Pentax - drby a dalsi

Vše nové o čem se povídá a spekuluje...

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Mara42
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Re: Full frame Pentax - drby a dalsi

Příspěvek od Mara42 » 22 dub 2013, 10:43

Už to jméno tady padlo podruhý... ten se bude divit, až dá svoje jméno do googlu. Mně se spíš líbí ty poučky, co MUSÍ profesionální fotograf mít a nemít atd. atd. Když kouknu na stránky některých členů této diskuze, působí 100x profesionálnějším dojmem už kvůli tomu, že tam nemají podobný kecy.

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

yoli
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od yoli » 22 dub 2013, 10:46

CSA: Keď máš vlajkovú loď ide ju intuitívne ovládať s okom na očnici, rýchlo po hmate, bez toho aby ma večer oslepil display. Cez INFO sa toho dá nastaviť veľa nepodstatného, čo predtým trebalu hľadať zanorené v menu. Aktívne okienko zostáva to posledné menené, čo ak človek používa INFO len na SR, tak potom by mohol intuitívne stlačiť INFO a zadným rolerom pretočiť SR on/off. Ale takto by sa dalo hovoriť aj o ISO, korekcií eV, prečo nie sú cez INFO, alebo dvojhmatom.....Nevravím, že rýchla a pohodlná zmena SR je viac, ako zmena napr. ISO, ale keď to už raz bolo na starších modeloch a ľudia si na to zvykli a má to u väčšiny význam, prečo to nenechať, však to nie je lacný plastový bazmek na uvoľnenie objektívu z K5 čo sa kazí, tak isto ako sa toto môže niekomu pokaziť, tak isto sa môžu pokaziť rolery, čo sa tu už tiež riešilo....cesta k novším flagshipom by nemala niesť známky downsizingu, alebo znaky top ultrazoomov.....škoda, že tak, ako globálny svet, tak aj fičúrky schopných erudovaných inžinierov likviduje ekonóm, lebo jedna dierka s tesnením, kovovou páčkou a nejakým spínačom v konečnom dôsledku sú u neho vyhodené peniaze, ktoré by možno práve pre tieto fičúrky prilákali viacej ľudí ochotných zaplatiť ten ekonómov škrt predstavújúci možno 5€.

muf10
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od muf10 » 22 dub 2013, 11:01

Sice jsem čistě jen takový rekreační cvakač a víc než přepínač SR mi vadí a trochu i udivuje na K-5II absence duálního zápisu na 2 karty.Díky spadnutí karty už sem pár fotek ztratil.

hilda4sea
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hilda4sea » 22 dub 2013, 13:07

Zase to není až tak výjimečné. Duální slot má v "levných" DSL"R jen NIKON D300, D300s, D7000 a D7100. Tedy pokud moje paměť sahá.
Také musím uznat, že od roku 2006 mi žádná karta Lexar Profesional (příp. SanDisk Extreme) neklekla bez ohledu na to, zda to byl typ CF nebo SD.
Takže po těchto zušenostech bych absenci duálního slotu Pentaxu nevyčítal. Samozřejmě duál je to dobrý pocit jistoty při profipráci.
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
http://www.foto-baburek.cz

matak77
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matak77 » 22 dub 2013, 13:17

Ja beru sebou 3 karty a protočim je (když si vzpomenu). Neni to žádný super řešení, ale mám jistotu že budu mít aspoň něco :)
Ever-patient PENTAX :D

"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton

Moje fotky na PFS

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 22 dub 2013, 13:24

Já klekající karty řešim bohužel docela pravidelně (klekla mi už Lexarka, Verbatimka, Adatka, Kingstonka... cokoliv člověka napadne)... ještě se mi ale nikdy nestalo, že bych data z karty nedostal. Jen je to občas obrovskej žrout času, protože pokud je integrita poškozená hodně, člověk neoživí správně názvy, přípony... atd. atd.

Nicméně víceméně vždycky se k těm datům dostat dá. Takže bych to neviděl jako až takovej praktickej problém.

Jinak drobná poučka (o které né každej ví)... problémy s kartou způsobuje častěji čtečka paměťových karet. Nevyplatí se na ní šetřit. Nepřipouštěl jsem si to, ale když jsem 3x řešil průšvih s USB čtečkou od Hamy, vyhodil jsem jí a nahradil jinou. Od té doby OK.

Mara42
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Mara42 » 22 dub 2013, 13:41

Mam kartu Patriot class 10 a sranda je, že ačkoli je to oficiálně shit, bojím se ji nahradit na nějakou akci, protože přes ni proteklo skoro 30 000 fotek bez jediné chyby. Zejména potom, co jeden Kingston v rodině bylo nutný křísit po každých 100 fotkách. Ty data se skoro vždy vydolovat dají. Největší problém, kdy ty data dostat ven už nejde, je ztráta nebo krádež :)

zirecek
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od zirecek » 22 dub 2013, 14:24

Koupit kvalitnější, řekněme také dražší, kartu není takový problém vzhledem k cenám fototechniky, které občas platíme, :-). K "ovládání" jednoúčelové karty používám přístroj, do kterého je výhradně určena. Tedy přes foťák stahuji, mažu, formátuji kartu ve foťáku, podobně u mobilu. Mám negativní zkušenosti při práci s kartou přes čtečky, snažím se tomu vyhnout.

Lukas_Gal
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukas_Gal » 22 dub 2013, 17:27

A ze je tam trava zelensia figu borovu :)
http://www.ephoto.sk/forum/12/12177/nik ... cid-303142
Lukáš Gál,
Obrázek
http://www.lukasgal.com
2x K-5 II, Pentax K-7, K20D, Z-1, Mz-3, Z-20,
Obrázek

hilda4sea
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hilda4sea » 22 dub 2013, 19:33

No, to je radosti.

Dobros
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Dobros » 22 dub 2013, 19:47

K těm gripům: Taky mi přijde jako blbost, proč bych na levném stroji nemohl mít grip. Docela mi ta možnost chybí. A ten bracketing s dálkovou spouští je tam taky celkem dobrý úlet a nevšiml jsem si, že by tady nějaký majitel K30 napsal, že je to jinak.
Pentax na prodej!
Pentax K-r + seťáky cena 2500,-

Fuji X-T1 XF 35/1,4 s redukcí pentaxí Sigma 18-50/f2.8 ; Sigma 70-200/f2.8
Fuji X-30

duves
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od duves » 22 dub 2013, 20:15

Canon ma možnosť dať grip na 100 rady. No zaujimave su tie konštrukcie. Pentax sa pripaja (myslim napajanie) zo spodu, pričom hlavne aku zostava v battery priestore v tele zrkadlovky. Tie amaterske canony maju zasuvaciu časť do dutiny aku v tele. Možno to asi nevychadza tak vyhodne s kapacitou ako pentax. V gripe su potom 2ks aku ake idu do tela zrkadlovky.

hilda4sea
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hilda4sea » 22 dub 2013, 20:39

Asi jsem to úplně nepochopil. Proč by dvě baterie v gripu měly mít menší výdrž, když budou mít stejnou kapacitu jako jedna baterie v gripu a druhá v těle?

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 22 dub 2013, 21:08

Já jsem vždycky 1 baterii v gripu vnímal spíše jako nevýhodu... konstrukčně je to určitě čistější řešení. Ale nutnost sundávat grip dolu, když chci baterie dobít, je pěkně otravná.

Většinou v těle stejně baterii nemam strčenou nebo se jí minimálně snažím nepoužívat.

Atrej
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atrej » 22 dub 2013, 21:46

na druhej strane to má zas výhodu...keď som včera fotil vtáky úplne od zeme a začal mi zavadzať grip, tak som ho len dal dole a fotil ďalej a nemusel som sa ešte zbytočne zaoberať baterkami keď každý pohyb navyše môže mať odplašovacie následky :)

Odpovědět

Zpět na „Novinky a drby“