Příspěvek
od kordoz » 09 zář 2019, 12:19
Pentax som vzdy bral ako krajinarsky system, hlavne kvoli biednemu autofocusu to tak bolo. Ked Pentax vydal 15/4 Limited bola to parada, malo ktory system ma aj dnes taky objektiv, maly, lahky, nie zbytocne svetelny, optimalizovany do protisvetla, nie az tak drahy. Nie kazdemu sa chce vlacit foolfrejmy (hoci niektore dnesne tela uz nie su tak tankoidne, este stale je tu obrovska nevyhoda ked chcete nakrmit velky snimac dlhsim teliatkom, potom zbadate ako enormne rastie vaha a ako to zatazi rodinny rozpocet). Posledne vyslovene krajinarske skla Pentax vydal v roku 2006 - 21/3.2 a posledne a najlepsie pentax krajinarske sklo 15/4 limited v roku 2009. Od vtedy nema Pentax jedno jedine krajinarske sklo. Darmo cakame na 10 imited, aj tak by ho vlastne uz nevydal, pretoze po roku 2009 uz prisli len cervene HD paskvily. Este horsia je situacia na FoolFrejme, existuje to len sialeny tamronovy tankoid 15-30/2.8, s ktorym keby ste chceli ist na hory, potrebujete nosicov, ako mal Ansel Adams. Dnes keby som kupoval fotak, rozhodoval by som sa podla toho, ake skla su pren dostupne a samozrejme aj vykon za danu cenu. Za danej situacie by to Pentax nebol. Teraz by som siel do Sony A6300 a Voigtlander 10/5.6 . Pentax vydanim FoolFrejmoveho tela neurobil dobre, zbytocne oslabil svoje kapacity a mohli sme tu mat uz davno paradnu APSC bezzrkadlovku a nove objektivy.
http://magicslovakia.szm.com
------------------------------
Pentax 67, 45/4, 105/2.4 200/4, 300/4, 400/4
Pentax PZ-1p, Tamron90/2.8
Pentax K-3, 15/4 Ltd, 31/1.8 Ltd, Sigma 100-300/4 EX
AMD RYZEN 7 Hackintosh, OSX High Sierra, 16GB RAM, Samsung SSD Pro