Nástupce k20d - asi první "snímky"
Moderátor: Moderátoři
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jak nekdo psal vyse, vzdyt je tam AF jojstick/pointstick na vyber ostriciho bodu, coz je rekl bych mnohem lepsi nez smerovymi sipkami. Rekl bych, ze je to i trosku videt z toho obrazku, ze ten cudl je takovy nejaky vystouplejsi... Navic se nabizi moznost jeho vyuzit ve spouste dalsich funkci. Jako ja nevim, mensi telo sice trosku, coz mne moc nevadi, ale to ovladani, tak jak vypada, se mi zatim hodne pozdava...
EDIT:
a jeste kdyz koukam na zadni stranu, tak je tam cudl ISO, coz se pred tim spekulovalo ze je na horni strane vedle AV cudliku. Ale podle mne ten druhy cudl na horni strane bude pro vyber multiexpozice/casovace/vice snimku/apod po zmacknuti vybiranim rolerem pak... no nechame se prekvapit.
Ale mne se to zatim uniklo jak to vypada hodne libi a myslim, ze to bude velmi povedeny fotak. Jeste jsem zvedavy na ten hledacek. Primo zvetsovaci asi nebude, ale i 100% a 1x priblizeni vypadaji hodne slibne.
EDIT:
a jeste kdyz koukam na zadni stranu, tak je tam cudl ISO, coz se pred tim spekulovalo ze je na horni strane vedle AV cudliku. Ale podle mne ten druhy cudl na horni strane bude pro vyber multiexpozice/casovace/vice snimku/apod po zmacknuti vybiranim rolerem pak... no nechame se prekvapit.
Ale mne se to zatim uniklo jak to vypada hodne libi a myslim, ze to bude velmi povedeny fotak. Jeste jsem zvedavy na ten hledacek. Primo zvetsovaci asi nebude, ale i 100% a 1x priblizeni vypadaji hodne slibne.
Naposledy upravil(a) Kulich dne 15 kvě 2009, 09:17, celkem upraveno 1 x.
Pentax k100d + Sigma 10-20 mm F4-5,6 EX DC + Tamron SP AF 17-50 mm F2,8 XR Di II + Pentax DA* 50-135mm F2.8 ED IF SDM + Metz 48 AF-1
Koukněte na mojí fotogalerii na: http://michalkubis.cz
Koukněte na mojí fotogalerii na: http://michalkubis.cz
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Už jen pár dnu, a bude všechno jasné.
Pentax K-5 + grip, SMC DA 18-55 mm f/3,5-5,6 AL II, Tamron 28-75mm f/2,8, Sigma 70-200 f/2,8 HSM II, Tokina 35-300mm f/4,5-6,7, Pentax AF 540fgz, Rad. Odpal. Blesků, Think Tank Belt System
http://lukaskabon.cz
http://lukaskabon.cz
-
- V.I.P člen
Zatím to vypadá docela dobře, ne..? Moc nerozumím těm, kteří to srovnávají s K20D. Pokud to bude mít všechny předpokládané parametry, tak nerozumím tomu, proč by to nemohlo být srovnatelné s D300??? Anebo pak nerozumím tomu, co se očekává od vlajkové APS-C lodi Pentaxu..?
Pravda je, že by mohli udělat dva srovnatelné foťáky, jeden by byl malý a druhý velký. Mě třeba víc vyhovuje malý, nenápadný foťák, ale zase musí mít velký hledáček... Něco jako je programA, ten kdyby udělali v digi verzi, tak by to bylo těžké tuty. Takže já tento model vítám, nevidím na něm nic špatného (snad kromě té velikosti pro některé).
????Nebo co se vlastně očekává od vlajkové lodi???? Co Vám na něm chybí (z předpokládaných parametrů)?????
Pravda je, že by mohli udělat dva srovnatelné foťáky, jeden by byl malý a druhý velký. Mě třeba víc vyhovuje malý, nenápadný foťák, ale zase musí mít velký hledáček... Něco jako je programA, ten kdyby udělali v digi verzi, tak by to bylo těžké tuty. Takže já tento model vítám, nevidím na něm nic špatného (snad kromě té velikosti pro některé).
????Nebo co se vlastně očekává od vlajkové lodi???? Co Vám na něm chybí (z předpokládaných parametrů)?????
Pentax istD* (18-55; A 35-105/3,5); Ricoh GRD3 (GW2 21mm)
Já osobně bych byl šťastný za "profi like" tělo (integrovaný grip, velikost podobná třeba Mark 1), X na 500... z dalších fcí by se mi líbil čtvercovej snímač.asdf píše:Zatím to vypadá docela dobře, ne..? Moc nerozumím těm, kteří to srovnávají s K20D. Pokud to bude mít všechny předpokládané parametry, tak nerozumím tomu, proč by to nemohlo být srovnatelné s D300??? Anebo pak nerozumím tomu, co se očekává od vlajkové APS-C lodi Pentaxu..?
...čtvercový snímač by byla paráda a hlavně by to myslím vzbudilo hodně pozornosti... nicméně by to nebylo pro mě až tak moc na prvním místě.. podobně jako like profi body... integrovaný grip to asi mít nebude... nemá ho ani D300, ani D700, ani 5D... ale co bych hooodně ocenil je přepracovaný, rychlejší a citlivější AF...
Pentax
jj... AF jsem zapomněl. Ten je pro mě asi číslo 1.fjo píše:...čtvercový snímač by byla paráda a hlavně by to myslím vzbudilo hodně pozornosti... nicméně by to nebylo pro mě až tak moc na prvním místě.. podobně jako like profi body... integrovaný grip to asi mít nebude... nemá ho ani D300, ani D700, ani 5D... ale co bych hooodně ocenil je přepracovaný, rychlejší a citlivější AF...
Taky neříkám a nevěřim, že by to K7 mělo... ale odpovídám na to, co bych od PX chtěl.
Jinak upřímně... už K10D je na takové úrovni, že v podstatě až na AF neni moc oblastí, které bych požadoval po tělu lepší. Ale nějakej posun někam být musí, ne? )
...to ano... K10 jsem měl a spokojenost.. jen se přiznám, že jsm pošilhával po CMOSu a když se s ním oběvila K20, byla to pro mě krásná hudba.. bohužel se teď budu muset spokojit se starší K100, abych aspoň přežil.. ale aspoň se mi podařilo sehnat nový seťák 18-55 druhé generace za příjemných 1500,-
...tak snad nezemřu
...tak snad nezemřu
Pentax
A co jsi prováděl? Od K10 ke K100 ? Ti K10 ukradli?fjo píše:...to ano... K10 jsem měl a spokojenost.. jen se přiznám, že jsm pošilhával po CMOSu a když se s ním oběvila K20, byla to pro mě krásná hudba.. bohužel se teď budu muset spokojit se starší K100, abych aspoň přežil.. ale aspoň se mi podařilo sehnat nový seťák 18-55 druhé generace za příjemných 1500,-
...tak snad nezemřu
-
- V.I.P člen
Tak už je predaný. Si mi ho vyfúkol asi. Blahoželámfjo píše:...to ano... K10 jsem měl a spokojenost.. jen se přiznám, že jsm pošilhával po CMOSu a když se s ním oběvila K20, byla to pro mě krásná hudba.. bohužel se teď budu muset spokojit se starší K100, abych aspoň přežil.. ale aspoň se mi podařilo sehnat nový seťák 18-55 druhé generace za příjemných 1500,-
...tak snad nezemřu
Asahi Pentax & Lomo & Ricoh
-
- V.I.P člen
Hele a zkoušeli jste se, vy co si furt dokolečka stěžujete na AF, někdy naučit ten AF používat správně?
Taky mě zprvu zarazilo, že 30D ostří rychleji, ale ono je to tím, že defaultně tam má AIAF pro blbečky. Takže sice vyfotí, ale často aniž by měla dobře zaostřeno. Dost často to nevadí, když je větší HO.
Když si K10 nastavíte do AFC a povolíte aktivaci spouště, když není zaostřeno, tak dosáhnete stejného výsledku. K10D má pořád ještě pomalejší mirror-box a je tam oproti třeba zmiňované 30D znatelné zpoždění spouště, ale to už není AF, to je jen pomalé zrcátko.
A jestli bude K-7 mít rychlejší zrcátko (na 5fps mít musí) tak snad i tohle omezení zmizí.
Taky mě zprvu zarazilo, že 30D ostří rychleji, ale ono je to tím, že defaultně tam má AIAF pro blbečky. Takže sice vyfotí, ale často aniž by měla dobře zaostřeno. Dost často to nevadí, když je větší HO.
Když si K10 nastavíte do AFC a povolíte aktivaci spouště, když není zaostřeno, tak dosáhnete stejného výsledku. K10D má pořád ještě pomalejší mirror-box a je tam oproti třeba zmiňované 30D znatelné zpoždění spouště, ale to už není AF, to je jen pomalé zrcátko.
A jestli bude K-7 mít rychlejší zrcátko (na 5fps mít musí) tak snad i tohle omezení zmizí.