Možná právě tohle je problém, neřešil jsi korekci FF/BF a z toho to je. Z mojí zkušenosti (asi není větší než tvoje, ale rozdílná) tak téměř kdykoli je problém s "huntováním", pomůže korekce FF/BF.miky_lbc píše: Další věc je to AF ... přijde mi, že Pentax má možná všeobecně problém s LED osvětlením. Nevím... každopádně na konkurenci neni žádný problém (Olympus, Sony, Canon, Nikon), takže "problém s LED" neberu moc jako omluvu.
Jinak... na 2,8 SDM mi to chvilku huntovalo a pak zaostřilo. Na mém konvenčním Tamronu s LED mi to skoro jen huntovalo. Na pevném 1,4 sklu to sice zaostřilo bez problémů, ale většinou úplně mimo.
To je zrovna případ, kdy by tě 550D nechala na holičkách - a že jsem se na Canonu s FF/BF setkal taky dost.
Co se LED týče, tak tomu se nedivím. Dávají poměrně studené světlo a většina AF je citlivá spíš na světlo červené. Předpokládám, že v sáňkách máš pocketwizarda, takže SB z blesku použít nejde, ale určitě by neměl být problém dobastlit AF assist s infraledkou.
Tohle jsou věci, které bys vyřešil, kdyby ti K-7 sedl do ruky. Nesedl, takže není co řešit. Ale 550D by ti nejspíš taky nesedl, protože tvarem a velikostí je podobný, takže tady se ve smyslu tvých příspěvků ztrácím.
Pro mě je (asi až na x-sync) K-7 vymodlená ideální zrcadlovka a fakt mám radost ze směru, jakým se to ubírá. Upřímně kdyby Pentax udělal něco jako 550D, nádávalo by se na to jako na zásadní chybu ještě léta po tom, co by na to dojel.