Ja nerikam ze je pentax spatnej.. mam K-3 rad.. o tom zadna..
jen to co fotim za finance ma specifika a ty bohuzel pentax nezvlada uplne tak jak by si clovek predstavoval
Moderátor: Moderátoři
V tom rozhovore z Photokiny povedali ze maju 2 produktove radyShoumen píše: to, co mě ovšem vede k domněnkám a otázkám, je jestli Pentax/Ricoh hodlá dělat svou značku pro low-end uživatele ...
Predtym ako som kupil k-3 som zvazoval este canon 70d - obe som si vyskusal a z oboch som mal podobny pocit a canon bol cca o 5000 czk lacnejsi. Potom ako som na nete nasiel ako sa uzivatelia stazuju ze af je sice rychly, ale nepresny a na 60d bol lepsi si nemyslim ze na druhej strane je trava zelensia...Shoumen píše: se rozhodnu jestli povýším na K3 nebo začnu šetřit a rozprodávat abych mohl nakoupit nějakou Nikoňáckou nebo Soňáckou alternativu...
Z čehož vyplývá že chce držet ceny níž, inovovat, ale netlačit to do TOPky....? Přeložil jsem si to správně ?2. core line pre "pentax core fans" s modelmi k-3,50 atd.
Pricom jasne povedali ze innovation je nad core.
Tohle si vůbec nemyslim... je to prostě tak, že na to někdo má a někdo nemá.Ivan-K píše:Živnosť som mal a dnes by ma do toho nedostal nik, lebo bez podvodu sa len ťažko človek uživí
Domnívám se, že v dohledné době výš nemíří. Myslím tím třídově výš než je K-3. Podle mě photokina nenaznačila žádnou změnu, spíš setrvalý stav co byl doposud. Tzn. rozvoj Q řady včetně objektivů, u zrcadlovek se dá čekat nejčastěší upgrade u entry-levelu. S novými skly se taky neroztrhne pytel, ale sem tam se něco nového vypustí. Prostě stav od doby, co to přebral RICOH. Ono se toho zas tak málo nestalo, ale někomu nemusí vyhovovat tempo (což se snad ještě zlepší), někomu občasné úlety (KS-1). Kdo míří výš, než je K-3, tak asi bude muset odejít jinam.Domníváte se někdo že Pentax chce jít spíše cestou levnějších vstupních zrcadlovek pro začátečníky(kvůli čemuž jsem jí ve své době kupoval i já) nebo že segment trhu, který chce do budoucna okupovat směřuje do potenciálně vyšších tříd ?