Pentax K-r

Vše nové o čem se povídá a spekuluje...

Moderátor: Moderátoři

BenaCZ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BenaCZ » 26 říj 2010, 15:00

bobo2 píše:...je horší???Myslím rovnaký...
Pentax K-r nová generace autofokusového senzoru SAFOX IX

Pentax K-5 nový systém autofokusu SAFOX IX+

Je to vytazeno z vkfoto. Lepsi je se podivat primo k vyrobci do specifikace
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

smik
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od smik » 26 říj 2010, 15:15

Ještě k tomu ladění AF. U Kx to nijak ladit nelze. Lze si na SDHC kartu nakopírovat spec soubor který otvírá debugmod a tam je možno focus ladit. Bohužel jen centrálně tzn. že různé nastavení na různé objektivy není možné. Předpokládal bych že u Kr to bude podobné. Ale nezkoumal jsem to.

bobo2
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od bobo2 » 26 říj 2010, 17:15

BenaCZ píše:
bobo2 píše:...je horší???Myslím rovnaký...
Pentax K-r nová generace autofokusového senzoru SAFOX IX

Pentax K-5 nový systém autofokusu SAFOX IX+

Je to vytazeno z vkfoto. Lepsi je se podivat primo k vyrobci do specifikace
Myslím, že už máme skúsenosť aj s nepresnosťami v špecifikácii priamo u výrobcu...a aký je vo foťáku aj tak nepoznáme-no buď múdry..takže musí stačiť taký aký je...práve som sa vráítil zo školského vystúpenia našej prváčky, ...K7 všetko nestíhala - hlavne v tančeky v kole ale nemal som poruke žiadny Nikon ani K5 takže neviem či ony by to zvládli....Je TAK DOBRE AKO JE!

Pavel41
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od Pavel41 » 26 říj 2010, 17:18

aes píše:Tak som narazil na B&H obchode na K-r kit s novym PX 35mm/F2.4.
Dufam, ze coskoro bude dostupny aj v ostatnych obchodoch a nie je to len nejaky lokalny kit toho obchodu.

http://www.bhphotovideo.com/c/product/7 ... _35mm.html
U VK Foto akorát klasika... http://www.vkfoto.cz/engine/kategorie.h ... _stranka=0
ale zato jiné relace :?:
Pavel

bigfoot
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigfoot » 26 říj 2010, 19:31

bobo2 píše:.práve som sa vráítil zo školského vystúpenia našej prváčky, ...K7 všetko nestíhala - hlavne v tančeky v kole ale nemal som poruke žiadny Nikon ani K5 takže neviem či ony by to zvládli....
ja ti neviem ale s K10 nemam problem fotit take veci ;)
...K10+K5...
a rozne serepeticky

Guitarist
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Guitarist » 26 říj 2010, 21:21

Většinou fotím se svým K-x našeho prcka, chvilku nepostojí, běhá, lítá, skáče. S výsledkem je to jak kdy ... Ale mám pozitivní zkušenost, že většinou, když to nepopo já, tak foťák odvede dobrou práci.
Fotím občas obdobné věci (akce) s kamarády, kteří mají jiné značky ... když to napíši přesně, tak Nikon D60, Nikon D90, Canon 500 a Sony a700. A nemohu říci, že by se výsledky zase tak markantně lišili, jsme všichni ryzí amatéři, všichni máme část odpadu a minimálně s Canonistou a Nikonistama držím krok ve výsledku. Kamarád se Sony bych řekl, že na tom bývá lépe, ale nemohu říci, že by to bylo fotoaparátem - spíše je halt šikovnější.
Pentax K5 II
Pentax SMC DA 18-135 f3,5-5,6 ED AL IF DC WR, Pentax SMC DA 35 f2,8 Macro Ltd., PENTAX SMC D–FA 100/2,8 MACRO , Pentax AF-360 FGZ

bobo2
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od bobo2 » 27 říj 2010, 08:41

bigfoot píše:
bobo2 píše:.práve som sa vráítil zo školského vystúpenia našej prváčky, ...K7 všetko nestíhala - hlavne v tančeky v kole ale nemal som poruke žiadny Nikon ani K5 takže neviem či ony by to zvládli....
ja ti neviem ale s K10 nemam problem fotit take veci ;)
...že som o Teba nič také tu nevidel...alebo sa mýlim?

inak v M aspoň na f5,6 s bleskom s tým vážny problém na K10 nemám ani ja....ale v Av na f2,4 s pevným sklom bez blesku to problém celkom je/ale iste nemusel som to takto fotiť-skúšam limity..../

bobo2
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od bobo2 » 27 říj 2010, 09:03

...jasné že je to aj o šikovnosti fotografa, ja aź taký šikovný ako bigfoot nie som a ešte na dôvažok som držal na rukách dcéru/ ale pár zaujímavých fotiek z toho vypadlo i keď sa dalo určite lepšie.../

bigfoot
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigfoot » 27 říj 2010, 12:33

bobo2 píše:...že som o Teba nič také tu nevidel...alebo sa mýlim?
prepac, nedavam sem vsetky moje fotky, to by asi server dopadol velmi zle, keby sem kazdy nasupe vsetko co vyfoti.
bobo2 píše:...jasné že je to aj o šikovnosti fotografa, ja aź taký šikovný ako bigfoot nie som a ešte na dôvažok som držal na rukách dcéru/ ale pár zaujímavých fotiek z toho vypadlo i keď sa dalo určite lepšie.../
nechapem preco sa ma snazis urazat, vyjadreniami mi pripominas ineho clena s nahodne podobnym nickom - bo-do-i
dalej nechapem preco sa hned ospravedlnujes a kladies doraz na to, ze si mal zhorsene podmienky - dieta v naruci

sam pises "inak v M aspoň na f5,6 s bleskom s tým vážny problém na K10 nemám ani ja....ale v Av na f2,4 s pevným sklom bez blesku to problém celkom je"
co ti na toto odpovedat? Mozno len tolko, ze pevne sklo narozdiel od "zoomu" ostri rychlejsie, pouzitie Av ej pekne, ale automatika rada podexponuje a to ze si nepomozes bleskom je cisto tvoja vec. Ak je malo svetla, necuduj sa, ze AF "lovi" kym zaostri. Nezabudaj, ze pri slabom osvetleni sa ti dost prejavi aj pohybova neostrost (netvrdim ze ju mas, neviem s akymi casmi si fotil) ale na tanceky treba aspon 1/125 a menej, vysoke iso tiez nie je vseliek, sum dost ubera ostrosti.

Mozem ta ale ubezpecit, ze kazdy fotak v podobnych pripadoch narazi na limit, horsi skor, lepsi neskor, ale fotograf musi vediet kde ten limit je a ako tu situaciu prekabatit ;) Odpad ale maju vsetci! A co som zatial videl, cim vacsi profik, tym viacej odpadu. Asi vedia preco toho cvakaju tolko.
...K10+K5...
a rozne serepeticky

bobo2
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od bobo2 » 27 říj 2010, 12:56

neurážam Ťa, nemám o to najmenší záujem niekoho v tomto fóre urážať,

máme na fotografovanie rózne pohľady, čo je pre niekoho neprijateľné inému príde priam skvelé....napriek tomu že som si včera na vystúpenie vzal fotoaparát s cieľom urobiť zopár obrázkov, nepodarilo sa mi prísť včas, nájsť si dobré miesto, nemal som ani vhodné podmienky a možno som nakoniec nezvolil ani tú správnu techniku na fotenie...

...a asi som sa o tom nemal ani zmieniť,

večer skúsim hodiť fotku do fóre aby to nakoniec nebolo len mlátenie prázdnej slamy.

duves
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od duves » 27 říj 2010, 13:49

No mať dieťa v náručí, tak nepomôže ani FF od C/N a najlepsie skla.

Jirka71
Nový uživatel
Nový uživatel

baterky

Příspěvek od Jirka71 » 04 lis 2010, 13:56

duves píše:
fjo píše:Baterie vs. Aku u K-r jsou samozřejmě k věci, ale ať se to nezvrhne v porovnávání, kdo se svými baterkami dočůrá.. :-D))))
jj tak asi.
Niekto niekde to prečpočítaval na celkovu energiu. Lebo na Li-ion je napisane 1050 mAh, co je menej ako na tuškovej Eneloop 1950 mAh. A stale to vychadza aj pri počte 4 ks menej energie ako 1 ks Li-ion 1050 mAh.
Myslím že všichni dočůrají zhruba stejně. Aku-blok versus Eneloop. Stejný či podobný materiál, podobná fyzické specifikace.... Zázraky se nedějí...
K200D, DA 18-55 II, DA 50-200, FA 1:1,4/50, DA 1:3,2 21 AL Limited, Oly C-5050, Oly SP-320, , Benq C750, Leica III, 8xAA Eneloop, IPC-1, Ansmann PoverLine4, BMW Z-3, Honda XRV 750, IBM X31, 2x Nokia 6310i....

vkramar
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Re: baterky

Příspěvek od vkramar » 04 lis 2010, 14:58

Jirka71 píše:
duves píše:
fjo píše:Baterie vs. Aku u K-r jsou samozřejmě k věci, ale ať se to nezvrhne v porovnávání, kdo se svými baterkami dočůrá.. :-D))))
jj tak asi.
Niekto niekde to prečpočítaval na celkovu energiu. Lebo na Li-ion je napisane 1050 mAh, co je menej ako na tuškovej Eneloop 1950 mAh. A stale to vychadza aj pri počte 4 ks menej energie ako 1 ks Li-ion 1050 mAh.
Myslím že všichni dočůrají zhruba stejně. Aku-blok versus Eneloop. Stejný či podobný materiál, podobná fyzické specifikace.... Zázraky se nedějí...
Proč se, sakra, nevrátili zpátky na stromy? Kdyby bývali raději zrušili to nesmyslný mechanický omezení v užívání CR-V3 baterií a místo novýho s ničím nekompatibilního akumulátoru do krabice přibalili 2 Li-Ion CR-V3 s nabíječkou... :roll:

catman
Nový uživatel
Nový uživatel

Malý dotaz ..... D-BH109

Příspěvek od catman » 03 led 2011, 01:20

Ahojte,
nechci vířit diskuzi ohledně napájení, typů, kapacit apod.
Jen se chci zeptat, mám K-r a kněmu už 3měsíce objednaný bater.kit D-BH109 samozřejmě u VK (měl sem totiž K-x a sním dal běžně přes 1000, ale 1950fotek na jedny aku) Ted s origo dám 400 a to mě dost omezuje.

Můj dotaz...už ho někdo máte??? D-BH109 je totiž podle mě jen chiméra, přiznám se, že sem kvůli tomu opakovaně psal přímo i na pentax, ale tam (ačkoli dostali a přečetli) tak je asi zákazníci nezajímají...prostě žádná reakce!..žádná odpověd, nic...když sleduju různý fora po světě, tak to vypadá všude stejně, nikde tohle příslušenství není.

Máte podobnou zkušenost?

Já se přiznávám, že začínám už uvažovat i o změně značky, prostě protože mě štve že sem prošvihl spoustu focení (zvlášt ted, vánoce, silvestr,...) jen protože baterka má málo šťávy! Náhradní AKU sou na trhu taky sotva 14dní a za dalších jen 400snímků utratit 1200Kč, když to v terénu stejně NEDOBIJU. No začínám litovat rychlého upgrade od K-x.

Ještě víc mě pak štve, že na ebay lze LiON Aku koupit od 270Kč a to je sakra rozdíl k 1200, tam by mě mizerná kapacita, ale netrápila, ale aby se vyplatiolo poštovný z US, tak by jich člověk musel vzít aspoň 10. No nic vyplakal sem se...kdyby Vás náhodou něco napadlo budu vděčný..

předem dík a dobrý světlo v roce 2011
catman

Ivan-K
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Ivan-K » 03 led 2011, 01:35

Hodil som do Ebay Pentax K-r a hned na prvej strane mi vyhodilo odkaz ...
Battery For Pentax DSLR Kr K-r D-Li109 1050mAh za cenu 6,99GBP + 1,20GBP poštovné a každá dalšia položka za 0,20GBP...
Ale toto ma prekvapilo ešte viac , čo znamená že sa bude navá 35mm f/2.4 predávať aj v sete ...
Obrázek
Pentax K-30, Metz 48
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6

Odpovědět

Zpět na „Novinky a drby“