Rieši sa niečo podobne fotením do menšieho rozlišenia? Napr. snimač je 15 mpix a fotiť do 10mpix?spachal píše:Pro priklad, Gckova rada kompaktu od Canonu (jejich - v kompaktech - vyssi trida) jde prave timhle smerem, u G10 s 1/1.7" snimacem bylo tech 15mpix opravdu ulet, ted se u G11 'vratili' na 10mpix a je to kulva rozdil ...
Pentax K-x
Moderátor: Moderátoři
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
...neřeší... hustota pixelů na ploše je stejná... jen jich několik (zhruba 5 MPix
) dokola vypneš....
...to to je řešení pouze pro rychlejší zpracování dat tím, že jich procesor se stejnou rychlostí zpracovává méně...
...i když teoreticky by bylo řešení, že by se nevypínal pás krajních pixelů, třeba každý třetí v řádku a sloupci... ale popravdě to je dost krkolomné řešení...

...to to je řešení pouze pro rychlejší zpracování dat tím, že jich procesor se stejnou rychlostí zpracovává méně...
...i když teoreticky by bylo řešení, že by se nevypínal pás krajních pixelů, třeba každý třetí v řádku a sloupci... ale popravdě to je dost krkolomné řešení...
Pentax
-
- V.I.P člen
Nikon sa mi páči prístupom, ktorý začal voliť. Na výber jeden foťák s High Iso a nižším rozlíšením, v druhom zase vysoke rozlíšenie za cenu nižšej kvality pri vysokých ISO.
Vôbec by mi nevadilo keby šiel Pentax v podobnom duchu.
"K-7iso" by bola k dispozícii s čipom 10Mpix ale výbornym výstupom na vysokom ISO
"K-7res" k dispozícii s čipom 15Mpix, ktorý má aj teraz
Ako zákazník by som si vybral čo by mi vyhovovalo viac, ako výrobca by to nemuselo byť až tak zložité na výrobný prosces
A hneď by mal v ponuke aj dvojnásobok modelov pri rovnakom počte tiel 
Ved taky *istDS so snímačom novej generácie by šiel pola mňa ešte dnes na dračku
Vôbec by mi nevadilo keby šiel Pentax v podobnom duchu.
"K-7iso" by bola k dispozícii s čipom 10Mpix ale výbornym výstupom na vysokom ISO
"K-7res" k dispozícii s čipom 15Mpix, ktorý má aj teraz

Ako zákazník by som si vybral čo by mi vyhovovalo viac, ako výrobca by to nemuselo byť až tak zložité na výrobný prosces

Ved taky *istDS so snímačom novej generácie by šiel pola mňa ešte dnes na dračku

Asahi Pentax & Lomo & Ricoh
-
- V.I.P člen
Páni ako nádherne to znie:fjo píše:...on SONY má z té řady snímačů, co je v K-x i jeden s vyšším rozlišením.. taky nějak přes 14MPix... tak ten šoupnout do K7s (nebo K7 Ltd..??))) )
PENTAX K7 Limited
Hneď by som sa postavil do fronty ktorá by na to vznikla. Rovnako aj K-x Ltd

Asahi Pentax & Lomo & Ricoh
-
- V.I.P člen
...hmm a je to tu... včera jsme to tu asi zakřikly... nebo přivolali.??
taková malá vizualizace snů... by se to dalo nazvat
))

taková malá vizualizace snů... by se to dalo nazvat

Naposledy upravil(a) fjo dne 17 pro 2009, 02:42, celkem upraveno 1 x.
Pentax