jane...tak pokud si chces ujasnovat pojmy tak manualni znamena ze to nastavuji ja a nenechavam to na automatike! jestli to je zpusobem na clonovem krouzku nebo skrze fotoaparat koleckem uz je tahani za slovicka
pac oba zpusoby dosahnes jenom za pouziti ruky a prsta nebo dvou...
Pokud považuješ za chybu, že u Fuji se manuální režim nastavuje kromě jiného i clonovým kroužkem na objektivu, tak si Fuji nekupuj. To je fakt asi jediný, co ti můžu poradit.
...to nevim kde jsi na to prisel...funkci jsem popsal tak jak funguje a ne ze je to nejhorsi na svete co kdo mohl vymyslet...tak poprosim nededukuj mimo misu jelikoz v praxi pouzivam clonovy krouzek na XF35f1,4 velice casto
...
A ještě doplňuji - rychlost přenastavení clony o větší hodnotu (třeba 3EV) je na clonovém kroužky nesrovnatelně rychlejší a pohodlněkší než rollerem, kde musím palce provést několik otoček. Oba přitom jak kroužek tak roller skáčou po 1/3 EV. Takže nějaké stesky po rolleru mě fakt nepřepadají.
...vis kupriklad existuji lidi jako ja kteri upravuji hodnoty o male hodnoty a proto narozdil od tebe je pro mne pohotovejsi a snazsi korekce udelat na kolecku jak presouvat ruku nebo mit fotak podepren dlani a snazit se dosahnout na clonovy krouzek a udelat tam korekce clony...v podtaz ber i to ze nekdo chce pouzit co nejnizsi clonu a proto nepotrebuje 3x tocit koleckem...
...a pokud tebe stezky po rolleru neprepadaji nemusis se pozastavovat nad tim gulasem ze to nejde jinak nez to staci tobe
...
...pokud nekdo premysli nad XT10 tak jako ja tak snad oceni i ty poznatky ktere se nekomu nemusi libit...
...jednoduse receno nepocitejte s plne manualnim nastavenim expozice skrz predni/zadni kolecko s XF objektivy na pozici A clonoveho krouzku
...
...a jestli z vas nekdo mysli na to proc to opakuji tak kvuli tomu ze XF objektivy maji clonovy krouzek a maji tu moznost nechat clonovy krouzek na A a nastavit clonu skrze telo a otocne kolecko
...
AFY
fotim tudiz jsem...a fotim pro radost
ted te radosti moc nemam :/
PX K-3, PX 100 FA MC, Sigma 70-200 II
Fuji X-M1, XF 35 f1,4...