K5 uz je v tomhle lepsi, tam si to prepnu jak chci. A taky podstatne min sumi. A K3 KP nemluve..
No tesim se na pristi masinu..

Moderátor: Moderátoři
cport píše: ↑22 bře 2019, 18:26kordoz, slavek: Mate K-3, ktera ma pokrocile expozicni rezimy. Ma je i KP, byl to pro me jeden z duvodu pro koupi. U KP si muzete nastavit delku 1 expozice na 20 minut. Pokud chcete vice expozic najednou (jdou stovky najednou), staci si to navolit v tom multiexpozicnim rezimu. Jdou navolit i ruzne druhy skladani. U KP jsou i ruzne druhy specializovanych astro rezimu.
Predpokladam, ze u K-3 to je stejne - jeden z uzivatelskych rezimu ma predvoleny BULB, rollerem si muzu nastavit cas dle potreby.
Lidi jako ty je hromada... v Ricohu muzou podekovat ká jednicce.
Kamarád ho má 2 roky a je s ním spokojený. Na lidi si pak ještě pořídil Sony FF.
Očekávám od něj mnohem rychleší zaostřování a beru k němu Sigmu 150-600sport, tak se těším.
Mně se méně líbilo pod Hoyou. Teď too doocelaa frrrrčíí.
To je otázka... za sebe můžu říct, že na fotografování zvěře je to hodně zabržděný. Neúnavně jsem psal jak zástupcům pentaxu, tak i sigmy, co se objektivů týče a jejich okecávání už mě nebavilo. Z pentaxu mi bylo řečeno, že je to spíše otázka na sigmu,ohledně objektivů a ze sigmy jsem byl odkázán se stejnou odpovědí na pentax
Prima. Příští rok si DFA 150-450 koupím. Tak můžeme dát spicha a porovnat ji se Sigmou.Kovi píše: ↑03 čer 2019, 20:30
Pentax HD D-FA 150-450 mm F 4,5-5,6 ED DC AW vs SIGMA 150-600/5-6.3 DG OS HSM SPORT
neporovnatelné, hlavně cenou a navíc je sigma rychlejší.
Pentax si zatím ponechám, ale musím říct, že se na Nikon těším, na nové možnosti a na to, že si můžu koupit konečně třeba i Sigmu 150/2,8 macro....
Takl asi tak.