Fuji X
Moderátor: Moderátoři
Re: Fuji X
Tiež som zvedavý na nový blesk, no čo mám info, tak ten vyrobený kus sa začal prehrievať, takže asi zamestnali niekoho z tímu A6300
Možno je to len klebeta, ale vraj si zaplatili ľudí z firmy Godox aby im to opravili...snáď to bude v poriadku.
Možno je to len klebeta, ale vraj si zaplatili ľudí z firmy Godox aby im to opravili...snáď to bude v poriadku.
To jsi mně nepotěšil
Ve Fuji slibovali, že vánoční trh už bude s EF 500, ale tvoje informace, to poněkud odsouvá na pozdější termín.
Asi jsem se s prodejem Nissin i40 unáhlil. Mohl jsem ho používat v režimu TTL alespoň na starém těle.
Ve Fuji slibovali, že vánoční trh už bude s EF 500, ale tvoje informace, to poněkud odsouvá na pozdější termín.
Asi jsem se s prodejem Nissin i40 unáhlil. Mohl jsem ho používat v režimu TTL alespoň na starém těle.
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
http://www.foto-baburek.cz
Snad sa po vcerajsom velkom uspechu Fuji XT2 v teste dpreview.com chlapici z Fuji pochlapia a blesk nejak urychlia...uz to konecne dostalo aj tethering podporu pre Adobe LR, cize super sprava pre studio pracu, este nech Adobe prepise kod LR aby to slapalo ako Capture One, a je vymalovano
Zlatý metál a 86% skóre je výborný výsledek.
Přesto včerejší test X-T2 v dpreview vyvolal tsunami komentářů, kterých bylo v tuto chvíli zasláno 1700.
Nejfrekventovanější téma diskuse je, že pan Butler zdůrazňuje problémy kvality obrazu, které jsou typické pouze pro ACR a focení portrétů do JPEG v defaultním nastavení redukce šumu. Power grip posuzuje jako něco navíc, přičemž přehlíží zásadní význam jeho použití pro akční foto a funkci AF-C. Takže celý test je dělán bez power gripu.
Celé to pak trochu vyznívá jako akvizice pro Nikon D500.
Přesto včerejší test X-T2 v dpreview vyvolal tsunami komentářů, kterých bylo v tuto chvíli zasláno 1700.
Nejfrekventovanější téma diskuse je, že pan Butler zdůrazňuje problémy kvality obrazu, které jsou typické pouze pro ACR a focení portrétů do JPEG v defaultním nastavení redukce šumu. Power grip posuzuje jako něco navíc, přičemž přehlíží zásadní význam jeho použití pro akční foto a funkci AF-C. Takže celý test je dělán bez power gripu.
Celé to pak trochu vyznívá jako akvizice pro Nikon D500.
Hildo,
vždyť to je tak nějak jedno
Jeden test není určující. Kdo chce, ten si cestu k fuji najde.
vždyť to je tak nějak jedno
Jeden test není určující. Kdo chce, ten si cestu k fuji najde.
Jan67
Pana Butlera poznam, pisali sme si nejake veci ohladom testov ked robili K1, to je typicky Anglican, myslim si, ze je tam troska nesulad s tym ako podporuje Adobe LR Fuji raf vs. Iridient Developer, ktory je spickovy program pre Fuji a co poznam, tak kazdy pouziva Iridient pre maximalnu kvalitu. No tieto veci su fakt pre pro pro profikov, ktori tlacie na velke formaty. Pre bezneho uzivatela je Adobe LR alebo Capture One uplne v pohode.
Ten podstatny vysledok je v tom, ze Fuji dokazala urobit porovnatelny fotak s Nikon D500, a tie detaily okolo su vecou osobneho dojmu, nic super vyznamne...komentare budu, a to je dobre, lebo cim viac sa diskutuje, tym viac sa spoznava system - dobre i zle nazory.
Vysledok Fuji je fantasticky - navyse, netreba brat DPreview.com ako modlu, su aj ine testy a Fuji dokazuje konzistenciu kvality, co je super. Uz aby dokoncili blesk a Fujisti budu happy.
Ten podstatny vysledok je v tom, ze Fuji dokazala urobit porovnatelny fotak s Nikon D500, a tie detaily okolo su vecou osobneho dojmu, nic super vyznamne...komentare budu, a to je dobre, lebo cim viac sa diskutuje, tym viac sa spoznava system - dobre i zle nazory.
Vysledok Fuji je fantasticky - navyse, netreba brat DPreview.com ako modlu, su aj ine testy a Fuji dokazuje konzistenciu kvality, co je super. Uz aby dokoncili blesk a Fujisti budu happy.
Drazí Fujifilové, dostal jsem od kamarádky dotaz, jakou koupit bezzrcadlovku. I ovlivněn místním parasitickým vláknem jsem vyhrkl Fuji, ale když teď na to koukám, tak základní požadavky:
~ tělo
~ širokáč (10mm)
~ normální sklo, lze i pevné
~ a to vše do 30 KKč
… nejsem nějak schopen naplnit? Máte nějakou radu?
~ tělo
~ širokáč (10mm)
~ normální sklo, lze i pevné
~ a to vše do 30 KKč
… nejsem nějak schopen naplnit? Máte nějakou radu?
..nejhezčí pohled na svět je z komína!
Tělo X-T1 second hand - kolem 19tis (preferoval bych)
nebo
X-T10 nové, 17,8tis (včetně cashback)
k tomu
Samyang 12mm f/2,0 second hand 8tis, jinak nový za 10,5tis
XF 35 f/2.0 nový za 10tis (včetně cashback)
nebo
X-E2s + XF 18-55mm /f2,8-4 R LM OIS, nový za 24tis (včetně cashback), ten seťák je opticky velice slušný, kovové tělo..
Samyang 12mm f/2,0 second hand 8tis
ceny brány z fujifoto.cz, kde je možný vše otestovat
cenově se plus mínus vejdeš s tím setem X-E2s, což není vůbec špatný foťák a v setu to je asi momentálně nejlepší cenová nabídka.
Jinak existuje pěkný XF10-24mm/4, ale ten je mimo rozpočet.
nebo
X-T10 nové, 17,8tis (včetně cashback)
k tomu
Samyang 12mm f/2,0 second hand 8tis, jinak nový za 10,5tis
XF 35 f/2.0 nový za 10tis (včetně cashback)
nebo
X-E2s + XF 18-55mm /f2,8-4 R LM OIS, nový za 24tis (včetně cashback), ten seťák je opticky velice slušný, kovové tělo..
Samyang 12mm f/2,0 second hand 8tis
ceny brány z fujifoto.cz, kde je možný vše otestovat
cenově se plus mínus vejdeš s tím setem X-E2s, což není vůbec špatný foťák a v setu to je asi momentálně nejlepší cenová nabídka.
Jinak existuje pěkný XF10-24mm/4, ale ten je mimo rozpočet.
Jan67
Díky moc, z těch ultraširokáčů je ten 10-24 pěkný, ale ta cena je fakt ukrutňácká. On ani ten vcelku základní, nesvětelný seťák je dost drahý, samozřejmě Px je plastový, ale že by byl kus duralu o tolik dražší, to mi přijde dost mimo.
Možná by bylo lepší ještě pár let počkat, než nabídka zvroste. Jak bazarových těl, tak objektivů.
Možná by bylo lepší ještě pár let počkat, než nabídka zvroste. Jak bazarových těl, tak objektivů.
..nejhezčí pohled na svět je z komína!
No ak ťa to zaujíma, mám na predaj fuji 50-230 za 140e skoro nový a aj samyang 10/2,8.
Odoslané z PLK-L01 pomocou Tapatalku
Odoslané z PLK-L01 pomocou Tapatalku
Fuji X-T1, XE3 + 16,23,35,56,85,135 mm a vybavený ateliér
Také pokukuji po nějakém "cestovnějším" foťáku a velmi zajímavý mi z MLC příjde Sony Nex 7 (i nex 6 by se dal).
Z druhé ruky se občas objeví kolem 10 000,-
Z druhé ruky se občas objeví kolem 10 000,-
Pentax K5; Sigma DC 17-70; Pentax-M 135/3,5; Helios 44M; Pentax FA 80-320; Ricoh XR Rikenon 50/2;
Pentax Optio w90
Sony NEX-5R; SEL18-55; SEL16/2,8; SEL30/3,5
Pentax Optio w90
Sony NEX-5R; SEL18-55; SEL16/2,8; SEL30/3,5
Od Fujifila:
Základní otázka je, zda by to mělo být nové nebo "obnošené". V bazarech jsou dnes těla X-E2 +/-10.000,- a po nahrání FW 4.0 jsou srovnatelná s X-E2s nebo novým X-T10. Zrovna teď je na Paladixu skoro nový XF 10-24 za 18.500,- a to je sestava, kterou by asi nepohrdl nikdo. Nebo lze k tělu koupit (8.000 + 10.000) zmíněný Samyang 12/2 + "seťák" 18-55, jehož optický výkon si nijak nezadá s EF 17-55 nebo AF-S 17-55 a určitě zastíní DA 16-50 (hlavně v aberaci). Takže do 30.000 se lze dostat.
Všechna těla X jsou kovová a všechny objektivy XF jsou rovněž celokovové. Málokdo nafotí víc jak 2.000 snímků (většinou mnohem méně), takže s přihlédnutím k tomu, že značná část nabídky na Paladixu je ještě v záruce není třeba mít obavy z poteciálních oprav. Zejména při pověstném kvalitním servisu Fuji.
Samozřejmě, že 4/3 Oly vyjde levněji. Rovněž nový APS-C Canon M5 se seťákem 18-55 je levnější.
Základní otázka je, zda by to mělo být nové nebo "obnošené". V bazarech jsou dnes těla X-E2 +/-10.000,- a po nahrání FW 4.0 jsou srovnatelná s X-E2s nebo novým X-T10. Zrovna teď je na Paladixu skoro nový XF 10-24 za 18.500,- a to je sestava, kterou by asi nepohrdl nikdo. Nebo lze k tělu koupit (8.000 + 10.000) zmíněný Samyang 12/2 + "seťák" 18-55, jehož optický výkon si nijak nezadá s EF 17-55 nebo AF-S 17-55 a určitě zastíní DA 16-50 (hlavně v aberaci). Takže do 30.000 se lze dostat.
Všechna těla X jsou kovová a všechny objektivy XF jsou rovněž celokovové. Málokdo nafotí víc jak 2.000 snímků (většinou mnohem méně), takže s přihlédnutím k tomu, že značná část nabídky na Paladixu je ještě v záruce není třeba mít obavy z poteciálních oprav. Zejména při pověstném kvalitním servisu Fuji.
Samozřejmě, že 4/3 Oly vyjde levněji. Rovněž nový APS-C Canon M5 se seťákem 18-55 je levnější.
Potvrdím již uvedené. Setový 18-55/2.8-4 podává opticky skutečně výborné výsledky a rychlost ostření je rovněž v porovnání s ostatními X skly nadstandardní. Měl jsem ho asi 3 měsíce (kupený zánovní ze setu za 9000,- a prodaný opět za 9000,-) a pak ho nahradil 10-24. Ten je zase o něčem jiném, extrémně široký záběr (na apsc) a výstup super. Nebojím se říct, že o velký kus před Px 12-24, který byl mým oblíbencem u tohoto systému. Se stabilizací udržíš neskutečně dlouhé časy. Bazarově se zárukou jsem ho pořídil za 17000,-.
Rok jsem před ním fotil se Samyangem 12/2 a ten pro mě zůstane jako top nabídka cena/výkon pro Fuji systém. Super ostrý, výborná světelnost/nevýhoda 6 lamel pro milovníky hvězdy. Po koupi 10-24 šel rovněž do světa.
Potvrdím co psal hilda, nebál bych se skel z druhé ruky. Několik jsem jich už takto vyzkoušel (většinou ještě se zárukou) a bez jediného problému.
Rok jsem před ním fotil se Samyangem 12/2 a ten pro mě zůstane jako top nabídka cena/výkon pro Fuji systém. Super ostrý, výborná světelnost/nevýhoda 6 lamel pro milovníky hvězdy. Po koupi 10-24 šel rovněž do světa.
Potvrdím co psal hilda, nebál bych se skel z druhé ruky. Několik jsem jich už takto vyzkoušel (většinou ještě se zárukou) a bez jediného problému.
Fuji X-T3 silver, Fuji 10-24/4, Fuji 23/1.4, Fuji 50-140/2.8, SMC M 50/F1.4, SMC M 100/2.8, Godox TT685+X1T, Manfrotto 190xprob
Fuji X30 silver
Fuji X30 silver