K-50 a K-500

Vše nové o čem se povídá a spekuluje...

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
hilda4sea
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Re: K-50 a K-500

Příspěvek od hilda4sea » 16 čer 2013, 07:38

Já věřím, že s novou řadou těl K50 (K500) a skel přijde i nový trend a když si někdo koupí set DA 18-55 WR + DA 50-200 WR (DA 55-300) tak bude mít jeden závit.
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
http://www.foto-baburek.cz

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Ladin
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Ladin » 16 čer 2013, 10:55

Věřím v probuzení Pentaxu a líbí se mi logika jednoho těla v různých úrovních výbavy K-50/K-500.
Pokud se v budoucnu stabilizují rozměrem na filtry i objektivy i v této logice, tak to bude pro zákazníka čitelné.
No tak bude základní řada s průměrem 52mm DAL/DAL WR.
Potom něco lepšího s 58 mm no a skla s hvězdou ať mají ještě větší průměry.
Důležité pro mě je, že dnes mám 4 rozměry pro filtry. Kdyby se v budoucnu toto sjednotilo podle řad objektivů, byl by to krok správným směrem.
PS: uvidíme, jak dopadne letošní novinka toho objektivu s hvězdou (17-80??mm)
Pentax: DA 18-55ALII, DA 35/2,4 , DA 50/1,8 , FA 28-105, FAJ 75-300, DA 55-300, M50/1,7, Tamron (A14) 18-200, Tamron (A16) 17-50, blesky Metz 36+58, Pentax K-s2

jarok
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od jarok » 17 čer 2013, 08:49

Ako to napísať. Bije sa veľa pohľadov na jednu vec. V prvom rade, Pentax (Ricoh) vyšiel s niečím novým. Už toto samo je (aspoň pre mňa) pozitívne.
Dlhodobo sa mi v praxi potvrdzuje pomer 80:20. 80% "bežných" zákazníkov voči 20% tých, ktorí sú "trochu mimo". Trochu mimo hlavný smer, ktorým sa stáva "mydlová krabička štýlu chytím, cvaknem a hodím na Facebook".
Či sa nám to páči alebo nie, trhom hýbu peniaze. Dovolím si tvrdiť, že my, čo sa stretávame na tejto stránke, patríme medzi tých 20%. Posudzujeme veci z pohľadu profi alebo aspon poloprofi (a priznajme sa, mnohokrát skôr v oblati snov a túžob než reálne kúpeniaschopných).
Pred časom, keď skončila Minolta (pre mňa značka vyjadrujúca fotokvalitu) a Sony začalo chrliť spústu tiel, v ktorých som stratil prehľad skôr, ako boli na trhu prvé štyri zrkadlovky značky Sony, mi to kamarát vysvetlil takto: "Prídeš do obchodu, dva Canony, dva Nikony, šesť Sony. Aká je pravdepodobnosť, že si vyberieš Sony?"
Súčasný marketing je pre mňa nepochopiteľný. Mám pocit, že sa prieči zásadám zdravého rozumu. Platí ale "kto chce s vlkmi žiť, musí s vlkmi vyť". A tak, ak chce Pentax (Ricoh) prežiť, musí fungovať tak, aby oslovit (presvedčil) aj (a najmä) tých 80%. To mu dá základňu na vývoj profi strojov (a spätne sa existencia profi strojov vráti ako referenica pre najnižšiu triedu).
Neodsudzujme "bežných japonských turistov", "cvakalov" atď. Sú základom pre nás, ktorí chceme čosi viac - a nie je nás tak veľa, aby sme dokázali zaplatiť vývoj a produkciu "top" strojov.
Z tohto pohľadu je podľa mňa K-50 a K-500 rozumný ťah. Možno chýba ešte K-5000 (neviem, ako uspel napr. Canon v tejto kategórii). DSLR je módou, ľudia to mnohokrát chcú aj keď nevedia, čo to je. Druhá vec, ktorá chýba, je už spomínana K-0,5. Alebo K-4. A sklá, sklá, sklá. Lacná 1,8 30 a 50-ka, nie pre tých, čo chcú kvalitu (limited), ale pre tých, čo chcú, lebo "je v móde" alebo "lebo chcem skúsiť, o čom to je". Alebo 18-200, aby som mal to, čo "kompakt ulrazoom". Bohužiaľ, to, čo ryžuje peniaze. Či sa nám to páči, alebo nie.

Ladin
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Ladin » 17 čer 2013, 12:27

Jarku.
Ten citát tvého kámoše: "Prídeš do obchodu, dva Canony, dva Nikony, šesť Sony. Aká je pravdepodobnosť, že si vyberieš Sony?" je pravdivý, ale měl by být doplněný o konstataci, že v těch obchodech nemají ani jeden Pentax.
Je to smutná pravda. :(
Pentax: DA 18-55ALII, DA 35/2,4 , DA 50/1,8 , FA 28-105, FAJ 75-300, DA 55-300, M50/1,7, Tamron (A14) 18-200, Tamron (A16) 17-50, blesky Metz 36+58, Pentax K-s2

kluzo
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kluzo » 17 čer 2013, 14:00

...a já bych dodal... a přesto si své zákazníky najde. Čím to asi bude? :mrgreen:

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 17 čer 2013, 14:51

kluzo píše:...a já bych dodal... a přesto si své zákazníky najde. Čím to asi bude? :mrgreen:
myslim, že v současnosti hlavně stále perfektní komunitou okolo značky...

Třeba Sony používá spousta lidí, ale většina z nich by značce nebyla ochotná nic moc odpustit. Pentax má věrných uživatelů spoustu.

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 17 čer 2013, 14:59

jarok píše:Neodsudzujme "bežných japonských turistov", "cvakalov" atď.
Já třeba podobné soudy nechápu vůbec... myslim, že je může nahlas říct jen někdo, kdo moc necestuje.

Když jsem někde na nějakém exotickém místě... řekněme třeba v Trinidadu, mam v tom městě třeba jen 2-3 hodiny času na prohlédku, tak musim volit mezi 2ma přístupy. Buď si dám práci a dojdu na vhodné místo a pořídim z toho města třeba 4-5 dobrejch fotek. Nebo si to město turisticky prolítnu téměř celé a pořídim těch fotek 150. Jasně... nikdy ty fotky nebudou na vystavení (což je většinou stejně jen malichernost, protože jsou ty místa odfocené už mnohem lépe lidmi, kteří tam byli třeba týdny), jenže pro mě tu hodnotu mít budou, protože to je vzpomínka. Jedinčenej okamžik zachycenej VGA starým mobilem, pro mě má často větší cenu, než perfektně odfocení fotka 1Ds M3.

A teď si představte, že ten japonskej turista projede za 12 dní 30 lokalit podobně atraktivních, jako je Praha.

Čtvrtek
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Čtvrtek » 17 čer 2013, 15:08

Jak kdysi říkali skoro kolegové policejní.
Japonský turista jede na dovolenou tak jednou za život a proto cvaká jak o život. A užije si ji až pak doma,při prohlížení fotek. :wink:
STŘÍBRU ZDAR

kluzo
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kluzo » 17 čer 2013, 15:48

miky_lbc píše:
kluzo píše:...a já bych dodal... a přesto si své zákazníky najde. Čím to asi bude? :mrgreen:

Třeba Sony používá spousta lidí, ale většina z nich by značce nebyla ochotná nic moc odpustit. Pentax má věrných uživatelů spoustu.
Tak to si nemyslím, ještě tak u nás bych tomu věřil, ale že je K-5IIs nejprodávanější DSLR alza.sk, v tom žádné komuničení prsty nemá.

JP3112
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od JP3112 » 17 čer 2013, 16:04

Protože ostatní kupují foťáky v electroworldu a v tescu a tam Pentax ještě nepronikl, tak musejí do Alzy :lol:

kluzo
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kluzo » 17 čer 2013, 16:13

To jistě :-D, ale proč bych si vybíral Pentax, když jej nikde nevidím a je tak "špatný". Podle komunity Pentax bych si ho rozhodně nekoupil, když tady (rozuměj na tomto fóru) čtu některé příspěvky ;-).

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 17 čer 2013, 16:47

kluzo píše:
miky_lbc píše:

Tak to si nemyslím, ještě tak u nás bych tomu věřil, ale že je K-5IIs nejprodávanější DSLR alza.sk, v tom žádné komuničení prsty nemá.
To jsou přesně ty urban legendy, které někdo od boku vystřelí, ačkoliv ví o prodejních číslech kulové...

Můžu se zeptat, kde jsi vzal informaci, že K5IIs je nejprodávanějším foťákem na Alza.sk? :-). Hádám, že Ti to řeklk dobrej kamarád, jehož jméno nemůže prozradit. Četl jsi to někde, ale už nevíš kde... či tak něco :-).

Btw. Nejprodávanější DSLR na Alza.sk je Nikon D3200. Nejprodávanější DSLR od Pentax u Alza.sk je K30, která je tuším v druhé polovině TOP20. K5II je někde o fous v TOP30. K5IIs netuším... ale o hodně dál, než K5II.

To platí v celkovém počtu, který zahrnuje i sety. Pokud by šlo jen o prodej samotných těl (kterých se prodává výrazně méně než setů, už proto, že nejpopulárnější DSLR jako je D3200 se jinak než v setu koupit nedají), tak je K5II na celkem pěkném místě někde v TOP 5. Opět ale K5II... K5IIs je v prodejích o dost níže.

Co je ale pravda, že na Slovensku se v celkovém žebříčku daří Pentaxu lépe než v ČR. U Alza.cz se do celkového prodejního žebříčku TOP30 nevejde ani K30.
Naposledy upravil(a) miky_lbc dne 17 čer 2013, 17:03, celkem upraveno 1 x.

Maňa
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od Maňa » 17 čer 2013, 17:01

Já si třeba Pentax pořídil i na základě pročítání tohoto fóra,ale objevil sem ho díky nějakému banneru s reklamou na K-30,kde mě prvně zaujala voděodolnost. Je fakt,že Pentax není tolik vidět,což mi svým způsobem potvrdil i kamarád,který má v elektronice všeobecný přehled,tím že Pentax dřív neznal.
K tomu marketingu a dnešním trendům..je fakt,že to letí,mít krabičku od mýdla a cpát to hned na fb jak napsal jarok.. lidi holt žijou online a chcou sdílet své zážitky okamžitě a na těch se dá asi vydělat víc než na té menšině která se chce focení věnovat víc.
Ale je také fakt,že DSLR je pro některé módou,ale myslím,že většina lidi je chce právě proto,že "to dělá pěkný fotky," ale když sem před nedávnem kamarádce,která zvažovala pořízení zrcadlovky právě kvůli hezkým fotkám, ukazoval veškerá nastavení a vysvětloval hloubku ostrosti,clonu,expoziční dobu,iso..tak od toho upustila,že prej je to moc složitý a že myslela,že to dělá samo,čemuž sem se musel smát :D
K-30 + DA 18-135 WR

duves
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od duves » 17 čer 2013, 18:17

miky_lbc píše: .....zahrnuje i sety. Pokud by šlo jen o prodej samotných těl (kterých se prodává výrazně méně než setů, už proto, že nejpopulárnější DSLR jako je D3200 se jinak než v setu koupit nedají), tak je K5II na celkem pěkném místě někde v TOP 5. Opět ale K5II... K5IIs je v prodejích o dost níže.

Co je ale pravda, že na Slovensku se v celkovém žebříčku daří Pentaxu lépe než v ČR. U Alza.cz se do celkového prodejního žebříčku TOP30 nevejde ani K30.
Je dosť možne, že Pentax Ricoh to chcú tiež takto rebríčkovo rozbehnuť, ale samy viete, že to pre toho, kto fotografuje nema vypovedaciu hodnotu. 24 mpx na APS-C je šialenosť.

duves
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od duves » 17 čer 2013, 18:18

"Takže ano, máte pravdu, drazí kritikové, Pentax opět jen recykluje 16Mpix snímač, ale všimněte si, jak postupně sráží cenu dolů. 20Mpix, které nabízí Sony či 24Mpix, které nabízí Sony i Nikon, jsou sice více, ale pro většinu z nás a pro většinu úloh asi zbytečně moc. Pravda, za 10 990 Kč lze dnes koupit Sony A58 + 18-55, ale měl jsem ji na stole vedle Pentaxu K-30 a ten rozdíl je obrovský. Pokud K-500 zachová alespoň polovinu náskoku z K-30, bude mít Sony, ale i všechny ty levné Nikony a Canony, zase solidní konkurenci. K-50 je jen takový facelift, ale K-500 je pravým nástupcem levných modelů jako K-m, K-x a K-r."

zdroj: http://diit.cz/clanek/pentax-uvadi-levn ... n=readmore

Odpovědět

Zpět na „Novinky a drby“