Nikon D7000

Vše nové o čem se povídá a spekuluje...

Moderátor: Moderátoři

Zafod
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Nikon D7000

Příspěvek od Zafod » 15 zář 2010, 10:11

Tak Nikon představil nový D7000... Je fakt dobře vybavený a má dokonce kovové tělo a (údajně) i těsnění... A hlavně cena 1189 Euro za tělo a 1399 Euro za kit s 18-105 je překvapivě příznivá 8O
Pro K-5 to bude asi těžký soupeř :?
Pentax K-3, DA 16-85, DA 21 Ltd.,DA HD 55-300 = Pentax ME + M28/2.8,M50/1.7,M135/3,5 = Voigtlander Brilliant = Kodak Retina Ia = Olympus Mju II
Velbon Sherpa 600

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Re: Nikon D7000

Příspěvek od miky_lbc » 15 zář 2010, 10:42

Zafod píše:Tak Nikon představil nový D7000... Je fakt dobře vybavený a má dokonce kovové tělo a (údajně) i těsnění... A hlavně cena 1189 Euro za tělo a 1399 Euro za kit s 18-105 je překvapivě příznivá 8O
Pro K-5 to bude asi těžký soupeř :?
Souhlasím... K5 jsou ale zatím jen povídačky a nic neni oficiální, takže může pravá K5 překvapit ještě dalšíma funkcema a nižší cenou.

Kdyby se ale všechno potvrdilo, asi by byla D7000 pořádný K5 killer. Je levnější, je na ni více skla (i levného), velmi pravděpodobně bude mít mnohem lepší AF a samozřejmě je to Nikon (takže možnost postupu na profesionálnější 135mm těla, která u Pentax chybí).

Je ale zase možné, že zpracování těla a utěsnění bude mít K5 podstatně lepší... skoro bych si na to vsadil už teď.

vjacesslav
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od vjacesslav » 15 zář 2010, 10:56

No na dpreview je možné vidieť porovnanie, čo sa veľkosti týka, medzi Canon 60D, Nikon D7000 a hlavne Pentax K-7 :)

http://www.dpreview.com/previews/NikonD7000/

Ale aj tak sa nejkrajšie čítala veta:

"The Pentax K7, which has slipped into the D7000's class by virtue of its current asking price, combines handling qualities of both the D7000 and the two Canons, and is arguably one of the most pleasant DSLRs of its type to hold and use."

Hádam prekladať ani nemusím. Priamo a pekne na rovinu :)
Asahi Pentax & Lomo & Ricoh

Zafod
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Zafod » 15 zář 2010, 12:19

vjacesslav píše:No na dpreview je možné vidieť porovnanie, čo sa veľkosti týka, medzi Canon 60D, Nikon D7000 a hlavne Pentax K-7 :)

http://www.dpreview.com/previews/NikonD7000/

Ale aj tak sa nejkrajšie čítala veta:

"The Pentax K7, which has slipped into the D7000's class by virtue of its current asking price, combines handling qualities of both the D7000 and the two Canons, and is arguably one of the most pleasant DSLRs of its type to hold and use."

Hádam prekladať ani nemusím. Priamo a pekne na rovinu :)
Jo, čte se to hezky :D Už aby byla ta K-5 oficiálně "na světě" a můžem porovnávat...
Pentax K-3, DA 16-85, DA 21 Ltd.,DA HD 55-300 = Pentax ME + M28/2.8,M50/1.7,M135/3,5 = Voigtlander Brilliant = Kodak Retina Ia = Olympus Mju II
Velbon Sherpa 600

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 15 zář 2010, 12:28

Uvidíme jaká bude K-5, ale jinak se velké překvapení nekoná.
D90 taky K-7 dávala co se prodejů týče na frak, ale to se prostě nedá nic dělat. Pentax nemůže Nikonu vyhlásit cenovou válku a udělat lepší tělo za nižší cenu. Už to zkusili s K10D a výsledkem bylo hospodaření ve ztrátě.
D7000 bude K-5 daleko víécepodobná než byla D90 podobná K-7, ale v tom jen Nikon nepřímo potvrdil, že pokud chce těla střední třídy zlepšit, musí se inspirovat u Pentaxu. Což mi bylo jasné dávno. :-)

Dokud Nikon neudělá stabilizované tělo a líbezné objektivy ve stylu Pentaxu, tak to stejně není přímá konkurence pro lidi jako jsem já.

Horší ve světle D7000 vypadá Canon. 60D je vedle něj vykopávka a 7D předražžená vykopávka. Myslím, že Nikon hodil rukavici spíš tímhle směrem než směrem k Pentaxu.

Zafod
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Zafod » 15 zář 2010, 12:47

elho_cid píše:Uvidíme jaká bude K-5, ale jinak se velké překvapení nekoná.
D90 taky K-7 dávala co se prodejů týče na frak, ale to se prostě nedá nic dělat. Pentax nemůže Nikonu vyhlásit cenovou válku a udělat lepší tělo za nižší cenu. Už to zkusili s K10D a výsledkem bylo hospodaření ve ztrátě.
D7000 bude K-5 daleko víécepodobná než byla D90 podobná K-7, ale v tom jen Nikon nepřímo potvrdil, že pokud chce těla střední třídy zlepšit, musí se inspirovat u Pentaxu. Což mi bylo jasné dávno. :-)

Dokud Nikon neudělá stabilizované tělo a líbezné objektivy ve stylu Pentaxu, tak to stejně není přímá konkurence pro lidi jako jsem já.

Horší ve světle D7000 vypadá Canon. 60D je vedle něj vykopávka a 7D předražžená vykopávka. Myslím, že Nikon hodil rukavici spíš tímhle směrem než směrem k Pentaxu.
Jo, canonisti asi čučí :D
Jo a Nikon představil i další objektivy - ale jestli jsou líbezné nevím - třeba takový 35/1.4...za 1700 liber...já vím,určitě bude skvělý...ale...tak nějak mi líbezně nepřipadá :D
Velbon Sherpa 600

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 15 zář 2010, 13:15

elho_cid píše:
Ač né ve všem, tak v tomhle úplně souhlasim...

... fakt netušim, čím tomu chce Canon konkurovat. Už to umí dobré video a má to i podobné rozlišení + navíc utěsněné dospělácké tělo a vychytávky jako dual slot.

Všeobecně mi přijde, že Canon nějak půl roku spí... třeba ale klid před bouří a něčím ještě překvapí.

vkramar
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vkramar » 15 zář 2010, 14:30

elho_cid píše:Dokud Nikon neudělá ... líbezné objektivy ve stylu Pentaxu...
A co kdyby Pentax začal dělat objektivy i s bajonety Nikon a Canon? Jsem přesvědčený, že za jeho DA Limited by mu spousta Nikonistů a Canonistů utrhla ruce. A za FA Limited dvojnásob.

CyberSammy
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od CyberSammy » 15 zář 2010, 14:56

vkramar píše:
A co kdyby Pentax začal dělat objektivy i s bajonety Nikon a Canon? Jsem přesvědčený, že za jeho DA Limited by mu spousta Nikonistů a Canonistů utrhla ruce. A za FA Limited dvojnásob.
a Pentaxu by to aj znacne financne pomohlo a zlepsilo postavenie na trhu :) Len to by potom mohol zacat aj C&N vyrabat objektivy pre Pentax :-)
Panasonic Lumix DMC LZ8, Canon PowerShot A470

peppe
Sponzor PFS
Sponzor PFS

Příspěvek od peppe » 15 zář 2010, 15:02

CyberSammy píše:
vkramar píše:
a Pentaxu by to aj znacne financne pomohlo a zlepsilo postavenie na trhu :) Len to by potom mohol zacat aj C&N vyrabat objektivy pre Pentax :-)
Preboha...to su teorie...lidi spamätajte sa...tolko balastu.
http://dudo.zonerama.com/
K5, K20 a pár sklenárskych skvostov, bižutéria

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 15 zář 2010, 15:02

vkramar píše:
Limited na Canon udělat nejde, nevejde se tam motorek. Na Nikonech by to fungovat mohlo, ale jen na těch co mají náhon z těla.

vjacesslav
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od vjacesslav » 15 zář 2010, 15:34

elho_cid píše:Uvidíme jaká bude K-5, ale jinak se velké překvapení nekoná.

No, K10D bola genialna vo svojej dobe. To ešte nebola D90 ani na trhu a priamy konkurent bola D80. A v porovnani s nou bola K10D iná liga :)
Až D90 prišla s novou generáciou čipu, ktorý sa naozaj vydaril :) Škoda, že vtedy nepokračovali v "spolupráci" so SONY. Ale už zase áno, a uvidíme aký bude výsledok :)

CyberSammy
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od CyberSammy » 16 zář 2010, 00:22

Len pre zaujimavost, ze CMOS senzor v D7000 nie je made by Sony a ma dokonca aj ine fyzicke rozmery, takze nebude to ten isty senzor ako v K-5 :-)
Panasonic Lumix DMC LZ8, Canon PowerShot A470

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 16 zář 2010, 07:26

Tohle Nikon prohlašuje o každém senzoru od Sony už léta. Je to jejich komplex vůči Canonu...

vjacesslav
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od vjacesslav » 16 zář 2010, 07:38

CyberSammy píše:Len pre zaujimavost, ze CMOS senzor v D7000 nie je made by Sony a ma dokonca aj ine fyzicke rozmery, takze nebude to ten isty senzor ako v K-5 :-)
Heh, no to zatial to nikto nepotvrdil ani nevyvrátil. AJ keď to sa to začalo rozoberať na fórach celkom zhusta :) Skôr to bude stále výroba Sony v réžii Nikonu. Presne ako doteraz :) "Made by Sony, designed by Nikon" . A už je len vecou dohody medzi nimi, ako sa to môže a bude prezentovať :) Iba že ak by bol ten hromadný výskyt cca 16Mpix senzorov naozaj náhodný :)

Odpovědět

Zpět na „Novinky a drby“