Pentax a online prodej v Evrope
Moderátor: Moderátoři
Pentax a online prodej v Evrope
Tak se zda, ze nam ten Pentax zas tak moc neumira
http://www.dpreview.com/news/0911/09110 ... pentax.asp
http://www.dpreview.com/news/0911/09110 ... pentax.asp
K-7 + D-BG4, K10D + D-BG2, Pentax DA* 16-50 2.8 SDM, Pentax FA 50 1.4, Sigma 70-200 2.8 HSM, Sigma 10-20 3.5-4.5, Metz 58 AF-1
-
www.jaroslavholan.cz
-
www.jaroslavholan.cz
Re: Pentax a online prodej v Evrope
To som zvedavy, ved pokryt aspon int. trh - to zas nemoze byt taky problem. Je to nadejne.
http://dudo.zonerama.com/
K5, K20 a pár sklenárskych skvostov, bižutéria
K5, K20 a pár sklenárskych skvostov, bižutéria
Ked sa rozrastie ich sieť aj do ostaných krajín EU tak to bude len dobré... Ako napísal oumik85, aby si človek svoj vybraný produkt (novinku) mohol hned kúpiť, na SK K-x nepozná viacero "lepších" fotoobchodov a to je takmer mesiac od oficiálneho uvedenia do predaja... Megafoto.sk, Fotoexpert.sk... Nečudujme sa nízkým predajným číslam, ked 1/4 majitelov si ho zaobstará v zahraničí
Pentax K-30, Metz 48
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6
ked chcu spravit znackovy obchod aj v madarsku, mali by nieco spravit s madarskou pentax strankou - zaspali pri K20D
teraz sa nejak roztrhlo vrece so znackovymi obchodmi s IT a elektro - bude fajn si ist osahat, ale na otvarani microsoft store som sa pobavil...
teraz sa nejak roztrhlo vrece so znackovymi obchodmi s IT a elektro - bude fajn si ist osahat, ale na otvarani microsoft store som sa pobavil...
K-5II, K100D, DA*16-50/2.8, DA*50-135/2.8, DA35/2.4, SIGMA 10-20/3.5, METZ 58, HOYA Pro1D, HD; Lowepro, Apple
http://robert.kollar.ipernity.com
SvadobnyPribeh.com
SvadobnyPribeh.com
...nebyl jsem ve STORE, ale potkalo mě to v Brně v Olympii.. měli stánek s Win7.... no.. já nevím, působilo to na mě trochu křečovitě... když jsem šel kolem, docela jsem si přál,aby mě odchytli.. ale na druhou stranu, jediné, co by si řekli, chudák Applista... ))))100r píše:ked chcu spravit znackovy obchod aj v madarsku, mali by nieco spravit s madarskou pentax strankou - zaspali pri K20D
Pentax
Hele... to jsi fakt o moc přišel :-). Normálně mě odchytla nějaká hosteska, jestli "už jsem poznal sílu nových windows"... usmál jsem se a poděkoval a zamával na ní svým příručním Aierem.fjo píše:...nebyl jsem ve STORE, ale potkalo mě to v Brně v Olympii.. měli stánek s Win7.... no.. já nevím, působilo to na mě trochu křečovitě... když jsem šel kolem, docela jsem si přál,aby mě odchytli.. ale na druhou stranu, jediné, co by si řekli, chudák Applista... :-D))))100r píše:ked chcu spravit znackovy obchod aj v madarsku, mali by nieco spravit s madarskou pentax strankou - zaspali pri K20D
teraz sa nejak roztrhlo vrece so znackovymi obchodmi s IT a elektro - bude fajn si ist osahat, ale na otvarani microsoft store som sa pobavil... :)
A přiskočil k ní kolega, jestli už vím, že i na nových Macích si mohu užít windows...
... tak jsem na sucho polkl :o).
fjo:
hele... to by byla dlouhá, vášnivá a 100% zbytečná debata :-).
Ať si každej používá co chce... windows mají celou řadu nezpochybnitelnejch výhod proti macu. Byly časy, kdy jsem je měl v nějakejch ohledech i raději... všechno tam šlo více nastavit, se systémem se dalo více vyhrát, dalo se celé dny rejpat v registrech, aby to chodilo svižněji. Pokud jsou windows dobře vytuněné a individuálně si s nima vyhraješ, většinou v nich programy běží i o trochu rychleji, než na stejném macu (zkušenost po XP... visty jsou odpad, 7 zatim nesoudim).
Ale dneska jsou mé požadavky na PC jiné... už si nechci hrát, ale mam ho proto, aby mi fungovalo a sloužilo mi. Jestli je něco o 5% pomalejší mě netrápí (vždyť výpočetní síla blbého iPhone je vyšší, než mé PC před 10ti lety... a co teprve Mac Pro, už se nemá smysl honit po %). Prostě chci přijít k počítači a chci aby mi 100% fungoval stejně dnes, i za 2 roky... bez toho, abych se v něm hodiny hrabal. Nebaví mě nastavovat milion věcí, na to mam lepší věci na práci. Chci, aby všechno fungovalo hned... po zapnutí a bez problému.
Myslim, že právě o tomhle je MAC...
hele... to by byla dlouhá, vášnivá a 100% zbytečná debata :-).
Ať si každej používá co chce... windows mají celou řadu nezpochybnitelnejch výhod proti macu. Byly časy, kdy jsem je měl v nějakejch ohledech i raději... všechno tam šlo více nastavit, se systémem se dalo více vyhrát, dalo se celé dny rejpat v registrech, aby to chodilo svižněji. Pokud jsou windows dobře vytuněné a individuálně si s nima vyhraješ, většinou v nich programy běží i o trochu rychleji, než na stejném macu (zkušenost po XP... visty jsou odpad, 7 zatim nesoudim).
Ale dneska jsou mé požadavky na PC jiné... už si nechci hrát, ale mam ho proto, aby mi fungovalo a sloužilo mi. Jestli je něco o 5% pomalejší mě netrápí (vždyť výpočetní síla blbého iPhone je vyšší, než mé PC před 10ti lety... a co teprve Mac Pro, už se nemá smysl honit po %). Prostě chci přijít k počítači a chci aby mi 100% fungoval stejně dnes, i za 2 roky... bez toho, abych se v něm hodiny hrabal. Nebaví mě nastavovat milion věcí, na to mam lepší věci na práci. Chci, aby všechno fungovalo hned... po zapnutí a bez problému.
Myslim, že právě o tomhle je MAC...
Jj... to určitě. Ty starší uživatelé se většinou do podobných debat nepouští.fjo píše:...trochu off topic..
...nicméně souhlasím. největší křiklouni proti Apple jsou mlaďoši, co se rádi ve všem vrtají... a to v Macu dost dobře nejde.. nebo jde, ale není důvod...
Ono se dá v Macu vrtat úplně stejně jako ve Win... ale prostě k tomu neni důvod. Všechno funguje jak má, a jestli někdo chce to vrtání... může si pořídit Linux a nemusí za OSX platit (on OSX je vyšperkovanej Linux).
Jenže to je právě to kouzlo... když si kupuju nový stroj, nemusím dlouhé hodiny vybírat jaká grafická karta půjde k jaké desce, jakej k tomu procesor... atd. atd. Prostě si koupim nový model Mac a vím, že se zase o HW nemusim nějaký ten pátek starat :-). Vyjde to o kousek dráž, ale zase to všechno do sebe zapadá jako kolečka ve švýcarských hodinkách... a zase tak šílenej cenovej rozdíl to taky neni (ona spousta těch porovnávačů zapomínají ve svejch srovnáních na mnoho položek - on jen ten luxusní nerezový Case co má Mac PRO je v ceně asi 14 tis, ale ve srovnání stojí proti plastovému za 700,- atd.).
Ale fakt OT ... ať si každej používá to, co je mu příjemné :-).
Mno... tohle už je totální OT ale za tou větou si 100% stojim.fjo píše:Mac OS není vyšperkovanej Linux... kdo to zase vymyslel..?? :-D
Linux i Mac OS vycházejí z UNIXu.... ale každý měl svoji cestu...
Ne, že by to tak bylo vždycky... ale když přišly šelmy a procesory Intel, Mac OS se změnil uvnitř k nepoznání :-).
Při stavbě nového jádra se vycházelo hned z několika distribucí...
Ale to je fakt OT a fuk... na netu je o tom i spousta zajímavého čtení.
apple je pre nas fotografov ako stvoreny - apple na nas mysli
ti, ktori ste mali moznost pozriet sa do tych LED LCD napr u notebookov... za tie ceny pc laptop sa neda zohnat! a mal by dat sRGB
a vydrzia!!! minuly tyzden mi moj MBP 15 vypadol z batohu na schodisku v baraku a jedine, co mu je, ze praskol displej!!! ok, oprava za 350 EUR, ale viete si predstavit, ze by sa to stalo nejakemu plastovemu PC NB suntu??
a servis do 2!! tyzdnov!!!a vymena na pockanie (ok, mam v tom obchode kamosku)
fjo ma pravdu, ten Corel na mac doyebabrali musim s tym nieco vymysliet, lebo mi CS4 zacala nejak casto pytat serialy...
ok, stacilo OT... de su moderatori???
ti, ktori ste mali moznost pozriet sa do tych LED LCD napr u notebookov... za tie ceny pc laptop sa neda zohnat! a mal by dat sRGB
a vydrzia!!! minuly tyzden mi moj MBP 15 vypadol z batohu na schodisku v baraku a jedine, co mu je, ze praskol displej!!! ok, oprava za 350 EUR, ale viete si predstavit, ze by sa to stalo nejakemu plastovemu PC NB suntu??
a servis do 2!! tyzdnov!!!a vymena na pockanie (ok, mam v tom obchode kamosku)
fjo ma pravdu, ten Corel na mac doyebabrali musim s tym nieco vymysliet, lebo mi CS4 zacala nejak casto pytat serialy...
ok, stacilo OT... de su moderatori???
K-5II, K100D, DA*16-50/2.8, DA*50-135/2.8, DA35/2.4, SIGMA 10-20/3.5, METZ 58, HOYA Pro1D, HD; Lowepro, Apple
SvadobnyPribeh.com
SvadobnyPribeh.com