ako tu chalani napisali, pokial im nezakape napr. K5II/s, nemaju moc dovod pre ich fotenie na novsi fotak, obraz to ma super, nie je to velke/tazke atd. K1 je uz vacsia a tazsia to ano. naviac na FF snimaci je to ostrenie s f1,4 sklami narocnejsie.
mne osobne je celkom jedno, ze je tu novinka A7R4 s 60mpx ci kolko, stoji to viac ako jazdene auto. na co mi to bude. na tie moje macky a sliepky na dvore ?

takisto nove Fuji Xt3 aj Sony A6500 stoja pomaly ako dva pentaxy dokopy (prehanam). a to nehovorim o tom nezmysle m4/3 Olympus OM-D E-M1X za 3.000e bez zlavy.
ale patrilo by sa Pentaxu vydat uz naozaj dake seriozne drziace sa a ovladacie sa telo APSC, take ktore ludia chcu a aj to firme pisu v roznych anketach (a ze ich uz bolo aj z pentaxforums.com poslanych).
bezzrkadlovka je u Pentaxu skor utopia, vyvoj by ich polozil a ani by to nestihli dotiahnut tam, kde uz je/resp. bude konkurencia. plus bajonet, ak by nebol daky technicky nezmysel cez adapter alebo by to zoskaredilo fotak alebo co ja viem. proste neverim, ze na MLC maju zdroje.
nech len pekne uz dokoncia a daju do predaja novu K-3 a dake dalsie nove sklo.