K-x propojení s TV
Moderátor: Moderátoři
K-x propojení s TV
Zdravím, chtěl bych se zeptat, jak je to u této zrcadlovky s propojením s TV. Propojil jsem je USB kabelem a mohl jsem jen přehrávat fota a videa. Pokud použiju originál video šnůru, budu moci na obrazovce sledovat i live přenos z fotáku?
Čili, že na obrazovce uvidím, co fotím? Na kompaktu, co jsem používal, to takhle fungovalo.
Čili, že na obrazovce uvidím, co fotím? Na kompaktu, co jsem používal, to takhle fungovalo.
Re: K-x propojení s TV
Chci se jen zeptat... k čemu je to dobré?
Pentax K-5lls, Pentax 16-45/4, Pentax 35/2.8 Limited, Pentax F 50/1.7, Tamron 70-200/2.8
Moc využitelné to není, my to používali při společném domácím focení, že jsme viděli, jak bude foto vypadat
na zobrazenie obrazu (real time ako liveview na fotaku) na TV sluzi HDMI kabel. Pentax K-x nema tento konektor.
USB konektor sluzi iba na prezeranie fotiek na TV co su uz nafotene vo fotaku na pamatovej karte.
takze tvoj Pentax K-x dokaze iba fotky zobrazovat cez USB kabel, kedze nemas HDMI port na fotaku, nemozes vidiet obraz pocas fotenia na TV.
USB konektor sluzi iba na prezeranie fotiek na TV co su uz nafotene vo fotaku na pamatovej karte.
takze tvoj Pentax K-x dokaze iba fotky zobrazovat cez USB kabel, kedze nemas HDMI port na fotaku, nemozes vidiet obraz pocas fotenia na TV.
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
To je právě ta věc, která mne zajímá, protože na bývalém fotáku byl Jack konektor pro video šňůru, kterým se přenášel obraz do TV a usb pro stahování dat do PC.
Tady je pouze USB, přes datový kabel jsem přehrál fota z karty. Proto mne zajímá, zda video šňůra, která se k fotáku prodává, není schopna ten obraz přenášet? K čemu jinak je, když pro přehrávání fotek stačí klasický usb kabel?
Tady je pouze USB, přes datový kabel jsem přehrál fota z karty. Proto mne zajímá, zda video šňůra, která se k fotáku prodává, není schopna ten obraz přenášet? K čemu jinak je, když pro přehrávání fotek stačí klasický usb kabel?
a ake konektory presne ma ta video snura?
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
Dle obrázků bych řekl že na jedné straně USB, protože na fotáku jiný konektor není a na straně druhé CINCH?
http://www.azfoto.cz/kabely/pentax-i-avc7
Pokud to umí jen přehrávat fotky, tak mi to příjde jako dost drahá sranda
http://www.azfoto.cz/kabely/pentax-i-avc7
Pokud to umí jen přehrávat fotky, tak mi to příjde jako dost drahá sranda
navod K-x
http://www.ricoh-imaging.co.jp/english/ ... df/k-x.pdf
strana 221: You can connect the camera to a TV or other device with a video IN jack and play back images. Use the optional AV cable (I-AVC7)
podla tohoto mi to vychadza, ze K-x vie fotky a video iba prehrat (co je uz ulozene na karte), vo fotaku sa da nastavit pri Video vystupe uz len norma televizora (NTSC/PAL).
neviem, mozno ide aj vidiet obraz na TV pocas fotenia s K-x, nemam ho, ale skor tipujem ze nie.
EDIT: inde v navode som nasiel este toto:
The camera can also output composite video so that you can view recorded images and movies on a monitor such as a TV screen.
...cize to co uz mam nafotene, nie pocas fotenia.
http://www.ricoh-imaging.co.jp/english/ ... df/k-x.pdf
strana 221: You can connect the camera to a TV or other device with a video IN jack and play back images. Use the optional AV cable (I-AVC7)
podla tohoto mi to vychadza, ze K-x vie fotky a video iba prehrat (co je uz ulozene na karte), vo fotaku sa da nastavit pri Video vystupe uz len norma televizora (NTSC/PAL).
neviem, mozno ide aj vidiet obraz na TV pocas fotenia s K-x, nemam ho, ale skor tipujem ze nie.
EDIT: inde v navode som nasiel este toto:
The camera can also output composite video so that you can view recorded images and movies on a monitor such as a TV screen.
...cize to co uz mam nafotene, nie pocas fotenia.
Naposledy upravil(a) lennyl dne 25 říj 2017, 22:22, celkem upraveno 1 x.
Jasně, díky. Jen jsem se ptal, zda to někdo náhodou nezkoušel
Tím pádem totiž ta šnůra postrádá smysl, když ti stačí obič usb kabel za pár kaček
Tím pádem totiž ta šnůra postrádá smysl, když ti stačí obič usb kabel za pár kaček
jo, USB kabel staci na pripojenie k TV na prezeranie fotiek. akurat kto ma fakt stary televizor bez USB vstupu, tak tam ma tie dva CINCH vstupy, tak kabel pri K-x mu posluzi
...alebo ked stary televizor nama ani Cinch vstup, tak Scart isto, aj na to je redukcia USB->Scart.
...alebo ked stary televizor nama ani Cinch vstup, tak Scart isto, aj na to je redukcia USB->Scart.
Vidíš, jedině tak. To mne nenapadlo, že vlastně ne každá tv má usb vstup
Paráda, jednou bude mít cenu
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Prepojit s Tv sa to da. Na tom kolečku je to aj vyznačene, že Tv.