PENTAX RICOH IMAGING COMPANY zmena na RICOH IMAGING COMPANY
Moderátor: Moderátoři
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: PENTAX RICOH IMAGING COMPANY zmena na RICOH IMAGING COMP
Miky negativní je to proto tebe, ja osobně si myslím že změny jsou potřeba. Je to koloběh života - staré umírá, aby uvolnilo místo mladšímu (Asahi uvolnilo místo Pentaxu, apd.). Takže věřím, že ikdyby Pentax jako takový zanikl, objeví se něco nového co ho nahradí. Třeba né hned, ale "do roka a do dne" určitě. "Kérku" Pentax nikde na těle nemám, takže jsem docela v klidu.. Třeba se Pentax znova postaví na vlastní nohy, ikdyž to vlastnictví firem v Japosku je prý takové.. jako že každý vlastní každého. Nechám se překvapit
Ever-patient PENTAX
"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
OT:
vygooglil jsem "pentax tattoo" a nestačil se divit !!! některé jsou povedené i když kérky nesnáším
vygooglil jsem "pentax tattoo" a nestačil se divit !!! některé jsou povedené i když kérky nesnáším
-
- Pokročilý uživatel
v USA už výrazne klesli ceny tiel a niektorých objektívov
To si asi spíš nerozumíme... já na to v tomhle směru koukám úplně stejně jako Ty .matak77 píše:Miky negativní je to proto tebe, ja osobně si myslím že změny jsou potřeba. Je to koloběh života - staré umírá, aby uvolnilo místo mladšímu (Asahi uvolnilo místo Pentaxu, apd.). Takže věřím, že ikdyby Pentax jako takový zanikl, objeví se něco nového co ho nahradí. Třeba né hned, ale "do roka a do dne" určitě. "Kérku" Pentax nikde na těle nemám, takže jsem docela v klidu.. Třeba se Pentax znova postaví na vlastní nohy, ikdyž to vlastnictví firem v Japosku je prý takové.. jako že každý vlastní každého. Nechám se překvapit
Když něco končí, něco nového zase začíná. Já osobně beru fanouškovství (v čemkoliv) trochu jinak, než ostatní fanoušci. Možná i proto cejtim často potřebu vyrovnávat hlasy některých adorujících skalních fanoušků kritikou a poukazováním na fakta.
Nicméně v kontextu nějaké debaty o budoucnosti značky Pentax to samozřejmě je negativní zpráva. To by člověk musel po každé zprávě volat "hurá, hurá... vyjde to a když to nevyjde, vyjde jednou něco jiného" .
Zpráva je negativní a nebo pozitivní?
Ricoh Pentax vlastnil už tak jako tak ...
Když by nebylo Ricoha, dnes by značka Pentax třeba neexistovala ....
Chce Ricoh zrušit výrobu fotoaparátů a skel? .... podle toho co čtu, tak ne .....
Osobně mám značku Pentax rád, už jen podle značky (takových tu bude hodně), ale vše jde dál .. pokud to pomůže všem, co vlastní těla se značkou Pentax, tak jen dobře ... pokud ne, nedá se nic dělat a Bůh s pentaxáky.
Ricoh Pentax vlastnil už tak jako tak ...
Když by nebylo Ricoha, dnes by značka Pentax třeba neexistovala ....
Chce Ricoh zrušit výrobu fotoaparátů a skel? .... podle toho co čtu, tak ne .....
Osobně mám značku Pentax rád, už jen podle značky (takových tu bude hodně), ale vše jde dál .. pokud to pomůže všem, co vlastní těla se značkou Pentax, tak jen dobře ... pokud ne, nedá se nic dělat a Bůh s pentaxáky.
Pentax K5 II
Pentax SMC DA 18-135 f3,5-5,6 ED AL IF DC WR, Pentax SMC DA 35 f2,8 Macro Ltd., PENTAX SMC D–FA 100/2,8 MACRO , Pentax AF-360 FGZ
Pentax SMC DA 18-135 f3,5-5,6 ED AL IF DC WR, Pentax SMC DA 35 f2,8 Macro Ltd., PENTAX SMC D–FA 100/2,8 MACRO , Pentax AF-360 FGZ
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Moje myšlenky se spíš ubírají směrem, který naznačil Hilda - "takový jiný FF", absenci AA filtru si otestovali v praxi na "esku" a výsledky jsou vynikající. Osobně doufám v překvapení podobného rázu.. Navíc jsem někde zahlédl zprávu o nástupci/updatu K-5II(s) do konce roku.
Ever-patient PENTAX
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Ricoch bude vyrabat zrkadlovky a tam bude nazov Pentax, zbytočne nerobme paniku.
Tohle neni o "panice", ale o reálném pohledu na věc...
Ukažte mi jeden jedinej případ jakékoliv akvizice, kdy by zpětné oddělení brandu neznamenalo prodej. Nemá vůbec ani smysl spekulovat, jestli se tak stane, otázkou je pouze, jestli to bude za půl roku, rok nebo rok a půl. Čím dříve, tím samozřejmě i lépe.
Pravidelní návštěvníci si možná vzpomenou, že jsem už pár měsíců zpět mluvil o "prodejním rumoru na příští jaro", který se mi donesl z německého Pentaxu.
Ukažte mi jeden jedinej případ jakékoliv akvizice, kdy by zpětné oddělení brandu neznamenalo prodej. Nemá vůbec ani smysl spekulovat, jestli se tak stane, otázkou je pouze, jestli to bude za půl roku, rok nebo rok a půl. Čím dříve, tím samozřejmě i lépe.
Pravidelní návštěvníci si možná vzpomenou, že jsem už pár měsíců zpět mluvil o "prodejním rumoru na příští jaro", který se mi donesl z německého Pentaxu.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Mne je jedno, aky napis tam bude, ale doležite bude to, aby nezanikol bajonet pentax.
A hlavne nech nezanikne infrastruktura...
Dufam, ze to nedopadne ako mobilna diviza Motorola, ktora prakticky zanikla - nie su k dispozicii suciastky a servis.
Dufam, ze to nedopadne ako mobilna diviza Motorola, ktora prakticky zanikla - nie su k dispozicii suciastky a servis.
K-5II, K100D, DA*16-50/2.8, DA*50-135/2.8, DA35/2.4, SIGMA 10-20/3.5, METZ 58, HOYA Pro1D, HD; Lowepro, Apple
http://robert.kollar.ipernity.com
SvadobnyPribeh.com
http://robert.kollar.ipernity.com
SvadobnyPribeh.com
Je to zvláštne ale mal som pocit že sa to trochu pred týmto krokom začínalo posúvať dopredu, zvlášť ked zverejnili roadmapu pre Q systém
Roadmapa pre K-systém je neaktuálna (neaktualizovaná) riadne dlho a pripadalo mi to ako keby ju nechali "zavesenú" len z povinnosti, lebo pre firmu je vhodné tak nejak dodržať čo je v nej slúbené, po oznámení produktov som očakával že roadmapa bude zrušená. Ak by zrušili slúbované príslušenstvo určite by to na značku nevrhlo dobré svetlo.
Ale ako tu bolo spomenuté, tieto zmeny mali prísť okamžite po kúpe, bolo by to najlepšie, lebo takto s oneskorením sa zbytočne vynárajú špekulácie
Roadmapa pre K-systém je neaktuálna (neaktualizovaná) riadne dlho a pripadalo mi to ako keby ju nechali "zavesenú" len z povinnosti, lebo pre firmu je vhodné tak nejak dodržať čo je v nej slúbené, po oznámení produktov som očakával že roadmapa bude zrušená. Ak by zrušili slúbované príslušenstvo určite by to na značku nevrhlo dobré svetlo.
Ale ako tu bolo spomenuté, tieto zmeny mali prísť okamžite po kúpe, bolo by to najlepšie, lebo takto s oneskorením sa zbytočne vynárajú špekulácie
Pentax K-30, Metz 48
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Manual focus : Sigma 28/1.8, Sigma 70-210/2.8 APO, Sigma 400/5.6
Autofocus : Sigma 10-20/3.5-5.6, Pentax 17-70/4, Pentax 18-135WR, Sigma 28-80 Macro, Sigma 24/1.8 DG Macro, Sigma 35/1.4 ART, Tokina 70-210/4.5, Sigma 55-200 DC
Ivan-K:...a ešte keď si človek kúpi drahé sklo na K-bajonet...na nervy táto neistota....
...ja sa stale rozhodujem ze ci si kupit konecne vytuzenu *50-135...
...nevychadzaju objektivy /zavidim canonistom cenovo pristupnu 70-200/4/...
...stale nejake sumy okolo bajonetu...zatial co konkurencia vydava skla u nas slubovane akosi nie a nie vyjst...*18-80 ci nieco okolo toho, 100-300...konvertor...
...stale problemy s neexitenciou relevantnych informacii...tusim je to u PENTAXU o dufani...ale furt?...nehapem dost dobre K50 a K500...
...ale sak vybral som si...
...nevychadzaju objektivy /zavidim canonistom cenovo pristupnu 70-200/4/...
...stale nejake sumy okolo bajonetu...zatial co konkurencia vydava skla u nas slubovane akosi nie a nie vyjst...*18-80 ci nieco okolo toho, 100-300...konvertor...
...stale problemy s neexitenciou relevantnych informacii...tusim je to u PENTAXU o dufani...ale furt?...nehapem dost dobre K50 a K500...
...ale sak vybral som si...
No čo, ja už som kúpil, Sigma ma tak nejak utvrdila v tom že bajonet končiť nebude, lebo inak by si asi ani nerobili námahu vydávať nové sklá pre Pentax. Novú Sigmu 17-70 s bajonetom Pentax beriem tak nejak ako povinnosť, ale u 35mm a 18-35mm by si túto povinnosť plniť absolútne nemuseli
Snád sa nemýlim
Ked mi v obchode vypisoval záručak tak vraví že to sklo je v poradí asi len 89 exemplár vyrobený pre PX
Snád sa nemýlim
Ked mi v obchode vypisoval záručak tak vraví že to sklo je v poradí asi len 89 exemplár vyrobený pre PX
Naposledy upravil(a) Ivan-K dne 02 črc 2013, 16:38, celkem upraveno 3 x.
Pentax K-30, Metz 48
Ja by som nepredbiehal. Aj v minulosti vlastníkom bol Asahi optical corp. a výrobok bol Pentax