Pentax - drby a dalsi
Moderátor: Moderátoři
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Full frame Pentax - drby a dalsi
třeba Tokina 10-17 stojí 15,5k a Pentax 10-17 stojí 12,3k obojí u VK Foto 

Ever-patient PENTAX 
"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS

- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
To je pravda, ale jde o jediný případ. U ostatních "společných skel" 12-24, 16-50, 50-135 je to jasné. Nejvíc je to vidět na 12-24/4, kde je poměr 13.000 ku 20.000.
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
http://www.foto-baburek.cz
http://www.foto-baburek.cz
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
tu 12-24 taky nechápu, u 16-50 a 50-135 bych to tipnul na cenu za SDM. 100 MACRO je myslim taky z této spolupráce a cena je podobná, teda neni tam rozdíl deseti tisíc. Škoda že Pentax nepřebrandoval i 11-16/2,8
Ever-patient PENTAX 
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS

- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
som sa zo zvedavosti pozrel na nejaké recenzie a zaujalo ma, že Tokina AT-X M35 Pro DX 35mm f/2.8 Macro bola hodnotená horšie ako HD PENTAX-DA 35mm f/2.8 Macro, pritom by to mal byť ten istý objektív. Môžu mať taký vplyv na obraz antireflexné vrstvy, alebo to bude spôsobené tým, že Tokinu testovali na menej kvalitnom foťáku (zrejme nejaký Nikon)? 

-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Pentax má i trochu jinou skladbu skel, je potřeba to do detailu pitvat a na to já nemám náladu.
Ever-patient PENTAX 
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS

- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
Nevim jak ostatní... ale 50-135 jsem měl několik měsíců jak ve verzi pro Pentax, tak ve verzi pro Canon.
A opticky jsem tam nepozoroval nějaký dramatický rozdíl (samozřejmě se špatně porovnává napříč tělama a značkama, ale přišlo mi to opticky úplně stejné).
A opticky jsem tam nepozoroval nějaký dramatický rozdíl (samozřejmě se špatně porovnává napříč tělama a značkama, ale přišlo mi to opticky úplně stejné).
ono ja z toho ani nevyvodzujem žiadne závery (preto bol aj na konci big smajlík), ale na druhej strane je celkom možné aj to, že "the devil is in the detail", ako vravia bratia Američania...
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Ever-patient PENTAX 
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS

- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
kdyz retro. tak jedine bez displeje a vsech tech elektronickych serepeticek kolem.
http://cunesk8.rajce.idnes.cz, http://vimeo.com/user6166468
Pentax IstDS + K-5, Pentax 18-55, Pentax DA 50-200, Sigma 8mm/4 , Pentax M28/2,8, Pentax A50/1,7, Pentax M 135/3,5 , Cosina100/3,5 , Sigma Ef 500Ds super,Velbon Voxi L+Giottos MH1302-652
Pentax IstDS + K-5, Pentax 18-55, Pentax DA 50-200, Sigma 8mm/4 , Pentax M28/2,8, Pentax A50/1,7, Pentax M 135/3,5 , Cosina100/3,5 , Sigma Ef 500Ds super,Velbon Voxi L+Giottos MH1302-652
Tak veru, a páčka na prevíjanie filmu by točila generátorom napätia... 

RICOH GR + GW-3 (18,3 /2,8 , 13,7/2,8)
LX bol vydaný k 60-emu výročiu založenia Asahi Optical, budúci rok tomu bude 95 rokov, teda "Pentax VC"? 

-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
no jen aby to nebyl "WC" 

Ever-patient PENTAX 
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS

- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
splashproof!
zdravím Jasánka a jiné potencionální kupce těl Pentaxu !!!
na http://ricehigh.blogspot.com/ jsou odkazy na několik interview včetně s toho s Chief Sales and Marketing Manager of the Japanese Ricoh Imaging. Jsou hodně zajímavé, aspoň pro mně.
FF se odsouvá do ... , řekl bych, že po vydání retro Nikonu a bezzrcátka Sony mají velmi omezený prostor se odlišit a zaujmout. Síly napínají do nové verze 645D. Ricoh K3 je velmi silná na trhu a APS C má 80 až 90 procent trhu. Nicméně u tří FA skel bude nová verze bez SMC, ale s HD.
Tj. kdo chce koupit K3, nemusí čekat, hned nic jiného nebude (jen zvýšení cen díky ČNB)
.
na http://ricehigh.blogspot.com/ jsou odkazy na několik interview včetně s toho s Chief Sales and Marketing Manager of the Japanese Ricoh Imaging. Jsou hodně zajímavé, aspoň pro mně.
FF se odsouvá do ... , řekl bych, že po vydání retro Nikonu a bezzrcátka Sony mají velmi omezený prostor se odlišit a zaujmout. Síly napínají do nové verze 645D. Ricoh K3 je velmi silná na trhu a APS C má 80 až 90 procent trhu. Nicméně u tří FA skel bude nová verze bez SMC, ale s HD.
Tj. kdo chce koupit K3, nemusí čekat, hned nic jiného nebude (jen zvýšení cen díky ČNB)

Sony A7R III
Zeiss Batis T* 18 f/2.8, FA 31mm F1.8 AL Lim., FE 55 f/1.8 ZA Sonnar T*, Zeiss Batis T* 135 f/2.8, a řada další techniky
Zeiss Batis T* 18 f/2.8, FA 31mm F1.8 AL Lim., FE 55 f/1.8 ZA Sonnar T*, Zeiss Batis T* 135 f/2.8, a řada další techniky
Cociku.
Ta tvoje informace dává smysl, že se neuvažuje o FF.
Ricoh zůstává v klidnějších vodách APS C, které tvoří 80-90% trhu všech zrcadlovek a v této třídě proběhla zásadní modernizace z doby produktů HOYA. K-5 a K-r má následníky v řadě K-5II/s, K-30/50, K-500 a K-3. Vyšší model 645D má už ve výrobě 4 roky a nevím, jak se ještě může vyrábět ten čip Kodak. No tak se udělá inovace a bude 645DII.
No a hezké skla FA 77, 43 a 31 nanesou povlakem HD a bude vymalováno.
Tady bych se klidně vsadil, že v tom Kolíně za necelý rok budou představené tyto inovace.
Ta tvoje informace dává smysl, že se neuvažuje o FF.
Ricoh zůstává v klidnějších vodách APS C, které tvoří 80-90% trhu všech zrcadlovek a v této třídě proběhla zásadní modernizace z doby produktů HOYA. K-5 a K-r má následníky v řadě K-5II/s, K-30/50, K-500 a K-3. Vyšší model 645D má už ve výrobě 4 roky a nevím, jak se ještě může vyrábět ten čip Kodak. No tak se udělá inovace a bude 645DII.
No a hezké skla FA 77, 43 a 31 nanesou povlakem HD a bude vymalováno.
Tady bych se klidně vsadil, že v tom Kolíně za necelý rok budou představené tyto inovace.
Pentax: DA 18-55ALII, DA 35/2,4 , DA 50/1,8 , FA 28-105, FAJ 75-300, DA 55-300, M50/1,7, Tamron (A14) 18-200, Tamron (A16) 17-50, blesky Metz 36+58, Pentax K-s2