PENTAX RICOH IMAGING COMPANY zmena na RICOH IMAGING COMPANY
Moderátor: Moderátoři
Re: PENTAX RICOH IMAGING COMPANY zmena na RICOH IMAGING COMP
Nevím, jak přímo ve fotografických firmách, ale v Meoptě stál za oddělením Výzkum a vývoj 1 člověk dvacet let.
Ja fakt nechápem ako niekoho vôbec napadlo nad tým uvažovať, ako keby sme videli do vnútorných štruktúr Pentaxu a pritom nemáme ani oficialny mail výrobcu...hilda4sea píše:Možná bych doplnil, že Jun Harikawa má registrováno 17 patentů v oboru konstrukce objektivů pro fotopřístroje, ale žádný na pečení zákusků.Ivan-K píše:Preboha v živote ma nenapadlo "špiritizovať" nad tým kto stojí za vývojom nejakého skla, a povedal by som že to je pekná hlúposť že by za všetkým stála iba jedna osoba. Možno že to bol len nejaký vrchný manažer vývojoveho oddelenia , ktorý inak o samotnom vzniku skiel vie asi tolko ako ja o pečení zákuskov, čiže ho ani možno nie je škoda
Trebárs je to starý neschopný páprda a bolo najvyšší čas ho nahradiť niekým schopnejším.
Ked tu niekto bude žundrať nad tým že Pentax roky nebol schopný vydať nejaké poriadne tele , nech sa páči, ale riešiť ludí z vnútra firmy, tak to už je choré, riešite ho tu ako keby ste ho osbne poznali a viete že pre Pentax bude velkosu stratou
Pentax K-30, Metz 48
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Ivan-K: dovolím si nesouhlasit. Každá konstrukce má svého "lídra", který když odejde a nepředá své zkušenosti někomu schopnému "s koulema", tak ti co zbudou pouze obkreslují a nejsou schopni vymyslet pořádnou inovaci. Jsou to osobní zkušenosti, kdy na přímou otázku "Mohu se zeptat proč to tak děláte?", jsou tito kresliči schopni odpovědět pouze "Nevím, protože se to tak dělá.", "Nevim, protože to tak bylo na starým výkrese." Velký firmy fúzema a různým přeprodejem firem získají "Know How" a jejich marketing se postará o prodej a nikdo tomu vlastně pořádně nerozumí. Kdybys hledal práci jako konstruktér v zemích českých, tak všechny bude zajímat jestli umíš ten jejich 3D systém a nejlépe 10 jazyků, ale málokdo se bude zatěžovat tim, co máš vlastně v hlavě.
Outsourcing je v dnešní době poměrně rozšířený, i když u nás v Čechách se mu firmy brání. Externista většinou dělá za větší peníze a tak má větší motivaci. Taky přinese zcela jiný pohled na věc. A když má někdo jméno a zkušenosti jako pan Jun Harikawa, tak si může diktovat podmínky. Nevidím nic špatného na tom, kdyby využil (třeba i jednorázové) nabídky firmy Tamron a vyvinul jim (pomohl vyvinout/zdokonalit) základní sklo na FF. Ale to je zatím pouze spekulace. Uvidíme..
Outsourcing je v dnešní době poměrně rozšířený, i když u nás v Čechách se mu firmy brání. Externista většinou dělá za větší peníze a tak má větší motivaci. Taky přinese zcela jiný pohled na věc. A když má někdo jméno a zkušenosti jako pan Jun Harikawa, tak si může diktovat podmínky. Nevidím nic špatného na tom, kdyby využil (třeba i jednorázové) nabídky firmy Tamron a vyvinul jim (pomohl vyvinout/zdokonalit) základní sklo na FF. Ale to je zatím pouze spekulace. Uvidíme..
Ever-patient PENTAX
"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
Pridávam sa, po pravde už preskakujem príspevky od milky a hildy a pár jednotlivcov, ktorí to tu tapetujú, jediné čo z príspevkov cítiť je nenávisť, závisť? na nápis PENTAX, keby mohli, tak si ho vypieskujú z tiel a optiky. Nechápem, keď prešli všetkými značkami s ozaj lepším AF, hlavne continuálnym, načo živia systém, ktorý je taký zlý, C/N idú míľovými krokmi, čo kvartál to novinka a ani zatuchli pri Pentaxe...Nevravím, žeby som nebol rád, aby Pentax kontroval, ale Pentax je Pentax a všetci vieme, že je iný, ak niekoho omedzuje, tak nech neváha ani sekundu a mení brand, ale nech neprúdi v stojatých vodách spokojných uživateľov, ktorých jediný limit sú financie na limited a star sklíčka. Nie som Pentaxfil, viem si predstaviť fotiť novým 70D, viem aj, že Nikon bude odpovedať a viem aj, že v čase, keď som šiel do DSLR bola voľba K10 to najlepšie na trhu, následovala K7 a dnes by som šiel do K5II s. Ak by ma mala športová fotka živiť, tak by som volil z N a C. Nejak sa tu viacej rozoberá marketingové zákilisie, ako to o čom je tento sajt, rozoberajú sa tu veci, ktoré nikoho neposunú ďalej skôr vedia odradiť nových potenciálnych amatérov, ako sme tu väčšina, ktorých limitom sú financie na limited a star sklíčka.kluzo píše:jsem rád, že nejsem sámjasanek píše:miky_lbc: Mam pocit, ze to byl pouze rumor, ze Hirakawa nastoupil zpet do Pentax/Ricohu, takze bych tak vehementne netvrdil, ze zase odesel . A jinak delat takovehle zavery z jedne zpravy od RiceHigh... doufam, ze se nezivis jako vestec, protoze tvoje neustale prorokovani zahuby Pentaxu mne osobne uz neprijde ani zabavne, ale spis otravne... at to nakonec s Pentaxem dopadne jakkoliv.
...tak zkusím já svou hypotézu.
Co když Pentax své nové skla bude dělat tak, že poupraví něco od konkurence. No tak pošle své lidi k Tamronu, aby v budoucnu si nové skla nechal u něj vyrobit. Co jiného je vlastně Pentax 18-270??? Je to přece Tamron.
Co když naopak poslal svého odborníka, aby Tamronu pomohl dělat skla i pro Pentax? A sám Pentax si nechá pro sebe pouze skla s přívlastkem WR?
Toto může být vyšší forma spolupráce mezi Pentaxem a Tamronem.
Co když Pentax své nové skla bude dělat tak, že poupraví něco od konkurence. No tak pošle své lidi k Tamronu, aby v budoucnu si nové skla nechal u něj vyrobit. Co jiného je vlastně Pentax 18-270??? Je to přece Tamron.
Co když naopak poslal svého odborníka, aby Tamronu pomohl dělat skla i pro Pentax? A sám Pentax si nechá pro sebe pouze skla s přívlastkem WR?
Toto může být vyšší forma spolupráce mezi Pentaxem a Tamronem.
Pentax: DA 18-55ALII, DA 35/2,4 , DA 50/1,8 , FA 28-105, FAJ 75-300, DA 55-300, M50/1,7, Tamron (A14) 18-200, Tamron (A16) 17-50, blesky Metz 36+58, Pentax K-s2
-
- V.I.P člen
No ono by ma celkom zaujímalo všeobecne, kto za akým sklom stojí. Myslím, ktorý optický onžinier stojí za návrhom tých lepších sklie hlavne alebo aký tím Ale dopátrať sa ktakej informácii je hlavne u tých japonských skoro nemožné
Podľa posledných správ čo sa šírili webom, je Tamron čiastočne už pod Sony, čo môže byt zaujímavý počin do budúcna a sám som zvedavý, či sa Tamron neuzavrie... Čo sa týka WR tak tam bola hlavná spolupráca s Tokinou a nie Tamronom. A posielať svojho najlepšieho inžiniera ku konkurencii ???
Podľa posledných správ čo sa šírili webom, je Tamron čiastočne už pod Sony, čo môže byt zaujímavý počin do budúcna a sám som zvedavý, či sa Tamron neuzavrie... Čo sa týka WR tak tam bola hlavná spolupráca s Tokinou a nie Tamronom. A posielať svojho najlepšieho inžiniera ku konkurencii ???
Asahi Pentax & Lomo & Ricoh
to yoli:
Ani mne nepadalo, že bych byl motivován takovými vlastnostmi jaké mi přisuzuješ. Zřejmě soudíš podle sebe a domníváš se, že každý musí být takový.
Možná, že tebe ovládá závist a nenávist nad tím, že my (špatní) jsme si Pentax vybrali svobodně a máme prostředky to kdykoliv změnit. Když budu chtít, tak si zítra koupím výbavu od C/N a pak si v klidu prodám systém Pentax. A když ho neprodám, tak se také houby stane.
Já nemusím uvažovat nad tím, že bych šel do K5IIs. Já jsem si ji prostě koupil (a to jsem musel trpělivě čekat jak na "embéčko" za komančů).
Jinak nevím, co je nenávistného a závistivého na tom, když vždy zdůrazňuji, že K5IIs je vynikající (viz moje příspěvky, včetně recenze), nebo když poukazuji na počet patentů konstruktéra objektivů Pentax. Asi na to nemám dost IQ.
No a pokud jde o téma, tak myslím, že kam jinam by bylo možné psát volné úvahy a sdělovat drby než do vlákna "Novinky a drby".
Takže přestaň rozebírat charakter diskutujících a přidej taky nějaký drb ze světa Pentaxu.
Ani mne nepadalo, že bych byl motivován takovými vlastnostmi jaké mi přisuzuješ. Zřejmě soudíš podle sebe a domníváš se, že každý musí být takový.
Možná, že tebe ovládá závist a nenávist nad tím, že my (špatní) jsme si Pentax vybrali svobodně a máme prostředky to kdykoliv změnit. Když budu chtít, tak si zítra koupím výbavu od C/N a pak si v klidu prodám systém Pentax. A když ho neprodám, tak se také houby stane.
Já nemusím uvažovat nad tím, že bych šel do K5IIs. Já jsem si ji prostě koupil (a to jsem musel trpělivě čekat jak na "embéčko" za komančů).
Jinak nevím, co je nenávistného a závistivého na tom, když vždy zdůrazňuji, že K5IIs je vynikající (viz moje příspěvky, včetně recenze), nebo když poukazuji na počet patentů konstruktéra objektivů Pentax. Asi na to nemám dost IQ.
No a pokud jde o téma, tak myslím, že kam jinam by bylo možné psát volné úvahy a sdělovat drby než do vlákna "Novinky a drby".
Takže přestaň rozebírat charakter diskutujících a přidej taky nějaký drb ze světa Pentaxu.
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
http://www.foto-baburek.cz
hilda: mňa by teda zaujímala tvoja motivácia...čo ťa motivuje, písať sem to čo sem píšeš a potom niečo radšej zmažeš ...tváriš sa že máš každý systém v malíčku ale asi to celkom tak nebude...len tu oblbuješ...
K1,K5,XF10,A7...
http://atrejphotography.blogspot.com/
http://atrejphotography.blogspot.com/
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Lepšie by som to nenapisal.matak77 píše:Ivan-K: dovolím si nesouhlasit. Každá konstrukce má svého "lídra", který když odejde a nepředá své zkušenosti někomu schopnému "s koulema", tak ti co zbudou pouze obkreslují a nejsou schopni vymyslet pořádnou inovaci. Jsou to osobní zkušenosti, kdy na přímou otázku "Mohu se zeptat proč to tak děláte?", jsou tito kresliči schopni odpovědět pouze "Nevím, protože se to tak dělá.", "Nevim, protože to tak bylo na starým výkrese." Velký firmy fúzema a různým přeprodejem firem získají "Know How" a jejich marketing se postará o prodej a nikdo tomu vlastně pořádně nerozumí. Kdybys hledal práci jako konstruktér v zemích českých, tak všechny bude zajímat jestli umíš ten jejich 3D systém a nejlépe 10 jazyků, ale málokdo se bude zatěžovat tim, co máš vlastně v hlavě.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
V ktorych rokoch? Do 1989, alebo po 1989?JP3112 píše:Nevím, jak přímo ve fotografických firmách, ale v Meoptě stál za oddělením Výzkum a vývoj 1 člověk dvacet let.
to atrej:
Jako motivaci bych uvedl, že si rád pokecám o společných problémech. Bohužel, pro mnoho ze zdejších pisatelů je Pentax náboženstvím. Někteří si zase stěžují, ža by změnili systém, ale je to pro ně moc nákladné a nemálo bude těch co nemají sílu opustit zajeté koleje.
K tomuto fóru jsem se dostal při řešení vleklých problémů s kvalitou mých několika K5. Do té doby jsem se technikou nemusel zabývat a energii jsem vynakládal na focení a zábavu.
Nejsem typ hlavního proudu, když má něco nedostatky tak je nezakrývám ani nepřehlížím. Nakonec se tak člověk dozví jak se s nimi popasovali jiní.
Přechod k Pentaxu mi přinesl velké rozčarování nad mizernou kvalitou výroby K5. Nynější K5 IIs je kvalitativně lepší stroj a v kombinaci se správnými objektivy podává vynikající výsledky. Nicméně holou skutečností je, že její AF-C nedosahuje ani kvality entry level C/N. Tak proč to zakrývat.
No a proč píši o více systémech? Možná proto, že fotím padesát let a nutně jsem za tu dobu musel projít mnoha systémy od planfilmu, přes svitkový a kinofilm až do éry digi. (Exakta, Praktika, Mamiya, Nikon, Canon, Linhof, Hasselblad, Pentax, Minolta).
Jako motivaci bych uvedl, že si rád pokecám o společných problémech. Bohužel, pro mnoho ze zdejších pisatelů je Pentax náboženstvím. Někteří si zase stěžují, ža by změnili systém, ale je to pro ně moc nákladné a nemálo bude těch co nemají sílu opustit zajeté koleje.
K tomuto fóru jsem se dostal při řešení vleklých problémů s kvalitou mých několika K5. Do té doby jsem se technikou nemusel zabývat a energii jsem vynakládal na focení a zábavu.
Nejsem typ hlavního proudu, když má něco nedostatky tak je nezakrývám ani nepřehlížím. Nakonec se tak člověk dozví jak se s nimi popasovali jiní.
Přechod k Pentaxu mi přinesl velké rozčarování nad mizernou kvalitou výroby K5. Nynější K5 IIs je kvalitativně lepší stroj a v kombinaci se správnými objektivy podává vynikající výsledky. Nicméně holou skutečností je, že její AF-C nedosahuje ani kvality entry level C/N. Tak proč to zakrývat.
No a proč píši o více systémech? Možná proto, že fotím padesát let a nutně jsem za tu dobu musel projít mnoha systémy od planfilmu, přes svitkový a kinofilm až do éry digi. (Exakta, Praktika, Mamiya, Nikon, Canon, Linhof, Hasselblad, Pentax, Minolta).
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
-
- Pokročilý uživatel
hildo musím sa ťa zastať, v mnohom máš pravdu, prvé kusy k5 nemali ísť na trh, tiež som menil, odvtedy som riešil problém medzi K5 a zemou . SDM prieser tiež nie je práve najlepšia vizitka, no a "rýchlosť" ostrenia .. áno máš pravdu konkurencia napreduje rýchlejšie. Fotil som canonom 450d a pocitovo ostril so sigmou 17-70 bez hsm rýchlejšie než moja k5 s novou sigmou s hsm motorom. 300mm sklá od canon a nikon podľa výrobcov dokáže ostriť na priamo sa približujúce objekty dosahujúce rýchlosť 300km/h do vzdialenosti 50m od pozorovateľa. Vo vzdialenosti 20m už zaostrí objekty "len" do rýchlosti 50km/h. U pentaxu podobné parametre neviem nájsť. Ale napriek tomu že pentax nedosahuje takéto parametre , neznamená že nie je možné fotiť rýchle disciplíny. Viď Alfredo Blanquer fotí F1 s K5 a 60-250. Skutočne krásne zábery. A odpad? Ak je z 30záberov jeden ostrý si vyhral. Podľa mňa autofokus nie je všespasiteľný a hildo ak si fotil šport tak vieš o tom určite svoje
No a pre ostatných, chlapi do riti poďme riešiť kde sa najlepšie postaviť na štadióne, kde je najpomalšia zákruta na okruhu, kade chodí medveď, kde a ako spraviť super fotku niečoho, niekoho, čohokoľvek, čímkoľvek.
No a pre ostatných, chlapi do riti poďme riešiť kde sa najlepšie postaviť na štadióne, kde je najpomalšia zákruta na okruhu, kade chodí medveď, kde a ako spraviť super fotku niečoho, niekoho, čohokoľvek, čímkoľvek.
-
- Pokročilý uživatel
A ešte HILDO KURVA NEROB TO!!!! Ak sa niekto nedokáže preniesť cez porovnávanie systémov je to jeho problém,nie tvoj. Ja mám porovnávačky rád
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Souhlas.nighthawk787 píše:hildo musím sa ťa zastať, v mnohom máš pravdu, prvé kusy k5 nemali ísť na trh, tiež som menil, odvtedy som riešil problém medzi K5 a zemou . SDM prieser tiež nie je práve najlepšia vizitka, no a "rýchlosť" ostrenia .. áno máš pravdu konkurencia napreduje rýchlejšie. Fotil som canonom 450d a pocitovo ostril so sigmou 17-70 bez hsm rýchlejšie než moja k5 s novou sigmou s hsm motorom. 300mm sklá od canon a nikon podľa výrobcov dokáže ostriť na priamo sa približujúce objekty dosahujúce rýchlosť 300km/h do vzdialenosti 50m od pozorovateľa. Vo vzdialenosti 20m už zaostrí objekty "len" do rýchlosti 50km/h. U pentaxu podobné parametre neviem nájsť. Ale napriek tomu že pentax nedosahuje takéto parametre , neznamená že nie je možné fotiť rýchle disciplíny. Viď Alfredo Blanquer fotí F1 s K5 a 60-250. Skutočne krásne zábery. A odpad? Ak je z 30záberov jeden ostrý si vyhral. Podľa mňa autofokus nie je všespasiteľný a hildo ak si fotil šport tak vieš o tom určite svoje
"Mít příležitost, mít dar vidění a umět zachytit..."
http://www.flickr.com/photos/106356772@N02/
http://www.MartinVozka.zonerama.com
https://picasaweb.google.com/1174281399 ... 136/JenTak
http://www.flickr.com/photos/106356772@N02/
http://www.MartinVozka.zonerama.com
https://picasaweb.google.com/1174281399 ... 136/JenTak
Ja sa tiež zastarám,prečo riešiť členov fora,keď možme riešiť tólko iných vecí. Už párkrát som sa zmienil o tom,aké je toto forum skvelé-ale myslel som tým hlavne ludí,ktorí sem prispievajú,pomáhajú,tvoria,vytvárajú hodnoty... Úplne súhlasím s predposledným príspevkom a apelujem na význam tohto fora. Hádať sa,napádať a fantazírovať môžme aj inde
K 30, Tamron 17-50/2,8 Pentax 55-300/4,5-5,8 Pentax 100/2,8 WR Pentax F 50/1,7 Tokina AF 70-210/4,5