Tržní podíl Pentaxu
Moderátor: Moderátoři
Tržní podíl Pentaxu
Nám od loňska narostl, přinejmenším v Japonsku:
http://www.bcn.co.jp/sys_imgs/co_press/ ... 380262.pdf
Jedná se ryze o podíl na trhu zrcadlovek, který Olympus prakticky vyklidil a Sony se nepovedl start SLT technologie.
http://www.bcn.co.jp/sys_imgs/co_press/ ... 380262.pdf
Jedná se ryze o podíl na trhu zrcadlovek, který Olympus prakticky vyklidil a Sony se nepovedl start SLT technologie.
-
- V.I.P člen
Re: Tržní podíl Pentaxu

K10D + D-BG2,DA 14mm f/2.8 ED (IF),FA 50mm f/1.4,DA*16-50 f/2.8 ED AL [IF] SDM,DA*50-135 f/2.8 ED [IF] SDM,Hoya,Cokin,Mac,Eizo.
Je to statistika od začátku roku do října.
Canon : 43.7%
Nikon : 41.4%
Pentax : 7.3%
Ostatní : 7.6%
Je to jen o zrcadlovkách, EVIL započítaný není. Tam vedou s přehledem Panasonic a Olympus, třetí je Sony.
Canon : 43.7%
Nikon : 41.4%
Pentax : 7.3%
Ostatní : 7.6%
Je to jen o zrcadlovkách, EVIL započítaný není. Tam vedou s přehledem Panasonic a Olympus, třetí je Sony.
-
- Pokročilý uživatel
já byl včera ve foto škoda, a až jsem se divil, kolikrát jsem zaslechl slovo pentax nebo viděl lidi se okolo Pentaxu ochomejtat. Dokonce i z nabídky tam maj dost slušnej sortiment....všechny star objektivy, hodně limited, ale i tak to zabírá oproti C/N/S jen malou vytrínku 

Marketing tu je bohuzial slaby resp. asi ziadny.. Popravde som este reklamu na Pentax nikde nevidel v SR ani CR. Avsak myslim ze kazdy kto si spravi prehlad o ponuke C,N,P a nenecha sa zviest reklamou, tak pojde do pentaxu. Pomer cena/vykon je jednoznacne najlepsi.
Pentax K-x White
DAL 18-55mm F3,5-5,8AL
Tamron AF 70-300mm F/4-5.6 Di LD MACRO 1:2
Auto Revuenon MC 1,7 50mm
-----------------------------------
Sanyo Eneloop 2000mAh
DAL 18-55mm F3,5-5,8AL
Tamron AF 70-300mm F/4-5.6 Di LD MACRO 1:2
Auto Revuenon MC 1,7 50mm
-----------------------------------
Sanyo Eneloop 2000mAh
A máme výsledek za celý loňský rok:
http://nikonrumors.com/wp-content/uploa ... -Japan.png[/img]
A ještě další dvě promile navíc oproti původnímu mezivýsledku. Pěkný.
http://nikonrumors.com/wp-content/uploa ... -Japan.png[/img]
A ještě další dvě promile navíc oproti původnímu mezivýsledku. Pěkný.
-
- Pokročilý uživatel
sakra, Canonov sa predalo tolko ako Nikonov s Pentaxom dokopy
a navyse vedu predaj objektivov a 'krabiciek'.....Olympus si preplava skandalom vdaka m4/3.....a Pentax je uz skoro ako ohrozeny druh...hmm
snad sa Pentaxaci nenechaju vyrusovat bilanciami a veselo nam uz pripravuju nejaky ten 23mm f2 limited

snad sa Pentaxaci nenechaju vyrusovat bilanciami a veselo nam uz pripravuju nejaky ten 23mm f2 limited

Pěkný den.
Pravdou zůstává že pokud si jde človíček koupit svou první zrcadlovku tak je opravdu přesvědčován ať koupí buď Nikon nebo Canon.
Vím to ze své zkušenosti je tomu sice už dva roky ale velice dobře si pamatuji postoje prodejců k jednotlivým značkám.Pokud se člověk nechá přesvědčit různými argumenty tak málokdy sám od sebe sáhne po té naší tedy po Pentaxu.
Osobně jsem při koupi neřešil rozlišení,ostřící body, rychlost ostření,typ senzoru a jeho velikost.Rešil jsem jako první ergonomii přístroje(jak se drží jak ovládá,jak padne do ruky) a potom samozřejmě výstup čili Fotografii bez úprav jen na zobrazení monitoru.
Prošel pár obchodů a zkoušel různé modely od různých výrobců ale kupoval v kamenné prodejně kde mi ukázaly pár modelů od každé značky a nechali mě si vše vyzkoušet.Nastudováno jsem ovšem měl na co si dát pozor na co být opatrný jako FF/BF,čistota čipu,pak už jen vybrat vyzkoušet a zaplatit.
To je jeden druh lidí a ten druhý otevřou nějakou internetovou prodejnu většinou se srovnáním cen a prodejností na trhu a v tom je největší průšvih.Kupují si to co se prodává nejvíc.
Většinou neberou fotoaparát jako něco co by si měly prohlédnout a vyzkoušet.Co by jim mělo zůstat nějakých pár let (málokdy se přechází z jedné značky do druhé,beru to v naší neprofesionální amatérské fotografii) ,vždyť za dva roky už bude starý berou to jako spotřební materiál (10rohlíků a až nebudou koupím si další) Na to jsme tady v čechách asi nejlepší snad v každém oboru.
Opravdu nám tady chybí větší propagace,lepší zastoupení,aby se o PENTAXu víc mluvilo a bylo nás víc nás kteří jsme PENTAX.
Jsem se nějak rozepsal ale takhle nějak to vidím já a přeji vám dobré světlo.
Pravdou zůstává že pokud si jde človíček koupit svou první zrcadlovku tak je opravdu přesvědčován ať koupí buď Nikon nebo Canon.

Vím to ze své zkušenosti je tomu sice už dva roky ale velice dobře si pamatuji postoje prodejců k jednotlivým značkám.Pokud se člověk nechá přesvědčit různými argumenty tak málokdy sám od sebe sáhne po té naší tedy po Pentaxu.

Osobně jsem při koupi neřešil rozlišení,ostřící body, rychlost ostření,typ senzoru a jeho velikost.Rešil jsem jako první ergonomii přístroje(jak se drží jak ovládá,jak padne do ruky) a potom samozřejmě výstup čili Fotografii bez úprav jen na zobrazení monitoru.

Prošel pár obchodů a zkoušel různé modely od různých výrobců ale kupoval v kamenné prodejně kde mi ukázaly pár modelů od každé značky a nechali mě si vše vyzkoušet.Nastudováno jsem ovšem měl na co si dát pozor na co být opatrný jako FF/BF,čistota čipu,pak už jen vybrat vyzkoušet a zaplatit.

To je jeden druh lidí a ten druhý otevřou nějakou internetovou prodejnu většinou se srovnáním cen a prodejností na trhu a v tom je největší průšvih.Kupují si to co se prodává nejvíc.

Většinou neberou fotoaparát jako něco co by si měly prohlédnout a vyzkoušet.Co by jim mělo zůstat nějakých pár let (málokdy se přechází z jedné značky do druhé,beru to v naší neprofesionální amatérské fotografii) ,vždyť za dva roky už bude starý berou to jako spotřební materiál (10rohlíků a až nebudou koupím si další) Na to jsme tady v čechách asi nejlepší snad v každém oboru.

Opravdu nám tady chybí větší propagace,lepší zastoupení,aby se o PENTAXu víc mluvilo a bylo nás víc nás kteří jsme PENTAX.
Jsem se nějak rozepsal ale takhle nějak to vidím já a přeji vám dobré světlo.