zirecek píše: ↑14 dub 2020, 12:29
Proto raději používám zkratku CA,

.
Zbylo nás tu 3-5 čistých Pentaxistů, kteří mají občas chuť nebo dlouhou chvíli, tak něco nadatlují do klávesnice. Ještě, že tu přispívají bývalí uživatelé Pentaxu. Poslední zrcátkovec zhasne.
Myslím, že je nás tu více, jen ne všichni píšou, ale spousta jich tu třeba jen čte a kouká do galerie bez toho, aby se projevila. Viz. téměř každoroční srazy, kde se nás sejde celkem dost na vzájemné ošmatlávání si techniky

Já si rád koupím něco od Pentaxu, pokud to bude něco pro mne. DFA*50 ani 85 to nebude - tahle ohniska nepotřebuji a mám je pokrytá tím, co mi stačí... Ale jsou tu zase ti, co je využijí, a asi si je i koupí

Moderní FF monofokální širokáč (ideálně s filtrovým závitem nebo aspoň šuplíčkem vzadu pro filtry) bych bral, stejně jako modernizované 100-200 makro a pořádné tele s dobrým výstupem a odpovídající cenou (tam bych akceptoval i navýšení částky u přebrandovaných telat s dobrým výstupem). Ale tak dlouho budu čekat, až na***u ženu, a koupím si tu podělanou 560/5.6
Já budu u Pentaxu do té doby, dokud bude, a i dlouho po té, dokud ta těla fungovat budou