Ci to bude euforia, sklamanie, alebo vobec nic, mna to posunie do faze pevneho rozhodnutia.miky_lbc píše:Já jen doufám, že zítra bude tato debata plná euforie, která nahradí současnou atmosféru... .
Pentax - drby a dalsi
Moderátor: Moderátoři
Re: Full frame Pentax - drby a dalsi
RICOH GR + GW-3 (18,3 /2,8 , 13,7/2,8)
Myslíte že zítra něco vyjde? Ve chvíli kdy skončí odpočítávání co má na stránkách Ricehigh? Případně co to bude, APS-C dělo, "levná" ale doladěná FF zrcadlovka? Spekulace, teorie, hurá na to!
fakt: ...čím viac toho máš, tým väčší zmätok čo kde použiť...a lepšieho fotografa to s teba neurobí...ta LBA je dosť hrozná vec....v poslednom čase skôr rozpredávam čo nepoužívam, možností na fotenie mám stále menej a menej - zostala mi už len moja téma - vlastné deti...
Potěšilo by mě kdyby to bylo cokoli technicky nad současnou úrovní,na lépe nad úrovní konkurence,něco prodejného ziskového ať se udrží dál na trhu, ale bojím se jen dalšího odpočtu...
Jsem pro to APS-C dělo. Možná bude i nějaký info o chystaném updatu středoformátového modelu, nebo dokonce poodhalení roušky tajemství okolo vývoje FF (tomu sám nevěřím). Potěšil by konkurenceschopný nástupce nejsilnějšího blesku 540FGZ plus nový objektiv z roadmapy.
Ale vtip je v tom, že zejtra to (zase) nebude. Známe přece naši značku, že jo. Takže očekávám další odsunutí o měsíc nebo víc, prej kvůli napětí na nedalekém Korejském poloostrově. A na prodejnách budou novinky v horizontu konce léta až Vánoc, v ČR/SR potom příští rok.
Proč sem si nepořídil hvězdičkový 16-50 a 50-135/2.8, případně 17-70 SDM: První dva jmenovaný jsou DRAHÝ a mám z nich STRACH, hlavně kvůli Sudden Dead Motoru! Navíc ta 16-50 neukazovala v porovnání s konkurencí kdovíco, vlastně byla ve všem horší kromě utěsnění, což je její hlavní plus -- vzhledem k ceně, nejsem blázen. 17-70 pro změnu utěsněná není a taky má ten SDM. A k tomu byl u všech třech motorek statisticky nejporuchovější, podle článku na Pentax Forums až třetina produkce!!!
Ale vtip je v tom, že zejtra to (zase) nebude. Známe přece naši značku, že jo. Takže očekávám další odsunutí o měsíc nebo víc, prej kvůli napětí na nedalekém Korejském poloostrově. A na prodejnách budou novinky v horizontu konce léta až Vánoc, v ČR/SR potom příští rok.
Svatá pravda. Mně by třeba stačil jedinej objektiv cca 16-80/2.8~4.0, časem až bych ušetřil možná i nějaký decentní telátko. Bohužel přesně tyhle skla má zatím jenom Olympus. I když s pentaxíma seťákama to taky de... Musí.bobo2 píše:čím viac toho máš, tým väčší zmätok čo kde použiť...a lepšieho fotografa to s teba neurobí...
Proč sem si nepořídil hvězdičkový 16-50 a 50-135/2.8, případně 17-70 SDM: První dva jmenovaný jsou DRAHÝ a mám z nich STRACH, hlavně kvůli Sudden Dead Motoru! Navíc ta 16-50 neukazovala v porovnání s konkurencí kdovíco, vlastně byla ve všem horší kromě utěsnění, což je její hlavní plus -- vzhledem k ceně, nejsem blázen. 17-70 pro změnu utěsněná není a taky má ten SDM. A k tomu byl u všech třech motorek statisticky nejporuchovější, podle článku na Pentax Forums až třetina produkce!!!
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Zítra vynde......slunce!JP3112 píše:Myslíte že zítra něco vyjde? ....
Klídek, vždyť je to necelých 12 hodin ...
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Vzhledem k tomu, ze nekoluji zadne "unikle" obrazky, specifikace novych produktu/tel, tak si myslim, ze spise zitra zverejni jen ten novy Ricoh. Ono upinani k 17.4. vzniklo opet jen na zaklade jedna pani rikala, takze vycitat neco Pentaxu, ze nesplnil svoje sliby asi neni uplne korektni...
Na druhou stranu se obcas zminuji 2 nova DSLR tela (minimalne jedno entry), ktera by mela byt v blizke dobe oznamena - pravdepodobne ale ne zitra...
No uvidime, rad se necham mile prekvapit . Uz delsi dobu me svrbi penezenka, takze bych se nejake nove telo a par objektivu nechal libit
Ps: Ono obecne nejake informovani dopredu o budoucich produktech (vyvijenych) neni zvykem a nemusi byt uplne nejstastnejsi napad jak z hlediska konkurence, tak z hlediska pleteni si bice sam na sebe.
Navic marketing je veda sama o sobe, kdyz vidim, co se vymysli a jak to funguje u nas ve firme...
Na druhou stranu se obcas zminuji 2 nova DSLR tela (minimalne jedno entry), ktera by mela byt v blizke dobe oznamena - pravdepodobne ale ne zitra...
No uvidime, rad se necham mile prekvapit . Uz delsi dobu me svrbi penezenka, takze bych se nejake nove telo a par objektivu nechal libit
Ps: Ono obecne nejake informovani dopredu o budoucich produktech (vyvijenych) neni zvykem a nemusi byt uplne nejstastnejsi napad jak z hlediska konkurence, tak z hlediska pleteni si bice sam na sebe.
Navic marketing je veda sama o sobe, kdyz vidim, co se vymysli a jak to funguje u nas ve firme...
Naposledy upravil(a) jasanek dne 16 dub 2013, 14:16, celkem upraveno 1 x.
Pentax K-3, K-S2 + P DA 18-55 II; P DA 12-24; P DA 20-40; P DA* 60-250; P DA 35/2,4; P DA* 55; P D-FA 100 Macro; P DA* 200/2,8;
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Jen jestli nebude zatazeno!duves píše:Zítra vynde......slunce!JP3112 píše:Myslíte že zítra něco vyjde? ....
Pentax K-3, K-S2 + P DA 18-55 II; P DA 12-24; P DA 20-40; P DA* 60-250; P DA 35/2,4; P DA* 55; P D-FA 100 Macro; P DA* 200/2,8;
Rak já myslel, že se tady uplynulej měsíc nedělá nic jiného... .
Jinak... já osobně bych si tipnul, že se zítra nestane nic zajímavého. Tomu dávám tak 80%. 15% za něco ala 7100. 4% za něco úplně mimo 135. A 1% FF
PS: jestli to bude zveřejnění jen toho nového Ricohu, tak to bude docela gól
Jinak... já osobně bych si tipnul, že se zítra nestane nic zajímavého. Tomu dávám tak 80%. 15% za něco ala 7100. 4% za něco úplně mimo 135. A 1% FF
PS: jestli to bude zveřejnění jen toho nového Ricohu, tak to bude docela gól
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Mohli bychom udelat nejake sazky (co se zitra stane), dat to do banku a pripadne se za to aspon opit...
Jen nevim, jestli by z nas nebyli drive alkoholici, nez Pentax neco noveho vyda
Jen nevim, jestli by z nas nebyli drive alkoholici, nez Pentax neco noveho vyda
Co bude, to bude. A když ne zítra, tak později.
Ten Ricehigh rozhodně není záruka nějakých zaručených informací.
Ten Ricehigh rozhodně není záruka nějakých zaručených informací.
Jan67
To jsem nikdy netvrdil, ale když tady neustále spekulujeme co by kdyby, myslím, že si můžeme zaspekulovat i při nějaké alespoň o pár procent pravděpodobnější příležitosti Osobně jsem to vzdal. Pokud něco opravdu super nevyjde (nejspíš ne), tak prodávám výbavu a přecházím na Nikon D600. Jediná věc co jsem zatím nevyřešil je ta, že za dva měsíce se chystám do Francie a rád bych tam spáchal pár krajinek naširoko a k tomu mám ideální stávající 15ltd + B+W kaesman polarizák, kdybych přešel tak si letos už širokáč dovolit nemůžu. Takže tak.
Doufám že zítra žádná FF nebude, potřebuji za dobrý peníz rozšířit výbavu
STŘÍBRU ZDAR
To tě asi moc nespasím, mám jen Tamron 17-50, DA15 máš a K-5 by ti byla na nic když máš K-5II. Ale komentář pobavil!