K-3 - rumors, spekulace
Moderátor: Moderátoři
Re: K-3
Jsem rad Jasanku ze si budu moci K3 osahat az si ji koupis
Tak moc neotalej, tesim se ...

Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8
ja bych K-3 bral primarne na video. ale jeste nejaky mesic si na to pockam 

http://cunesk8.rajce.idnes.cz, http://vimeo.com/user6166468
Pentax IstDS + K-5, Pentax 18-55, Pentax DA 50-200, Sigma 8mm/4 , Pentax M28/2,8, Pentax A50/1,7, Pentax M 135/3,5 , Cosina100/3,5 , Sigma Ef 500Ds super,Velbon Voxi L+Giottos MH1302-652
Pentax IstDS + K-5, Pentax 18-55, Pentax DA 50-200, Sigma 8mm/4 , Pentax M28/2,8, Pentax A50/1,7, Pentax M 135/3,5 , Cosina100/3,5 , Sigma Ef 500Ds super,Velbon Voxi L+Giottos MH1302-652
Obávám se, že Ricoh oficiálně nic k SDM neřekl. Pokud to někde utrousil nějaký servisák, nelze to považovat za oficiální sdělení.Ladin píše:... Ricoh se postavil čelem k průserům a jasně řekl nebo udělal:
- skla s pohonem SDM mají problém a od výrobního čísla xyz to bude mnohem lepší spolehlivost
- těla K-5 jsou po stránce spolehlivosti tragické, tak vydal vylepšenou K-5II/IIs
Trochu se ohrazuji proti všeobecnému názoru, že K5 měla tragickou spolehlivost. Dokud mě někdo nepředloží statisticky významný průzkum poruchovosti, tak to je pouze dojem ze špatné zkušenosti několika zdejších uživatelů. Tím samozřejmě nesnižuji oprávněnost jejich roztrpčení. Rovněž nesouhlasím s tím, že K5II vyšla kvůli poruchovosti K5. Upgrade byl nutný, aby získali čas k dodělání K3 a hlavním přínosem byl AF, ne vyšší spolehlivost.
Jan67
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Mám vyjádření českého zastoupení, od pana Moučky:Jan67 píše: Obávám se, že Ricoh oficiálně nic k SDM neřekl. Pokud to někde utrousil nějaký servisák, nelze to považovat za oficiální sdělení.
...od konce roku 2011 je do všech objektivů s SDM motory instalován SDM motor nové generace, který je odolný. Od této doby jsou také reklamace těchto objektivů s defektem SDM motoru minimální...
už jsem to sem na forum i postoval.
Ever-patient PENTAX 
"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS

- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
Himllaudon, o prázdninách tady byly samé řeči o tom, jak Ricoh koupil Pentax jen aby z něj vyškrábl poslední morek, jak všichni inžynýři utekli už dávno ke konkurenci, a že tahle značka nemá budoucnost a kdo ještě nezlomil hool, tak by tak měl co nejdříve učinit, protože AF, FF, BF, FF a "WTF" dvojitý babí oko v holicím strojku, co vidí dopředu i dozadu "notosisnaddělajsranduznásfotografů". A teď se můžou všichni s prominutím posrat. 

..nejhezčí pohled na svět je z komína!
Já nevím, to přece nejsou dostihy. Já klidně budu křičet hop už teď, protože se zdá, že vzniklo dobré tělo pro má skla.duves píše:Uvidi sa!
Canikoňaci su na nervy, že nemaju nastupcu po 7D, resp D300. Tak sa mi vidí, že vyčkavaju, čo na to Ricoh. Tak nekričme ešte hop. Je jasne, že D7100, alebo 70D na tento model nebude stačiť.
Druha alternatíva je taka, že už nechcú robiť top APS-C modely. Včera uvedeny upgr.nikon FF D610 ani nie po roku od D600 iba nasvedčuje, že to je segment, ktory ich zaujima.
A pokud někdy vyleze ještě lepší D400 nebo něco jiného, tak z toho plakat nebudu.
Důležité je, aby Ricoh nepolevil a šel dál. Pokud to vydrží 2-3 roky, tak se skutečně dotáhne do špičky a zákonitě se to projeví na tržním podílu.
Spíš si začínám uvědomovat, že s kvalitními skly typu 18-35/1.8 a s čím dál kvalitnějšími APSC těly se moje motivace k FF pomalu zmenšuje. Nakonec na hrátky s větším formátem mám P6x7.
Jan67
Každopádně to je ta lepší varianta...k.e.n píše:A teď se můžou všichni s prominutím posrat.

Ono je dobré říct, že tu K3 ještě nikdo nedržel v ruce... takže ten přístroj nějak glorifikovat by bylo asi předčasné. Nicméně má dobře našlápnuto k tomu, aby nezklamal.
Já osobně si hrozně užívám to, že člověk může nad Pentaxem pozitivně smýšlet a nad něčím se radovat, protože moje zkušenosti z posledních let tomu moc příležitostí nedaly. Takže se raduju...

Ta nejdůležitější zpráva na tom celém ale je, že to Ricoh myslí s Pentaxem pravděpodobně vážně. Jejich uvažování a přístup je totiž na míle vzdálený tomu, jak se běžně bussines dělá třeba v evropě nebo USA. Takže ty kroky v posledním roku byly hodně nečitelné...
Pan Moučka ale není Ricoh, ale jeho dovozce. To je velký rozdíl. Pod oficiálním oznámením rozumím zprávu na webu Ricohu.matak77 píše: Mám vyjádření českého zastoupení, od pana Moučky:
...od konce roku 2011 je do všech objektivů s SDM motory instalován SDM motor nové generace, který je odolný. Od této doby jsou také reklamace těchto objektivů s defektem SDM motoru minimální...
už jsem to sem na forum i postoval.
Jan67
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Jan67: Tak si do Ricohu napiš, email nic nestojí a určitě ti rádi napíšou to samý 

Ever-patient PENTAX 
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS

- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Pukud chci něco vědět -> zeptám se, nechápu proč to otáčíš? To jako tebe něco zajímá a u Ricohu musí bejt telepat, aby ti vydal tiskovou zprávu? Pokračuj to mě zajímá..
Ever-patient PENTAX 
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS

- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
AA a otresy - zde u K-3 nejde jen o standardni "oklepani" cipu, ale vysokou frekvenci se posune v ramci ctverce ctyr pixelu. Jak vysokou - musi to stihnout behem expozice. Jelikoz se vyuziva mechanismu, ktery je pro ultrazvukove cisteni, tak by to mel stihnout. Tim pohybem po ctyrech pixelech by mel velmi dobre napodobit AA, protoze ten se take stara o rozptyleni paprsku na ctyri sousedni pixely.
K-3 ma krome veci, ktere tu jiz byly receny, jeste jednu vychytavku pro mne - packu pro odblokovani toho pitomeho cudliku aretace volice rezimu. Jako majitel K-10 jsem po prechodu na K-5II zatim hrozne vyvztekany z te aretace. Za ta leta se mi stalo asi jen dvakrat, ze jsem si otocil volic pri manipulaci nechtene. Ale mohl jsem svobodne prepinat s hledackem u oka - ted mne vzdy malem trefi slak.
Bohuzel - koupil jsem letos k-5II, takze na K-3 pockam - aspon bude K-3 II s vylepsenim soucasnych vychytavek.
K-3 ma krome veci, ktere tu jiz byly receny, jeste jednu vychytavku pro mne - packu pro odblokovani toho pitomeho cudliku aretace volice rezimu. Jako majitel K-10 jsem po prechodu na K-5II zatim hrozne vyvztekany z te aretace. Za ta leta se mi stalo asi jen dvakrat, ze jsem si otocil volic pri manipulaci nechtene. Ale mohl jsem svobodne prepinat s hledackem u oka - ted mne vzdy malem trefi slak.
Bohuzel - koupil jsem letos k-5II, takze na K-3 pockam - aspon bude K-3 II s vylepsenim soucasnych vychytavek.
Body: K-5II, K10D, ZX-7
K-mount : set Da 18-55WR, DA 18-55mm a DA 50-200mm, FA 50/1,4, FA 28-70/4
M42: 29/2,8 + 50/1,8 + 135/2,8 + 200/4
K-mount : set Da 18-55WR, DA 18-55mm a DA 50-200mm, FA 50/1,4, FA 28-70/4
M42: 29/2,8 + 50/1,8 + 135/2,8 + 200/4
Není to jednoduchý.k.e.n píše:Himllaudon, o prázdninách tady byly samé řeči o tom, jak Ricoh koupil Pentax jen aby z něj vyškrábl poslední morek, jak všichni inžynýři utekli už dávno ke konkurenci, a že tahle značka nemá budoucnost a kdo ještě nezlomil hool, tak by tak měl co nejdříve učinit, protože AF, FF, BF, FF a "WTF" dvojitý babí oko v holicím strojku, co vidí dopředu i dozadu "notosisnaddělajsranduznásfotografů". A teď se můžou všichni s prominutím posrat.
Ricoh zvolil cestu mlčení o novém těle za cenu vysoké nervozity a odchodů ke konkurenci.
Nejsem si jistý, jestli to byla ta nejlepší cesta i s ohledem na to, že došlo k nedávnému převzetí Pentaxu.
Možná stačilo oficiálně ujistit, že vývoj jede na 100%. Riskovali by ale zase, že nikdo K5II nekoupí...
Jan67