OK, jdu si stěžovat na problémy s Pentaxem
Moje K-5 byla nepřesně (ne)ostřící mrcha (feature z výroby), kde jsem během roku měl tři vady, z toho 2 (slovy dvě) neuznané reklamací. Díky, znovu nechci. O problémech s Nikonem ode mě teda neuslyšíte
Připadá mi tu jako obdoba nadšence, který si doma v garáži neustále spravuje (drobné) vady na svojí staré herce a libuje si, jaká ta technika dřív bývala spolehlivá a jak hezky to ještě dneska (občas) jezdí. A pak si soused koupí funglovku trojkovýho bavoráka a je potřeba prostě najít nějaké argumenty, proč ten můj křáp v garáži je ve výsledku ve všem lepší. Tak hodně štěstí při hledání. Je to samozřejmě trochu nadsázka ale ta alegorie tam je.
Pro mě značka fototechniky nic neznamená, v DSLR jsem prošel Sony, Pentax, Nikon, se vším se mi nějak fotilo, všechno mělo nějaké chyby. V současné produkci se mi líbí technika Sony, Fuji, Olympus, Nikon, Canon... A vždycky se mi líbil přístup Zeiss k optice. Tak asi tak.
PS: A ještě k těm FF haterům: Tady nikdo nemluví o nutnosti mít FF, jen je podle mě zhovadilost, že není dneska APS-C pod 24MPix. Pak je těžké hledat nějakou rozumnou pixel density jinde než ve FF.