Pentax K-x

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
ggrand
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od ggrand » 15 pro 2009, 08:14

spachal: tys nepochopil, co jsem tim myslel, zkus si to precist jeste jednou. Psal jsem ve smyslu, ze si ma jit osahat VELIKOST a ne jinou znacku. Kdyby prodavali Pentaxe v obchodech, tak ji reknu bez si je zkusit jenze je nikde neuvidis, proto jsem psal, at si zkusi velikost podobne velkych modelu a od toho at se odpichne dal.
Nevim proc tu ze zacatecniku delate neumetely. Na jedne strane o nich rikate, ze nevyuziji vyborne ovladani vyssich modelu,ale zaroven jednim dechem mu doporucujete externi blesk, se kterym se naucit pracovat je veda. Kdyz clovek dostane do ruky dobry, marketingem neorezany fotak, tak ho to bude vic bavit. Pozdeji mu prestane stacit. Na co mit pak z nizsiho modelu zalozni telo, to je opravdu vsichni tak potrebujeme?

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

duves
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od duves » 15 pro 2009, 08:29

ggrand píše:... proto jsem psal, at si zkusi velikost podobne velkych modelu a od toho at se odpichne dal.
Aka dslr ma tu istu velkost ako k-x? Na ine značky než je C/N nenarazim a este Panasonic G1.

ggrand
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od ggrand » 15 pro 2009, 08:43

http://a.img-dpreview.com/reviews/Penta ... yside1.jpg
http://a.img-dpreview.com/reviews/Penta ... side01.jpg

Jestli me chces chytat za milimetry, tak ti rovnou rikam predem, ze to 100% stejne neni,ale jde o princip jestli vetsi nebo maly fotak.

duves
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od duves » 15 pro 2009, 09:12

O mm nejde, možno tak o tvar a ovladanie. Kolegyna ma canon 1000D, to som držal v lete. Da sa. No pojdem ešte posekirovať predajcov.

jerrymouse
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od jerrymouse » 15 pro 2009, 10:14

Nekdo se tu ptal na zmenu ISOu K-x - je to piece-of-cake.
- Zmacknu ISO tlacitko.
- Mezi AutoISO a ManualISO se prepina sipkou dolu/nahoru.
- ISO se meni koleckem.

Je to o mnoho lepsi jak na K-m (tam se muselo ISO vybirat sipkou) a je to hlavne rychly a jde to delat i po slepu.

Jirka71
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od Jirka71 » 15 pro 2009, 19:27

Dik za to ISO, asi si to vyzkoušim v obchodě a uvidim jak mi to bude vyhovovat. Baterky tu už řešit nebudu, kdo má všechno na tužkovky /foťáky, záložní foťáky, blesky, holící strojky, strojky na zastřihování fousů, vysílačky/AAA/ vibrátory, čelovky/AAA/ a jel někdy na dovolenou, ví co je výhoda jedné nabíječky a kompatibilních batere
k... :D
Jinak asi do toho kixka pudu, fotky z toho lezou skvělý. Počkám jestli po vánocích spadnou ceny nebo bude někdo prodávat "nevhodný dárek", Co se týče FF/BF korekce vezmu si s sebou svůj jediný FA objektiv do obchodu a budu ho zkoušet k různým tělům- takhle jsem si vybral K200. O objevech budu informovat.
J
K200D, DA 18-55 II, DA 50-200, FA 1:1,4/50, DA 1:3,2 21 AL Limited, Oly C-5050, Oly SP-320, , Benq C750, Leica III, 8xAA Eneloop, IPC-1, Ansmann PoverLine4, BMW Z-3, Honda XRV 750, IBM X31, 2x Nokia 6310i....

duves
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od duves » 16 pro 2009, 07:26

Jirka71 píše: Počkám jestli po vánocích spadnou ceny nebo bude někdo prodávat "nevhodný dárek"...
No zaujimava myslienka. Nedavno niekto predaval na aukro červene telo. Možno to vyhral v tombole :lol:

aes
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od aes » 16 pro 2009, 07:59

Inak je zaujimave, ako sa u K-x hovori o kvalite vystupu. Pritom to nie je nic ine, nez zvysenie urovne 'desumizatora'. Ocividne prave to bolo to, co ludom chybalo. Dokonale detaily v K-7 su sice pekne, ale naco zabijat cas odsumovanim v kompe, ked to aj tak moze spravit samotny fotak a usetri sa kopa casu. Ked to konecne ludkovia z PX pochopili a odstranili ten sum, nikto sa nestazuje na stratu detailov ale prave chvali tu neobvykle pouzitelnu kvalitu vystupu. Takze konecne vypoculi hlas ludu a stupa popularita a predajnost.
K10D + 18-55/3.5-5.6, Sigma 10-20/4-5.6, Tamron 28-75/F2.8, PX 55-300 4-5.6
http://picasaweb.google.sk/aesace ,
http://albums.photoonweb.com/aes/

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 16 pro 2009, 09:24

...myslím, že to nebude jen navýšením účinku odšumovače...

...v tom případě by jsi mohl udělat stejné fotky z PX, N i C ve Photoshopu... ...ale zkus si odšumit fotku z PX vyfocenou na ISO3200 nebo ISO6400...
Pentax

vjacesslav
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od vjacesslav » 16 pro 2009, 12:07

Presne tak. ANi ja nesuhlasi s tymto nazorom, že by sa PX vydal prave touto cestou. Kvalitný výstup pri vysokom ISO je len jedna vec. Pre mňa ešte dôležitejším začína byť vysoký dynamický rozsah a v tomto PX tiež exceluje. Takže skôr by sa to dalo pripísať tej novej generácii snímača od Sony :)
Asahi Pentax & Lomo & Ricoh

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 16 pro 2009, 13:02

....protože kdyby to bylo tak jednoduché, nikdo by vlastně šum nemusl řešit.. jen by to prohnal Photoshopem a bylo by... :-)
Pentax

aes
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od aes » 16 pro 2009, 13:21

Nemyslim, ze by doslo k nejakej hardwarovej zmene oproti K7.Len prisli s novym softom na upravu vystupu. Ked porovnas priamo to iste foto z K7 a K-x, rozdiel je v tom, ze naozaj stracas detaily, ale za odmenu je vyssie pouzitelne ISO. Ak prislo k nejakej zmene dynamickeho rozsahu, tak je to takisto skor dielo programatora nez HW evolucia. Ale nebudem sa hadat, v kazdom pripade pre fotografov je podstatne, ze viac ziskaju nez stratia.
K10D + 18-55/3.5-5.6, Sigma 10-20/4-5.6, Tamron 28-75/F2.8, PX 55-300 4-5.6
http://picasaweb.google.sk/aesace ,
http://albums.photoonweb.com/aes/

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 16 pro 2009, 14:11

Toto je můj osobní pohled, názor...:

...detaily jsou taky pochopitelné... ale to už je rozdíl na úrovní "přání" K7 má 14,7MPix a K-x 12,4MPix...

...už jsme to tu jednou nakousl a dostalo se mi vyhubování.. :-D

...ale prostě mám za to, že jsou rozdíly mezi jednotlivými snímači.. a to jak technologie (CCD vs. CMOS), tak i výrobce....

...berme to tak, že snímač jako HW je jen čast, ale jakýsi "obslužný" systém či SW chcete li, bude jako celý blok produkovat rozdílné výsledky... proto říkám.. výstup ze starších PX těl s CCD snímači SONY mi přišly chladnější, méně syté... K20D s CMOS Samsung má již snímky sytější, teplejší odstíny... mám prostě pocit, že SONY jako firma preferuje spíše chladnější podání a k tomu CCD snímač, který já osobně vnímám podobně... naproti tomu CMOS produkuje (z mého pohledu) teplejší snímky... takže mi to přijde jako zajímavý "kompromis" kdy SONY jako zástupce chladnějšího podání začala vyrábět CMOS snímače....

opakuji.. toto je můj osobní pohled.. je to spíše o pocitovém vnímání... ale beru to tak.. pro mě to je podobné jako v audio technice... tam jsem si obdobné "ladění" zvuku zažil také... určití výrobci ladili své výrobky různě.. od téměř kovového, břinkova-zvonivého, tvrdého zvuku až po rozblemcaný, nepřesný, měkký slitý zahuhlaný zvuk... toto je extrémní vyjádření, ale v podstatě to tak bylo. a šlo o to najít správnou kombinaci např. výrobce zesilovače s výrobcem repro a i CD přehrávače... akže ne vždy platí, že ideální a nejlepší se mít vše od jednoho výrobci...

...to je trochu rozdíl od fototechniky.. nebo aspo%n u PX si myslím, že můžeme být spokojeni jak s tělym, tak i skly...
Pentax

vjacesslav
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od vjacesslav » 16 pro 2009, 14:19

fjo píše:Toto je můj osobní pohled, názor...:

...detaily jsou taky pochopitelné... ale to už je rozdíl na úrovní "přání" K7 má 14,7MPix a K-x 12,4MPix...

...už jsme to tu jednou nakousl a dostalo se mi vyhubování.. :-D

...ale prostě mám za to, že jsou rozdíly mezi jednotlivými snímači.. a to jak technologie (CCD vs. CMOS), tak i výrobce....

...berme to tak, že snímač jako HW je jen čast, ale jakýsi "obslužný" systém či SW chcete li, bude jako celý blok produkovat rozdílné výsledky... proto říkám.. výstup ze starších PX těl s CCD snímači SONY mi přišly chladnější, méně syté... K20D s CMOS Samsung má již snímky sytější, teplejší odstíny... mám prostě pocit, že SONY jako firma preferuje spíše chladnější podání a k tomu CCD snímač, který já osobně vnímám podobně... naproti tomu CMOS produkuje (z mého pohledu) teplejší snímky... takže mi to přijde jako zajímavý "kompromis" kdy SONY jako zástupce chladnějšího podání začala vyrábět CMOS snímače....

opakuji.. toto je můj osobní pohled.. je to spíše o pocitovém vnímání... ale beru to tak.. pro mě to je podobné jako v audio technice... tam jsem si obdobné "ladění" zvuku zažil také... určití výrobci ladili své výrobky různě.. od téměř kovového, břinkova-zvonivého, tvrdého zvuku až po rozblemcaný, nepřesný, měkký slitý zahuhlaný zvuk... toto je extrémní vyjádření, ale v podstatě to tak bylo. a šlo o to najít správnou kombinaci např. výrobce zesilovače s výrobcem repro a i CD přehrávače... akže ne vždy platí, že ideální a nejlepší se mít vše od jednoho výrobci...

...to je trochu rozdíl od fototechniky.. nebo aspo%n u PX si myslím, že můžeme být spokojeni jak s tělym, tak i skly...
V podstate sa s tebou aj dá súhlasiť. Výstup z CCD produkoval foto týmto spôsobom. Na druhej strane tu bol C a jeho CMOS a s tým aj jeho živšie, saturovanejšie foto s teplejšími odtieňmi, ktoré mali za úlohy spraviť WAU efekt hneď pri vyvolani fotky na externom displeji. Proste fotky sa majú páčiť aj keď realita až tak krásna byť nemusí :)
Ja som šiel do Px aj kvoli tomu, že sa mi zdal, že produkuje farby a realitu navernejšie :) A presne tak mi to vyhovuje ešte aj dnes :) Aj ke%d ďalší moj foťák už bude založený na CMOS čipe :)
Asahi Pentax & Lomo & Ricoh

spachal
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spachal » 16 pro 2009, 14:38

Hoj, ono to rozliseni pri stejne plose a kvalite snimace take hraje svoji roli, osobne bych v K20D bral radeji 10mpix nez tech skoro patnact, A0 vytisky delam opravdu mene casto, nez bych radeji fotil na ISO800 s minimalnim sumem ..
Pro priklad, Gckova rada kompaktu od Canonu (jejich - v kompaktech - vyssi trida) jde prave timhle smerem, u G10 s 1/1.7" snimacem bylo tech 15mpix opravdu ulet, ted se u G11 'vratili' na 10mpix a je to kulva rozdil ..

A co se tyce toho vyberu v porovnani s K20D, je (doufam ;] ..) rozhodnuto pro K-x a pripadne nejake to prislusenstvi. A pry se mam omluvit, kamaradka udajne nebude fotit na zeleny mod :))) (zdravime Snuru!). Takze diky za nazory, pomohly.
PX K20D, UW kanón G10 / Oly C5050, PX Z-20, DA17-70/4, A50/1.4, FA50/1.7, DA18-55, FA28-80, Tamron 70-300, Metz48 + dalsi levna a manualni skla, kompakty & bizuterie

Zamčeno

Zpět na „Pentax K-m/K-x/K-r“