Pentax K-1 - 1 990,00 €
Canon EOS 5D Mk.IV - 3 659,00 €
Nikon D5 (XQD) - 6 549,00 €
https://www.prolaika.sk/e-shop/fotoapar ... 7/on.xhtml
jaj zabudol som, vsetci riesia techniku a akosi zabudaju na samotnu fotku

Moderátor: Moderátoři
Mno... já myslim, že tenhle post tak nějak shrnuje hlavní problém Pentaxu. Respektive v kontextu autora postu atd.Klingo píše:Ešte musím doplniť,že často žasnem nad logikou tunajších členov. V jednom príspevku pindajú na hnusné plastové 35 a 50ky,v druhom tí istí nariekajú,že pentax má predražené objektívy. Pentax robí obrovskú chybu,že nedá na trh lacné osekané plastové telo do ceny konkurencie,cca 350 eur. Tieto aparáty tvoria gro celého zisku canikonu. Vykašlať sa na to,že pentax vám dá vo svojej triede najviac,keď má najnižšiu triedu o niekolko radov vyššie ako konkurencia. No a tí,čo vedia,že pentax je dobrý,zase po zistdní že na to nič nieje,idú inde. Veď skúste len vybaviť ateliér hss bleskami ktoré budú fungovať na pentax. NULA! Iba debilnými oklukami. A takto je to zo všetkým. No a nejsmutnejšia je podpora firmy pri výrobných vadách. Stačí sa pozrieť ako sa o zákazníka stará taký nikon. A je toho viac.
PS. Včera som fotil Lennylovou K1kou. Nedokázal som urobiť jedinú ostrú fotku na malú clonu. A to ani cez liveview!
Odoslané z PLK-L01 pomocou Tapatalku
Fakte... on tu pravdu ale máfakt píše:Klingo - s ostrostí máš problém i na Fujině. Zde bych nevinil hardware.
Mě je třeba úplně jedno, že Pentax nedělá osekaný LowEnd. Ale ty, který máš 645tku po něm pláčeš.
Zamysli se.
Nemám při focení fotbalu úplně ultimativní požadavky na AF.miky_lbc píše: Fakte... on tu pravdu ale má. Neznám Fujinu, ale co mi jinak procházejí těla rukou (a fakt procházejí), tak už je Pentax jediný, který má s ostřením na velkou díru problém. Pokud nefotíš skrze display na LV, je to hrůza běs. Jenže proto si přece kupujem zrcadla, abychom nečuměli na display, že?
Krajináři tohle řešit nemusí...
To není úplně pravda.... vzhledem k tomu, že jsem měl 1Ds M3 a dělal jsem s ním v tu chvíli 90% fotekKlingo píše:Miki-maš pravdu ze casto sme mali rozličné názory. Problem bol ale v tom, že ty si v jednom kuse nadával na pentax ale pritom si u neho tvrdošijne zotrvával.
Každý se bavíme o AF na zcela jiné užitífakt píše:Nemám při focení fotbalu úplně ultimativní požadavky na AF.miky_lbc píše: Fakte... on tu pravdu ale má. Neznám Fujinu, ale co mi jinak procházejí těla rukou (a fakt procházejí), tak už je Pentax jediný, který má s ostřením na velkou díru problém. Pokud nefotíš skrze display na LV, je to hrůza běs. Jenže proto si přece kupujem zrcadla, abychom nečuměli na display, že?
Krajináři tohle řešit nemusí...
Pravdou je, že po aktualizaci FW na verzi 1.30 jsem vyzkoušel AF-C. Se Sigmou 35/1,4 fotím fotbal v hale a nemám téměř odpad. V neděli jsem fotil na clonu 1,4 ve skateparku a ostření mi ujelo u 1., opakuji, u jedné jediné fotografie. Znám dva fotografy extraligových klubů.
Pentax K-1 se dostává na svůj limit při focení hokeje. Rychlost hry, špatné osvětlení a ztížený přístup k hráčům kladou na techniku a hlavně fotografa ty nejvyšší nároky. Tento způsob focení si vyzkoušel se svoji opravdu skvělou Fuji XT2 zdejší fotograf Hilda4sea. Může sám říci, jak snadné, či nesnadné, focení hokej s novějším systémem bylo. Znám dva fotografy extraligových klubů. Jeden s nejvyšším model Canonu a druhý s nejlepším od Nikonu. Oni také tvrdí, že tu fotku nemají zadarmo a musí se snažit a dost toho promažou.
Objektivně mohu potvrdit, že K-1 je dobrý přístroj na sport, portréty i krajinu. Nevadí mi, že v prodejích je značka až třetí na světe. Při menším rozpočtu bych se spokojil i s novou KP a K-70.