Hmmm.
Tiež mi zvyšovanie cien nesedí spolu s finančnou krízou. Vtedy sa každý snaží hlavne predať aspoň niečo a konkurencia nepustí a tak sa ide cenami nadol.
Krok pentaxu, keď zvýšil skoro dvojnásobne všetky svoje sklá začiatkom roka, mi tiež nesedí. Aj preto som sa začal obzerať po sklách iných značiek ako Pentax. Ale stále zháňam nejaké staršie, ktoré sa už nerobia. Niektoré z nich akoby mali vlastnú dušu:)
Na druhej strane mi telá Pentax a jeho ovládanie tak prirástli k srdcu, že sa už nedokážem vzdať tejto značky. Proste úchop, hyper programy, ale aj ovládanie sa mi páči viac ako napríklad na Canone.
V práci máme práve Canon, ale ja osobne by som v živote nedal za digitálne telo viac ako 50.000 litrov (ale keď ste profi a spravíte si rozpčet a dovolí Vám to, tak prečo nie) Ja už len kvôli tomu, že je to elektronika a o pár rokov entry DSLR ponúkne to, čo ma profiDSLR dnes
Kedysi sa kupovali tela za veľa veľa peňazí, ale na druhej strane taka dobrá zrkadlovka bola skoro na celý život
Osobne mám už svoju K10D dva roky, popritom a predtým mi rukami prešli *istDS, GX-1L, K100D Super a čoskoro zvažujem ďalší upgrade. Ale mám problém. K-7 sadne do ruky ako uliata, aj ovládanie má výborné, ale Pentax dodal na trh K-x, ktorá je entry a pritom má lepší obrazový výstup. Určite je senzor K-7 lepší ako K10D, ale nekúpim si ani K-7 ani K-x. K-x , kým neupgraduju telo o zobrazenie zaostrovacieho bodu v hľadáčiku, K-7 kým neosadia lepším snímačom alebo aspn tým z K-x. Inak nemá upgrade pre mňa žiaden zmysel. V každom prípade keď upgrade, tak Pentax