Canon EOS 550D - 18mpix; iso 12800...

Vše nové o čem se povídá a spekuluje...

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 15 úno 2010, 10:48

miky_lbc píše: Další věc je to AF ... přijde mi, že Pentax má možná všeobecně problém s LED osvětlením. Nevím... každopádně na konkurenci neni žádný problém (Olympus, Sony, Canon, Nikon), takže "problém s LED" neberu moc jako omluvu.

Jinak... na 2,8 SDM mi to chvilku huntovalo a pak zaostřilo. Na mém konvenčním Tamronu s LED mi to skoro jen huntovalo. Na pevném 1,4 sklu to sice zaostřilo bez problémů, ale většinou úplně mimo.
Možná právě tohle je problém, neřešil jsi korekci FF/BF a z toho to je. Z mojí zkušenosti (asi není větší než tvoje, ale rozdílná) tak téměř kdykoli je problém s "huntováním", pomůže korekce FF/BF.
To je zrovna případ, kdy by tě 550D nechala na holičkách - a že jsem se na Canonu s FF/BF setkal taky dost.
Co se LED týče, tak tomu se nedivím. Dávají poměrně studené světlo a většina AF je citlivá spíš na světlo červené. Předpokládám, že v sáňkách máš pocketwizarda, takže SB z blesku použít nejde, ale určitě by neměl být problém dobastlit AF assist s infraledkou.

Tohle jsou věci, které bys vyřešil, kdyby ti K-7 sedl do ruky. Nesedl, takže není co řešit. Ale 550D by ti nejspíš taky nesedl, protože tvarem a velikostí je podobný, takže tady se ve smyslu tvých příspěvků ztrácím.

Pro mě je (asi až na x-sync) K-7 vymodlená ideální zrcadlovka a fakt mám radost ze směru, jakým se to ubírá. Upřímně kdyby Pentax udělal něco jako 550D, nádávalo by se na to jako na zásadní chybu ještě léta po tom, co by na to dojel.

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

bigfoot
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigfoot » 15 úno 2010, 10:55

fjo píše:ty "nedůležité" pičičmundičky, co u K7 najdeme...
su pekne ale nie zivotne dolezite ;)
Kedze tu nikoho ineho co by mu dal v niecom zapravdu nevidim, tak asi narazas na mna, nevidim vsak dovod, pre mna je pentax super, K7 je tiez super, ale s K10 som natolko spokojny ze ju nepotrebujem menit. Presviedca ma v tom najma v poslednej dobe ked obcas chodim po roznych udalostiach kde je C a N pozehnane a casto mavam lepsie fotky ako vacsina C/N, co potvrdzuje ze nie len fotak robi fotku kvalitnou a zaujimavou.
Naposledy som bol napriklad v Kremnici na BigAir a nechapal som tych fotografov co stale cumeli na display ako fotka vyzera a rozmyslali preco im ta automatika preexponuje, podexponuje, preco je hento rozmazane, tamto neostre, spekulovali kam umiestnit radiovo odpalovany blesk aby osvetlili to co potrebuju... Ten blesk budiz, ale preco si iba 2ja z nich(ocividne ti zaplateli) vyskusali expoziciu a vsetko nastavili pred akciou a pocas prvych skokov. Ja som spravil par skusobnych zaberov, nastavil manual a hura fotilo sa o 106 vedomy si limitov ktore mam... Nebudem predca plakat ze nemam so sebou radiovy odpalovac a ze cas 1/180s je na dlhe ohnisko a rychlost deja malo. Vylucim co sa da - dlhe ohnisko (dam kratke a idem blyzsie). Nebudem plakat, ze nemam iso 12800 ale ze mozem pouzit tak 800 a aj to uz tam je vidiet sum... predca poznam moju techniku a viem ze ked spravne exponujem, popripade malo preexponujem viem sa sumu celkom dobre zbavit. Nebudem sa trapit tym, ze ked blisnem aj na sneh ktory je blyzsie ako fotografovany objekt tak ho mam prepaleny - spravim snimok snehu a v PS si tie prepaly zretusujem...

Jednoducho nieje to len o krabicke ktorou fotis, ale hlavne o tom, kto ma ako gremblave ruky, ako slepe oko a akeho filipa.

ako som uz pisal predtym.. mozem ofekalit nove telo o ktorom viem ze mi nepomoze tolko ako kvalitny stativ a kvalitne sklo. Uzivatelia C a N vsak potrebuju hlavne nove telo s novym setakom ktore nesumi, pretoze s 18Mpix a iso 12800 si moze dovolit urobit omalovanku a dostat sa tak na kvalitu 3Mpix fotografie, ved ajtak nikto nespravy vacsiu ako 15x10 cize si nic nevsimne.
Naposledy upravil(a) bigfoot dne 15 úno 2010, 11:06, celkem upraveno 2 x.
...K10+K5...
a rozne serepeticky

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 15 úno 2010, 10:56

elho_cid: už jsem se bál, že tu nedostanu alespoň jeden inteligentnější komentář, než odejdu od PC :o).

Ano... s tou LED je to bohužel pravda. Spíše mi šlo ale o to, že všechna AF konkurenčních výrobců jsou u modelů mladších 2-3 let už na světlo LEDek připravená. Kdežto Pentax se na nás (uživatele podobných zařízení) totálně vyprdnul.

I proto to srovnání s levnější 500D, která to v poho zvládá. Jinak pro mě by 550D rozhodně stroj nebyl.

X-Sync je další věc... se zábleskama je čistejch jen max 1/160. To je na nasrání.

Ale pravdu máš v tom, že kdyby mi ten foťák sedl ... asi by se dalo všechno nějak vyřešit. Existuje šikovné "infra LED" světlo, co promítá mřížku. Lze to dát na stativ a jede to na 4 tužkovky.

Noc nic... jdu něco dělat.

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 15 úno 2010, 11:23

...a nekousnu se do jazyku a ještě něco vybleju...

...narážky, které jsem proti Tobě vedl vycházejí z toho, že to, co jsi napsal, teď i v minulosti a s tím, co vidím na Tvých fotkách (počet, provedení... nemluvím o motivu, to je samozřejmě individuální záležitost) mi prostě ne a nejde dohromady....

...a věř tomu, že kdyby tu byl nějaký Pan Fotograf, který bude mít parádní fotky a začal si stěžovat, rozhodně ho nebudu přesvědčovat o tom, že je mimo.... mysli si o tom co chceš... a že tu jsou fotografové, co Pentax živý, byť jen třeba jako přivýdělek a dělají parádní fotky a kurňa, nemohu tu od nich najít tak vyhrocenou kritiku, přes to, že používají i další příslušenství včetně světel...

...jsou to drobnosti, které mě na tom, co tu píšeš zaráží, ale právě ty drobnosti mě nějak přesvědčují o tom, že není něco v pořádku...

možná, že problémy, které popisuješ jsou opodstatněné... jenže ta omáčka kolem, je trochu zkyslá....

Sorry.. můj pohled.. bez ohledu na to, že mi systém díky zvláštně nastaveným podmínkám přidělil status VIP... popravdě bych ho tam raději neměl...
Pentax

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 15 úno 2010, 12:14

fjo píše:...a nekousnu se do jazyku a ještě něco vybleju...
Ještě, že jsem už na tyhle "ego attacky" naprosto imuní :o).

Když mi někdo napíše rozumný proti argument, tak prosím. Když mi odpovídá stylem "nelíbí se mi Tvoje fotky, takže nemáš právo se k ničemu vyjadřovat - jsi úplnej idiot, protože jsem rozhodl, že Tvoje fotky stojí za starou bačkoru", vyvolává to u mě maximálně úsměv.

Když tak procházím galerii... víš, že mam z celé pentaxfriends pravděpodobně největší poměr návštěv/vloženou fotku? Asi proto, že se každej na tu mojí hrůzu musí podívat ve větším :o).

Tohle je dětinská a trapná debata... až se příště se mnou budeš bavit, prosím použij nějaký konkrétní argument nebo to nech plavat. Třeba Tvoje fotky se mi taky nějak extra nelíbí. Ale přijde mi dost trapné to tahat do debaty... hlavně taky proč, že? Je to Tvůj styl a pakliže s tím máš úspěch (ať to slovo už pro Tebe znamená cokoliv), tak v tom pokračuj.

Já to dělám stejně... prostě fotim tak, jak se mi to líbí. Nikomu to necpu, ani nedávám za vzor. Nad nikoho se nepovyšuju. Věci, které tu píšu, jsou konkrétní...

debata typu

já: K7 mi neumí pořádně zaostřit s LED pilotkou
Ty: k čemu potřebuješ generátor s LED pilotkou, když Tvoje fotky jsou příšerné. K7 je nad Tvé síly a nemáš právo jí kritizovat, než já uznám, že jsi pan fotograf
já: dobře, pane božský :-)

je debata prvňáčků... tak pěknou zábavu při dalším komentáři :-).

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 15 úno 2010, 12:21

...tak a mám to... :-)
Pentax

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 15 úno 2010, 12:26

fjo píše:...tak a mám to... :-)
ani snad už nedoufám, že u téhle odpovědi budeš končit :o)

bigfoot
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigfoot » 15 úno 2010, 12:33

fjo píše:...tak a mám to... :-)
to teda mas... teraz ti to natrel ako sa patri ;)

nehadajte sa kto ako foti a s cim, ved je kazdeho vec aky fotak mu vyhovuje. Ja niesom so svojou pracou spokojny a preto sa snazim zlepsit a nehladam chybu v stroji. A to by si mali uvedomit vsetci.
Jedine na com sa viem pousmiat je to co som uz popisoval pred chvilkou... mienka ludi co si kupia lepsi fotak s myslienkou ze im preukrutne zlpesi fotografie :lol:

miky_lbc >> nechcem ta urazit, ale bol som na tom pravdepodobne tvojom webe a pride mi to skorej ako stranka pre uchylov... nebude to vekom dievcat, ale tymi fotkami :roll: aspon si ich doostri ;)
...K10+K5...
a rozne serepeticky

Klingo
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Klingo » 15 úno 2010, 13:27

Ak chceš miky nejakú konštruktívnu kritiku tak sa teda pokúsim:

v prvom rade si treba uvedomiť komu je určená pentaxia technika-rozhodne nie profesionálom a už vôbec nie do štúdia.Na to sú tu iné značky.Že to ale skúšame je o inom,nemáme také štastie aby ku nám niekto prišiel s kufríkom techniky a tak si musíme vystačiť s tým čo doma máme a bolo by zbytočné na to remcať.

Hodnotenia v galériach je všeobecný problém.Chyba ale nastáva ak sa niekto považuje za takmer profesionála,potom dá do galerky podľa vlastných slov "len také výcvaky" a diví sa že mu to kritizujú.No a niekto čo fotí pre agentúry by si mal dať sakra veľký pozor čo pustí do éteru.Predstav si keby sa k tvojim fotkám v takejto galérií dostal tvoj chlebodarca,čo si asi pomyslí.Aj nádejný budúci zákazník by asi nebol tými fotkami nadšený a dobre by si rozmyslel spoluprácu.

Nechápem ani argumenty "on takéto fotografie nefotí,tak ako môže hodnotiť".Ja som nikdy neurobil jediný akt,ale aj keď sa nepovažujem za odborníka v tejto oblasti,môžem smelo prehlásiť že dobrý akt poznám zo sto metrov.

Ešte jedna maličkosť-počet pozretí fotografie ešte neznamená že je taká extra,aj v rôznych webových súťažiach vyhrávajú fotografie s najväčším počtom návštev ale ani zdaleka to neznamená že sú to tie najlepšie.

Anakoniec-som veľkým fandom pentaxu ale ako som písal v príspevku hore,nemal by som problém v prípade potreby prejsť ku značke ktorá by mi na určené účely vyhovovala najviac.Canon 550 by k nim určite ale nepatril,mal som v ruke a videl som výstupy z D50 a 17-85ky a žiadna sláva.Napriek tomu ale nepôjdem do canoňáckeho fóra kydať,zvlášť po tak krátkej skúsenosti s týmto aparátom.A týždeň by mi veru na bližšie osahanie nestačil,musel by som s ním fotiť podstatne dlhšie a možno by som zmenil názor.Proti FF však nič nemám,je len mimo môj dosah a pole pôsobnosti.

P.S.pozrel som si fotografie z webovky v tvojej vizitke na tomto fóre.Len dúfam že niesú od teba.Ak áno,to by veľa vysvetlovalo.
Fuji X-T1, XE3 + 16,23,35,56,85,135 mm a vybavený ateliér

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 15 úno 2010, 13:43

Klingo píše: v prvom rade si treba uvedomiť komu je určená pentaxia technika-rozhodne nie profesionálom a už vôbec nie do štúdia.
Je škoda, že v téhle oblasti kde na těle vlastně ani tolik nesejde a kde je hlavní ta technika okolo má Pentax mezery. Snad to 645d prolomí.
Přesto se najdou stateční, kdo mají na tomhle poli skvělé výsledky. Třeba takový Ben Kanárek. Jeden by řekl, že když zmizí z výplatní pásky Pentaxu, tak už po něm ani nevzdechne. A on pořád fotí Pentaxem i některé komerční zakázky.
A chce to jen ten x-sync. S EOS 7d prý někdo poladil záblesky i na 1/320. O tom si můžeme nechat jen zdát.
Klingo píše: Canon 550 by k nim určite ale nepatril,mal som v ruke a videl som výstupy z D50 a 17-85ky a žiadna sláva.Napriek tomu ale nepôjdem do canoňáckeho fóra kydať,zvlášť po tak krátkej skúsenosti s týmto aparátom.A týždeň by mi veru na bližšie osahanie nestačil,musel by som s ním fotiť podstatne dlhšie a možno by som zmenil názor.Proti FF však nič nemám,je len mimo môj dosah a pole pôsobnosti.
Konkrétně 17-85 je děsnej šmejd. Však ho taky už přestali vyrábět.

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 15 úno 2010, 14:13

Klingo píše:Ak chceš miky nejakú konštruktívnu kritiku tak sa teda pokúsim:
Tak to si dovolim nesouhlasit... protože studio je oblast, na kterou jsem si kupoval K10D a kde by mohl Pentax prorazit snadno.

Studiařům totiž stačí dost málo... co nejlepší X-sync, ISO 100 a funkční (nemusí být extra super) AF. A tělo, které se pěkně drží v ruce.

Klingo píše:
P.S.pozrel som si fotografie z webovky v tvojej vizitke na tomto fóre.Len dúfam že niesú od teba.Ak áno,to by veľa vysvetlovalo.
Nn... současné fotky z webu nejsou z 99% většiny bohužel moje. Web máme v převýrobě a je nějakou dobu už neaktualizovaný. Stydíme se a pracuje na tom :o). Brzy snad přijde nová verze...

Ale moc fotek tam stejně neni... vesměs reportážní fotky.

Klingo
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Klingo » 15 úno 2010, 15:40

ešte som zabudol dodať že to bol CANON EF-S 17-85mm f/4-5,6 IS USM ,vtedy kúpená za cca 20litrov.Ale výsledky horšie ako pentax setový.
Fuji X-T1, XE3 + 16,23,35,56,85,135 mm a vybavený ateliér

bigfoot
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigfoot » 15 úno 2010, 18:37

ten objektiv nepoznam... mozem k C a N povedat len tolko, ze tie nizsie rady su len take plastove hracky pre deti v porovnani napr s Kx00 o Kx0 ani nehovorim. To je moj subjektivny pocit ale neviem sa ho zbavit a preto mam pentax. Neviem si predstavit ako sa stveram po rebriku vo vodopade pocas odmeku s C alebo N na pleci... asi by to neprezili.
...K10+K5...
a rozne serepeticky

cocik
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od cocik » 15 úno 2010, 20:41

miky_lbc píše: Ale jinak je jasné, že K7 je konstrukčně lepší a dražší tělo. 550D zase nabídne pravděpodobně lepší senzor, vychytanější FULL HD video atd.

Pokud další model přijde mezi K7 a Kx.... nic to podle mě u Pentaxu neřeší. Znám minimálně 10 lidí (a to osobně z mého okolí znám Pentaxářů tak 15), kterým K7 nevyhovuje a čekají na jiný (vyšší) model nebo už přešli ke konkurenci.

Myslim, že by pro Pentax bylo mnohem lepší jim něco nabídnout, než o ně všechny přijít... a to i za cenu, že na K7 tolik nevyvaří. Za 17-18 by byla K7 prodejní hit.

A ruku na srdce... kdyby se Pentax vykašlal na vývoj "problémové" K7, který musel stát spoustu peněz a spousty blbostí v ní, které jsou prakticky v podstatě nepoužitelné (třeba ty pohyby senzoru). Místo toho rovnou licencoval čip Sony jako u Kx (který si obrazově všichni recenzenti od začátku narozdíl od K7 chválí) a použil prověřené tělo z Kx0D řady (které jsme taky měli všichni rádi).

Mohl v podstatě ušetřit peníze za vývoj celého jednoho modelu (SW řešení stejně pak vyvíjel pro Kx) za které mohl vyvinout pro všechny své modely pořádný AF + možná dokonce i další tělo s licencovaným Sony fullframe. Stálo by ho to pravděpodobně stejné peníze a každému uživateli by měl co nabídnout a tyhle všechny debaty by byly zbytečné.
model s kvalitním snímačem (třeba od Sony), vylepšené ostření z K7, prověřené tělo - zdá se z k200 ... může to být skutečně zajímavé a já znám zas pár lidí, kteří fotí pentaxem a ze všeho nejvíc sledují poměr cena/výkon a které by takovéhle tělo nadchlo.
video, ano jako bezplatný bonus, z k20 mi závidí možnost nastavovat přímo na těle, ale zas jim chybí "kreativní" programy typu děti apod. K x je moc zjednodušený, nevyhovuje. nerozbitný tělo, které se dá tahat všude.
Sony A7R III
Zeiss Batis T* 18 f/2.8, FA 31mm F1.8 AL Lim., FE 55 f/1.8 ZA Sonnar T*, Zeiss Batis T* 135 f/2.8, a řada další techniky

ByWondra
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ByWondra » 15 úno 2010, 20:45

bigfoot píše:ten objektiv nepoznam... mozem k C a N povedat len tolko, ze tie nizsie rady su len take plastove hracky pre deti v porovnani napr s Kx00 o Kx0 ani nehovorim. To je moj subjektivny pocit ale neviem sa ho zbavit a preto mam pentax. Neviem si predstavit ako sa stveram po rebriku vo vodopade pocas odmeku s C alebo N na pleci... asi by to neprezili.
to je ono, proto jsem šel do P. - porovnání C450, N60 a K200 jasně vyhrála K200 včetně toho, jak mi systém doplní tělo. Navíc i vycházela nejvýhodněji (když jsem kupoval já). Pentax by měl přijít s nějakou obnovou x00 nebo x00 - třeba i bez videa -> prostě hlavně funkčnost, kvalitní zpracování a výstup pro konzervativní fotografy. Přeci jen většina pentaxáků by ocenila spíše nějaké pokračování v podobě k30 než k7, která jde trochu jinou cestou (např. malé tělo, fps)
K-5, K200; S10-20/4-5.6, T17-50/2.8, S50-150/2.8, Pen540, Metz48 ...
|Fotoreporty|

Odpovědět

Zpět na „Novinky a drby“