Tak mně to nedalo a stále jsem přemýšlel, kde jsem stejně jako soudruzi v NDR udělal chybu v diskuzi se senzorem ostření Canon EOS 100D. Nakonec jsem si nechal rozdíl vysvětlit u odborníků z Canonu.
Canon EOS 100D má Hybridní senzor CMOS AF II (druhé generace), který kombinuje fázové a kontrastní ostření v live view během natáčení videa. Není to stejná technologie jako EOS 70D, který má pokročilejší technologické řešení. Nicméně EOS 100D také využívá obou metod ostření najednou s využitím hybridního senzoru jiné konstrukce. To za pouhých 11.500 Kč.
Cituji:
Canon has developed ‘Hybrid CMOS AF', an advanced autofocus technology to enhance the focusing speed for Live View photography and movie shooting. Hybrid CMOS AF is a combination of the phase-difference method for faster focusing and the contrast method for higher accuracy.
Jo, ten hybridní AF je celkem populární teď, akorát že 70D má krom toho i rozpůlené pixely takže umožňuje fázové ostření v kterémkoliv místě pole (pokud se nepletu, kdyžtak mě opravte).
Oba hybridní systémy AF umožňují posunout ostřící bod kamkoliv po ploše displeje (mimo cca čtyřmilimetrovou hranici kolem okraje).
Hybridní senzor CMOS AF a AFII obsahuje pixely určené pro fázové ostření. (Canon EOS 650D, 100D a 700D).
Cit:
'Hybrid CMOS' sensor includes pixels dedicated to phase detection autofocus. The Hybrid AF system uses these to quickly set the lens to roughly the correct distance, then uses contrast detection AF to fine-tune focus.
už se tím netrap.
Stejně jako JP3112 a i ostatní, jsme měli na mysli hlavně ty rozpůlené pixely, to je ta nová myšlenka. O posouvání bodu po ploše řeč z naší strany nebyla.
Ale teď, když bude K3 ostřit jako blesk (netroufám si zatím říct jako metelesku blesk), tak je to už jedno
S K5 bych to nesrovnával, protože nemá ani dotykový displej ani hybridní CMOS a tak nevím jak tam lze něco posouvat stejně jako u zmíněného systému a přitom ostřit i kontrastem a fázově najednou.
to Jan67:
Asi jsme mysleli každý něco jiného, ale nicméně to nemění nic na situaci, kdy Canon nabízí hybridní technologii s kapacitním displejem, 14 bitovým RAW atd. ve stejné cenové kategorii jako Pentax K-500 bez těchto fíčur a bez podsvětlení ostřících bodů v hledáčku.
Z mé strany šlo o záměnu duálních pixelů za dedikované pixely - v obou případech ale jde o hybridní systém.
Totals
Celkem příspěvků 133525
Celkem témat 5200
Total Announcements: 2
Total Stickies: 12
Total Attachments: 2445
Topics per day: 1
Posts per day: 26
Users per day: 0
Topics per user: 2
Posts per user: 52
Posts per topic: 26