Canon EOS 550D - 18mpix; iso 12800...

Vše nové o čem se povídá a spekuluje...

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Gallileo
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gallileo » 15 úno 2010, 21:19

Tak nevím - nějak jsem asi na jiných stránkách ... reklamu na Canon si můžu přečíst jinde... Co se K-7 týče - asi nebude až tak k zahození ... já s ní fotím bez problémů - a když už jsme u toho tak si ji pořídil i Karbisický ... Pochybuju že kdyby to byl propad oproti K-20 že by do toho šel ... takže - Canon 550D - no a co ? K-x je ve stejné třídě myslím daleko vydařenější stroj a na počtu px nezáleží - ne těm kterým je určena... toť můj skromný názor ... Bylo již hodně napsáno o tom že Pentax jde jinou cestou ... a myslím že jde dobře ... rpoč mu ještě kopat hrob na vlastním pískovišti ?
Pentax K-7 a setové objektívy ... zatím ...

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

ByWondra
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ByWondra » 15 úno 2010, 21:56

Gallileo píše:Tak nevím - nějak jsem asi na jiných stránkách ... reklamu na Canon si můžu přečíst jinde... Co se K-7 týče - asi nebude až tak k zahození ... já s ní fotím bez problémů - a když už jsme u toho tak si ji pořídil i Karbisický ... Pochybuju že kdyby to byl propad oproti K-20 že by do toho šel ... takže - Canon 550D - no a co ? K-x je ve stejné třídě myslím daleko vydařenější stroj a na počtu px nezáleží - ne těm kterým je určena... toť můj skromný názor ... Bylo již hodně napsáno o tom že Pentax jde jinou cestou ... a myslím že jde dobře ... rpoč mu ještě kopat hrob na vlastním pískovišti ?
jo, K-7 určitě funguje skvěle, jistě přitáhla hodně nových lidí (třeba tebe), sám bych ji chtěl. Ale většina "starých pentaxáků" by možná radši vyděla pokračovaní v duchu k10-20. Třeba i k20 super - snímač kx nebo podobný, stejné tělo, video se mi sice hodně líbí ale přeci jen ho nemusím, motivové programy a blbůstky jako cross-pr. a in cam. hdr nepotřebuji, posun čipu je spíš taková libůstka, taky se bez toho obejdu, vylepšené měření a AF by bodlo, tělo K20 bylo zatím nejlepší, co jsem měl v ruce (nebyl v ní zatím žádný FF). Jo myslím že po něčem takovým, pokud by to bylo za rozumnou cenu, by sáhlo hodně lidí - konzervativní fotografové. Hi-tech toyaři by si hold připlatili na k-7. Takový model na trhu chybí jako kdysi chyběly mobily pro seniory :-)
A bylo by to v duchu pentax :-)
K-5, K200; S10-20/4-5.6, T17-50/2.8, S50-150/2.8, Pen540, Metz48 ...
|Fotoreporty|

ady
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

super debata

Příspěvek od ady » 15 úno 2010, 21:57

pentax nieje na atelierove fotenie? preco? je na to lepsi nikon,canon,fuji?
spozna niekto cim je fotena fotka vytlacena na A3? jedine co ma kedy v ateliery obmedzovalo bolo to,ze som mal malo miesta a o jedno svetlo (zblesk, nie LED hracky) menej. teraz uz mam problemy odstranene tak sa bavim. A znami co maju nikony a canony len cumia ako pentax foti. Ja viem ze to nieje o fotaku, je mi to jasne, je to uplne o niecom inom ale ludia su taki aki su. 90% (z tych 90% je 60% atelier a 30 exterier) fotim prave to na co pentax udajne nieje vhodny. Objektivy mam aj *Da aj Sigma EX a nikdy ziaden problem. Z K20D uz visi nejaky ten bilboard pri ceste ;-)

ggrand
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od ggrand » 15 úno 2010, 22:28

Vzdycky jsem mel tyto stranky za vicemene otevrene ruznym nazorum a zkusenostem a ne vychvalovani, ale jak tak vidim, veci se meni...

ady
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ady » 15 úno 2010, 22:38

ggrand píše:Vzdycky jsem mel tyto stranky za vicemene otevrene ruznym nazorum a zkusenostem a ne vychvalovani, ale jak tak vidim, veci se meni...
preco sa nepochvalit ked aj pentaxom sa da fotit ? ;-)

vjacesslav
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od vjacesslav » 15 úno 2010, 22:42

ggrand píše:Vzdycky jsem mel tyto stranky za vicemene otevrene ruznym nazorum a zkusenostem a ne vychvalovani, ale jak tak vidim, veci se meni...
Juuuuuuuuuuuuuuuuuuuj. Neboj.
Chvilu to prehrmi a opat budeme vsetci ti najlepsi priatelia :)
Ale niekedy sa treba do seba aj pustit, hehe :)
Aby sa potom zase krasne vycasilo :)
Juuuuuuuuuuuuuuj :)
Asahi Pentax & Lomo & Ricoh

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 16 úno 2010, 10:40

Jj... to jsem si říkal taky :o). Jenže kritika se teď už neodpouští.

Ona K7 určitě nebude špatnej stroj... ale je to prostě úplně nová řada (což od počátku tvrdí i sám Pentax). Jenže vydávat nové řady, když tu máme spoustu spokojených uživatelů řad starých... a těm nic nenabídnout.

Není to o žádné "staré škole" Pentaxářů... ale spousta lidí prostě na Pentax přišla, protože se jim líbily staré řady. Prostorná profesionálně vypadající a ergonomická těla. Kam člověk bez problémů dal obě ruce.

A tihle uživatelé mají teď možnost přejít na K7 (tělo určené pro jiný segment lidí - zcela novou řadu) nebo odejít od značky.

Dost možná tu za pár let bude úplně jiná debata... někdo, kdo si pořídil K7 (tedy malou chytrou zrcadlovku s výměnými objektivy) se tu bude vztekat, že dnes už Pentax nenabízí zrcadlovky, ale jen "lepší kompakty" bez výměnejch skel. A ostatní do něj tvrdě půjdou ...

Zajímavé je, že na jiných serverech takovéhle debaty takto probíhat nemusejí.

Třeba na CP zcela běžně debatujeme o tom, jak je totálně na ho*no, že Canon nedělá to a to... a nikdo do vás okamžitě nebude kopat nebo se ho fanaticky zastávat.

No nic... odcházim do ústraní :-). Pokud mě někdo budete shánět, zkuste napsat PM, občas si to tu vyberu.

Mějte se

bigfoot
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigfoot » 16 úno 2010, 11:01

miky >> prosimta prestan uz, ak chces prispet na vylepsenie pentaxu, napis priamo japoncom. Ale podla tvojho popisu vidim, ze si zatazeny na C a N - "cerna krabicka" (pentax robi aj farebne) a pravdepodobne na kompakty kedze "mala" ale tam mi zasa nesedi ta cerna, takze si uzivatelom lowend C alebo N lebo tie su male a cerne... A prave tebe je C550 urceny a pre teba bude skvely a nenahraditelny
...K10+K5...
a rozne serepeticky

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 16 úno 2010, 11:16

...Ty miki... nepsal jsi tu včera náhodou neco o tom, že konec a mě do mailu "peace"..?? ....včera se tu pár lidí proti Tobě postavilo a zjihl jsi.. teď tu někdo píše něco ve smyslu, že to tu nikdy nebylo tak rozhádané.. a hned Ti roste hřebínek....??

...koukám, že taky plácáš zrovna, co se Ti hodí...

...včera do mailiu jsi mi psal o K7 trochu jiné věci... "totálně nepovedený stroj" a tak podobně...

...a to, co provozuješ Ty už není kritika.... jdi se bodnou s těmi několika přizvukovači, co tu máš... ať to je Kajfík či další.. je mi to jedno...

....ale mnohem více prosazujete své úvahy než aby jste psali k věci... neberu Ti to, že Ti v nějaké drobnosti může Pentax nevyhovovat, ale to neznamená, že tu budeš troubit, jak to je celé na nic... alespoň podle Tvého posledního příspěvku a něčeho z toho, co jsi mi včera napsal do mailu to tak vypadá...

...a nezlob se na mě, ale když se podíváš na historii Pentaxu, tak většina těl byla malá a žádné velké krávy...

...a ggrande... opravdu se věci mění... protože díky zvýšení úspěchu Pentaxe se už i zde oběvují lidi, co nejsou věčně spokojení a znají jen bílou nebo černou.. takže jak něco není 100%, tak to stojí za prd...

..jak už jsme psal, co Ti brání odejít ke konkurenci..?? Tvrdíš, že proto, že máš Pentax rád... eh, ale podle toho, co tu předvádíš to tak nevypadá... a jestli tu jsou nějací Tví přizvukovači, kteří si koupili Pentax omylem či protože to pro ně byl nejdostupnější stroj, měli by za něj být rádi a ne si stěžovat....

a s tím remcáním.. fajn, ale taky jsem Ti napsal, ať si stěžuješ přímo u Pentaxe, nebo napiš Nedovi nebo na pentaxforums.com, to je Pentaxem sledovná diskuze.. tam Tvá nespokojenost možná dojde vyslyšení...

...co to je za Pentax Friends Site, když tu kde kdo, kdo najde sem tam nějakou mouchu hned sráží téměř celou firmu na úroveň komerční odpad..??

To je to, co mě vadí.. rychlé soudy.... ježíííš, tady ta páčka je o kousek dál, než bych si jí představoval já. no to je pěkně na prd.. je to srágora... konkurence to má lepší...

PFS by měl sloužit jako agitka s tím, že se tu nováčci dozví co a jak, kde jsou výhody a kde úskalí... ale taky by se měli dozvědět řešení těch úskalí.. ale ne, že sem nahlídnou a najdou zde kritizování celého Pentaxe, jak stojí za prd a že (třeba 550D) je lepší a tak podobně.. to mě štve...

psal jsem Ti do mailu.. radost i z malých úspěchů ...to je paráda.. a pokora z toho, že mohu i s levným strojem mohu dělat parádní fotky... a ne, že za sebemenší chybu strhám celou firmu...

A víte co.. myslete si tu o mě co chcete, že jsem magor, fanatik, blázen, naivka... je mi to jedno.... a jestli mi chcete něco vzkázat, ať souhlas či (zřejmě spíše) kritiku, napište to sem.. ať se tu skutečně pročistí vzduch a nic se nedrží pod pokličkou....

možná jsem magor, který tu zbytečně hrotí situaci.. pokud to tak je, půjdu pryč. bude mě to mrzet, ale přežiju to....

...je tu pár úžasných Fotografů, kteří jistě taky narazili na nějaký problém, přesto dokázali najít způsob, jak to řešit a přes to u Pentaxe zůstavají a nehaní ho....

PROČ...?? Protože je Pentax taková troska pro socky..?? protože nemají na to si koupit lepší stroj, aby s ním jezdili po celém světě...??

...kašlu na to...

....vždy se objeví někdo, kdo kazí náladu, ovzduší... tentokrát to jsem asi já...
Pentax

cunesk8
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od cunesk8 » 16 úno 2010, 11:38

fjo: me si zrovna ted zvedl naladu 8) Ja to tu jen tak tise sleduju ty nektere kecy a nestacim se divit. Ja radsi nic nepisu bo bych byl sprosty. :( Jen nechapu, co tu furt jeste nekteri delaj, meli by si poridit poradny mobil a zmiznout. Vse je o OČÍCH a ne o FOTAKU!!!!
http://cunesk8.rajce.idnes.cz, http://vimeo.com/user6166468
Pentax IstDS + K-5, Pentax 18-55, Pentax DA 50-200, Sigma 8mm/4 , Pentax M28/2,8, Pentax A50/1,7, Pentax M 135/3,5 , Cosina100/3,5 , Sigma Ef 500Ds super,Velbon Voxi L+Giottos MH1302-652

Kajfik
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Kajfik » 16 úno 2010, 11:56

fjo:
Síla... Já tu jsem už pomalu půl roku neaktivní a zajdu sem jen tak pro zábavu, čas od času, kouknout se co tady nového...

A hle rozkliknu téma a co nevidím... Fjo si mě bere do pusy a přitom vůbec nevím kvůli čemu... Je dobře, že to je jen diskuze protože teď bys už asi vážně dostal ránu :)

A né kvuli tomu, že bych byl konfliktní ale kvůli tomu, že pomlouvat mě za zády, navíc když už tady takovou dobu vlastně ani nejsem je podlé, a mezi chlapy je to na ránu.

Dost bylbý překvapení jsem tady dneska našel, snad aybch sem přestal chodit úplně...
Pentax K20D,
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM

oumik85
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od oumik85 » 16 úno 2010, 11:58

http://www.meteleskublesku.cz/media/18/snd/08.mp3

"Ja odchazim... (stahuju se do ustrani) !!!!"

Sorry, ale me to prijde mi to tematicke role k lidem necht si doplni kazdy sam :D

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 16 úno 2010, 12:10

Kajfik píše:fjo:
Síla... Já tu jsem už pomalu půl roku neaktivní a zajdu sem jen tak pro zábavu, čas od času, kouknout se co tady nového...

A hle rozkliknu téma a co nevidím... Fjo si mě bere do pusy a přitom vůbec nevím kvůli čemu... Je dobře, že to je jen diskuze protože teď bys už asi vážně dostal ránu :)

A né kvuli tomu, že bych byl konfliktní ale kvůli tomu, že pomlouvat mě za zády, navíc když už tady takovou dobu vlastně ani nejsem je podlé, a mezi chlapy je to na ránu.

Dost bylbý překvapení jsem tady dneska našel, snad aybch sem přestal chodit úplně...
....hele Kajlfi... napsal jsem Tě, to přiznávám.. a jak vidím, asi trochu neprávem... nebo.. no však víš, co jsme si prošli.. a tak když mi miki napsal, že mu někdo napsal do SZ pár věci proti mě, asi se nemůžeš divit, že jsi mi naskočil Ty....

...to, že se mi Tvůj postoj nelíbí víš taky.. nicméně, pokud jsi nepsal mikimu do SZ, přijmi moji omluvu...

...nicmnéně jsi mi tím potvrdil, že černýho Petra jsem si vytáhl já...
Pentax

Guitarist
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Guitarist » 16 úno 2010, 12:25

Tahle diskuze mi docela vyrazila dech .. ano jsem tu nový, pořídil jsem si K-x před Vánoci nejen kvůli ceně, ale i proto, že byla (i zde na pentaxfriends) dobře hodnocena.

Pentax jsem vždy vnímal jako značku, která má své skalní příznivce a odpůrce a v přehršeli všude propagovaných Canonů a Nikonů si drží velmi dobrou kvalitu a nemyslím, že by tomu bylo dnes jinak.
Jinými slovy, když vedle mne budou v řadě stát nikonisti, canoňáci a podobně, myslím, že i nadále budu hrdý na to, že držím v ruce Pentaxe .. foťák, který skvěle sedne do ruky a je ke mě ("začátečníkovi .. alespoň co se digitálních zrcadlovek týká) přívětivý a dělá mi radost svými výsledky (to znamená obrázky, které mi z toho lezou).
Pentax K5 II
Pentax SMC DA 18-135 f3,5-5,6 ED AL IF DC WR, Pentax SMC DA 35 f2,8 Macro Ltd., PENTAX SMC D–FA 100/2,8 MACRO , Pentax AF-360 FGZ

Machro
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Machro » 16 úno 2010, 12:49

Amen.

Odpovědět

Zpět na „Novinky a drby“