Z čeho usuzuješ, že tomu nerozumím? Mám vystudovanou průmku a programováním CNC jsem (nejen ve škole) trávil rámcově stovky hodin času. Svého času jsem dokonce provozoval krátce firmu, která 3 CNC vlastnila. Můj nejbližší příbuzný má společnost, která navrhuje průmyslové výrobní linky a staví prototypy nových mašin. Teď zrovna třeba dodělávám jedné nejmenované značce produkují (mimojiné i) obráběcí stroje katalog, který jde příští týden do tisku... .matak77 píše:Miky máš naprosto fascinující potřebu komentovat i věci kterejm absolutně nerozumíš. Za 3,5M bez daně seženeš obrábecí CNC centrum na 5ti tunovej obrobek se zásobníkem na 20 nástrojů.. Pokud chceš něco extra drahýho (a to ty určitě chceš), vydej se do Itálie a mimo vyhozených peněz si připrav i nervi, páč tolik potíží a reklamací bys nezažil ani s tvejma 1000 K-5kama. Nicméně pořád se s cenou pohybujeme v řádech milionů, nikoli desítek či dokonce stovek miliónů.miky_lbc píše:On neni obráběcí stroj jako obráběcí stroj...
... a mimochodem. Co já vim, tak ve "světě obráběcích strojů" neni pár milionů žádné velké numero .
Neříkám, že se nedá za 3,5M koupit CNC obráběcí stroj... jde to samozřejmě i levněji. Co jsem řekl, že v téhle oblasti "pár milionů" není žádné velké numero. Máš představu, kolik stojí plně automatická moderní CNC linka s automatickou jakostní kontrolou?