Pentax 645D

Vše nové o čem se povídá a spekuluje...

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
dus
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od dus » 22 kvě 2010, 21:18

[quote="miky_lbc"][quote="dus"]

A vůbec nic to nemění na tom, že jsi v těch 13/15 postů nenapsal jedinou smysluplnou věc, kromě osobního útoku.

Milý Miky. Je mimoc líto,ze nesneseš ani tu nejjemnější kritiku. Ale taky mi přijde divné,ze se chovas jako pantata, co koupí fabii a po půlroce vykládá v hospodě jaký jsou v tý škodovce jelita, když nedělají dvanáctiválce.

A ešte raz ti skúsim napovedať: toto je PENTAXFRIENDS a nie Pentaxcritics. Tiež asi nejdeš zaspamovať stranky fans Baníka tvrdeniami, akí že ste vy v Liberci lepší.

A ešte jedna vec, som Pentaxfans, a už mi dosť dlho znechucuješ moju značku. Tak ja ti budem znechucovať tvoje grafomanské výlevy.
K7, K5

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

ggrand
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od ggrand » 22 kvě 2010, 23:59

dus: jediny, kdo tu nesnese kritiku jsi ty a nejhorsi je, ze ta kritika ani neni urcena tobe,ale pentaxu... A veci nazvu stranek...no to je opravdu smesne...jako maly kluk..zamysli se prosim.

dus
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od dus » 23 kvě 2010, 09:00

ggrand píše:dus: jediny, kdo tu nesnese kritiku jsi ty a nejhorsi je, ze ta kritika ani neni urcena tobe,ale pentaxu... A veci nazvu stranek...no to je opravdu smesne...jako maly kluk..zamysli se prosim.
OK, nech sa zamýšľam ako chcem, názov tohto vlákna je Pentax 645D.
V žiadnom prípade sa nevolá "jak by to byl býval udělal Miky a jeho obdivovatelé kdyby to jen trochu chtěl, jenom se ho nikdo nezeptal". Toto je vlákno o foťáku, ktorý si ešte nevidel ani za sklom nieže by si mal šancu držať ho v ruke, a už tu trtkovia vykladajú, že ich lumixy robia viac detailov a Miky to vidi tak zhruba na plichtu s 5D keď sa tu objavili reálne výstupy z 645-ky. To je tak keď génius "skoukne" 50 megové foto v mozille...
K7, K5

ggrand
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od ggrand » 23 kvě 2010, 09:40

dus: bez si stezovat do vlakna "setak" a poradne je tam zdrbej, ze tam probiraji odsumovani, kdyz kurna nazev vlakne je uplne jiny! Napis pak adminovi,aby dane hrisniky minimalne na mesic ci dva verejne zabanoval, aby bylo jasno, kdo tady tomu veli a ukazal, ze neporadek se tu tolerovat nebude!
Dekuji 8)

miro-s
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miro-s » 26 kvě 2010, 21:22

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 26 kvě 2010, 21:56

ggrand píše:dus: bez si stezovat do vlakna "setak" a poradne je tam zdrbej, ze tam probiraji odsumovani, kdyz kurna nazev vlakne je uplne jiny! Napis pak adminovi,aby dane hrisniky minimalne na mesic ci dva verejne zabanoval, aby bylo jasno, kdo tady tomu veli a ukazal, ze neporadek se tu tolerovat nebude!
Dekuji 8)
koukám, že i když jsem tu dlouho nebyl, o nic jsem nepřišel...

mladíci mají stále pocit, že když je ta demokracie, můžou si říkat co chtějí a ještě to zabalí do práva na osobní názor... a kurví tak obecný pohled... to je dobrá pomoc oblíbené značce... to jo

Prostě mi to tu připadá jako nadávání na politiku v hospodě...
Pentax

cunesk8
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od cunesk8 » 26 kvě 2010, 22:44

miro-s píše:viac obrazkov:
http://ganref.jp/magazines/index/1/0/368
super.dik :!:
http://cunesk8.rajce.idnes.cz, http://vimeo.com/user6166468
Pentax IstDS + K-5, Pentax 18-55, Pentax DA 50-200, Sigma 8mm/4 , Pentax M28/2,8, Pentax A50/1,7, Pentax M 135/3,5 , Cosina100/3,5 , Sigma Ef 500Ds super,Velbon Voxi L+Giottos MH1302-652

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 26 kvě 2010, 22:55

ggrand: děkuju za zastání, ale klidně šetři nervy...
... všichni máme přece oči.

A jestli tihle kluci nevidí rozdíl mezi touhle fotkou:

http://photo1.ganref.jp/impression/0/36 ... 2_03_l.jpg (Pentax 645D, uvedení rok 2010, dostupnost 2010/11) a touhle fotkou:

http://jext.free.fr/market_street_h3d.jpg (Hasselblad H3D 39, uvedení rok 2006, běžná dostupnost 2007, aktuálně stále v prodeji za cenu o kousíček nižší než 645D, fotka navíc mnohem víc komprimována).

Tak prostě máme každej jiné oči jinak stavěné... a asi se nemá 2x velkej smysl dohadovat.

Dobré ale je, že se zatím o 645D píše vesměs pozitivně. Setkal jsem se s názorem, že "nižší ostrost" je dána 645 skly, které prostě nejsou stavěny na přenos takhle brutálního rozlišení jen ve svém středu. Uvidíme jestli přijdou další skla.

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 26 kvě 2010, 22:56

miro-s píše:viac obrazkov:
http://ganref.jp/magazines/index/1/0/368
Pěkná recenze... asi první "solidnější práce", která se objevila. Doufám, že další budou následovat :-).

majster333
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od majster333 » 27 kvě 2010, 08:41

miky_lbc píše:ggrand: děkuju za zastání, ale klidně šetři nervy...
... všichni máme přece oči.

A jestli tihle kluci nevidí rozdíl mezi touhle fotkou:

http://photo1.ganref.jp/impression/0/36 ... 2_03_l.jpg (Pentax 645D, uvedení rok 2010, dostupnost 2010/11) a touhle fotkou:

http://jext.free.fr/market_street_h3d.jpg (Hasselblad H3D 39, uvedení rok 2006, běžná dostupnost 2007, aktuálně stále v prodeji za cenu o kousíček nižší než 645D, fotka navíc mnohem víc komprimována).

Tak prostě máme každej jiné oči jinak stavěné... a asi se nemá 2x velkej smysl dohadovat.

Dobré ale je, že se zatím o 645D píše vesměs pozitivně. Setkal jsem se s názorem, že "nižší ostrost" je dána 645 skly, které prostě nejsou stavěny na přenos takhle brutálního rozlišení jen ve svém středu. Uvidíme jestli přijdou další skla.
fú ha teraz si Hasselbladu H3D 39 dal... teda záleží na tom čo na fotkách porovnávaš (chápem) na H3D sú lepšie tie okná a budovy.
Ale keď si pozrieš ako vyzerajú tie organické štruktúry -kríky stromi, najmä celý horizont, tak je na H3D úplne blato bez kresby. Ja viem, píšeš že je fotka komprimovaná tak potom je nevhodná na provnanie. Ale ak by som mal určovať podľa nej tak H3D nemá vôbec dobré vykreslenie jemných detailov, má len výraznú hranovú ostrosť na rovných líniách, ktoré sa dajú dobre interpolovať... Detaily ktoré mňa zaujímajú ( pre fotky prírody sú pre mňa podstatné) vidíš najmä na organických štruktúrach. Na fotke 645D sú fotené najmä tie- je to náročnejšie prostredie. ďalšie fotky čo som videl z 645D boli lepšie o dosť, ako táto čo tu uvádzaš. Hranovú ostrosť podľa mňa doostríš v PS ( nie som odborník na PS a doostrovanie ale predpokladám). No neivem si predstaviť že budem dokresľovať toroj pixlové lístočky na celej ploché 4OMpx fotky.
Očividne máme iný názor na to čo je ostré. Aj tá tvoja vlastná fotka čo si posielal z Canona tuším 5DmkII bola pre mňa štruktúra bez nejake kresby - dosť blato.
Ja viem tešil si sa na ten foťák, chcel (chceš si) ho kúpiť. Ale nakoniec to je úplne iný foták. ako si očakával pre úplne iného fotografa ako si ty - móda. Vidno to na všetkom od utesnenia, mrazuvzdornosti po AF možno až meranie expozície, kompaktného tela.
kritizovať ho stále s tej istej pozície - "že nie je určený pre teba" aj keď patríš k 99% percentám módnych fotografov čo využívajú MF podľa mňa nieje fér. Sú aj iný fotografi, ktorým je šitý na meru aj keď si to nevieš prestaviť. Podľa mňa má módny fotograf dosť možností vybrať si z iných MF ktré by ti vyhovovali. To že je pentax iný je preto pre mňa logické - príliš veľká konkurencia v danej sfére.
Neviem ako to bude s jeho úspechom ja mu fandím.
Neurážam - ani nechem dúfam že je to vidieť.
od 8/2007 K10D + 18-55 -1:3,5-5,6; predtým practica L2 a ručný exp.. K10D tomu hovorím rýchlosť oproti ručnej práci :-), fotím málo ale s radosťou. už aj 40/2,8 limited

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 27 kvě 2010, 09:50

majster333 píše:
fú ha teraz si Hasselbladu H3D 39 dal... teda záleží na tom čo na fotkách porovnávaš (chápem) na H3D sú lepšie tie okná a budovy.
Ale keď si pozrieš ako vyzerajú tie organické štruktúry -kríky stromi, najmä celý horizont, tak je na H3D úplne blato bez kresby. Ja viem, píšeš že je fotka komprimovaná tak potom je nevhodná na provnanie. Ale ak by som mal určovať podľa nej tak H3D nemá vôbec dobré vykreslenie jemných detailov, má len výraznú hranovú ostrosť na rovných líniách, ktoré sa dajú dobre interpolovať... Detaily ktoré mňa zaujímajú ( pre fotky prírody sú pre mňa podstatné) vidíš najmä na organických štruktúrach. Na fotke 645D sú fotené najmä tie- je to náročnejšie prostredie. ďalšie fotky čo som videl z 645D boli lepšie o dosť, ako táto čo tu uvádzaš. Hranovú ostrosť podľa mňa doostríš v PS ( nie som odborník na PS a doostrovanie ale predpokladám). No neivem si predstaviť že budem dokresľovať toroj pixlové lístočky na celej ploché 4OMpx fotky.
Očividne máme iný názor na to čo je ostré. Aj tá tvoja vlastná fotka čo si posielal z Canona tuším 5DmkII bola pre mňa štruktúra bez nejake kresby - dosť blato.
Ja viem tešil si sa na ten foťák, chcel (chceš si) ho kúpiť. Ale nakoniec to je úplne iný foták. ako si očakával pre úplne iného fotografa ako si ty - móda. Vidno to na všetkom od utesnenia, mrazuvzdornosti po AF možno až meranie expozície, kompaktného tela.
kritizovať ho stále s tej istej pozície - "že nie je určený pre teba" aj keď patríš k 99% percentám módnych fotografov čo využívajú MF podľa mňa nieje fér. Sú aj iný fotografi, ktorým je šitý na meru aj keď si to nevieš prestaviť. Podľa mňa má módny fotograf dosť možností vybrať si z iných MF ktré by ti vyhovovali. To že je pentax iný je preto pre mňa logické - príliš veľká konkurencia v danej sfére.
Neviem ako to bude s jeho úspechom ja mu fandím.
Neurážam - ani nechem dúfam že je to vidieť.
Díky za komentář... takhle přesně vypadá z mého pohledu konstruktivní debata.

Něco napíšu a někdo mi neodepíše, že jsem "debil", ale že to vidí jinak a proč to vidí jinak. Nadávat si u toho přece nemusíme.

Jestli se Ti fotka z 645D opravdu líbí více, tak je to jen důkaz, že opravdu máme oči každý jiný a každému se líbí i něco jiného (což je samozřejmě v pořádku).

Možná máš pravdu v tom, že se jedná zejména o hranovou ostrost (já bych řekl i přenos kontrastu)... pro mě osobně zejména hranová ostrost definuje prostorovost snímku. Jsem ale upřímně rád, že to někdo vidí i jinak.

Miho
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Miho » 27 kvě 2010, 10:12

Nie moc čerstvý, ale stále aktuálny článok: http://www.16-9.net/lens_tests/pentax645_fa35mm.html
Nekomentujem, každý nech si urobí vlastný úsudok.
:lol: ,dal by som iného smajlíka, ale toho so vstýčeným prostredníkom nemáme.
RICOH GR + GW-3 (18,3 /2,8 , 13,7/2,8)

Jan Hrubý
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan Hrubý » 27 kvě 2010, 11:28

tak já teda nevim,

http://photo1.ganref.jp/imp...45d_smp2_03_l.jpg

nenapadá mě moc věcí, co bych na monitoru při 100% měl vidět víc. Nic mi tam nepřebejvá ani nechybí, proti tomu hassymu mi taky přijde že je u pentaxu o trochu větší mikrokontrast, ale to může jít na vrub větší jpg kompresi u H3d.

O brutálním rozlišení bych moc nemluvil, Pentax 645 objektivy patří rozhodně k tomu lepšímu ve středoformátu, ve většině případů lepší než Mamiya, Bronica, s hassym a Contaxem je to někdy tak, někdy tak (pravda contax JE lepší). Jeden známej tvrdí, že pentax 645 skla jsou lepší než na 67, přičemž používá hassyho a pentax 67 (hasse na technicky dokonalou práci, pentax na "fotky s duší"). Nemyslím si, že by SF objektivy měly nějak významně nižší rozlišení než ty pro kinofilm, naproti tomu hustota pixelů u 645 proti třeba K7 je někde trochu jinde, žeano.
Zakopanej pes určitě není v objektivech, ale spíš ve zpracování dat, jak ve foťáku, tak pak v kompu...

Vladimír Roháček
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Vladimír Roháček » 27 kvě 2010, 18:16

No já nevím, nevím, ale názor blbýho fotografa: Já bych ty fotky vůbec neporovnával. Dokud to nebudou fotky focené z jednoho místa a ve stejnou dobu. Jak chcete porovnat fotku krajiny, kde jsou políčka zatopena vodou, kde je vysoká vzdušná vlhkost, která velice snižuje ostrost a brilantnost kresby s fotkou z města o kterém nevím, je-li zaprášené, či nikoli. To je jedna věc. Druhá věc je toto pravidlo: Každá fotka z digitálu se doostřuje ( nejlépe přes filtr Horní propust). A tam naroste kontrast, ovšem nesmí se to přehnat, aby nevznikl halo efekt. Když si zkouším objektiv, tak to dělám na pár metrů. Kdybych to dělal na 50, nebo 100m, tak to ovlivní mikroskopické kapičky vody ve vzduchu, prach, nebo tetelení horkého vzduch. Co na to, pánové? Jak bude vypadat vyfocený objekt, když je venku mlžný opar, ze vzdálenosti 2m a ze vzdálenosti 30m? Porovnávám porovnatalné, nebo ne?

Jenc
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jenc » 27 kvě 2010, 21:21

Obrázek
M 28/2.8, HD FA 35/2, DA 40/2.8 XS, M 50/1.7, DA 50/1.8., DA 70/2.4, DFA 100/2.8 WR, M 135/3.5, M 200/4
Samyang 12/2.8 FE, 14/2.8, 20/1.8, 85/1.4, Industar 50/3.5, CZJ 200/2.8, Pentacon 300/4
zoomy nemám

Odpovědět

Zpět na „Novinky a drby“