Pentax - drby a dalsi

Vše nové o čem se povídá a spekuluje...

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Ivan-K
V.I.P člen
V.I.P člen

Re: Full frame Pentax - drby a dalsi

Příspěvek od Ivan-K » 18 zář 2014, 23:14

:lol: :lol: :lol: najlepšie sú tie svadby kde majú predstavu o tom že na fotenie im bude stačiť 1,5hod a ešte to k tomu nesmie byť pred sobášom, lebo akože ženích by nemal vidieť nevestu vo svadobných šatách
Takže 1,5hod aj s cestovaním a ešte sa ti máli za to 300€ :lol: :lol: :lol:
Presne pre toto ma to nikdy nelákalo.

Ked už som skôr spomenul Žitnaských, tak oni fotia kludne aj týžden pred svadbou, skrátka ked sú ideálne podmienky a tiež podla požiadaviek, ked sa chce niekto hodiť do vody či skákať v blate tak tie šaty musia byť na svadobný den znova čisté a suché, alebo kludne použijú dalšie. A to sa potom fotí ked je čas, respektíve ked oni rozhodujú o tom čo kde ako bude, nástup v kostole majú samozrejme tiež všetci nacvičený

... bežný hobby fotograf sa musí prispôsobiť a k tomu ešte bojovať s nepredvídanými situáciami, trebárs ako niekto s hostí pomocou mydlovej krabičky si chce zachytiť dôležité okamžiky tiež a behá okolo oltára ako postrelený zajac :lol: :lol: :lol:
Pentax K-30, Metz 48
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Lukas_Gal
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukas_Gal » 19 zář 2014, 05:48

lennyl píše:no ja som si vyberal, komu tu svadbu nafotim. ale sekol som s tym, lebo to casove nasadenie ma ubijalo. ale s novou technikou sa k tomu mozno vratim.

tym nemyslim ze FF to vytrhne, ale ze mam kopu napadov a dake mi este vnukol davnejsie Lukas_Gal ked sme sa spolu bavili.
Tak toto potesilo :).
Lukáš Gál,
Obrázek
http://www.lukasgal.com
2x K-5 II, Pentax K-7, K20D, Z-1, Mz-3, Z-20,
Obrázek

laurel
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od laurel » 19 zář 2014, 06:57

Tak je pravda ze svatba je pomerne narocny den at uz pro ucinkujici tak pro fotografa.

Kdyz mam s nema predscatebni schuzku a foceni, tak se vzdy dohodnem, ze kdom me tam nikdo jiny s fotakem nebude behat. Chtej mit pekny fotky, tak se budou dodrzovat pravidla a musim rici ze z 90% to funguje.

Lukas Gal ma velice pekne fotky... a urcite jako clovek bude take v pohode.. jen jsem jeste nemel tu cest se s nim potkat. ;-)

Mas pravdu.. svatba typu, vyfot tohle tamto a tohle.. pripravy nepotrebujeme, mame malo penez, to se nemusi fotit, po obradu idealne jen do hostiny a pak nic aby jsme ti nemuseli davat najist..
A ty chces za to takovy penize? za hodinu foceni? nejak moc ne?
A nikdo uz nevidi, kolik casu stravis postprocesem, cestovani atp...

ja mam na strankach odkaz na clanky, kde je napsane kolik casu obnasi svatebni foceni vcetne postprocesu a jak se i oni maj chovat aby foceni jejich svatby bylo i pro ne prijemna vec.

A Ti co si to precetli a vzali si z toho neco, tak to bylo hodne znat a i uznani, ze vi ze svatebni foceni neni jen o tech par hodinach v ten den..
Pentax FF MX + 50/f1.7
Nikon: D750, F100, 24-70/f2,8, 50/f1.4, 70-200/f4, 60/f2.8 Macro
FEISOL CT-3332 + kulova hlava CB-40D
Peak Design Slide & Capture PRO
WWW: http://www.kubinec.net

Lukas_Gal
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukas_Gal » 19 zář 2014, 08:11

laurel píše: Lukas Gal ma velice pekne fotky... a urcite jako clovek bude take v pohode.. jen jsem jeste nemel tu cest se s nim potkat. ;-)
Dakujem ;)
Lukáš Gál,
Obrázek
http://www.lukasgal.com
2x K-5 II, Pentax K-7, K20D, Z-1, Mz-3, Z-20,
Obrázek

marmot
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od marmot » 19 zář 2014, 09:02

Nikdy nieje tak zle, aby nemohlo byť horšie

fakt
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od fakt » 19 zář 2014, 09:14

Pentax žije!

Bude-li 70-200/2,8 na úrovni Nikoňáckého skla, budu o něm vážně přemýšlet.
K-1, K-30,
Sigma 35/1,4 Art, Pentax 70/2,4, Pentax 100/2,8, Pentax DFA 70-200/2,8
AF-540 FGZ II

Jan67
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Jan67 » 19 zář 2014, 09:27

trochu z jiného soudku:

Ming Thein: "...On that note, I honestly believe the optical finder’s days are numbered: Not because the view is any better through an EVF; it’s close, but still not there – but more because of practical issues like focusing and the cost of making a finder that can compete in size and brightness."

http://blog.mingthein.com/2014/09/19/th ... #more-9566
Jan67

feri2303
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od feri2303 » 19 zář 2014, 10:23

Je super ze stale opakuju ze FF bude, tentoraz uz aj ja tomu zacinam verit, ale je tu ALE.
Bez zakladneho svetelneho FF zoomu napr 24-70 by som na trh nesiel. A podla tych prototypov to nevyzera ze by na nom pracovali. Ved by to bolo na smiech vydat telo a povedat ze sklo najdete vedla v stanku Sigmy.
Aj keby malo byt len rebrandovane...
KP, *ist DS, K-m (infra)
Sigma 10-20/4-5.6, DA 35/2.4, DA 50/1.8, DA 70/2.4 ltd, DFA 100/2.8 WR. K tomu WR seťák.

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 19 zář 2014, 10:44

laurel píše: Mas pravdu.. svatba typu, vyfot tohle tamto a tohle.. pripravy nepotrebujeme, mame malo penez, to se nemusi fotit, po obradu idealne jen do hostiny a pak nic aby jsme ti nemuseli davat najist..
A ty chces za to takovy penize? za hodinu foceni? nejak moc ne?
A nikdo uz nevidi, kolik casu stravis postprocesem, cestovani atp...
To je nabídka vs poptávka... já proto svatby fotim strašně nerad. Ty lidi mají většinou představy úplně mimo, smlouvají o penězích a je s nima práce na prd.

Tuhle jsem vzal po dlouhé době zase jednu svatbu a jen mě to utvrdilo v tom, že se mi to dělat nechce vůbec :-).

Nejdřív mi paní volala asi měsíc předem, řekl jsem jí cenu a ona, že to je hrozně moc a smála se. Volala mi za 3 hodiny, jestli jsem "nedostal rozum". Pak za týden, že nikoho nemůžou sehnat a kolik bych dal slevu, když mám ten termín stále volnej. Pak za 2 dny, že to teda berou... ani jsem z toho snad neměl radost.

No a týden před obřadem mi paní zase volá, že dcera je nemocná, takže to posunou o týden později. Když jsem jí řekl, že nemám čas, tak se rozčilovala a sprostě nadávala, že kuli mě nebudou mít žádné fotky a kompletně mi vše zrušila.

No a pak zavolala 3 dny před původním termínem, že "teda dcera bude mít svatbu nemocná a že to všechno znovu přesunuli zpět" a když jsem jí řekl, že už nemám čas, začala na mě ječet a vyhrožovat mi nějakejma soudama.

Brrr... když o tom tak přemýšlim, tak svatby asi nesnášim :-).

Ivan-K
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Ivan-K » 19 zář 2014, 10:48

feri2303 píše:Je super ze stale opakuju ze FF bude, tentoraz uz aj ja tomu zacinam verit, ale je tu ALE.
Bez zakladneho svetelneho FF zoomu napr 24-70 by som na trh nesiel. A podla tych prototypov to nevyzera ze by na nom pracovali. Ved by to bolo na smiech vydat telo a povedat ze sklo najdete vedla v stanku Sigmy.
Aj keby malo byt len rebrandovane...
Myslím že CP+ začiatkom roka ukáže ako to bude dalej, ten so zlatým prúžkom nemôže byť nič iné ako DA*70-200, pravdepodobne f/2,8 vzhladom aj na velkosť. V roadmape je (taktiež majú nan patent), už chýba len to oficialne oznámenie, ktoré môže prísť skor ako bude CP+, kde môžu predstaviť další "utajený produkt"

Teraz už si aj ja myslím že musia plánovať nejaké telo kde bude FF snímač, lebo inak by bolo totálne zbytočné navrhovať nové sklá ktoré pokryjú FF snímač a pritom ponúkať len APS-C, ved to sklo pre FF musí byť väčšie, ťažšie a tým pádom aj drahšie
Pentax K-30, Metz 48
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6

laurel
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od laurel » 19 zář 2014, 10:59

miky:

no na tohle ja delaj jedno a to ze se schazim s nevestou a zenichem a resim to s nima.. ne s rodicema...
a kdyz rodice, tak aspon s jednim z paru.

Podepisujeme smlouvu, kde je stanovene co a jak bude atp.

Urcite se najdou nekteri co takhle prudej a to uz bych radsi to foceni svatby zrusil.

Coz rikam na zacatku.. sejdeme se.. zjistime jak si sedime jako lidi, a pobavime se co dal.

Pokud mi nebudou sedet jako lidi zakazku odmitam.. a obracene..
Pentax FF MX + 50/f1.7

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 19 zář 2014, 11:22

Njn... tak já se na tenhle druh fotek nezaměřuju (obecně se nezabejvám reportem), takže si v tom ani neplánuju vymejšlet nějakej systém.

Jasně... mohl bych se s nima potkat, ale to by mě stálo další čas. Spíš jsem to ale obecně myslel pro ilustraci, že u focení svatby může fotografa potkat prakticky cokoliv.

Stejné je to ale na druhou stranu. Už jsem tady minimálně jednou psal historku (včetně jména fotografa z Liberce), který si vzal cca 12 tisíc za nafocení svatby, přijel s Pentax Kx se seťákem a ze svatby neodevzdal ani jednu jedinou fotku, protože mu prej selhala paměťová karta.

Je to prostě branže, kde se setkávají různé světy :-).

laurel
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od laurel » 19 zář 2014, 11:25

Tak to je pekny...

U nas v Lipe je jedna fotografka co se tvari jako profi... foti u vodniho hradu za 200,- s tim ze dava mam pocit 2-5 fotek..
je to maminka na matersky, krati si tim cas, o kvalite nemluve...

A pak ma clovek chtit rozumnz penize za foceni, kdyz to tihle cvakalisti takhle ku*vej...
Pentax FF MX + 50/f1.7

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 19 zář 2014, 11:31

Njn... už jsem na druhou stranu psal několikrát, že nevidim jako problém, když si maminka na mateřské přivydělá 200,- Kč koníčkem :-).

Rozumim oběma stranám... pokud neodvede dobrou práci, fajn, stálo to ale 200,- Kč. Když si někdo ale řekně cenu profíka, očekávám, že přijede s odpovídajícím vybavením a odvede odpovídající práci. Ale to by bylo na dlouho... ;-).

Miho
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Miho » 19 zář 2014, 12:33

Myslím, že chyba je v poslednom slove v názve tohoto vlákna, tu sa dá písať ozaj o všetkom :D

Čo si myslíte o tom ako sa Ricoh/Pentax predviedol na Photikine?
Ja mám z toho dojem, že sa rozhodli na poslednú chvílu ukázať tie sklá. Aj to oznámenie o FF trápnym oblúčikom cez zastúpenie vo Francúzku. Myslím, že na tom projekte musia pracovať na plné gule. Pre Ricoh je to v tomto čase asi dôležitejší segment ako tie jeho mydlové krabičky. To ma prekvapilo najviac, že neprišli s nejakým nástupcom GR-ka.

Najviac ma na tom celom s...e to nekonečné čakanie, alebo sa človek musí jednoducho nas...ť až do tej miery ako lennyl. :D
RICOH GR + GW-3 (18,3 /2,8 , 13,7/2,8)

Odpovědět

Zpět na „Novinky a drby“