Pentax - drby a dalsi
Moderátor: Moderátoři
-
- V.I.P.
- Kontaktovat uživatele:
Re: Full frame Pentax - drby a dalsi
Nene oni ččekají až jim co nejvíc lidí odejde ke konkurenci kvůli FF a pak FF vydají aby je mohli na***t... ale vážně mě je to fuk, jen ať udělají nová skla, která budou stát za to...
K-1, K-1, K-3II, K-3, K-5 mod, K-7, K-30 mod
DA10-17FE; DA*11-18/2.8;DFA15-30WR; DA15/4Ltd; DA20-40Ltd;DFA24-70WR; FA31/1.8Ltd; DA35/2.8MacroLtd; A50/1.2; DFA*50/1.4; DA*55/1.4; FA77/1.8Ltd; DFA*85/1.4;DFA100/2.8MacroAW; M135/3.5; K200/2.5; DA*300/4;DFA150-450AW
a další...
DA10-17FE; DA*11-18/2.8;DFA15-30WR; DA15/4Ltd; DA20-40Ltd;DFA24-70WR; FA31/1.8Ltd; DA35/2.8MacroLtd; A50/1.2; DFA*50/1.4; DA*55/1.4; FA77/1.8Ltd; DFA*85/1.4;DFA100/2.8MacroAW; M135/3.5; K200/2.5; DA*300/4;DFA150-450AW
a další...
Já už skoro 4 roky (od koupě K-5) vím že FF nepotřebuju. Ale nejpozdějc příští rok už budu muset koupit nový tělo a jestli bude FF, tak vím, že neodolám. Jen doufám, že bude menší než 5D MkII.
2cport: ale zákaznící výběr mají, maš tady titěrný Q systém, pokud chceš něco malého a Fuji nebo Sony pokud preferuješ kvalitu výstupu
Už ani nechci aby Pentax vydal FF, vzhledem k tomu, že by to bylo pravděpodobně větší tělo než APS-C, trochu se bojím, kolik by se na něho vešlo svítítek, blikátek a jiných nesmyslných gužítek

Už ani nechci aby Pentax vydal FF, vzhledem k tomu, že by to bylo pravděpodobně větší tělo než APS-C, trochu se bojím, kolik by se na něho vešlo svítítek, blikátek a jiných nesmyslných gužítek

Pentax - nějaká krabička, která chytá světlo, moc tomu nerozumím....
-
- Pokročilý uživatel
tak uz nech prestanu skumat trh a vyrobia ten fulfrejm...nech je tu konecne pokoj 
mne je cely FF uplne ukradnuty, bokehovky moc nemusim, kedze aj na APS sa da urobit bez problemu fotka kde je toho bokehu az prilis vela, nato mi FF netreba - snad jedine FF hladacik by potesil
....skor by ma potesila inovacia objektivov a dalsie vylepsovanie tiel

mne je cely FF uplne ukradnuty, bokehovky moc nemusim, kedze aj na APS sa da urobit bez problemu fotka kde je toho bokehu az prilis vela, nato mi FF netreba - snad jedine FF hladacik by potesil
....skor by ma potesila inovacia objektivov a dalsie vylepsovanie tiel
Presne tak, pentaxu okrem lepšieho AF nič nechýba.
A neviem na čo by robili FF, ktorý je 0,8 násobok veľkosti ich stredoformátu?
RICOH GR + GW-3 (18,3 /2,8 , 13,7/2,8)
V dávných dobách jsem měl Hajzlblad a také Mamyi 23. Není nic lepšího než si to pověsit na krk a vyrazit si na procházku lesem nebo Prahou. Každý kdo něco takového má nebo měl mi dá určitě za pravdu.
PS: Toto je ironická poznámka!
PS: Toto je ironická poznámka!
Naposledy upravil(a) hilda4sea dne 17 zář 2014, 14:35, celkem upraveno 2 x.
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
http://www.foto-baburek.cz
http://www.foto-baburek.cz
-
- Pokročilý uživatel
Hilda: no ked je to tak skvely pocit, tak preco si s tym prestal?
+1 !Jan67 píše:http://www.pentaxforums.com/articles/ph ... -2014.html
Our answer for mirrorless is the Q mount system, as we think that the basis of mirrorless is more with compactness than quality images...
Toto je jedna z (mnoha) chyb vedení Pentaxu, která je bude v budoucnu hodně mrzet.
Já bych jim neměl za zlý, kdyby FF odpískali, ale pak musí makat na APSC. Myslím, že tenhle rok, s růstem rodiny A7, XT1 a nových FF DSLR jim přinese velký odliv core jádra, na který jim jaksi nezbývá čas.
Já jsem už taky dospěl do bodu, kdy bych Pentaxu ten FF zvládnul odpustit. Ale je to přesně o té větě, že se teda na tom APS-C má makat.
V podstatě jediný update, který u skel za poslední léta nastal, že zdvojnásobení jejich ceny bez jakékoliv přidané hodnoty. Těla mají často nápady a působí dobře, ale v elementárních věcech jsou nedotažená nebo zabugovaná.
Myslim, že většina lidí, kteří chtěli FF už jsou fuč. Teď ale už přichází i doba, kdy odcházejí uživatelé i na jiná APS-C. Viz třeba krásné vlákno o Fuji XT1 atd.
Protože ten FF by byl v cenovejch možnostech řekněme 70-80% stávajících uživatelů Pentaxu (samozřejmě, že ne všichni by si i tak koupili). A ten MF je někde u desetin (možná i setin) %.Miho píše:Presne tak, pentaxu okrem lepšieho AF nič nechýba.
Přitom mezi APS-C a FF je 1,5 násobek, což je mnohem více, než mezi FF a 645Z.
-
- Pokročilý uživatel
ja neviem miky, 70-80 percent sa mi zda velmi optimisticky odhad.....ked si predstavis kolko penazi este treba minut na kvalitne skla.....
Já si myslim, že pokud bude ten FF celoživotní sen dotyčné osoby... dát 40-50 tis za tělo reálné určitě pro 80% lidí je. Zvláště, když na něj bude moci nasadit část z toho, co už doma má a je tu i obrovskej kotek manuálních skel. To je řekněme o 20 tis více, než za K3.
Hádám ale, že 645Z je pro drtivou většinu lidí už finančně dost mimo. O to více, že na ní většina z nás nic nenasadí a bazarově se toho ani moc vhodného taky nesežene.
Hádám ale, že 645Z je pro drtivou většinu lidí už finančně dost mimo. O to více, že na ní většina z nás nic nenasadí a bazarově se toho ani moc vhodného taky nesežene.
-
- Pokročilý uživatel
jasne 645z je mimo moznosti drvivej vacsiny, hlavne ked to beries ako system, kde moderne skla su uzasne drahe ...aj ked zrejme skvele....
stale si ale myslim, ze vacsina ludi si rozmysli ci dat povedzme o tych par tisic viac.....hlavne teraz ked je technologicky vyvoj tak rychly, ze po par rokoch je ten vysneny fullframe prekonany aj entry levelom ....
stale si ale myslim, ze vacsina ludi si rozmysli ci dat povedzme o tych par tisic viac.....hlavne teraz ked je technologicky vyvoj tak rychly, ze po par rokoch je ten vysneny fullframe prekonany aj entry levelom ....
To ale není v úplném rozporu s tím, co jsem psal.
Myslel jsem to tak, že 80% uživatelů to má jako možnost... ano, většina se ve výsledku se třeba rozhodne o 20tis levnější APS-C. Ale je to pro ně nějaká alternativa.
645Z je ale aleternativa pro velice malou skupinu uživatelů. Navíc úplně pro každého, pro koho to alternativa je, je zároveň alternativou i cokoliv jiného (Canikonem počínaje, levnějšíma MF konče).
Myslel jsem to tak, že 80% uživatelů to má jako možnost... ano, většina se ve výsledku se třeba rozhodne o 20tis levnější APS-C. Ale je to pro ně nějaká alternativa.
645Z je ale aleternativa pro velice malou skupinu uživatelů. Navíc úplně pro každého, pro koho to alternativa je, je zároveň alternativou i cokoliv jiného (Canikonem počínaje, levnějšíma MF konče).
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
"Exciting news for ever-patient Pentax users..." 

Ever-patient PENTAX 
"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS

"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS