Pentax - drby a dalsi
Moderátor: Moderátoři
Re: Full frame Pentax - drby a dalsi
a nikoho to už vlastne neprekvapuje 

Veď práve že si prisvecuje zeleným svetlom, lebo na zelené spektrum je AF prispôsobený
Fuji X-T1, XE3 + 16,23,35,56,85,135 mm a vybavený ateliér
A proc tedy Pentaxi blesk prisvecuje cervenym svetlem? Precti si to cele prosim ...
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8
Kamarád k.e.n si přisvicuje bílou čelovkou a ostří mu to ve tmě taky.
Ještě že mám K-30 alias T-34 a tohle řešit nemusím.
Na druhou stranu se přiznám, že pečlivě volím místo, na které ostřím.
Na jednolitou plochu se špatně chytá asi každé AF.
Ještě že mám K-30 alias T-34 a tohle řešit nemusím.
Na druhou stranu se přiznám, že pečlivě volím místo, na které ostřím.
Na jednolitou plochu se špatně chytá asi každé AF.
K-1, K-30,
Sigma 35/1,4 Art, Pentax 70/2,4, Pentax 100/2,8, Pentax DFA 70-200/2,8
AF-540 FGZ II
Sigma 35/1,4 Art, Pentax 70/2,4, Pentax 100/2,8, Pentax DFA 70-200/2,8
AF-540 FGZ II
chcem len opraviť, že ten môj blesk je 400FTZ, nie 440 a ako som našiel jeho parametre, tá emitovaná mriežka je "near infra-red", teda normálne červené svetlo na okraji viditeľného spektra... blesk je inak z roku 1989bedo. píše:tú červenú mriežku emituje už moja 440 z roku pána, akurát to nie je IR, bo IR je pre človeka neviditeľné a toto normálne vidieť
-
- V.I.P člen
Zajímavé video o Pentax K-1 minim. pro ty, co měli ruštinu jako povinný jazyk, je dva dny staré a já jsem zvědavý kdy bude podobné v češtině či slovenštině. Pokud už je, rád se se na něj podívám.
https://www.youtube.com/watch?v=ivzVJ5D6DHQ
https://www.youtube.com/watch?v=ivzVJ5D6DHQ
Difrakční čočky v AF modulu má také K3. Stačí se podívat na oficiální stránky RICOH, odstavec "State-of-the-art SAFOX 11" a jsou tam nejen nakreslené, ale také popsané. viz http://www.ricoh-imaging.co.jp/english/products/k-3/. K1 má místo nich IR filtr.cport píše:Opet to je, zda se, domnenka. V tom odkazu vyse se pise K-5 a starsi ... Ja se v tomto nepotrebuji vrtat, nemam na to cas, nemusis odpovidat, ale kdyz uz se tu rozebira, jak je Ricoh spatny a kde v tom AF delal chybu, tak by tu mely zaznivat necim podlozena fakta. Vzdyt ty nesrovnalosti jsou do oci bijici (viz ostreni pouze v zelenem kanale ... a pritom na Pentax blescich je (infra)cervena mrizka).hilda4sea píše:cport:
Pokud se ptáš přímo, tak problematické difrakční čočky pro korekci aberace v AF-modulu má i K3 II ...
Mrizku na AF ma i 360FGZ.
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
http://www.foto-baburek.cz
http://www.foto-baburek.cz
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Interview pentaxforums z photokiny:
http://www.pentaxforums.com/articles/ph ... rview.html
Drby z photokiny:
- Q je aktualne u ledu, produkce je zastavena a Ricoh uvazuje, zda bude pokracovat dal ve vyvoji
- druhe FF telo aktualne neni v planu
- FF skla v roadmape - jedna se realna skla, ktera jsou ve vyvoji/predprodukci - nejblizsi termin, kdy by mohlo byt neco oznameno je CP+, v planu jsou pak dalsi zoom skla
- na nastupci K3II se pracuje, ale opet nejdrive by mohlo byt neco oznameno na CP+, spise pozdeji
- s prodejem K-1 jsou spokojeni, stale je ale problem se senzory od sony, do konce roku nebude skladem, prekvapeni jsou i zajmem o limited FF skla
- video a funkce s nim spojene aktualne nejsou prioritou
- o Ricoh Theta je velky zajem a je to jedna z priorit Ricohu
- 645 dale pokracuje a je o nej zajem
...
- Sigma bohuzel aktualne s K-mount prilis nepocita a neplanuje uvadet nova skla s K-mount, mozna pozdeji...
http://www.pentaxforums.com/articles/ph ... rview.html
Drby z photokiny:
- Q je aktualne u ledu, produkce je zastavena a Ricoh uvazuje, zda bude pokracovat dal ve vyvoji
- druhe FF telo aktualne neni v planu
- FF skla v roadmape - jedna se realna skla, ktera jsou ve vyvoji/predprodukci - nejblizsi termin, kdy by mohlo byt neco oznameno je CP+, v planu jsou pak dalsi zoom skla
- na nastupci K3II se pracuje, ale opet nejdrive by mohlo byt neco oznameno na CP+, spise pozdeji
- s prodejem K-1 jsou spokojeni, stale je ale problem se senzory od sony, do konce roku nebude skladem, prekvapeni jsou i zajmem o limited FF skla
- video a funkce s nim spojene aktualne nejsou prioritou
- o Ricoh Theta je velky zajem a je to jedna z priorit Ricohu
- 645 dale pokracuje a je o nej zajem
...
- Sigma bohuzel aktualne s K-mount prilis nepocita a neplanuje uvadet nova skla s K-mount, mozna pozdeji...
Pentax K-3, K-S2 + P DA 18-55 II; P DA 12-24; P DA 20-40; P DA* 60-250; P DA 35/2,4; P DA* 55; P D-FA 100 Macro; P DA* 200/2,8;
hej, ten clanok som uz aj ja cital na pentaxforums.com.
-neviem co sa cuduju o zvyseny zaujem FA Limited skiel, ved co ine si ma clovek na K-1 kupit (okrem novych zoomov)
-tej Sigmy je fakt skoda (nove ART skla uz ani s Pentaxom nepocitaju podla mountov), starsie serie IF EX HSM neART uz davaju prec z vyroby, asi je Pentax pre ne maly trh (plus tie opletacky so skrabanim K-1), pridal by som k tomu bohuzial aj TAMRON (nove skla tiez nemaju PK mount)
-neviem co sa idu vsetci posrat z tej Richo Theta, inak pozeram, ze uz sa opicia aj iny vyrobcovia..
co ma zaujalo v clanku, ze chcu robit premium fotaky
PS: to fakt nie je na Pentax firemny P-TTL HSS odpalovac/prijimac? tusim som niekde v promo clanku/videu k 645Z videl dake studiove odpalovace, to neboli pentaxove? to je hanba, kazda firma by mala mat zaklad svoj blesk, telekonvertor a odpalovace..
-neviem co sa cuduju o zvyseny zaujem FA Limited skiel, ved co ine si ma clovek na K-1 kupit (okrem novych zoomov)
-tej Sigmy je fakt skoda (nove ART skla uz ani s Pentaxom nepocitaju podla mountov), starsie serie IF EX HSM neART uz davaju prec z vyroby, asi je Pentax pre ne maly trh (plus tie opletacky so skrabanim K-1), pridal by som k tomu bohuzial aj TAMRON (nove skla tiez nemaju PK mount)
-neviem co sa idu vsetci posrat z tej Richo Theta, inak pozeram, ze uz sa opicia aj iny vyrobcovia..
co ma zaujalo v clanku, ze chcu robit premium fotaky

PS: to fakt nie je na Pentax firemny P-TTL HSS odpalovac/prijimac? tusim som niekde v promo clanku/videu k 645Z videl dake studiove odpalovace, to neboli pentaxove? to je hanba, kazda firma by mala mat zaklad svoj blesk, telekonvertor a odpalovace..
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
Fuji X-T1, XE3 + 16,23,35,56,85,135 mm a vybavený ateliér
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Tamron už dlho nerobí bajonet Pentax, asi 3 roky.
Žartovne povedané, načo robiť bajonet keď už robia Pentax skláduves píše:Tamron už dlho nerobí bajonet Pentax, asi 3 roky.

Podľa mňa Pentax nič iné nech nevymýšľa, ale stačilo by:
inovovať 31/43/77 limited
urobiť DC motor na 100 macro (aj keď 99% ľudí fotí aj tak na manuál macro) - neviem koho ešte baví ten príšerný zvuk, asi len Pentax patriotov
vymyslieť 135 autofocus, niečo ako má Samyang manuál momentálne
tie zoomy prenechať Tamronu, nech tam namontujú DC motor do všetkých, pôjdu v pohode.
vymyslieť nejaký normálny systém blesku
K1 by mala perfektný ekosystém - inak je to len o čakaní, či sa niečo v budúcnosti objaví alebo nie a z Pentax K1 sa stane len hobby foťák pre nadšencov. Pentax potrebuje dostať full frame do biznisu - ako to teraz správne robí Fuji.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Ten Fuji GFX 50S je väčší format ako FF, nie?
Keby Sigma nejaké skla ponúkla tak by som si aj kúpil
Všetko čo na PX vyrobili je 35/1.4 + 30/1.4 + 18-35/1.8 + 18-200 + 17-70
Minimálne tie dva monofokály si konkurujú navzájom bárs je jeden FF a druhý APS-C a asi je celkom logické že ked niekto kúpil 35mm tak asi nebude kupovať k tomu 30mm.
Keby Sigma ponúkla 24/1.4 Art tak ju už mám, ale neponúka tak som kúpil starú 24/1.8DG za dobrú cenu
To isté trebárs 50mm/1.4 Art, ja by som to postupne kúpil ale ked že niet ponuka ťažko bude odbyt
Ja si myslím že velký problém je to že Pentax má ovládanie clony z tela čo značne mení konštrukciu skla. Aby tam ten mechanizmus mohol byť treba miesto a pochopitelne vo vnútri objektívu niet miesta na rozdávanie.
Možno sa to trochu pohne ak Pentax začne viac robiť sklá s elektronickým ovládaním clony, pretože v tom prípade stačí na stávajúce Sigma Art sklá nacapiť iný bajonet a nie riešiť ako tam dorobiť mechanické ovládanie clony
Všetko čo na PX vyrobili je 35/1.4 + 30/1.4 + 18-35/1.8 + 18-200 + 17-70
Minimálne tie dva monofokály si konkurujú navzájom bárs je jeden FF a druhý APS-C a asi je celkom logické že ked niekto kúpil 35mm tak asi nebude kupovať k tomu 30mm.
Keby Sigma ponúkla 24/1.4 Art tak ju už mám, ale neponúka tak som kúpil starú 24/1.8DG za dobrú cenu
To isté trebárs 50mm/1.4 Art, ja by som to postupne kúpil ale ked že niet ponuka ťažko bude odbyt
Ja si myslím že velký problém je to že Pentax má ovládanie clony z tela čo značne mení konštrukciu skla. Aby tam ten mechanizmus mohol byť treba miesto a pochopitelne vo vnútri objektívu niet miesta na rozdávanie.
Možno sa to trochu pohne ak Pentax začne viac robiť sklá s elektronickým ovládaním clony, pretože v tom prípade stačí na stávajúce Sigma Art sklá nacapiť iný bajonet a nie riešiť ako tam dorobiť mechanické ovládanie clony
Pentax K-30, Metz 48
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6