Fuji X

Vše nové o čem se povídá a spekuluje...

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
chalejkum
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Re: Fuji XT-1

Příspěvek od chalejkum » 10 led 2016, 08:59

hildo...ale ja to neprirovnavam k pentaxu a funkci A na clonovem krouzku...ale prirovnavam Fuji program P ktery nabehne kdyz nastavis XF objektiv na A k Pentaximu programu P - je tam stejna logika dopocitavani clony nebo casu podle toho kterou hodnotu ty manualne upravujes koleckem - zvysis clonu snizi se ti cas a obracene...
...pri nasadeni XF objektivu na XT10 nejde ciste manualni ovladani...jednoduse vam telo nahodi Fuji program P - tak je to nazvane i v manualu...kdy se to chova stejne jako Pentaxi P :)...
...zajimave na tom je to ze pri nasadeni XC objektivu na XT10 a zvoleni programu T na otocnem volici uz je v plne manualnim rezimu...ale s XF objektivem muzete menit jenom cas a clona se dopocita :D...

...vim ze tu na foru jsou i majitele XT10 tak se mozno nekdo z nich ohlasi a poradi mi jak na plne manualni rezim u XT10...

Mnou výše popsané nastavení T, A, ISO funguje na X-Pro1, X-E1, X-E2, X-T1 (se všemi jsem fotil), tak nevím proč by nemělo fungovat na X-T10?

...vidis ja na to upozornim ze XT10 s XF objektivy nejde nastavit tak aby jsi volil cas a clonu napevno z kolecek a jsem tu malem udupan :D...klidne si do toho seznamu pridej i XM1 na te to taky funguje :)...

AFY
fotim tudiz jsem...a fotim pro radost :) ted te radosti moc nemam :/
PX K-3, PX 100 FA MC, Sigma 70-200 II
Fuji X-M1, XF 35 f1,4...

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Klingo
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Klingo » 10 led 2016, 09:13

Informácie o nastaveniach máš napríklad v tejto recenzii: http://www.digineff.cz/clanek/fujifilm/fujifilm-x-t10-0 .Takže ak dáš oba ovladače mimo polohy a a iso napevno,máš plný manuál. Citujem:
Absence obvyklé APSM nabídky (program, priorita clony/času a plný manuál) má své opodstatnění. Clona se nastavuje kroužkem na objektivu a kdo ji chce mít v automatickém režimu, nastaví A. Čas se nastavuje na voliči vpravo od hledáčku a kdo ho chce automaticky, nastaví A. Obě A = program, nastavení bez – A rovná se plný manuál. Jednoduché, efektivní. Je tu jediný háček – časy se nastavují po celých EV (tedy: 125 – 60 – 30 – 15 atd.) a pokud chceme nastavovat po třetinách, je třeba to dělat rollerem.
Takže stále nechápem,prečo chceš ovládať clonu v polohe A rollerom,keď to tak proste neide a logika aparátu je nastavená inak,je to zhodná s aparátmi filmovej éry.
Fuji X-T1, XE3 + 16,23,35,56,85,135 mm a vybavený ateliér

chalejkum
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od chalejkum » 10 led 2016, 09:35

klingo...ja z vas zesedivim! :D...

...na XM1 a podle toho co psal hilda i ostatnich z Xrady Fuji (tak jsem to pochopil z jeho prispevku tedy pokud psal o nastaveni manualniho rezimu na rollery) jde nastavim manualni rezim pri nastaveni clonoveho krouzku na A -> predni a zadni otocne kolecko - roller CAS nebo clona a iso bud napevno nebo auto...

...ale u XT10 s XF objektivem to nejde...s XC objektivem ano pri nastaveni programu T...

Takže stále nechápem,prečo chceš ovládať clonu v polohe A rollerom,keď to tak proste neide a logika aparátu je nastavená inak,je to zhodná s aparátmi filmovej éry.

...prave v navaznosti na to jsem to uvedl jelikoz nastaveni na predni a zadni roller jsem povazoval/povazuji za neco v digitalni ere jednoduse zaklad - vzdy jde jenom o programovani...
...a sorry to ze muzu nastavovat clonu na clonovem krouzku ne vzdy povazuji za stastne reseni hlavne s okem u hledacku - bavime se o XT10 - kdy chces okamzite menit jedno nebo druhe...proste na predni a zadnim rolleru je to rychlejsi a pohotovejsi pohodlenejsi...

...osobne jsem recenze cetl a XT10 jsem hledal uz dobreho 1/2 roku a kdyz jse mi dostala do ruky nasel jsem tyto odlisnosti od ocekavani oproti tomu co znam z XM1 ;)...

...taka trivilialnost a jak se Vam hezky vstava :D...

AFY
Fuji X-M1, XF 35 f1,4...

hilda4sea
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hilda4sea » 10 led 2016, 12:29

chalejkum:

Beru vše zpět. Když jsi napsal kolečka, myslel jsem, že píšeš o těch roztomilých kolečkách nahoře vedle hledáčku, kde se manuálně nastaví čas A/B/T/1-4000, kompenzace +/- 3EV a volič programů. Ty chceš ale nastavit funkci roleru. Tak to ti neporadím, protože to mně na Fuji nějak nenapadlo, jelikož jsem obdivovatel starožitných koleček nahoře a klasického clonového kroužku.
Veškeré moje psaní mělo vztah právě k manipulaci s těmi kolečky+clonovým kroužkem a pro tebe bohužel nemělo žádný přínos.
Tak to sorry.
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
http://www.foto-baburek.cz

Jan67
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Jan67 » 10 led 2016, 13:42

chalejkum píše:...ale ja to neprirovnavam k pentaxu a funkci A na clonovem krouzku...ale prirovnavam Fuji program P ktery nabehne kdyz nastavis XF objektiv na A k Pentaximu programu P - je tam stejna logika dopocitavani clony nebo casu podle toho kterou hodnotu ty manualne upravujes koleckem - zvysis clonu snizi se ti cas a obracene...
...pri nasadeni XF objektivu na XT10 nejde ciste manualni ovladani...jednoduse vam telo nahodi Fuji program P - tak je to nazvane i v manualu...kdy se to chova stejne jako Pentaxi P :)...
...zajimave na tom je to ze pri nasadeni XC objektivu na XT10 a zvoleni programu T na otocnem volici uz je v plne manualnim rezimu...ale s XF objektivem muzete menit jenom cas a clona se dopocita :D...
Možná by bylo dobrý si ujasnit základní pojmy. Z tvých příspěvků je takový guláš, že se v tom nikdo nevyzná.
Tak především, pokud budeme mluvit o manuálním režimu u Fuji, pak to není nastavení A na clonovém kroužku.
Pokud hovoříme o přenastavení clony nebo času rollerem, když máš na clonovém kroužku A, pak to není žádný manuální režim. Pokud si chtěl zdůraznit, že to nastavuješ rukou a ne třeba nohama, tak nepoužívej slovo manuální.

Pokud považuješ za chybu, že u Fuji se manuální režim nastavuje kromě jiného i clonovým kroužkem na objektivu, tak si Fuji nekupuj. To je fakt asi jediný, co ti můžu poradit.

A ještě doplňuji - rychlost přenastavení clony o větší hodnotu (třeba 3EV) je na clonovém kroužky nesrovnatelně rychlejší a pohodlněkší než rollerem, kde musím palce provést několik otoček. Oba přitom jak kroužek tak roller skáčou po 1/3 EV. Takže nějaké stesky po rolleru mě fakt nepřepadají.
Jan67

chalejkum
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od chalejkum » 10 led 2016, 15:11

jane...tak pokud si chces ujasnovat pojmy tak manualni znamena ze to nastavuji ja a nenechavam to na automatike! jestli to je zpusobem na clonovem krouzku nebo skrze fotoaparat koleckem uz je tahani za slovicka ;) pac oba zpusoby dosahnes jenom za pouziti ruky a prsta nebo dvou...

Pokud považuješ za chybu, že u Fuji se manuální režim nastavuje kromě jiného i clonovým kroužkem na objektivu, tak si Fuji nekupuj. To je fakt asi jediný, co ti můžu poradit.
...to nevim kde jsi na to prisel...funkci jsem popsal tak jak funguje a ne ze je to nejhorsi na svete co kdo mohl vymyslet...tak poprosim nededukuj mimo misu jelikoz v praxi pouzivam clonovy krouzek na XF35f1,4 velice casto ;)...
A ještě doplňuji - rychlost přenastavení clony o větší hodnotu (třeba 3EV) je na clonovém kroužky nesrovnatelně rychlejší a pohodlněkší než rollerem, kde musím palce provést několik otoček. Oba přitom jak kroužek tak roller skáčou po 1/3 EV. Takže nějaké stesky po rolleru mě fakt nepřepadají.
...vis kupriklad existuji lidi jako ja kteri upravuji hodnoty o male hodnoty a proto narozdil od tebe je pro mne pohotovejsi a snazsi korekce udelat na kolecku jak presouvat ruku nebo mit fotak podepren dlani a snazit se dosahnout na clonovy krouzek a udelat tam korekce clony...v podtaz ber i to ze nekdo chce pouzit co nejnizsi clonu a proto nepotrebuje 3x tocit koleckem...
...a pokud tebe stezky po rolleru neprepadaji nemusis se pozastavovat nad tim gulasem ze to nejde jinak nez to staci tobe ;)...

...pokud nekdo premysli nad XT10 tak jako ja tak snad oceni i ty poznatky ktere se nekomu nemusi libit...

...jednoduse receno nepocitejte s plne manualnim nastavenim expozice skrz predni/zadni kolecko s XF objektivy na pozici A clonoveho krouzku :)...

...a jestli z vas nekdo mysli na to proc to opakuji tak kvuli tomu ze XF objektivy maji clonovy krouzek a maji tu moznost nechat clonovy krouzek na A a nastavit clonu skrze telo a otocne kolecko :)...

AFY
Fuji X-M1, XF 35 f1,4...

Klingo
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Klingo » 10 led 2016, 15:16

Bohuzial nikomu kto by chcel kupit si ani trochu nepomohol. Pletes jedno cez druhe a nikto ti nerozumie co vlastne chces.(vid prispevky ostatnych a tvoje reakcie na ne)

hilda4sea
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hilda4sea » 13 led 2016, 09:25

Tak nám začíná sezóna novinek u Fuji. Zítra je "Launch Party" k uvedení nového modelu X-Pro2 na trh. Také se konečně dozvíme kompletní specifikaci - např. profesionální podpora externího blesku (?). Unikla informace o ceně, která by měla být okolo 1700 USD. Trh ukáže zda-li to bude realistická cena vedle Sony A6000 se stejným snímačem za pouhých 600 USD.
Následovat by měl SW upgrade X-E2s.

https://www.youtube.com/watch?v=RsCN0LP3p5Q#t=17

Jan67
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Jan67 » 13 led 2016, 11:08

Ono toho bude pozítří oznámeno víc:

Fujifilm X-Pro2
Fujifilm X70
Fujifilm X-E2s
Fujinon XF100-400
Firmware 4.00 for Fujifilm X-E2
EF-X500 Flash
FinePix XP90

Zajímavý je ten systémový blesk. A osobně jsem nesmírně zvědav na X70, která bude alternativou k Ricoh GR:
http://www.fujirumors.com/assets/x70.jpg
fujirumors.com

Odkud máš info, že je senzor z a6000?
Jan67

hilda4sea
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hilda4sea » 13 led 2016, 12:19

Zkusil jsem ty stránky najít, ale už se mi to nepovedlo. Byly to stránky věnované očekávaným novinkám Fuji a zpravodaj rozebíral nějaké možné fíčury X-Pro2, jako je zlepšení videa, hybridní EVF s rámečky, zlepšení podpory blesku apod. Mimo jiné řešil i použitý čip.Podle něj má jít o základní čip bez barevného filtru 24 Mpx použitý v A6000. Barevný filtr a další vrstvy na čip si dodává Fuji. Jak moc to bude relevantní se teprve časem dozvíme. Moc čipů APS-C 24 Mpx na trhu není. Mně osobně se např. zdá, že dynamický rozsah stínů a zpracování červeného spektra má X-Trans 16 Mpx lepší než A6000. Což jsou ovšem jen subjektivní dojmy.

hilda4sea
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hilda4sea » 15 led 2016, 14:42

Fujifilm X-Pro2 se bude na našem trhu prodávat ve 2.polovině února. Přepokládaná cena 40.000+.

lennyl
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od lennyl » 15 led 2016, 14:52

hilda4sea píše:Zkusil jsem ty stránky najít, ale už se mi to nepovedlo. Byly to stránky věnované očekávaným novinkám Fuji a zpravodaj rozebíral nějaké možné fíčury X-Pro2, jako je zlepšení videa, hybridní EVF s rámečky, zlepšení podpory blesku apod. Mimo jiné řešil i použitý čip.Podle něj má jít o základní čip bez barevného filtru 24 Mpx použitý v A6000. Barevný filtr a další vrstvy na čip si dodává Fuji. Jak moc to bude relevantní se teprve časem dozvíme. Moc čipů APS-C 24 Mpx na trhu není. Mně osobně se např. zdá, že dynamický rozsah stínů a zpracování červeného spektra má X-Trans 16 Mpx lepší než A6000. Což jsou ovšem jen subjektivní dojmy.
ano, vyzera to na 24MPx Sony snimac bez AA a Xtrans je na tom od Fuji pridany.
Peniak na ephoto testoval X-Pro2, su tam aj fotky, ale iba JPGy. mne sa ten vystup moc nepozdava, ten isty snimac ma snad aj K-3 (bez Xtrans samozrejme) a urcite ma lepsie detaily..

http://www.ephoto.sk/fototechnika/recen ... kusenosti/
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN

Klingo
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Klingo » 15 led 2016, 15:22

Pozrel som si fotky a normálne som odpadol-na 200 iso zašumené ako na mojej K3 pri 1600! Inak je to vydarený stroj a som zvedavý,čo urobia s tým čipom,lebo toto je katastrofa

hilda4sea
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hilda4sea » 15 led 2016, 16:13

lennyl:

Díky za odkaz na preview s fotkami. Musím přiznat, že se mi ta část fotek z ateliéru zdá nějaká našedlá - čili flau. Nevím jestli to byl záměr, protože nechci X-fotografa podezřívat, že s Fuji neumí pracovat, nebo zda je to opravdu SW úlet.
Kdybych byl placený za reklamu Fuji jako autor testu, tak bych určitě nepoužil měkký a málo kontrastní XF 18/2 a vzal bych si XF 16/1,4 a 56/1,2 jako doplnění použitého XF 35/1,4.
Těžko se říká co budí větší rozpaky, autorův výkon nebo výsledek techniky.

Klingo
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Klingo » 15 led 2016, 16:25

Asi to bude kombinácia oboch

Odpovědět

Zpět na „Novinky a drby“