Pentax - drby a dalsi

Vše nové o čem se povídá a spekuluje...

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
lennyl
V.I.P.
V.I.P.

Re: Full frame Pentax - drby a dalsi

Příspěvek od lennyl » 19 zář 2014, 13:21

Miho: ja som sa nenasral ( to nie je ten spravny vyraz ) ze Pentax nema doteraz digitalny FF.

praveze ja som velmi spokojny s vystupom ( ostrost, farby, detaily, velkost skiel! ) s Pentaxom ( na K5IIs musi byt firmware 1,07 a na K3 firmware 1,11 ).

ale chalani okolo maju FF Canony a som si ich vyskusal a zapacilo sa mi to, tak aj ked prerobim:
na pentax som minul 6,000 euro, predam to za 4,000 euro a este musim doplatit 1,500 euro za FF vybavu.

cista strata 3,500 euro pani. ale mam to v pazi, ja si peniaze zarobim.

* pentax predstavil plany pre dve FF skla, verim ze budu FF, aj vyvoj FF prezentuju, verim ze ten FF coskoro daju na trh, pod tlakom konkurencie, lebo pre entry level FF je tu uz davno Canon 6D (1,400e) a Nikon D610 (1,300e), tak aby mali komu este ten svoj fotak aj predavat, no.
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Ivan-K
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Ivan-K » 19 zář 2014, 13:26

Možno nepredviedli toho na Photokine veľa ale sklamaním by som to nenazval.
Pre mňa ako majiteľa Pentaxu je podstatné že dali najavo že budú nejaké nové sklá, že neostaneme zasa dva roky na bode mrazu, škoda len že to trvá všetko tak dlho.

K tomu FF, naozaj by bolo pre PX lepšie keby to otvorene povedali, lebo to mlženie okolo tomu neprospieva.
To si môže dovoliť Canikon, ktorý má viac ako jedno FF telo v ponuke a teda či niečo pripravuje nemusí oznamovať, užívatelia si majú vybrať z čoho
Pentax K-30, Metz 48
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6

Jan67
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Jan67 » 19 zář 2014, 13:49

Photokina potvrzuje dva trendy:
1. senzory se zvětšují (počínaje kompakty), skla jsou světelnější (počínaje kompakty)
2. mirrorlessy dospívají

Dovolím si bohapustou fantazii.
Neznaje finanční ani technická úskalí vývoje, je moje laická představa, že by Pentax mohl začít vyvíjet mirrorless s MF senzorem, který by dokázal pojmout přes redukci jak K skla tak 645 skla (reg. vzdál. 70mm). Postupně by ale vyvíjel novou řadu skel s malou reg. vzdáleností., Uvedení na trh kolem 2018. Výhoda - kupovali by to klidně i majitelé FF canikon, jako nyní začínají kupovat 645Z.
Kromě toho by Pentax neustále vylepšoval APSC rodinu, především skla a hybridní AF.
Q podle mého názoru s tímto senzorem odumře.

Nejsem si totiž jistý, jak velká je cílovka na FF Pentax, jak by fungovaly existující FA a DFA skla se současným pohonem. Stále to bude dohánění vlaku, který nové zákazníky moc nenaláká. Takže klasický FF, jak ho známe z Canikonu nemusí vůbec zajistit úspěch, kromě uspokojení X tisícovek fanoušků.

A změnit styl komunikace se zákazníky. Nemusí zmiňovat detaily ale mělo by být jasné, jaké sklo přijde příští rok. A to dodržet.
howg
Jan67

Ivan-K
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Ivan-K » 19 zář 2014, 15:43

Ludí čo by si kúpili FF telo Pentaxu je dosť. Za prvé by mu neutekali zákazníci, ktorý to FF stále čakajú a za druhé čo je ovela dôležitejšie by neprichádzal o potencionálnych zákazníkov len preto lebo sa na diskusných forach často rieši to že sa s PX človek nemá kam posunúť, lebo PX nemá FF, lebo nemá štandardný svetelný zoom a preto je hned lepšie kúpiť Canikon, už len týmto spôsobom prichádza Pentax kludne o 1/5 potencionálnych zákazníkov.
Pentax K-30, Metz 48
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6

Jan67
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Jan67 » 19 zář 2014, 16:31

Nejsem si jistý, kolik lidí dnes vybírá APSC podle toho, jestli daná firma má FF.
Hodnota majetku je především ve sklech, to by museli rovnou kupovat FF skla. Což při dnešních cenách entry FF těl postrádá logiku.

APSC těla by se měly dělat takový, aby to přinášelo spolu se skly nějaký benefit (finanční, velikostní, tele atd.)
Pak si kupce najdou.
Jan67

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 19 zář 2014, 17:04

Já si tím taky nejsem úplně jistej... respektive, přijde mi, že se ta branže vyvíjí tak strašně rychle, že velká část toho, co se řeklo, už nemusí brzy platit.

Vůbec bych si nebyl jistej, že tady za 10 let bude Canon a Nikon v téhle podobě, co je dneska. Člověk mění i svoje pohledy na věc. Když jsem si kupoval K10D, věděl jsem, že směřuju k FF nebo DMF. Dneska mi to je po X letech možná i šumák.

Dost možná tady budou nějaké sférické čipy, na které budou laserem vyřezané F1.0 skla za pár korun. Vůbec bych se nebránil třeba nějakému fakt vychytanému APS-C "kompaktu" s nevýměným portrétovým objektivem s centrální závěrkou + obyč zrcadlem na report.

Myslim, že dneska si tou dobou nemůže být jistý už nikdo. Osobně si myslim, že FF téhle třídy už je za zenitem. Jasně, ještě nemá tu pravou náhradu, ale s největší pravděpodobností to není budoucnost.

Takže kdo může v téhle době říct, co a jak dělat? Jediné čím jsem si jistý je to, že to Pentax dělá špatně. Protože neustále přichází o své fanoušky. Já už třeba ani nevim, co by se muselo stát, abych si ten FF od Pentax koupil.

PS: klasická fotografie je z dlouhodobého pohledu stejně určená k záhubě a nepřežije tak, jak jí známe dneska... budou tady technická řešení, o kterých se nám dneska ani nezdá... dříve, než by si kdokoliv byl schopný připustit.

k.e.n
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od k.e.n » 19 zář 2014, 18:18

No, jeden fanošuk na Pxfóru tohle „Pentax/Ricoh to dělá špatně“ rozebral z hlediska čísel a účetních závěrek a ty výsledky jsou poněkud jiné... Otázka pak nemusí znít tak, jestli tady budem všichni fotit pentaxím FF, ale třeba jestli tady za pár let ještě bude Nikon.

Apropó, viděli jste někdy někoho fotit s tím jejich retrokrámem? „Digital_conFusion“, nebo jaký to mělo nick.
..nejhezčí pohled na svět je z komína!

matak77
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matak77 » 19 zář 2014, 18:22

Jestli myslíš DF, tak už to dělaj i ve zlatě..

Obrázek
http://petapixel.com/2014/09/18/brikk-r ... -opulence/
Ever-patient PENTAX :D

"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton

Moje fotky na PFS

kingfisher
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kingfisher » 19 zář 2014, 20:24

no to DFko je asi najskaredsi fotak aky som kedy videl....a prekvapujuco lacne posobi aj na dotyk....ale aspon ze je to ten fullfrejm :)
no a v Nikone sa uz nemozu velmi smiat Pentaxu za K-01 po tomto ich retro faux pas :)

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 19 zář 2014, 20:45

Já jsem ho teda nikdy v ruce neměl... vlastně jsem ho ani neviděl na živo. Ale z fotek se mi zase docela líbí, asi jsem exot :-).

Ale vážně, líbí se mi na něm to ovládání skrze horní kolečka... jen ISO kolečko bych nějak prohodil/zdvojil s kolečkem na clonu. K mojemu focení je většinou kontraproduktivní, když si můžu přecvaknout clonu/čas rollerem.

JP3112
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od JP3112 » 19 zář 2014, 21:05

Viděl jsem s tím fotit jednoho člověka svatbu, a jak se mi ten foťák zezačátku nelíbil, po prohlédnutí shora se mi líbí moc. Ty točítka nahoře jsou super, podobně to mám na Praktice (ale to mělo asi hodně foťáku obdobně rozložené).

duves
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od duves » 22 zář 2014, 05:51

Ivan-K píše:Ludí čo by si kúpili FF telo Pentaxu je dosť. Za prvé by mu neutekali zákazníci, ktorý to FF stále čakajú a za druhé čo je ovela dôležitejšie by neprichádzal o potencionálnych zákazníkov len preto lebo sa na diskusných forach často rieši to že sa s PX človek nemá kam posunúť, lebo PX nemá FF, lebo nemá štandardný svetelný zoom a preto je hned lepšie kúpiť Canikon, už len týmto spôsobom prichádza Pentax kludne o 1/5 potencionálnych zákazníkov.
Ricoh nevedia asi vyvinuť funkčný AF tracking a preto telo FF nie je.

duves
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od duves » 22 zář 2014, 06:46

kluzo
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kluzo » 22 zář 2014, 09:16

Má tam sice faktickou chybu, ale se závěrem souhlasím.

duves
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od duves » 22 zář 2014, 10:57

Viem ktoru, na ephoto to ma už opravene.

Odpovědět

Zpět na „Novinky a drby“