Canon EOS 550D - 18mpix; iso 12800...

Vše nové o čem se povídá a spekuluje...

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zafod
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Zafod » 16 úno 2010, 12:52

Guitarist píše:Tahle diskuze mi docela vyrazila dech .. ano jsem tu nový, pořídil jsem si K-x před Vánoci nejen kvůli ceně, ale i proto, že byla (i zde na pentaxfriends) dobře hodnocena.

Pentax jsem vždy vnímal jako značku, která má své skalní příznivce a odpůrce a v přehršeli všude propagovaných Canonů a Nikonů si drží velmi dobrou kvalitu a nemyslím, že by tomu bylo dnes jinak.
Jinými slovy, když vedle mne budou v řadě stát nikonisti, canoňáci a podobně, myslím, že i nadále budu hrdý na to, že držím v ruce Pentaxe .. foťák, který skvěle sedne do ruky a je ke mě ("začátečníkovi .. alespoň co se digitálních zrcadlovek týká) přívětivý a dělá mi radost svými výsledky (to znamená obrázky, které mi z toho lezou).
Já to vidím podobně... Pentax jsem si pořídil po dlouhých úvahách a jsem s K-x moc spokojenej...
Upřímně řečeno jsem už unavenej čtením různých recenzí a (dost často nekvalifikovaných) názorů na různých fórech... Už chci prostě jen a jen fotit - a mít radost, když se mi nějaká fotka povede...
Pentax K-3, DA 16-85, DA 21 Ltd.,DA HD 55-300 = Pentax ME + M28/2.8,M50/1.7,M135/3,5 = Voigtlander Brilliant = Kodak Retina Ia = Olympus Mju II
Velbon Sherpa 600

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Kajfik
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Kajfik » 16 úno 2010, 13:16

fjo píše:
Kajfik píše:fjo:
Síla... Já tu jsem už pomalu půl roku neaktivní a zajdu sem jen tak pro zábavu, čas od času, kouknout se co tady nového...

A hle rozkliknu téma a co nevidím... Fjo si mě bere do pusy a přitom vůbec nevím kvůli čemu... Je dobře, že to je jen diskuze protože teď bys už asi vážně dostal ránu :)

A né kvuli tomu, že bych byl konfliktní ale kvůli tomu, že pomlouvat mě za zády, navíc když už tady takovou dobu vlastně ani nejsem je podlé, a mezi chlapy je to na ránu.

Dost bylbý překvapení jsem tady dneska našel, snad aybch sem přestal chodit úplně...

....hele Kajlfi... napsal jsem Tě, to přiznávám.. a jak vidím, asi trochu neprávem... nebo.. no však víš, co jsme si prošli.. a tak když mi miki napsal, že mu někdo napsal do SZ pár věci proti mě, asi se nemůžeš divit, že jsi mi naskočil Ty....

...to, že se mi Tvůj postoj nelíbí víš taky.. nicméně, pokud jsi nepsal mikimu do SZ, přijmi moji omluvu...

...nicmnéně jsi mi tím potvrdil, že černýho Petra jsem si vytáhl já...
Ne mikymu jsem nepsal. Promíjím :D Ránu dostaneš jen malou :D :D
Dělám si srandu. Zaskočilo mě to. Tak jsem reagoval. Už je to ok, ne?

Jednou jsme se v SZ bavili o fotkach ktere jsem si zrovna prinesl z nejakeho vyletu. Ja je otevrel na nove nainstalovanem PC v prohlizeci a prisly mi hrozne.. Nejak jsme se o tom zacali bavit a az po case jsem zjistil, ze na vine je uuuuuudesny prohlizec ve winech... :D

Co ale stejne Pentaxu neodpustim je to zdarzeni, ktere prislo pred nejakou dobou. Za tehdejsi ceny fajnovych pentaxich objektivu mu mohl clovek odpustit leccos, i kdyby ani fotit neumel. No jo to uz je minulost, i kdyz ted nektere ceny zase mirne klesly... To co kdysi uz to nikdy nebude, to jsme si mohli piskat...
Pentax K20D,
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 16 úno 2010, 13:28

....jako zákoš kvůlu těm cenám skřípu zubama... jako někdo, kdo se na to snaží dívat z pohledu firmy, snažící se přežít i tím způsobem, že nenechá podceňovat svoji práci to chápu, i když.. fnjuk.. :-)

...teď už to je jen o sledování aukcí po světě a mít štěstí... ale jak říkáš, pozvolna se některé ceny trochu umoudřují... tak uvidíme, co dál....
Pentax

meteor
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od meteor » 16 úno 2010, 13:50

Funguje tady nějaký MODERÁTOR??? Považuji za VELMI vhodné toto téma buďto pročistit anebo VĚTŠINOVOU část přesunout do jiného tématu, např. "Pentax proti zbytku světa" :roll:

A všem "ultramegahyperzarytým" Pentaxistům bych rád naordinoval trošku zdrženlivosti, soudnosti a méně fanatismu. Koneckonců víme, co fanatismus (třeba ten islamistický dokáže). Se to tu přeřvává jak báby na trhu. Už je to jako na PC fórech v nekonečných debatách nVidia x ATi => každý má svým způsobem pravdu, v podstatě jde ale o osobní preference a "příslušnost" ke značce.

No a teď můžete, páni MODERÁTOŘI, smazat / přesunout i můj post :lol:

ady
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ady » 16 úno 2010, 14:53

preco fanatizmus? ja som dost castym kritikom pentaxu v par veciach, hlavne na digineffe

jedine v com nechapem mikyho_lbc ako stale moze mat doma pentax, ked podla pisania stale foti, ma k dispozicii 5DMKII atd atd ;-)

alebo to "rozdelovanie" pentax je na to a nie na to a tak pod je zabavne

tiez som v stadiu ci si kupit K7 ku K20 alebo pockat co bude nove, alebo kupit D700 a zivit dva systemy

uray
V.I.P člen
V.I.P člen

KT ke K20

Příspěvek od uray » 16 úno 2010, 16:23

ady píše:preco fanatizmus? ja som dost castym kritikom pentaxu v par veciach, hlavne na digineffe

jedine v com nechapem mikyho_lbc ako stale moze mat doma pentax, ked podla pisania stale foti, ma k dispozicii 5DMKII atd atd ;-)

tiez som v stadiu ci si kupit K7 ku K20 alebo pockat co bude nove, alebo kupit D700 a zivit dva systemy
Pokud uvažuješ o D700, tak se dívím, jak můžeš zároveň přemýšlet nad koupí K7, ještě když máš K20D... Je to úplně jiná liga.
Pokud máš fin. prostředky na FF tělo a skla, nevím, proč nerozprodáš Pentaxí skla, zájemců je čím dál více :-)
Myslím, že FF láká každého, ale rozhodně pro každého není. Počkat se určo vyplatí, snad letos přijde K30D a DA* skla jsou úžasná :!:

Kajfik
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Kajfik » 16 úno 2010, 16:41

ady píše:preco fanatizmus? ja som dost castym kritikom pentaxu v par veciach, hlavne na digineffe

Já bych asi taky doporucil pockat.
Nenapsal jsi totiz jak moc je to nutné a co zejména od nového těla čekáš... Živit dva systémy je ale pro mě znak opravdu značné zámožnosti... :wink:
Pentax K20D,
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM

ady
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: KT ke K20

Příspěvek od ady » 16 úno 2010, 17:26

uray píše:

Pokud uvažuješ o D700, tak se dívím, jak můžeš zároveň přemýšlet nad koupí K7, ještě když máš K20D... Je to úplně jiná liga.
Pokud máš fin. prostředky na FF tělo a skla, nevím, proč nerozprodáš Pentaxí skla, zájemců je čím dál více :-)
Myslím, že FF láká každého, ale rozhodně pro každého není. Počkat se určo vyplatí, snad letos přijde K30D a DA* skla jsou úžasná :!:
Pentax nepredam aj keby som kupil FF, mam zostavu skiel ktora mi vyhovuje a dokazem si s nou aj nieco zarobit. Ten moj prechod k FF je skor nieco ako fetisizmus. Zatial ma pentax v nicom neobmedzuje, ci je to fotenie akcii alebo praca v ateliery alebo svadobne foto. Dobre aby to nevyzeralo idealne, iso6400 bez sumu, 19 AF bodov vsetky krizove a 7 fps by som si vedel na novom pentaxe predstavit. Mam moznost si zafotit aj s konkurenciou , Nikon a Canon, su tam aj APSC tela aj FF, zatial ma neprinutilo nic okamzite predat vsetko co mam a prejst k inej znacke :-) Takze ako som pisal, moj prechod k FF resp. jeho prikupenie je nieco ako hobby alebo ten pocit mat nieco nove :-)

ady
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ady » 16 úno 2010, 17:29

Kajfik píše:

Já bych asi taky doporucil pockat.
Nenapsal jsi totiz jak moc je to nutné a co zejména od nového těla čekáš... Živit dva systémy je ale pro mě znak opravdu značné zámožnosti... :wink:
je to tak ako som pisal teraz o prispevok vyssie. cakanie mi nevadi, takze rad si pockam co bude :-) Zivil by som ked tak uz len jeden system, pentax mam komplet, po nejakom roku dvoch sa mi vyprofilovali objektivy ktore najcastejsie pouzivam takze ,ich ekvivalenty by som bral k FF. Najpouzivanejsie mam 30mm,50mm a 70-200

Gallileo
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gallileo » 17 úno 2010, 07:48

Tak nevím ... Nějak se nedivím Fjo že brání Pentax zuby nechty .... nezdá se mi to ani jako fanatizování ... Myslím si že tyto stránky jsou o Pentaxu. Hlavně o Pentaxu. Ve své době kdy jsem vlastnil Canon 450 D jsem se potkal s kolegou který měl Pentax K-200. Překvapil mě - stavový display, funkce, které Canon neměl a v té třídě mít nebude. A když jsem se začal ohlížet po jiné technice - lepší která by mi svým nastavením vyhovovala, tak tady toho moc na výběr nebylo - a v té době vyšla K-7.
Před časem tady probíhala diskuze skoro podobná - opěvoval se zde Canon 500 D. Ve své podstatě je to stejné jako 450 D - jen to má video a nějaké pixely navíc. A totéž z mého pohledu platí i o 550D.
Slova o tom který foťák je na studiové účely - znám člověka který fotí ve studiu velmi dobré akty - Olympusem 620. Teda nyní už povýšil na E-30 ... žádný Nikon, žádný Canon, prostě tolikrát opomíjený a opovrhovaný Olympus. A dělá velmi dobré snímky. Takže myslím že je to akorát o tom že když někdo začne přemýšlet o studiu tak bere mustr odjinud ... Oni fotí Canonem a Nikonem tak to asi bude In... Já to tak nevidím. Jenže to je pouze můj pohled a můj pocit.
Celé mi to spíš přijde jako by se pár lidí rozhodlo změnit značku a tímto si hledají ospravedlnění před sebou. Každá značka má chyby, a pokud budu hledat tak je i najdu na K-7. No jsem lenoch - nehledám - a tímto se stavím de facto na stranu Fjo... Pentax je pro mě srdcová záležitost. Nekoukám jinam - vlastně koukám - samozřejmě že se dívám kam se ubírá směr a vývoj a přeju Pentaxu pouze to aby ten vývoj předešel - stejně jako to dokázal mnohokrát. Můj pocit je že K-7 a K-x jsou toho důkazem.
Ti co opravdu chtějí změnit značku ať ji změní, v klidu a bez toho aniž by znevažovaly Pentax jako značku. Odradí tím celkově ty lidi, kteří o ni mají zájem a díky K-x ten zájem roste. Ať si v klidu přejdou - zjistí jen jediné - že na focení potřebují mnohem víc než jen techniku. A to bohužel a bohudík - značka neovlivní....
Pentax K-7 a setové objektívy ... zatím ...

Klingo
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Klingo » 17 úno 2010, 08:55

Pár ľudí sa tu obtrelo o moje slová že pentax nieje na štúdiové fotografovanie.Áno,napísal som to ale aj som písal že to nikomu nebráni používať ho na tieto účely.Zároveň si ale musíme úprimne priznať že sú lepšie systémy priamo určené na tento druh fotografovania.A nemyslel som tým C a N ale stredný formát.Pochybujem že na billboard pri dialnici by stačil nejaký APSC aparát,bez ohľadu na značku.Nepochybujem ale že na A3 by pentax bohate stačil.Lenže ak by som sa tým chcel živiť,bolo by to pre mňa značne obmedzujúce.Pre mňa ako amatéra je ale pentax úplne ideálny,príjemná cena,dostupné lacné staršie sklá ale aj najlepšie monofokály na trhu apsc aparátov.S tým sa už dá pohrať.Podstatné je ale že už názov tejto stránky hovorí komu sú určené a naozaj sem nepatrí reklama na konkurenčné značky.Kritika sem patrí tiež,nie všetko je vždy ideálne ale nikdo nieje tak fundovaný aby na základe svojho týždňového osahávania aparátu mohol povedať že K7 je šunt,obzvlášť ak od neho očakával niečo,na čo aparát primárne nieje stavaný,pochybujem že v ateliéri potrebuješ stabilizátor či rovnanie horizontu.Je značné množstvo ľudí ktorým ale tento aparát sadol.Konečne aj oficiálna politika pentaxu je zameraná na nadšených amatérov a pre profi segment je určená stredoformátová technika 645.To som si nevycucal s prstu ale z ofiko tlačovej správy pentaxu ktorá sa objavila na ich stránkach už pred nejakou dobou.
Fuji X-T1, XE3 + 16,23,35,56,85,135 mm a vybavený ateliér

strecha
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od strecha » 17 úno 2010, 15:29

Myslim ze bylo dobre shrnout hlavni rozdili ve filozofii kazde ze znacek, at tady pak zbytecne nedochazi k nedorozumneni...
To co se neda Pentaxu odeprit je snaha podporovat zacinajici fotografy, kteri se chteji pomalu zlepsovat. At jiz sirokou nabidkou novych i starych pevnych skel za zajimave ceny, velmi kvalitni zakladni objektivy,...Bohuzel podobny pristup se neda rict o dalsich znackach. Kdo kdy zkusil najit nejaky zajimavy objektiv napriklad pro radu nikonu D40/60, tak mi da urcite za pravdu, ze by nejradsi zahodil telo a koupil v bazaru pouzitou starou D80. Prakticky neexistuje ani jediny kvalitni objektiv (35, 50,...), ktery by byl za mensi cenu nez porizovaci hodnota celeho zakladniho kitu...Pak nezbyva nez dlouho si vystacit s tim co koupi hned na zacatku a tak se nemuzeme divit, ze vetsina postupne zakrni ve vyvoji :(
Takze myslim ze muzeme byt radi, ze u Pentaxu vse plynule navazuje a neni nutne skokove prestupovat vzdy o cely stupen tridy.
Nakonci tohoto vyvoje, kdy fotograf postupnym vyvojem dosahne patricnych zkusenosti, muze konecne uvazovat o vyssi urovni bez naslednych zklamani zpusobenych zakladnimi neznalostmi. ;)

Nazval bych proto Pentax dobrym ucitelem a N/C dobrym pracantem. Ulohy si muzou klidne prohodit, ale dosahnou tak dobrych vysledku jako v tomto poradi ;)

No trochu jsem se rozepsal a myslim ze uz jsem hodne OT, ale doufam ze nikoho nepohorsi moje uvahy...
K10D + grip; smc DA 18-55mm; smc F 50/1,7; smc DA 18-250 mm; Sigma 24-135 mm F2.8-4.5 IF;smc FA 100 mm f/3.5 Macro; Samyang 8mm f/3,5 IF; velbon sherpa 750N; metz 58

bigfoot
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigfoot » 17 úno 2010, 16:31

strecha v jedne veci pravdu nemas a to v tom, ze mi pentax umozni jit vys. Ja a hodne fotografu by privitalo FF ale pentax to nako netrapi. To ze tej vyjde pravdepodobne stredoformat je uz na me zase moc. Jedine v co muzu doufat, ze kdyz se pentax pustil do teto masiny, vyleze od nich i nejaky ten FF.
...K10+K5...
a rozne serepeticky

uray
V.I.P člen
V.I.P člen

FF

Příspěvek od uray » 17 úno 2010, 17:24

zeznamenal jsem po různých fórech (i C/N ...) zklamání z FF.
Konkrétně je problém s ostrostí objektivů v rozích, myslím že výsledek DA15 v kombinaci s např. K7D může mít lepší výsledky než ekvivalent FF.
Mě osobně přijde systém FF v dnešní době spíše jako nevýhoda.
Např sklo pro FF 300mm F/2,8 za 60 tisíc vs. 200mm/2,8 za 20 tisíc je docela rozdíl. Ale pokud bych měl statisíce na skla, asi bych to bral jinak :-)

strecha
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od strecha » 17 úno 2010, 17:37

bigfoot píše:strecha v jedne veci pravdu nemas a to v tom, ze mi pentax umozni jit vys. Ja a hodne fotografu by privitalo FF ale pentax to nako netrapi. To ze tej vyjde pravdepodobne stredoformat je uz na me zase moc. Jedine v co muzu doufat, ze kdyz se pentax pustil do teto masiny, vyleze od nich i nejaky ten FF.
Tim jsem nemyslel nutne zustat u stejne znacky (Pentax)...myslel jsem to vseobecne i s prechodem k jinem znacce, ale se zkusenostmi z Pentaxu ;)...lepsi pruprava na narocnejsi techniku ;)
K10D + grip; smc DA 18-55mm; smc F 50/1,7; smc DA 18-250 mm; Sigma 24-135 mm F2.8-4.5 IF;smc FA 100 mm f/3.5 Macro; Samyang 8mm f/3,5 IF; velbon sherpa 750N; metz 58

Odpovědět

Zpět na „Novinky a drby“