si to vysvětluju taky, ale chtěl jsem vědět, jestli nevíte o "oficiálním" překladu. hledat slovensko český slovník nebudu, až tak přesně to zase vědět nepotřebuju
-
- Významný člen
automatika má svoje obmedzenia. expozimeter určuje správne len od určitého množstva svetla a keď je už málo tak ti to blikáďaur píše:je to taková blbůstka, ale nedá mi to:
od 8/2007 K10D + 18-55 -1:3,5-5,6; predtým practica L2 a ručný exp.. K10D tomu hovorím rýchlosť oproti ručnej práci
, fotím málo ale s radosťou. už aj 40/2,8 limited

Caute vsetci,
som tu novy...prechadzam z ultrazoomu na DSLR a strasne ma zaujal ten Pentax K-x. Uz mam precitane vsetky mozne fora a recenzie ....a stale viac a viac ho chcem mat
Mam zaujem o set s DA 55-300 a chcem sa opytat ci su v tomto sete aj 2 slnecne clony pre oba objektivy? Su tam aj puzdra na to alebo ako to je??? ...Prosim poradte mi, kto ste kupovali z Exapra...co vsetko je vlastne v baleni? DAKUJEM.
som tu novy...prechadzam z ultrazoomu na DSLR a strasne ma zaujal ten Pentax K-x. Uz mam precitane vsetky mozne fora a recenzie ....a stale viac a viac ho chcem mat

tu si pozri co tam je ...
http://www.youtube.com/watch?v=js-MEVtu560
sice to nieje z exapra ale tam sa mozes zaregistrovat a opytat z prvej ruky...
http://www.youtube.com/watch?v=js-MEVtu560
sice to nieje z exapra ale tam sa mozes zaregistrovat a opytat z prvej ruky...
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Axapro predava kit K-x + 18+55 a k tomu solo balenie 55-300, objektív DA. Čo som to videl ja v Megafoto, tak clonu mal určite solo objektív 55-300: http://www.vkfoto.cz/engine/zbozi.html?id=21720apastej píše:Caute vsetci,
som tu novy...prechadzam z ultrazoomu na DSLR a strasne ma zaujal ten Pentax K-x. Uz mam precitane vsetky mozne fora a recenzie ....a stale viac a viac ho chcem matMam zaujem o set s DA 55-300 a chcem sa opytat ci su v tomto sete aj 2 slnecne clony pre oba objektivy? Su tam aj puzdra na to alebo ako to je??? ...Prosim poradte mi, kto ste kupovali z Exapra...co vsetko je vlastne v baleni? DAKUJEM.
je to v popise-obsah balenia. No myslim, že clonu bude mať aj ten kratky zakladak.
http://www.e-slovensko.cz/slovnik/?vyra ... slovnik=skďaur píše:za "podujatie" dík, takto si to vysvětluju taky, ale chtěl jsem vědět, jestli nevíte o "oficiálním" překladu. hledat slovensko český slovník nebudu, až tak přesně to zase vědět nepotřebuju

M 28/2.8, HD FA 35/2, DA 40/2.8 XS, M 50/1.7, DA 50/1.8., DA 70/2.4, DFA 100/2.8 WR, M 135/3.5, M 200/4
Samyang 12/2.8 FE, 14/2.8, 20/1.8, 85/1.4, Industar 50/3.5, CZJ 200/2.8, Pentacon 300/4
zoomy nemám
https://jenc.jecool.net/