Pentax - drby a dalsi

Vše nové o čem se povídá a spekuluje...

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Klingo
V.I.P člen
V.I.P člen

Re: Pentax K-1

Příspěvek od Klingo » 09 dub 2016, 20:09

Tak predovšetkým-netvrdím,že pentaxom neide urobiť dobrá fotka.Proste som mal smolu a prestalo ma tZaslepene obhajovať o baviť spoliehať sa na náhodu,že budem mať šťastie a kúpim dobrý kus.No a že som uprednostnil mirorles fuji je hádam každému jasné-oly má primalý čip a nemá k tomu adekvátne svetelné sklá. Sony to isté-síce af je špička,obj.sú drahé a málo svetelné. V neposlednom rade ako iste sledujete,trochu mením pole pôsobnosti a stále častejšie zabrúsim do portrétnych vôd(stále sa len učím). Tu mi na rýchlosti nezáleží,zato na presnosti veľmi. 645ka mi robí veľkú radosť,som nadmieru spokojný. Žial,apsc ma proste u px sklamalo a logická je zmena značky. Ani mne sa nepáči na pentaxovom fóre zaplácať to tu chválou na konkurenciu.Lenže buďme aj trochu úprimný,pentax si to kazí sám,nezakrývajme si pred tým oči. Nemá cenu byť zaslepený a silou-mocou pred problémami zatvárať oči a tváriť sa ,že niesú. Už som písal,že aj nikon má problémy atráva u nich zelenšia nieje,lenže sa neboja to priznať a aparát ti bez problémov zoservisujú. Ak by to takto urobil pentax,budem ho vynášať do nebies. Žiaľ, nič také sa nekoná a asi ani nebude.
Fuji X-T1, XE3 + 16,23,35,56,85,135 mm a vybavený ateliér

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

fakt
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od fakt » 09 dub 2016, 20:14

miky_lbc píše:
fakt píše:K-1 viditelně rychlejší
O rychlost vůbec nejde... AF mi přijde rychlý dostatečně už od K5...
Některým uživatelům ano.
Já fotím sport a mě AF na K-30 stačí.
Co se světelných skel týče, je tam několik možností, jak dobře zaostřený záběr pokazit. Při 35/1,4, 55/,14, 100/2,8 se stačí trošku pohnout dopředu/zadu a rovina zaostření je jinde. O výběru místa zaostření už psali jiní kolegové. Nechci nikoho napadat a ani poučovat. Jenom mám tu zkušenost, že když něco nevyjde, tak zkouším vylepšit svoji práci. Až potom se zabývám hardwarem.
K-1, K-30,
Sigma 35/1,4 Art, Pentax 70/2,4, Pentax 100/2,8, Pentax DFA 70-200/2,8
AF-540 FGZ II

Klingo
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Klingo » 09 dub 2016, 20:38

Samozrejme že som si overoval,či nieje problém medzi aparátom a zemou. Žiaľ,na druhom kuse k5ky,kupovanej a dodanej v ten istý deň som so svetelnými objektívmi fungoval na 100 percent. Takisto v kancli v Dynaxe p.Brezničan mal tú istú skúsenosť.Aj jeho sklamal prístup pentax servisu. Tak dúfam,že sa to nebude opakovať ake proste tomu už neverím.Bodaj by som sa mýlil.

BenaCZ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BenaCZ » 09 dub 2016, 20:56

Klingo, zorvna u tzebe bych ocekaval ze budes na portrety pouzivat 645D. Tam by to melo byt naprosto skvely. Takovou HO nedosahnes na zadnem jinem systemu at uz u Canikonu, Olympus, Fuji ci Sony.
Rychlost ostreni u 645D asi nebude nikterak zazracna, ale vse ostatni je zcela jinde nez ma konkurence. A rychlost ostreni u portretu, ktere ti postoji neni opravdu priorita.

Myslim ,ze misto kupovani dalsi a dalsi techniky by to spise chtelo se zdokonalovat s tou co pouzivas ...Nic mi do toho samozrejme neni, ale uz me to fakt nebavi cist furt dokola ...
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8

Klingo
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Klingo » 09 dub 2016, 21:08

ano,stále sa snažím zdokonalovať aj preto,že predtým som portrét nefotil.To apsc ale zase úplne vypustit nemôžem,stredný formát proste nieje vhodný na všetko.Pre krajinára ako Kordož má ale px vždy čo ponúknuť,fičúry,ktoré inde nenájde. O super sklách ani nehovoriac. Vpodstate nefotí nič,čo by nezvládol aj bez autofokusu.Viacerí ,a medzi nimi aj ty, máte štastie na dobré kusy môžete si gratulovať,že ste nemuseli riešiť veci ako ja a iní. A teším sa na každú tvoju fotku,tak nech ti px naďalej slúži k plnej spokojnosti.

robogogo
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od robogogo » 09 dub 2016, 21:28

Závidím vám,že môžete riešiť takéto záležitosti,ja fotím pre radosť a možnosť raz za čas prispieť fotkou,či radou,všetkym bez rozdielu dobré svetlo.
K 30, Tamron 17-50/2,8 Pentax 55-300/4,5-5,8 Pentax 100/2,8 WR Pentax F 50/1,7 Tokina AF 70-210/4,5

fakt
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od fakt » 09 dub 2016, 22:13

Ona taková diskuse není na škodu.
Je to taková malá nervozita před východem slunce.
Než jdeš do boje, ringu, na led, na planš, na výběrové řízení, krátíš si zbývající čas a zastířáš těšení/nervozitu různými prostředky.
K-1, K-30,
AF-540 FGZ II

fakt
V.I.P člen
V.I.P člen

Re: Full frame Pentax - drby a dalsi

Příspěvek od fakt » 09 dub 2016, 22:35

Nerozumím přesunutí, ale respektuji právo moderátora.
K-1, K-30,
AF-540 FGZ II

fakt
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od fakt » 09 dub 2016, 23:48

Já si pořád myslím, že lobuji za K-1. Bude to nej tělo od Pentaxu a docela chápu nervozitu ostatních.
Ještě nedávno jsem o něčem tak drahém neuvažoval. Jsou zde jiní, kteří by jej ocenili více.
Přiznám se ale, že chuť mám.
K-1, K-30,
AF-540 FGZ II

isaacasimov
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od isaacasimov » 10 dub 2016, 00:16

Já jsem osobně velmi rád, že je toto forum velmi otevřené vůči používání jiných značek než je jen Px. Dovedu pochopit i nespokojenost kmenových členů se značkou Px pro jejich účely focení. Cením si, že kolegové nezastírají příklon k jiné značce a otevřeně referují o kladech a záporech různých systémů. Téměř každá dnešní technika, o které se vede debata, je na velmi vysoké úrovni. Taky rád uvidím výsledky v galerii, a je mi v principu jedno, jestli je to Px, Fuji, Sony nebo Nikon atd. Hlavně si to všichni užijme s radostí, která by měla k focení patřit.

Klingo
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Klingo » 11 dub 2016, 06:34

Nedá mi nereagovať na neustále poznámky typu čo máme stále s tým nepresným ostrením. Naposledy bobo2 v galérii. Na vysvetlenie pripomeniem vysvetlenie od hoya-Pri výrobe af modulu sa stáva,že mikrošošovky modulu môžu mať chromatickú vadu. To spôsobuje vadu ostrenia v rôznych podmienkach.Spôsobuje to veľká výrobná tolerancia u dodávateľa modulu.
Toto je len vľná parafráza,niekte tu je aj odkaz na originál. Takže to ,že veľa z vás problémy nemá,neznamená,že ho nemajú iný. Smutné je,že o tom výrobca vie a napriek tomu nápravu neponúka. Takto si ťaško udržia verných ako som aj ja a iní. Tých čo prešlo ku konkurencii je to fakt veľa.Tak to prosím prestante spoćybňovať a buďte radi,že vás sa to netýka a dúfajte že ani nebude pri kúpe nového fotáčika.

bobo2
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od bobo2 » 11 dub 2016, 07:39

Klingo: :D ...asi by som mal reagovať...
...očakával by som od fotografa s toľkými skúsenosťami s fotografickým vybavením ako máš Ty, väčšiu rozhodnosť v tom, čo ma technicky uspokojuje a čo nie...jedno si nechám, druhé predám a nezaoberám sa tým ďalej...asi si treba uvedomiť aj osobnú zodpovednosť každého z nás za obsah komentárov v diskusii vzhľadom k otvorenosti tohto fóra a k stále pribúdajúcim novým členom. Ak napíšeš : "ja som za vodou"" a inde ""...prdím na Pentax" - zdá sa mi to príliš mätúce...nie že by som Ti chcel uprieť názorový vývoj prichádzajúci s plynúcim časom, ale nemyslím si, že nad rozhodnutím, akú fotografickú techniku vlastniť/používať aby ma uspokojovala, je potrebné toľko a tak dlho rozmýšľať.

Klingo
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Klingo » 11 dub 2016, 08:02

Lenže tu neide o to čo ma technologicky uspokojuje alebo nie. Ide o to ,čo chcem fotografovať.Bohužiaľ,tu proste nemôžem spoliehať na náhodu, či bude fotka ostrá. Fotím hlavne krajinný detail a poslednú dobu portrét (presnejšie pokúšam sa).Tu px sklamal na celej čiare. Nemusíme riešiť akú značku som si vybral,uvažoval som aj o luborovom nikone 750. Krajinárovi by určite to vybavenie čo som mal stačilo bohate,ja som ale nikdy nebol ten čistý krajinkár,nikdy som nešplhal o tretej ráno na vrchol aby som mal východ slnka. Čím som starší,tým viac som pohodlný. Kedysi dávno som fotil hlavne reportáž a industriálnu mestskú krajinu. Klasickým pentaxom MG,čiže žiadny af a iba predvoľba clony. A stačilo to a na tento jednoduchý aparát nedám dopustiť. O objektívoch s clonou 1,2 sme vtedy mohli iba snívať a aj 2,8 bolo ako zázrak. Reportáž sa fotila s clonou 8 a predostrením na predpokladanú vzdialenosť. Nikto nečakal na svatbe detail výmeny prstienkov na clone 1. Doba bola iná. Pentax žiaľ v tejto dobe zaspal a všetci ho preskočili. Pritom bol lídrom v inováciach,konieckoncov aj autofokus ako prvý priniesol pentax. No potom už je to o inom. Je to škoda,aj dnes vie priniesť px stále zaujímavé funkcie a fičúry.Netvrdím,že už nikdy pentax ale počkám si,kým to bude zase tá dobrá značka,známa kvalitou a bezporuchovosťou svojich výrobkou. Ak prežije.

hilda4sea
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hilda4sea » 11 dub 2016, 08:21

Každý se nějak fotograficky vyvíjí a s tím se mění i technické potřeby. Vedle toho se nezávisle na osobním vývoji mění technologie a otevírá nové možnosti. Velmi mnoho uživatelů zrcadlovek ji má jen proto, že jim zdánlivě nabízí více možností než nějaký stejně drahý kompakt s pevným nebo výměnným objektivem. Také to vypadá na krku lépe. Slovo zdánlivě jsem napsal schválně, protože obvykle nejsou schopni/ochotni využít potenciálu DSLR. To samozřejmě není případ Klinga. V mém okolí jsem se v posledních dvou letech setkal s několika fotografy co se tím živí. Jsou mezi nimi konzervativci se starým, uživatelsky perfektně zvládnutým tělem a sadou nejdražších skel. Jeden z nich má už na druhé závěrce nafoceno skoro 300k cvaků. Pak jsou tací, co na konci životnosti závěrky koupí novější model a fotí zase až do vyčerpání hodnoty cvaků podle výrobce. No, a nakonec jsou ti, co změnili, žánr, způsob focení nebo jen zestárli a ti si koupili novou výbavu podle aktuální potřeby.
Vývoj aktuálních potřeb způsobil, že "die hard" pentaxisté přešli k jiné značce, protože chtějí dělat něco jiného, jinak a na to si musí koupit jiné nářadí. Často se také stává, že si někdo něco koupí pod vlivem externích informací, nebo podle svých emocí a nakonec zjistí, že mu to nesedí. Pak holt přeteče pohár trpělivosti a nové nákupy se stanou neodbytnou potřebou.
Takto skončil s Pentaxem třeba "die hard" Benjamin Kanarek.

PS:
Pokud jde o AF, Canikon rozkládá světlo dopadající na senzor AF na červené a ostatní. Senzor má proto dvě vrstvy a je méně náchylný na projevy chromatické vady optických prvků senzoru ostření. Snažil jsem se ze zvědavosti zjistit na netu info ke konstrukci AF modulu u K-1, ale nebyl jsem úspěšný.
Naposledy upravil(a) hilda4sea dne 11 dub 2016, 08:28, celkem upraveno 1 x.
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
http://www.foto-baburek.cz

Klingo
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Klingo » 11 dub 2016, 08:27

Pentax moduly ostria na zelené spektrum,px ich iba kupuje od externého výrobcu. Ako to je u K-1 nevie ešte asi asi nik.

Odpovědět

Zpět na „Novinky a drby“