Pentax ala co teď s tím???
Moderátor: Moderátoři
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pentax ala co teď s tím???
tak v te cenove relaci asi ano... nicmene pokud foriz za finance a musis mit pozadovany vystup, tak tim ze budes cekat nez ti AF zaostri ho nedosahnes.
Ja nerikam ze je pentax spatnej.. mam K-3 rad.. o tom zadna..
jen to co fotim za finance ma specifika a ty bohuzel pentax nezvlada uplne tak jak by si clovek predstavoval
Ja nerikam ze je pentax spatnej.. mam K-3 rad.. o tom zadna..
jen to co fotim za finance ma specifika a ty bohuzel pentax nezvlada uplne tak jak by si clovek predstavoval
Pentax FF MX + 50/f1.7
Nikon: D750, F100, 24-70/f2,8, 50/f1.4, 70-200/f4, 60/f2.8 Macro
FEISOL CT-3332 + kulova hlava CB-40D
Peak Design Slide & Capture PRO
WWW: http://www.kubinec.net
tak az pojdes v lennylovych slapajach sa ozvi ochotne ta zbavim sigmy
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
pisu si te.
ale jen dohromady s K-3 na kterou je sigma serizena...
ale jen dohromady s K-3 na kterou je sigma serizena...
Pentax FF MX + 50/f1.7
sak to prestelujem na K5-II, ci?
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
hele to si nejsem jist..
Pentax FF MX + 50/f1.7
Shoumene já nevím, lennyl oproti tobě měl snad všechno, proč stojí za to Pentax mít, ty tam máš dva zoomy s bídnou světelností a starší tělo, zatím ses nedostal do té pozice, aby ti už Penta neměl co nabídnout, pokud tedy tvoje výbava v podpisu je aktuální. Samozřejmě pokud víš co chceš, tak na to skoč a přejdi, nečekej ale, že v téhle cenové relaci ti Canon nebo Nikon nabídne zázraky. Samozřejmě je tam slušný prostor, jak zlepšit vybavení, napřed si ale spočítej potřebné výdaje, možná budeš trošku v šoku.
Technika je jedna vec, zarábať si ňou druhá a tretí problém sú zákazníci.
Ak si teraz dokážeš zarobiť Pentaxom, tak si prechodom môžeš pomôcť, ale ak fotíš viacmenej hobby...
Dnes by chcel každý za lacno, je kopec amatérskych fotografov, ktorý stačili cenu tak dole, že ten čo sa tým chce živiť má problém, lebo si do svojho fotenia musí započítať aj odvody. Na SK to dnes znamená odvádzať štátu tuším cez 300€ mesačne a to je stále minimum
Živnosť som mal a dnes by ma do toho nedostal nik, lebo bez podvodu sa len ťažko človek uživí
Ak si teraz dokážeš zarobiť Pentaxom, tak si prechodom môžeš pomôcť, ale ak fotíš viacmenej hobby...
Dnes by chcel každý za lacno, je kopec amatérskych fotografov, ktorý stačili cenu tak dole, že ten čo sa tým chce živiť má problém, lebo si do svojho fotenia musí započítať aj odvody. Na SK to dnes znamená odvádzať štátu tuším cez 300€ mesačne a to je stále minimum
Živnosť som mal a dnes by ma do toho nedostal nik, lebo bez podvodu sa len ťažko človek uživí
Pentax K-30, Metz 48
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6
Často se naráží na finance a kolik, kde, co stojí. Jen pro zajímavost, když bych si koupil od Pentaxu opravdu dobré kombo, aby mi pokrylo obvyklou potřebu ohnisek neprofesionála - nadšence tak mi vyjde pořizovací cena:
K-3 - 25.000,-
FA 31/1,8 - 31.000,-
FA 77/1,8 - 23.000,-
Suma sumárum: 79.000,-
Nebudu tady rozpitvávat co stojí něco jiného. Prostě kvalita, ať taková nebo maková, něco stojí a na tom nikdo nic nezmění.
K-3 - 25.000,-
FA 31/1,8 - 31.000,-
FA 77/1,8 - 23.000,-
Suma sumárum: 79.000,-
Nebudu tady rozpitvávat co stojí něco jiného. Prostě kvalita, ať taková nebo maková, něco stojí a na tom nikdo nic nezmění.
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
http://www.foto-baburek.cz
V tom rozhovore z Photokiny povedali ze maju 2 produktove radyShoumen píše: to, co mě ovšem vede k domněnkám a otázkám, je jestli Pentax/Ricoh hodlá dělat svou značku pro low-end uživatele ...
1. innovation pre "gadget-oriented people" s modelmi q-s1 a k-s1 (s znamena superior)
2. core line pre "pentax core fans" s modelmi k-3,50 atd.
Pricom jasne povedali ze innovation je nad core.
Ja by som to preformuloval, sustredia sa na to kde citia predaje, co je dobre.
Predtym ako som kupil k-3 som zvazoval este canon 70d - obe som si vyskusal a z oboch som mal podobny pocit a canon bol cca o 5000 czk lacnejsi. Potom ako som na nete nasiel ako sa uzivatelia stazuju ze af je sice rychly, ale nepresny a na 60d bol lepsi si nemyslim ze na druhej strane je trava zelensia...Shoumen píše: se rozhodnu jestli povýším na K3 nebo začnu šetřit a rozprodávat abych mohl nakoupit nějakou Nikoňáckou nebo Soňáckou alternativu...
Myslím, že by nebylo špatné, kdyby její těla měla tak špatný AF jako má Canon 70D nebo Nikon D7100.
XT3; XF 23; XF 56; XF 16-55; XF 50-140; Samy 8/2,8
Ahoj, předně díky za názory - sice to podle části příspěvků vypadá na to že se domníváte že nevím co chci měnit, neumím fotit, případně neumím specifikovat to, co fotit chci nebo jsem třeba i zástupce soncanikonu
Rozumný příspěvek na téma: Nečitelnosti a následného směřování značky je něco co bych nadále rád rozvíjel.
Domníváte se někdo že Pentax chce jít spíše cestou levnějších vstupních zrcadlovek pro začátečníky(kvůli čemuž jsem jí ve své době kupoval i já) nebo že segment trhu, který chce do budoucna okupovat směřuje do potenciálně vyšších tříd ?
Pokud zde někdo tvrdí, že dokáže fotit s danou Pentaxí technikou vše, pak si dovolím oponovat v několika ohledech.
Věc která mi nejvíce vadí je použitelná citlivost snímače, která degraduje výborné světelné objektivy o třídu až o dvě oproti vyšší třídě přístroje jiného výrobce.
Jít fotit sport do haly si myslím že musí být pro každého Pentaxáka porod, stejně jako tělocvičnové bojové sporty.
Prostě se někde něco hýbě a není to venku = průser.
A teď nemluvím o AF - díky za připomenutí:)
Slabé video - nechci natáčet, pořídil bych si na to kameru, ale když to není ani srovnatelné se stejnou třídou foťáků odjinud, pak se domnívám že to značí slabost minimálně v přístupu. Kurňa K3 je vlaková loď, pominuli středoformát, který je pro lidi z jiného světa.
Širokoúhlé blbinky z reportáží kde by se FF pochlapil a nemusel přepočítávat je jen poslední lahůdkou...
Btw. o ceně se vůbec nebavme, stejně do toho ty prachy jednoho dne buď půjdou nebo nepůjdou - je to koníček o kterém vím, že by mi pomohl si přivydělat nějakou tu kačku a jestli to bude trvat dlouho nebo chvilku, není třeba diskutovat - důležité je, jestli najdu argumenty koupit K3 nebo nenajdu, zjistím že další tři roky nevyleze nic než ty skla, které teď Pentax tlačí ven a upřímně, mě moc nenadchly a tak dál bych šel asi jinou cestou
Další futurky jako tichá závěrka, rychlejší focus, ta stabilizace přiznám že úplně nevím jak na té K3 šlape jsou ty maličkosti, které z dobrého dělají výborný a nebo z dobrého průměrný - K20 je drsný cvakátko, vůbec se nedivím že se někomu nelíbí když ho fotíte - kazí to atmo a vytrhuje z daného momentu...
Co myslíte?
Jo a jdu si zaktualizovat profil
Rozumný příspěvek na téma: Nečitelnosti a následného směřování značky je něco co bych nadále rád rozvíjel.
Domníváte se někdo že Pentax chce jít spíše cestou levnějších vstupních zrcadlovek pro začátečníky(kvůli čemuž jsem jí ve své době kupoval i já) nebo že segment trhu, který chce do budoucna okupovat směřuje do potenciálně vyšších tříd ?
Pokud zde někdo tvrdí, že dokáže fotit s danou Pentaxí technikou vše, pak si dovolím oponovat v několika ohledech.
Věc která mi nejvíce vadí je použitelná citlivost snímače, která degraduje výborné světelné objektivy o třídu až o dvě oproti vyšší třídě přístroje jiného výrobce.
Jít fotit sport do haly si myslím že musí být pro každého Pentaxáka porod, stejně jako tělocvičnové bojové sporty.
Prostě se někde něco hýbě a není to venku = průser.
A teď nemluvím o AF - díky za připomenutí:)
Slabé video - nechci natáčet, pořídil bych si na to kameru, ale když to není ani srovnatelné se stejnou třídou foťáků odjinud, pak se domnívám že to značí slabost minimálně v přístupu. Kurňa K3 je vlaková loď, pominuli středoformát, který je pro lidi z jiného světa.
Širokoúhlé blbinky z reportáží kde by se FF pochlapil a nemusel přepočítávat je jen poslední lahůdkou...
Btw. o ceně se vůbec nebavme, stejně do toho ty prachy jednoho dne buď půjdou nebo nepůjdou - je to koníček o kterém vím, že by mi pomohl si přivydělat nějakou tu kačku a jestli to bude trvat dlouho nebo chvilku, není třeba diskutovat - důležité je, jestli najdu argumenty koupit K3 nebo nenajdu, zjistím že další tři roky nevyleze nic než ty skla, které teď Pentax tlačí ven a upřímně, mě moc nenadchly a tak dál bych šel asi jinou cestou
Další futurky jako tichá závěrka, rychlejší focus, ta stabilizace přiznám že úplně nevím jak na té K3 šlape jsou ty maličkosti, které z dobrého dělají výborný a nebo z dobrého průměrný - K20 je drsný cvakátko, vůbec se nedivím že se někomu nelíbí když ho fotíte - kazí to atmo a vytrhuje z daného momentu...
Z čehož vyplývá že chce držet ceny níž, inovovat, ale netlačit to do TOPky....? Přeložil jsem si to správně ?2. core line pre "pentax core fans" s modelmi k-3,50 atd.
Pricom jasne povedali ze innovation je nad core.
Co myslíte?
Jo a jdu si zaktualizovat profil
Pentax K20D, Pentax 18-55 3.5-5.6, Pentax 55-300/3.5-5.8 ED, 50/1.4 SMC, Helios 40 85/1.5, Jupiter 85/2, Orestor 135/2.8, VOLNA 80/2.8, PENTAX DA 35mm f/2,8, SIGMA 10-20/3,5 – 5.6 EX DC HSM, MIR 20/2.5, Velbon Sherpa 530 Carbon
http://busekmartin.cz/
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Showmene, oproti K20d si urcite K-3-kou polepsis, uz rozdil K-5 a K-3 je znat (dle meho).
Maximalne ti davam za pravdu a to jsem jiz psal, slabe svetelne podminky a foceni sportovnich ci "rychlych" akci je proste neco co Pentax nezvlada svym AF.. ostatni je OK..
Take si rikam, proc neudelaji treba K-3II, kde by vychytali AF.. kolik spokojenych lidi by bylo...
A nemuselo by vznikat miliony prispevku na to same tema...
Maximalne ti davam za pravdu a to jsem jiz psal, slabe svetelne podminky a foceni sportovnich ci "rychlych" akci je proste neco co Pentax nezvlada svym AF.. ostatni je OK..
Take si rikam, proc neudelaji treba K-3II, kde by vychytali AF.. kolik spokojenych lidi by bylo...
A nemuselo by vznikat miliony prispevku na to same tema...
Pentax FF MX + 50/f1.7
Tohle si vůbec nemyslim... je to prostě tak, že na to někdo má a někdo nemá.Ivan-K píše:Živnosť som mal a dnes by ma do toho nedostal nik, lebo bez podvodu sa len ťažko človek uživí
A to "mít na to" vůbec neznamená, že člověk prostě jen rozumí své branži a je v ní dobrý. Člověk hlavně musí znát své klienty, mít nápady, vědět co jim může nabídnout. Často i naprosto průměrný řemeslík umí klientovi nabídnout něco mnohem zajímavějšího, než mistr svého oboru.
A o nějakých podvodech to už není vůbec. Jasně, i to tady funguje. Ale třeba včera jsem měl schůzku s 18ti letým klučinou z ČR, který se zabývá virálním marketingem (různé blbost videa na net, organizuje různé letsplayery, blogery apod.). A vydělává si okolo 3 milionů měsíčně. Každý měsíc má většinou 3-4 cesty mezi USA a EU.
Kdyby tady byla nějaká konzerva z TV společnosti, mohla by se rozčilovat, jaká je to nespravedlnost. že oni mají štáby, zařízení za stovky milionů, zaměstnávají desítky/stovky lidí, nakupují práva od filmových studií, aby mohli pustit reklamu... a ta má být pak za 1/10 cenu, než natočí 18ti letej fracek mobilem. Jenže tu reklamu toho 18ti letého fracka uvidí X více lidí a budou jí XYx více vnímat... a těm značkám se to prostě vyplatí.
Není tam žádný podvod a taky by většina lidí řekla, že to je naprosto konkurenční trh.
A stejné je to všude, i s focením. Jen bych k tomu doplnil, že fototechnika v tom hraje poměrně dost malou roli. Pokud je někdo úspěšný s Pentaxem, bude úspěšný s Canonem. Pokud je neúspěšný s Pentaxem, bude neúspěšný i jinde .
Domnívám se, že v dohledné době výš nemíří. Myslím tím třídově výš než je K-3. Podle mě photokina nenaznačila žádnou změnu, spíš setrvalý stav co byl doposud. Tzn. rozvoj Q řady včetně objektivů, u zrcadlovek se dá čekat nejčastěší upgrade u entry-levelu. S novými skly se taky neroztrhne pytel, ale sem tam se něco nového vypustí. Prostě stav od doby, co to přebral RICOH. Ono se toho zas tak málo nestalo, ale někomu nemusí vyhovovat tempo (což se snad ještě zlepší), někomu občasné úlety (KS-1). Kdo míří výš, než je K-3, tak asi bude muset odejít jinam.Domníváte se někdo že Pentax chce jít spíše cestou levnějších vstupních zrcadlovek pro začátečníky(kvůli čemuž jsem jí ve své době kupoval i já) nebo že segment trhu, který chce do budoucna okupovat směřuje do potenciálně vyšších tříd ?
Jinak si neodpustím otázku, měls v ruce K-3 a vyzkoušel sis jí? Nemyslím to špatně, ale u některé tvojí kritiky vlastností Pentaxu nevím jestli vycházíš ze zkušeností s K-20, ze zkušeností někoho jiného, nebo K-3 znáš.
Nemyslím si, že by na tom byla tak jak uvádíš. (krom videa a AF-C)
"Padám, padám, tento boj jsem prohrála, odcházím čestně. Miluji tuto zem, miluji tento lid, budujte mu blahobyt. Odcházím bez nenávisti k vám" M.H.
Vycházím ze zkušeností s jinou značkou - konkrétně je to Canon a potom z poměrně dosti načtených informací a shlednutých "dat" ať už porovnání či jen pocitově obrázkových.
Mě jde o to abych neinvestoval nemalý kačky do skel, které díky tragickému ISU nemůžu po šesté hodině večerní použít jinak než na focení na stativu se slovy: Nehýbej se....
Když jsem viděl výstup z telefonomobilu a pak za stejných podmínek u svého přístroje a to jsem tam měl 35/2.8 ISO automat do 1600 - tak se mi chtělo brečet:-DDD
Mě jde o to abych neinvestoval nemalý kačky do skel, které díky tragickému ISU nemůžu po šesté hodině večerní použít jinak než na focení na stativu se slovy: Nehýbej se....
Když jsem viděl výstup z telefonomobilu a pak za stejných podmínek u svého přístroje a to jsem tam měl 35/2.8 ISO automat do 1600 - tak se mi chtělo brečet:-DDD
Pentax K20D, Pentax 18-55 3.5-5.6, Pentax 55-300/3.5-5.8 ED, 50/1.4 SMC, Helios 40 85/1.5, Jupiter 85/2, Orestor 135/2.8, VOLNA 80/2.8, PENTAX DA 35mm f/2,8, SIGMA 10-20/3,5 – 5.6 EX DC HSM, MIR 20/2.5, Velbon Sherpa 530 Carbon