...věčně nespokojen, ale pouze v teoretické rovině....
to, že někdo mluví o tom, že mu K7 nevyhovuje, je sice hezké, ale popravdě, kolik z těch lidí by skutečně dokázalo využít její potenciál..?? Je to jen brblání nad jejími papírovými parametry.... ano, i já jsme napsal, že by se mi líbila K7 s šipem z K-x, ale teď fotím s K100D a před cca dvěma roky jsem měl K10D... hádej, jak by dopadlo porovnání s K7.... a předpokládám že lidi kolem Tebe mají plus mínus stejné stroje.... řekl bych, že by většina z nich učůrávala... kdo z majitelů K7 si na něco závažného stěžuje...?? Neberu to, že se Ti na chvíli ohřála v rukách.... ale beru každodenní provoz a skutečné využití většiny vychytávek... ano, na prvním místě je výstup a až pak ostatní pičičmundičky, které ale mohou nezanedbatelně pomoci... a já si nemohu pomoci, ale Pentax svoji pozici na prakticky foťák právě pro denní provoz jen a jen prohlubuje a navíc vcelku příjemným způsobem zlepšuje použitelnost i pro "studiové" focení... Ty sám máš fotky, kdy používáš světa, takže citlivost a zpracování vyššího šumu jde stranou.... řekl bych, že srovnání hledáčků bude pro 550D ostuda (Už moje K10D před dvěma lety na tom s hledáčkem byla o něco lépe, než D200....
....já nevím, možná máš pocit, že chceš Pentaxu tímto pomoci, abych na popud takových diskuzí zlepšil své stroje... ale mohu Ti říci, že to na většinu nových lidí, které by Pentax mohl získat a tím zvýšil prodejnost (a přitom to nebyla habaďůra na lidi, že by si koupili nějaké srágory) a tím mě další prostředky na další vývoj, působí spíše opačně.... půjdou a koupí si konkurenční stroj... a v nízkých cenových relacích možná získají "lepší papírové" parametry, ale porovnej systém jako takový v těchto relacích..?? Seťaky počínaje a dostupnými kvalitními skly konče... nevím, v jakých cenových relacích žiješ, ale pokud tam opradu žiješ, tak jsi výjimka, většina lidí je ráda, když si pořídí tělo kolem 10-15tKč a k tomu dvě, tři skla o průměrné ceně 4-7tKč.... a v tuto chvíli je to oblst, která Pentax v toto obdobé dostala zpět do černých čísel....