Nástupce k20d - asi první "snímky"
Moderátor: Moderátoři
Pokud fotíš interprety, tak i na celodenní akci se střídají a jak jsem psal, když je to headliner, je tam neskutečné množství fotografů, kteří se u pódia tlačí a většinou se dají fotit jen první 3 písničky, navíc HL hrají většinou už za tmy a skloním se před každým, kdo se bude umět tlačit v tom davu, nechá do sebe drcat, při tom bude hledat vhodné místo, čekat na správný okamžik, aby udělal kvalitní fotky, bude mít sklo f 2.8, ISO 1600 a nahrou a k tomu zaostří manuálně. Opravdu klobouk dolů.kolista2 píše:Není reportáž jako reportáž. Je spousta celodenních akcí, festivaly apod., kde máš všechen čas co potřebuješ a dobrou fotku uděláš i s MF sklem.
Pokud někoho živí reportáže z rychlých akcí, nebo z rychlých tmavých akcí, má ho redakce vybavit odpovídající technikou.
Pochybuju, že to někdo dělá na živnosťák a techniku si platí sám,to by musel jet nonstop So, Ne a kdy by dělal postproces netuším.
Nikdy jsem reportáž nedělal, takže můžu být mimo, ale myslím si, že je větší kumšt vystihnout podstatu akce na 3-5 fotkách, než nastřílet profi samopalem 150 fotek a z ostrých pak vybrat třeba 10 perfektních technicky, ale jaksi "planých" a pocity nevyvolávajících.
S technikou je to různé, znám novináře např. z MF dnes a těm přidělili Nikon d40 .. a to jsou lidé, kteří jsou v novinách zaměstnaní. Na druhé straně vidím lidi s D mark III, kteří v noci nasadí blesk, nasekají koncertovky s bleskem, zruší atmosféru a vůbec jim nevadí, že potenciál svého stroje nevyužijí.
A já zrovna reportáže na ŽL fotím, techniku si platím sám, fotím všechny větší akce u nás v kraji a PP zvládám. Proto očekávám od aparátu, že mi z něj vyleze hromada ostrých fotek, tj. že se můžu spolehnout na AF, aby mi to ulehčilo potom práci v PC. A to že někdo fotí reportáže na ŽL neznamená, že ho jen reportáže živí.
K-7 + D-BG4, K10D + D-BG2, Pentax DA* 16-50 2.8 SDM, Pentax FA 50 1.4, Sigma 70-200 2.8 HSM, Sigma 10-20 3.5-4.5, Metz 58 AF-1
-
www.jaroslavholan.cz
-
www.jaroslavholan.cz
-
- V.I.P člen
interesantní debata
Pro mě co se týče rychlosti by byla důležitá odolnost závěrky.Zrychlí-li se AF a bude motivovat při vyšším ISO k rychlým sekvencím -> znamená to denně vystřílet pracovně kolem 1000 ks ale spíše i více -> za nějaké 4-5 měsíců je při garanci 100 000 cyklů a vyších časech než 1/1000 závěrka v pr.... .
Takže jestli nebude z carbonu a odolností na 200-300 t tak celá bublina pro profi využití velice rychle splaskne s jakoukoli supertechnologickou inovací.Tak.
Ví někdo o tom něco? Myslím že ne.Je to jako u aut apod.

Takže jestli nebude z carbonu a odolností na 200-300 t tak celá bublina pro profi využití velice rychle splaskne s jakoukoli supertechnologickou inovací.Tak.
Ví někdo o tom něco? Myslím že ne.Je to jako u aut apod.
K10D + D-BG2,DA 14mm f/2.8 ED (IF),FA 50mm f/1.4,DA*16-50 f/2.8 ED AL [IF] SDM,DA*50-135 f/2.8 ED [IF] SDM,Hoya,Cokin,Mac,Eizo.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Mohl bych znát jméno tvé?kolouch píše:Pokud fotíš interprety, tak i na celodenní akci se střídají a jak jsem psal, když je to headliner, je tam neskutečné množství fotografů, kteří se u pódia tlačí a většinou se dají fotit jen první 3 písničky, navíc HL hrají většinou už za tmy a skloním se před každým, kdo se bude umět tlačit v tom davu, nechá do sebe drcat, při tom bude hledat vhodné místo, čekat na správný okamžik, aby udělal kvalitní fotky, bude mít sklo f 2.8, ISO 1600 a nahrou a k tomu zaostří manuálně. Opravdu klobouk dolů.kolista2 píše:Není reportáž jako reportáž. Je spousta celodenních akcí, festivaly apod., kde máš všechen čas co potřebuješ a dobrou fotku uděláš i s MF sklem.
Pokud někoho živí reportáže z rychlých akcí, nebo z rychlých tmavých akcí, má ho redakce vybavit odpovídající technikou.
Pochybuju, že to někdo dělá na živnosťák a techniku si platí sám,to by musel jet nonstop So, Ne a kdy by dělal postproces netuším.
Nikdy jsem reportáž nedělal, takže můžu být mimo, ale myslím si, že je větší kumšt vystihnout podstatu akce na 3-5 fotkách, než nastřílet profi samopalem 150 fotek a z ostrých pak vybrat třeba 10 perfektních technicky, ale jaksi "planých" a pocity nevyvolávajících.

Ale když jsem u toho AF, o kolik je D3 rychlejší než Pentax?
Naposledy upravil(a) Dmb dne 12 kvě 2009, 21:26, celkem upraveno 1 x.
Pentax K-5 + grip, SMC DA 18-55 mm f/3,5-5,6 AL II, Tamron 28-75mm f/2,8, Sigma 70-200 f/2,8 HSM II, Tokina 35-300mm f/4,5-6,7, Pentax AF 540fgz, Rad. Odpal. Blesků, Think Tank Belt System
http://lukaskabon.cz
Stačí se podívat dolů ke každému mému příspěvku na podpisDmb píše:Mohl bych znát jméno tvé?kolouch píše:Pokud fotíš interprety, tak i na celodenní akci se střídají a jak jsem psal, když je to headliner, je tam neskutečné množství fotografů, kteří se u pódia tlačí a většinou se dají fotit jen první 3 písničky, navíc HL hrají většinou už za tmy a skloním se před každým, kdo se bude umět tlačit v tom davu, nechá do sebe drcat, při tom bude hledat vhodné místo, čekat na správný okamžik, aby udělal kvalitní fotky, bude mít sklo f 2.8, ISO 1600 a nahrou a k tomu zaostří manuálně. Opravdu klobouk dolů.kolista2 píše:Není reportáž jako reportáž. Je spousta celodenních akcí, festivaly apod., kde máš všechen čas co potřebuješ a dobrou fotku uděláš i s MF sklem.
S technikou je to různé, znám novináře např. z MF dnes a těm přidělili Nikon d40 .. a to jsou lidé, kteří jsou v novinách zaměstnaní. Na druhé straně vidím lidi s D mark III, kteří v noci nasadí blesk, nasekají koncertovky s bleskem, zruší atmosféru a vůbec jim nevadí, že potenciál svého stroje nevyužijí.
A já zrovna reportáže na ŽL fotím, techniku si platím sám, fotím všechny větší akce u nás v kraji a PP zvládám. Proto očekávám od aparátu, že mi z něj vyleze hromada ostrých fotek, tj. že se můžu spolehnout na AF, aby mi to ulehčilo potom práci v PC. A to že někdo fotí reportáže na ŽL neznamená, že ho jen reportáže živí.Popřípadě odepiš na SZ

K-7 + D-BG4, K10D + D-BG2, Pentax DA* 16-50 2.8 SDM, Pentax FA 50 1.4, Sigma 70-200 2.8 HSM, Sigma 10-20 3.5-4.5, Metz 58 AF-1
-
www.jaroslavholan.cz
-
www.jaroslavholan.cz
...než se tu poperete
tak ještě přileju trochu oleje...
...ba ne, jen značím TimeOUT a mrkněte na jednu fotku... je to mimo mísu, ale malá souvislot tam je.. nádherná fotka a tak mě zajímalo, čímže to je focené... no, je to focené zde zmiňovanou reportážní technikou...
...a proč se o tom zmiňuji?? No protože pokud je možné udělat stroj, který zvládá reportáž a přitom z něj lezou i takovéto kousky.. OK, je to web a malá velikost.. ale i tak je to vidět, že to není žádný průs.. švih..
jo a o tomhle mluvím: http://www.photosig.com/go/photos/view? ... rward=user

...ba ne, jen značím TimeOUT a mrkněte na jednu fotku... je to mimo mísu, ale malá souvislot tam je.. nádherná fotka a tak mě zajímalo, čímže to je focené... no, je to focené zde zmiňovanou reportážní technikou...
...a proč se o tom zmiňuji?? No protože pokud je možné udělat stroj, který zvládá reportáž a přitom z něj lezou i takovéto kousky.. OK, je to web a malá velikost.. ale i tak je to vidět, že to není žádný průs.. švih..
jo a o tomhle mluvím: http://www.photosig.com/go/photos/view? ... rward=user
Pentax
-
- V.I.P člen
....kolouch má pravdu
nejsme v šedesátých nebo sedmdesátých letech,ale ve vyhraněném konkurenčním prostředí,kde hraje roli čas a tech. kvalita.
to Dmb: jména nejsou důležitá

to Dmb: jména nejsou důležitá

K10D + D-BG2,DA 14mm f/2.8 ED (IF),FA 50mm f/1.4,DA*16-50 f/2.8 ED AL [IF] SDM,DA*50-135 f/2.8 ED [IF] SDM,Hoya,Cokin,Mac,Eizo.
Jo a aby mě tady pochopili
.. Nechci tím říct, že se reportáž nedá nafotit i horším foťákem, ale ty rychlejší prostě ulehčí práci, dají více možností a hlavně ušetří spoustu času. Jinak je to hlavně o tom kdo s tím fotí 

-
www.jaroslavholan.cz
-
www.jaroslavholan.cz
-
- V.I.P člen
kolista2: Pracuji na plný úvazek jako fotograf v týdeníku a fotovýbavu musíme mít vlastní...
BenaCZ: Jsi-li někde z okolí Jižní Moravy, tak když budeš mít čas a chuť, velice rád Tě vezmu sebou na nějakou celodenní "směnu". Já budu fotky "střílet" a Ty hledat kreativní záběry a večer uvidíme. Jen počítej s tím, že to bude třeba osm akcí, začneme ráno v Olomouci, po poledni focení v Brně a večer třeba fotbal v Jihlavě. A druhý den musíš odevzdat z každé akce alespoň dvacet fotek na výběr.

BenaCZ: Jsi-li někde z okolí Jižní Moravy, tak když budeš mít čas a chuť, velice rád Tě vezmu sebou na nějakou celodenní "směnu". Já budu fotky "střílet" a Ty hledat kreativní záběry a večer uvidíme. Jen počítej s tím, že to bude třeba osm akcí, začneme ráno v Olomouci, po poledni focení v Brně a večer třeba fotbal v Jihlavě. A druhý den musíš odevzdat z každé akce alespoň dvacet fotek na výběr.
dej tam any content advisory v tom selectu dole a set options . pak se zobrazí nějaká ČB fotka, ale nepochopil jsem co se tím tady chtělo říctTomáš Fafek píše:fjo: I'm blocked-> takže nic nevidím.

-
www.jaroslavholan.cz
-
www.jaroslavholan.cz
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Určitě je super, ale nejde link.fjo píše:jo a o tomhle mluvím: http://www.photosig.com/go/photos/view? ... rward=user

Tomáš Fafek: Vím, ale jsem taky Ostravák, tak se jenom zajímám.

kolouch: Kukni na SZ

Pentax K-5 + grip, SMC DA 18-55 mm f/3,5-5,6 AL II, Tamron 28-75mm f/2,8, Sigma 70-200 f/2,8 HSM II, Tokina 35-300mm f/4,5-6,7, Pentax AF 540fgz, Rad. Odpal. Blesků, Think Tank Belt System
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Bych i bral, ale škoda že není Ostravskoammiga píše:BenaCZ: Jsi-li někde z okolí Jižní Moravy, tak když budeš mít čas a chuť, velice rád Tě vezmu sebou na nějakou celodenní "směnu". Já budu fotky "střílet" a Ty hledat kreativní záběry a večer uvidíme. Jen počítej s tím, že to bude třeba osm akcí, začneme ráno v Olomouci, po poledni focení v Brně a večer třeba fotbal v Jihlavě. A druhý den musíš odevzdat z každé akce alespoň dvacet fotek na výběr.