Pentax - drby a dalsi
Moderátor: Moderátoři
Re: Full frame Pentax - drby a dalsi
hilda4sea: podla mňa sú tie hodinky celkom podarené, tak prečo to sem nedať na odľahčenie, keď sa tu čakalo čo dnes predstaví pentax
K1,K5,XF10,A7...
http://atrejphotography.blogspot.com/
http://atrejphotography.blogspot.com/
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
to hilda4sea: no ja už nějak automaticky počítám s tím že máš na všechno negativní názor, tak jsem si myslel že ti vadí text v jp. No nic, ale hodinky neni špatný nápad, aspoň víme co si přát k narozeninám, pod stromeček.. teď ještě jestli půjdou sehnat v Čechách.
Ever-patient PENTAX
"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
no ak si teraz niekto mysli, ze ludia (alebo aj ja ) zacnu hromadne predavat K5/K5II s kvalitnymi DA Limited/FA Limited sklami za 50% alebo kolko ceny, len preto, ze kazdy HNED ocakava nove telo od Pentaxu ako nutnu odpoved napr. na Nikon D7100, tak to asi nie
Inak ako oznamil Canon svoje dve posledne tela, Canon EOS 100D a EOS 700D ? zo dna na den sa objavili ponuky na USA eshope.
naopak, chcel by som este FA31/1.8 Limited, keby bola u nas normalne zohnatelna.
PS: vyriesil uz vobec na 100% Nikon tu spinu na snimaci pri D600?
Inak ako oznamil Canon svoje dve posledne tela, Canon EOS 100D a EOS 700D ? zo dna na den sa objavili ponuky na USA eshope.
naopak, chcel by som este FA31/1.8 Limited, keby bola u nas normalne zohnatelna.
PS: vyriesil uz vobec na 100% Nikon tu spinu na snimaci pri D600?
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Nikon na to vydal novy firmware
Ricoh GR review:
http://www.imaging-resource.com/PRODS/r ... oh-grA.HTM
Vypada to moc pekne, ja si ho snad koupim
Jinak bych samozrejme byl take radsi, kdyby Pentax oznamil nejakou peknou DSLR a par objektivu... ale je zbytecne panikarit, ocekavani vznikla diky "jedna pani povidala", ale ono to prijde
Na vanoce kupuji nove telo a 2 nove objektivy!
Ricoh GR review:
http://www.imaging-resource.com/PRODS/r ... oh-grA.HTM
Vypada to moc pekne, ja si ho snad koupim
Jinak bych samozrejme byl take radsi, kdyby Pentax oznamil nejakou peknou DSLR a par objektivu... ale je zbytecne panikarit, ocekavani vznikla diky "jedna pani povidala", ale ono to prijde
Na vanoce kupuji nove telo a 2 nove objektivy!
Naposledy upravil(a) jasanek dne 17 dub 2013, 11:08, celkem upraveno 1 x.
Pentax K-3, K-S2 + P DA 18-55 II; P DA 12-24; P DA 20-40; P DA* 60-250; P DA 35/2,4; P DA* 55; P D-FA 100 Macro; P DA* 200/2,8;
Canon si môže dovoliť neoznamovať dopredu, lebo jeho zákazníci nečakajú na zaplátanie dier ako cigáni na socialne dávky. V ponuke má nieolko tried APS-C vrátane starších modelov a preto jeho ponuka vyhovie takmer každému
Pentax K-30, Metz 48
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6
Ivan-K: ano, napisal si to spravne, tiez to tak vidim s tym Canonom, resp.aj s Nikonom.
inak Canon aktualne nema pre mna APS-C telo, co by som bol ochotny kupit namiesto K5II/s. Canon 7D ma pekny AF, co som ho skusal, ale ten snimac ma nepresvedcil. Nikon ma aspon D7100. No nic ine neostava, ako cakat co ponukne Pentax, raz...(alebo prejst na inu znacku, zvacsa kvoli FF to ludia uz urobili/planuju)
inak Canon aktualne nema pre mna APS-C telo, co by som bol ochotny kupit namiesto K5II/s. Canon 7D ma pekny AF, co som ho skusal, ale ten snimac ma nepresvedcil. Nikon ma aspon D7100. No nic ine neostava, ako cakat co ponukne Pentax, raz...(alebo prejst na inu znacku, zvacsa kvoli FF to ludia uz urobili/planuju)
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
Já bych teď asi s výběrem APS-C počkal. Respektive, pokud chce člověk k Nikonu, tak se čekat nemusí... D7100 je super. U Canonu věřim, že letos přijde něco, co Nikon buď dožene nebo rovnou překoná.
Třeba teď momentálně si vybírat novej systém... nevim co zvolit. Těla se mi jednoznačně líbí více od Nikonu, ale skla bych zase vybral raději od Canonu . Mít velkej rozpočet, tak asi ten Nikon. Ale jinak mi přijde, že přecejenom je sestava skel na Canon o něco dostupnější.
Třeba teď momentálně si vybírat novej systém... nevim co zvolit. Těla se mi jednoznačně líbí více od Nikonu, ale skla bych zase vybral raději od Canonu . Mít velkej rozpočet, tak asi ten Nikon. Ale jinak mi přijde, že přecejenom je sestava skel na Canon o něco dostupnější.
to: Atrej
Sorry, jako vtip to nemá chybu. Proto jsem s mírnou ironií napsal: Bomba...
Přiznám se, že mne zmátla hlavně reakce matak77 k překladu. Tak jsem znova zkoumal co jsem přehlédl.
to: matak77
Nevím, ale nenapsal jsem nic negativního o zrcadlovkách Pentax, tak proč ta poznámka.
Sorry, jako vtip to nemá chybu. Proto jsem s mírnou ironií napsal: Bomba...
Přiznám se, že mne zmátla hlavně reakce matak77 k překladu. Tak jsem znova zkoumal co jsem přehlédl.
to: matak77
Nevím, ale nenapsal jsem nic negativního o zrcadlovkách Pentax, tak proč ta poznámka.
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
http://www.foto-baburek.cz
http://www.foto-baburek.cz
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Ivan-K píše:Canon si môže dovoliť neoznamovať dopredu, lebo jeho zákazníci nečakajú na zaplátanie dier ako cigáni na socialne dávky. V ponuke má nieolko tried APS-C vrátane starších modelov a preto jeho ponuka vyhovie takmer každému
chlapy ja vam nerozumiem. frflete nad k5ii, ze je to len mierny upgrade k5-ky, ze uz dalej nevydrzite a odchadzate, lebo s pentaxom je to bieda, ked nie a nie vydat k3. nasledne pisete, ze jedina moznost prechodu z k5 je d7100. neznamena to potom, ze k5ii je vlastne s d7100 na spici, ako aj ltd skla? tak odkial sa berie vo vas tolko pesimizmu?
ja som v pentaxe nasiel vsetko, co som chcel.
walkaround? k5ii+da 40 ltd. cele to mam v puzdre natgeo a2200 (pre istotu pribaleny - tiez v puzdre - da 21 ltd).
fotenie v interieri pri umelom osvetleni? iso 3200 absolutne pouzitelne.
ja som v pentaxe nasiel vsetko, co som chcel.
walkaround? k5ii+da 40 ltd. cele to mam v puzdre natgeo a2200 (pre istotu pribaleny - tiez v puzdre - da 21 ltd).
fotenie v interieri pri umelom osvetleni? iso 3200 absolutne pouzitelne.
Fuji X-T3, X-T1 - Fuji 23/1.4, Fuji 27/2.8, Fuji 90/2, Fuji 10-24/4, Fuji 18-55/2.8-4
2x Fringer, Canon 50/1.8 STM, Canon 200/2.8 USM, Canon 55-250
Fuji X70
Fuji X70
Já ale myslim, že to tady nikdo nepsal... ne? Já jsem psal, že při přechodu na APS-C... většina lidí ale bude chtít směřovat na FF.
Tady ale nejde vůbec o to, že by někdo odcházel proto, že mu K5 (II) nestačí. Minimálně pokud budu mluvit za sebe, tomu tak neni. Tady jde o to, že pokud člověk nezná budoucnost systému, tak se zdráhá dělat investice.
Já jsem třeba váhal jak blázen, jestli si koupit na K5 *55/1,4. Koupil jsem si jí a byla to velká chyba, protože na ní nefunguje správně... a ztratila tím nákupem hodně hodnoty (pokud bych jí teď chtěl prodat).
Docela chápu člověka, který by si chtěl koupit věci třeba za 100tis, že se nákupu u Pentaxu momentálně zdráhá... protože ta situace je taková, že fakt neví, jestli za 2-3 roky nebude muset 2/3 té pořizovací ceny "odepsat" a přejít jinam. U Nikonu nebo Canonu podobné starosti mít uživatelé tolik nemusejí.
Budu se opakovat znova... ale já myslim, že v tomhle je ten primární problém. K5II je jinak (až na pár detailů) celkem slušné tělo. Jen budovat systém, když nevim, jestli bdue nástupce... kdy bude, jak bude vypadat. Do toho se asi moc lidem nechce.
Tady ale nejde vůbec o to, že by někdo odcházel proto, že mu K5 (II) nestačí. Minimálně pokud budu mluvit za sebe, tomu tak neni. Tady jde o to, že pokud člověk nezná budoucnost systému, tak se zdráhá dělat investice.
Já jsem třeba váhal jak blázen, jestli si koupit na K5 *55/1,4. Koupil jsem si jí a byla to velká chyba, protože na ní nefunguje správně... a ztratila tím nákupem hodně hodnoty (pokud bych jí teď chtěl prodat).
Docela chápu člověka, který by si chtěl koupit věci třeba za 100tis, že se nákupu u Pentaxu momentálně zdráhá... protože ta situace je taková, že fakt neví, jestli za 2-3 roky nebude muset 2/3 té pořizovací ceny "odepsat" a přejít jinam. U Nikonu nebo Canonu podobné starosti mít uživatelé tolik nemusejí.
Budu se opakovat znova... ale já myslim, že v tomhle je ten primární problém. K5II je jinak (až na pár detailů) celkem slušné tělo. Jen budovat systém, když nevim, jestli bdue nástupce... kdy bude, jak bude vypadat. Do toho se asi moc lidem nechce.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Tvrdí chlapi=tvrdé y?Adrian píše:chlapy ja vam nerozumiem...
-
- Pokročilý uživatel
to Adrian: Mám stejný názor... Kdysi jsem přemýšlel o Nikonu, ale nakonec zvítězil Pentax... U Nikonu mi vadilo jak mají "oholené" nižší DSLR a předražené kvalitnější objektivy...
Teď se konečně chystám na nějaký ten Limited a pořád nevím v čem bych si ve "své" cenové kategorii třeba u Nikonu polepšil...
Jinak řada K-5 atd. patří samozřejmě k tomu nej co se dá v APS-C koupit - tak nechápu co tu pořád někdo řeší... Znám člověka co má profi výbavu na Nikon a teď řeší co dál - jestli koupit D7100 (což je vlastně proti jeho současné D300 trochu downgrade) nebo si vzít moooc velkou půjčku a přejít na FF...
Já si furt myslel že taková ta "ufňukanost" je ryze česká vlastnost...ale tady fňukaji i Slováci...tak nevím
Koneckonců kdo není spokojen ať přejde jinam - třeba k tomu Nikonu...a rovnou do FF
Teď se konečně chystám na nějaký ten Limited a pořád nevím v čem bych si ve "své" cenové kategorii třeba u Nikonu polepšil...
Jinak řada K-5 atd. patří samozřejmě k tomu nej co se dá v APS-C koupit - tak nechápu co tu pořád někdo řeší... Znám člověka co má profi výbavu na Nikon a teď řeší co dál - jestli koupit D7100 (což je vlastně proti jeho současné D300 trochu downgrade) nebo si vzít moooc velkou půjčku a přejít na FF...
Já si furt myslel že taková ta "ufňukanost" je ryze česká vlastnost...ale tady fňukaji i Slováci...tak nevím
Koneckonců kdo není spokojen ať přejde jinam - třeba k tomu Nikonu...a rovnou do FF
Pentax K-3, DA 16-85, DA 21 Ltd.,DA HD 55-300 = Pentax ME + M28/2.8,M50/1.7,M135/3,5 = Voigtlander Brilliant = Kodak Retina Ia = Olympus Mju II
Velbon Sherpa 600
Velbon Sherpa 600
to duves: mas pravdu, ospravedlnujem sa.
to miky: ja nemam strach, co pride. ak si pozriete minulost, vzdy to patrilo vo svojom case medzi top - k10d, k20d, k5 a teraz k5ii (schvalne neuvadzam k7), to snad priznas aj ty. to, ze nas neinformuju, holt s tym nic neurobim. kvoli tomu ale nezijem v neistote, lebo som presvedceny, ze novy stroj bude a som presvedceny aj o tom, ze to zase bude patrit k spici.
je tu urcite sklamanie v komunite, ze k5ii je len upgrade a nie novy stroj. to je pravda, ale teba si uvedomit aj to, ze aky upgrade. vsade na webe recenzenti pisu, ze pentax vychytal muchy uz aj tak velmi dobrej k5 a ze je to excelentna masina. tak sa zase pytam - preco tolky pesimizmus?
to miky: ja nemam strach, co pride. ak si pozriete minulost, vzdy to patrilo vo svojom case medzi top - k10d, k20d, k5 a teraz k5ii (schvalne neuvadzam k7), to snad priznas aj ty. to, ze nas neinformuju, holt s tym nic neurobim. kvoli tomu ale nezijem v neistote, lebo som presvedceny, ze novy stroj bude a som presvedceny aj o tom, ze to zase bude patrit k spici.
je tu urcite sklamanie v komunite, ze k5ii je len upgrade a nie novy stroj. to je pravda, ale teba si uvedomit aj to, ze aky upgrade. vsade na webe recenzenti pisu, ze pentax vychytal muchy uz aj tak velmi dobrej k5 a ze je to excelentna masina. tak sa zase pytam - preco tolky pesimizmus?
Fuji X-T3, X-T1 - Fuji 23/1.4, Fuji 27/2.8, Fuji 90/2, Fuji 10-24/4, Fuji 18-55/2.8-4
Fuji X70
Fuji X70
Na každou věc se dá dívat z mnoha úhlů pohledu... já třeba o Pentax strach mám. Opravdu spokojený jsem byl naposledy s K10D. To byl fantastickej stroj. K20D nebyla špatná a určitě bych jí nehodnotil jako ostudu značky... nicméně neposunula se od K10D nikam dál. Pak přišla K7 o které se vyjadřuju jen proto, že ukončila řadu KxxD... řadu kuli které mnozí k Pentax přišli (včetně mojí maličkosti) a do dneška za ní nepřišla náhrada. O zbytku se nevyjadřuju, protože jsi jí nezmínil ani Ty .
Pak tady máme K5, která vyšla kolik let po K10D?... svým způsobem revoluční stroj patřící TOP, ovšem třeba já jsem ho celkem reklamoval/měnil 11x! Nejdéle funkční mi vydřžela 3,5 měsíce (teď ty poslední) tak doufám, že už je trablí konec. Kromě obsahuje spoustu bugů... třeba neumí ostřit na nízké clony s SDM skly, ani s TOP* monofokálama. K5II opravuje bug s ostřením, jinak je to po všech stránkách recyklace (dnes už) x let staré K5. A to, že se K5II lidi nesmějí je dáno jen tím, že K5 (1) byl opravdu hodně povedený stroj.
Z tohodle úhlu pohledu už ta situace vypadá trochu jinak, co? .
Ale to nemá smysl řešit. Kdo chce odejít, odejde... ten exodus trvá už léta, stačí se mrknout na 4 roky staré posty zde.
Pak tady máme K5, která vyšla kolik let po K10D?... svým způsobem revoluční stroj patřící TOP, ovšem třeba já jsem ho celkem reklamoval/měnil 11x! Nejdéle funkční mi vydřžela 3,5 měsíce (teď ty poslední) tak doufám, že už je trablí konec. Kromě obsahuje spoustu bugů... třeba neumí ostřit na nízké clony s SDM skly, ani s TOP* monofokálama. K5II opravuje bug s ostřením, jinak je to po všech stránkách recyklace (dnes už) x let staré K5. A to, že se K5II lidi nesmějí je dáno jen tím, že K5 (1) byl opravdu hodně povedený stroj.
Z tohodle úhlu pohledu už ta situace vypadá trochu jinak, co? .
Ale to nemá smysl řešit. Kdo chce odejít, odejde... ten exodus trvá už léta, stačí se mrknout na 4 roky staré posty zde.