Pentax - drby a dalsi
Moderátor: Moderátoři
Re: Full frame Pentax - drby a dalsi
nikto nikomu nedrzi pistol u hlavy. ked niekto citi, ze mu nestaci vo svojej tvorivej praci Pentax K-1 s Pentax objektívmi, moze sa realizovat u Canonu a Nikonu v ich aktuálnych najnovsich full frame telách + adekvátnych objektívoch.
Pentax K-1 - 1 990,00 €
Canon EOS 5D Mk.IV - 3 659,00 €
Nikon D5 (XQD) - 6 549,00 €
https://www.prolaika.sk/e-shop/fotoapar ... 7/on.xhtml
jaj zabudol som, vsetci riesia techniku a akosi zabudaju na samotnu fotku
Pentax K-1 - 1 990,00 €
Canon EOS 5D Mk.IV - 3 659,00 €
Nikon D5 (XQD) - 6 549,00 €
https://www.prolaika.sk/e-shop/fotoapar ... 7/on.xhtml
jaj zabudol som, vsetci riesia techniku a akosi zabudaju na samotnu fotku
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
Klingo - s ostrostí máš problém i na Fujině. Zde bych nevinil hardware.
Mě je třeba úplně jedno, že Pentax nedělá osekaný LowEnd. Ale ty, který máš 645tku po něm pláčeš.
Zamysli se.
Mě je třeba úplně jedno, že Pentax nedělá osekaný LowEnd. Ale ty, který máš 645tku po něm pláčeš.
Zamysli se.
K-1, K-30,
Sigma 35/1,4 Art, Pentax 70/2,4, Pentax 100/2,8, Pentax DFA 70-200/2,8
AF-540 FGZ II
AF-540 FGZ II
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Třeba je to o tom, že pokud by měl Pentax / Ricoh v nabídce nějaký low end, který by šel dobře na odbyt, získal by tak prostředky i na vývoj high endu, který tolik nevydělává.
Chinon CG5, MZ30, istDS, K5II, K1, pinhole, Pentax 17-28/3.5-5.6FE, Pentax 20/2.8, Pentax 16-45/4, Pentax 28-70/4, Tamron 90/2.5, Sigma 12-24/3.5-5.6, Sigma 70-200/2.8
Mno... já myslim, že tenhle post tak nějak shrnuje hlavní problém Pentaxu. Respektive v kontextu autora postu atd.Klingo píše:Ešte musím doplniť,že často žasnem nad logikou tunajších členov. V jednom príspevku pindajú na hnusné plastové 35 a 50ky,v druhom tí istí nariekajú,že pentax má predražené objektívy. Pentax robí obrovskú chybu,že nedá na trh lacné osekané plastové telo do ceny konkurencie,cca 350 eur. Tieto aparáty tvoria gro celého zisku canikonu. Vykašlať sa na to,že pentax vám dá vo svojej triede najviac,keď má najnižšiu triedu o niekolko radov vyššie ako konkurencia. No a tí,čo vedia,že pentax je dobrý,zase po zistdní že na to nič nieje,idú inde. Veď skúste len vybaviť ateliér hss bleskami ktoré budú fungovať na pentax. NULA! Iba debilnými oklukami. A takto je to zo všetkým. No a nejsmutnejšia je podpora firmy pri výrobných vadách. Stačí sa pozrieť ako sa o zákazníka stará taký nikon. A je toho viac.
PS. Včera som fotil Lennylovou K1kou. Nedokázal som urobiť jedinú ostrú fotku na malú clonu. A to ani cez liveview!
Odoslané z PLK-L01 pomocou Tapatalku
Mnozí, kdo sem chodíte pravidelně víte, že jsem tady byl před lety hodně aktivní a moje poslední roky na fóru byly ve znamení spíše prohlubíjí nespokojenosti. Často jsme tady vedli debaty, kdy jsem nečím argumentoval a spousta členů optimisticky a řekl bych občas i bez argumentů oponovala, že v tom co píšu nemam pravdu. Blabla. Právě třeba i Klingo patřil mezi lidi, se kterejma jsme si spolu občas vjeli do vlasů.
A dneska píše vlastně téměř to samé, co jsem psal už před 3ma lety. A teď to vůbec nepíšu ve stylu "koujte, měl jsem pravdu". S vývojem u Pentax jsem už smířený, K1 jsem si nekoupil (Klingo to vystihl s ostřením celkem trefně) a dneska už jsem nad věcí. Fanouškem dále zůstanu, minimálně starých těl.
Píšu to proto, že právě na tomhle je vidět ten hlavní Pentaxovej problém. Jeho nejskalnější fanoušci jsou naštvaní. I ty úplně nejskalnější, kteří se za něj ještě pár let zpět bili. Mrkněte se po foru pár let zpět, kdo ze skalních zůstal. Já si myslim, jsem hodně skalní fanoušek a koupě K1 není finančně něco, co by mě nějak extra zasáhlo... ale nekoupil jsem a zřejmě již nic nového od Pentax nekoupim. Klingo s 645D je taky typickej příklad skaláka a mohl bych pokračovat.... zůstalo pár meganadšenců, jenže to na úspěšný systém nestačí.
Nevím, jak jdou reálně prodeje Pentaxu (někdo výše tu psal o úspěchu FF), ale já ve svém okolí nemám už nikoho, kdo by u Petaxu zůstal. Vážně NIKOHO. Občas potkám někoho na dovolené s APS-C od Pentax, ale FF jsem ještě jinak neviděl. I ten jeden kamarád, co si ho koupil z nostalgie ho už poslal pryč. Ještě pár let zpět přitom ty Pentax uživatelé byli i v mém okolí. Možná to je odpověď na to, proč Sigma ta skla nedělá... K1 si třeba koupilo pár nadšenců se starejma sklama, ale většinou to nejsou lidi, kteří chtějí se systémem vyrůst a vystavět ho.
Tím neříkám, že je K1 úplně špatnej stroj... jen asi přišla pozdě a nevyřešila nějaké problémy. Ten problém je ale v tom, že drtivá většina skalních fanoušků už je jinde. Je to krásně vidět na vývoji názorů třeba i Klinga, mejch a spousty dalších zdejších členů. Každý se můžete mrknout, jaké debaty se tu pár let zpět vedli a dohledat, kdo z diskutujících zůstal/nezůstal atd.
Ale v tom se nemá smysl pitvat... opravdu smutné je, že se za posledních několik let nic nezměnilo .
Fakte... on tu pravdu ale má . Neznám Fujinu, ale co mi jinak procházejí těla rukou (a fakt procházejí), tak už je Pentax jediný, který má s ostřením na velkou díru problém. Pokud nefotíš skrze display na LV, je to hrůza běs. Jenže proto si přece kupujem zrcadla, abychom nečuměli na display, že?fakt píše:Klingo - s ostrostí máš problém i na Fujině. Zde bych nevinil hardware.
Zamysli se.
Krajináři tohle řešit nemusí...
Miki-maš pravdu ze casto sme mali rozličné názory. Problem bol ale v tom, že ty si v jednom kuse nadával na pentax ale pritom si u neho tvrdošijne zotrvával. Ja som zacal fotiť portrét a okamzite som zmenil znacku. No a nevidím že by som mal nejaké vážne problémy s ostrostou o af objektívon. Tie co boli nie presne ostré boli zo samyangu 135/2, a tam je fakt extrémne malá hlbka ostrosti a aj napriek tomu,ze fuji má v hľadáčiku focuspeaking, mihalnice sú moc malé a tak sa stane,ze sú na hrane ostrosti. Pri af je chyba skôr pri clone 1,2 spôsobená pohybom mojim ci modelky,hlavne pri detaile.
Fuji X-T1, XE3 + 16,23,35,56,85,135 mm a vybavený ateliér
Ve vedlejším vlákně se ptám pentaxáků na problémy s objektivy, a zda jim to znemožňuje focení.
Tak se zeptám i zde, má někdo z amatérských hobby fotografů, uživajících jakékoli Pentax fotoaparáty,
takové problémy např. s ostřením, jak automatickým, ručním, s ergonomií, s hledáčkem, s citlivostí,
dynamickým rozsahem a celkově s výstupem, že mu to znemožňuje fotit ? To by mě fakt zajímalo.
Upozorňuji, že dotaz se netýká fotografů, co se focením živí, nebo přiživují . . .
Tak se zeptám i zde, má někdo z amatérských hobby fotografů, uživajících jakékoli Pentax fotoaparáty,
takové problémy např. s ostřením, jak automatickým, ručním, s ergonomií, s hledáčkem, s citlivostí,
dynamickým rozsahem a celkově s výstupem, že mu to znemožňuje fotit ? To by mě fakt zajímalo.
Upozorňuji, že dotaz se netýká fotografů, co se focením živí, nebo přiživují . . .
Ja. Ricoh mi nechce vyrobiť malé telo, ktoré by som bol ochotný nosiť so sebou.
Ja som práve pre problémy s ostrením pri svetelných objektívoch prešiel na fuji. Napriek tomu stále tvrdím,že pre krajinára je pentax najlepšia voľba.
Fuji X-T1, XE3 + 16,23,35,56,85,135 mm a vybavený ateliér
Bedo: jo, to by se mi taky páčilo. Něco takového, jako X100 od Fuji...
K-1 s smc FA50/1,4
s bleskami
f1,4
f14
bez bleskov
fotky pri "normálnom" svetle na f1,4
v com je problem? v SAFOXe na K-1? pomoze dalsi update firmware? v objektive byt nemoze.
chcem ho predat. a kupit novy HD D-FA 50/1,4, aj keby stal 1200euro.
K-1 nepredam, na krajinu je pre mna skvela.
s bleskami
f1,4
f14
bez bleskov
fotky pri "normálnom" svetle na f1,4
v com je problem? v SAFOXe na K-1? pomoze dalsi update firmware? v objektive byt nemoze.
chcem ho predat. a kupit novy HD D-FA 50/1,4, aj keby stal 1200euro.
K-1 nepredam, na krajinu je pre mna skvela.
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
Nemám při focení fotbalu úplně ultimativní požadavky na AF.miky_lbc píše: Fakte... on tu pravdu ale má . Neznám Fujinu, ale co mi jinak procházejí těla rukou (a fakt procházejí), tak už je Pentax jediný, který má s ostřením na velkou díru problém. Pokud nefotíš skrze display na LV, je to hrůza běs. Jenže proto si přece kupujem zrcadla, abychom nečuměli na display, že?
Pravdou je, že po aktualizaci FW na verzi 1.30 jsem vyzkoušel AF-C. Se Sigmou 35/1,4 fotím fotbal v hale a nemám téměř odpad. V neděli jsem fotil na clonu 1,4 ve skateparku a ostření mi ujelo u 1., opakuji, u jedné jediné fotografie. Znám dva fotografy extraligových klubů.
Pentax K-1 se dostává na svůj limit při focení hokeje. Rychlost hry, špatné osvětlení a ztížený přístup k hráčům kladou na techniku a hlavně fotografa ty nejvyšší nároky. Tento způsob focení si vyzkoušel se svoji opravdu skvělou Fuji XT2 zdejší fotograf Hilda4sea. Může sám říci, jak snadné, či nesnadné, focení hokej s novějším systémem bylo. Znám dva fotografy extraligových klubů. Jeden s nejvyšším model Canonu a druhý s nejlepším od Nikonu. Oni také tvrdí, že tu fotku nemají zadarmo a musí se snažit a dost toho promažou.
Objektivně mohu potvrdit, že K-1 je dobrý přístroj na sport, portréty i krajinu. Nevadí mi, že v prodejích je značka až třetí na světe. Při menším rozpočtu bych se spokojil i s novou KP a K-70.
Naposledy upravil(a) fakt dne 24 úno 2017, 09:29, celkem upraveno 2 x.
K-1, K-30,
AF-540 FGZ II
AF-540 FGZ II
CP+ 2017
https://www.pentaxforums.com/articles/c ... -2017.html
...video improvements have been made to the KP, and soon both the KP and K-1 will have access to sensor-shift stabilization in video via a firmware update.
- bude novy firmware pre KP a K-1 so stabilizáciou snimacom
...With only 7 lenses, though, the D FA lens system is badly in need of expansion. This is also a key area that Pentax plans to target in the very near future.
- iba 7 DFA objektivov, klucova oblast kde bude RICOH najaktivnejsi v najblizsej dobe
...In addition, a telephoto zoom (70-300mm or similar) has been added to the roadmap, likely as a budget alternative to the existing big and heavy 150-450mm and 70-200mm lenses.
- bude dalsi novy lacnejsi DFA zoom na styl 70-300
vzadu vo vitrine je DFA24-70/2,8 a v predu zasa DFA50/1,4, je iba o nieco nizsia a uzsia. tak to bude teda riadna krava.
to bude vidiet aj za roh a fotit 8D. to chcem
https://www.pentaxforums.com/articles/c ... -2017.html
...video improvements have been made to the KP, and soon both the KP and K-1 will have access to sensor-shift stabilization in video via a firmware update.
- bude novy firmware pre KP a K-1 so stabilizáciou snimacom
...With only 7 lenses, though, the D FA lens system is badly in need of expansion. This is also a key area that Pentax plans to target in the very near future.
- iba 7 DFA objektivov, klucova oblast kde bude RICOH najaktivnejsi v najblizsej dobe
...In addition, a telephoto zoom (70-300mm or similar) has been added to the roadmap, likely as a budget alternative to the existing big and heavy 150-450mm and 70-200mm lenses.
- bude dalsi novy lacnejsi DFA zoom na styl 70-300
vzadu vo vitrine je DFA24-70/2,8 a v predu zasa DFA50/1,4, je iba o nieco nizsia a uzsia. tak to bude teda riadna krava.
to bude vidiet aj za roh a fotit 8D. to chcem
To není úplně pravda.... vzhledem k tomu, že jsem měl 1Ds M3 a dělal jsem s ním v tu chvíli 90% fotek .Klingo píše:Miki-maš pravdu ze casto sme mali rozličné názory. Problem bol ale v tom, že ty si v jednom kuse nadával na pentax ale pritom si u neho tvrdošijne zotrvával.
Jsem fanda značky a vždycky nějakým způsobem budu. To se nezměnilo. Proto jsem kritizoval , co se mi u značky nelíbí. Příšerná spolehlivost AF na portréty, přístup k zákazníkům (když hromadně odcházejí motůrky v určitých sklech, Pentax si za výměnu toho pidi dílu účtuje 80% pořizovací ceny skla a nenabídne ani FW změny, které vše vyřeší až pirátsky... je to fakt hnus), dále plošné zdražování atd. atd. Věřím, že dneska máš na tyhle věci už stejné názory .
Opakuju, nejde mi o to křísit naše staré debaty... to už je dávno zapomenuté. Jen říkám, že tohle je ten hlavní problém Pentaxu. Za ta léta se mu podařilo naštvat drtivou většinu svých skalních fandů.
Každý se bavíme o AF na zcela jiné užití .fakt píše:Nemám při focení fotbalu úplně ultimativní požadavky na AF.miky_lbc píše: Fakte... on tu pravdu ale má . Neznám Fujinu, ale co mi jinak procházejí těla rukou (a fakt procházejí), tak už je Pentax jediný, který má s ostřením na velkou díru problém. Pokud nefotíš skrze display na LV, je to hrůza běs. Jenže proto si přece kupujem zrcadla, abychom nečuměli na display, že?
Pravdou je, že po aktualizaci FW na verzi 1.30 jsem vyzkoušel AF-C. Se Sigmou 35/1,4 fotím fotbal v hale a nemám téměř odpad. V neděli jsem fotil na clonu 1,4 ve skateparku a ostření mi ujelo u 1., opakuji, u jedné jediné fotografie. Znám dva fotografy extraligových klubů.
Pentax K-1 se dostává na svůj limit při focení hokeje. Rychlost hry, špatné osvětlení a ztížený přístup k hráčům kladou na techniku a hlavně fotografa ty nejvyšší nároky. Tento způsob focení si vyzkoušel se svoji opravdu skvělou Fuji XT2 zdejší fotograf Hilda4sea. Může sám říci, jak snadné, či nesnadné, focení hokej s novějším systémem bylo. Znám dva fotografy extraligových klubů. Jeden s nejvyšším model Canonu a druhý s nejlepším od Nikonu. Oni také tvrdí, že tu fotku nemají zadarmo a musí se snažit a dost toho promažou.
Objektivně mohu potvrdit, že K-1 je dobrý přístroj na sport, portréty i krajinu. Nevadí mi, že v prodejích je značka až třetí na světe. Při menším rozpočtu bych se spokojil i s novou KP a K-70.