Tržní podíl Pentaxu

Vše nové o čem se povídá a spekuluje...

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
elho_cid
Admin
Admin

Tržní podíl Pentaxu

Příspěvek od elho_cid » 15 lis 2011, 16:15

Nám od loňska narostl, přinejmenším v Japonsku:
http://www.bcn.co.jp/sys_imgs/co_press/ ... 380262.pdf

Jedná se ryze o podíl na trhu zrcadlovek, který Olympus prakticky vyklidil a Sony se nepovedl start SLT technologie.

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

zdeny
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Re: Tržní podíl Pentaxu

Příspěvek od zdeny » 15 lis 2011, 16:35

Těžko se v té rozsypané rýži vyznat. Která barva je pentax? :)
Zdenek

Tomáš Fafek
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Tomáš Fafek » 15 lis 2011, 16:40

:? Co jako s tím? Umí tady někdo japonsky? uff. to je téma
K10D + D-BG2,DA 14mm f/2.8 ED (IF),FA 50mm f/1.4,DA*16-50 f/2.8 ED AL [IF] SDM,DA*50-135 f/2.8 ED [IF] SDM,Hoya,Cokin,Mac,Eizo.

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 15 lis 2011, 17:01

Je to statistika od začátku roku do října.

Canon : 43.7%
Nikon : 41.4%
Pentax : 7.3%
Ostatní : 7.6%

Je to jen o zrcadlovkách, EVIL započítaný není. Tam vedou s přehledem Panasonic a Olympus, třetí je Sony.

Chotouchovak
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Chotouchovak » 15 lis 2011, 18:01

já byl včera ve foto škoda, a až jsem se divil, kolikrát jsem zaslechl slovo pentax nebo viděl lidi se okolo Pentaxu ochomejtat. Dokonce i z nabídky tam maj dost slušnej sortiment....všechny star objektivy, hodně limited, ale i tak to zabírá oproti C/N/S jen malou vytrínku :-)

peet99
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od peet99 » 15 lis 2011, 18:51

Marketing tu je bohuzial slaby resp. asi ziadny.. Popravde som este reklamu na Pentax nikde nevidel v SR ani CR. Avsak myslim ze kazdy kto si spravi prehlad o ponuke C,N,P a nenecha sa zviest reklamou, tak pojde do pentaxu. Pomer cena/vykon je jednoznacne najlepsi.
Pentax K-x White
DAL 18-55mm F3,5-5,8AL
Tamron AF 70-300mm F/4-5.6 Di LD MACRO 1:2
Auto Revuenon MC 1,7 50mm
-----------------------------------
Sanyo Eneloop 2000mAh

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 29 led 2012, 04:26

A máme výsledek za celý loňský rok:
http://nikonrumors.com/wp-content/uploa ... -Japan.png[/img]

A ještě další dvě promile navíc oproti původnímu mezivýsledku. Pěkný.

kingfisher
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kingfisher » 02 úno 2012, 10:18

sakra, Canonov sa predalo tolko ako Nikonov s Pentaxom dokopy :) a navyse vedu predaj objektivov a 'krabiciek'.....Olympus si preplava skandalom vdaka m4/3.....a Pentax je uz skoro ako ohrozeny druh...hmm

snad sa Pentaxaci nenechaju vyrusovat bilanciami a veselo nam uz pripravuju nejaky ten 23mm f2 limited :D

LubosTysl
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od LubosTysl » 02 úno 2012, 13:52

Pěkný den.
Pravdou zůstává že pokud si jde človíček koupit svou první zrcadlovku tak je opravdu přesvědčován ať koupí buď Nikon nebo Canon. :(
Vím to ze své zkušenosti je tomu sice už dva roky ale velice dobře si pamatuji postoje prodejců k jednotlivým značkám.Pokud se člověk nechá přesvědčit různými argumenty tak málokdy sám od sebe sáhne po té naší tedy po Pentaxu. :D
Osobně jsem při koupi neřešil rozlišení,ostřící body, rychlost ostření,typ senzoru a jeho velikost.Rešil jsem jako první ergonomii přístroje(jak se drží jak ovládá,jak padne do ruky) a potom samozřejmě výstup čili Fotografii bez úprav jen na zobrazení monitoru. :wink:

Prošel pár obchodů a zkoušel různé modely od různých výrobců ale kupoval v kamenné prodejně kde mi ukázaly pár modelů od každé značky a nechali mě si vše vyzkoušet.Nastudováno jsem ovšem měl na co si dát pozor na co být opatrný jako FF/BF,čistota čipu,pak už jen vybrat vyzkoušet a zaplatit. :?:

To je jeden druh lidí a ten druhý otevřou nějakou internetovou prodejnu většinou se srovnáním cen a prodejností na trhu a v tom je největší průšvih.Kupují si to co se prodává nejvíc. :!:

Většinou neberou fotoaparát jako něco co by si měly prohlédnout a vyzkoušet.Co by jim mělo zůstat nějakých pár let (málokdy se přechází z jedné značky do druhé,beru to v naší neprofesionální amatérské fotografii) ,vždyť za dva roky už bude starý berou to jako spotřební materiál (10rohlíků a až nebudou koupím si další) Na to jsme tady v čechách asi nejlepší snad v každém oboru. :cry:

Opravdu nám tady chybí větší propagace,lepší zastoupení,aby se o PENTAXu víc mluvilo a bylo nás víc nás kteří jsme PENTAX.

Jsem se nějak rozepsal ale takhle nějak to vidím já a přeji vám dobré světlo.

Odpovědět

Zpět na „Novinky a drby“