Příspěvek
od lennyl » 22 led 2014, 00:47
Preco cena DA50/1,8 vyraznejsie klesla sa tu my asi nedopatrame. Mozno rozhodli predajne cisla, marketingove oddelenie, vyrobne naklady znizene so svysenym predajom Pentax produktov, rozhodnutie distributora (to asi ani nie).
je to moderne AF sklo s antireflexnymi vrstavami optimal. na digitalny snimac (tym padom sa oplati zainvestovat a nekupovat kinofilmove manualne skla), ma plastovy bajonet (co ma aj DA35/2,4 co som mal a ziadny problem), nema doostrovanie QuickShiftFocus pri zapnutom AF (prezijes).
treba este uviest, ze vsetky (vynimky su ako napr.pripravovana nova Sigma 50/1,4 Art) objektivy 50mm maju x-rokov stary opticky navrh (Zeiss) a vyroba je jednoduchsia ako pre zoomy, aj preto su 50tky vseobecne lacnejsie. To je ale napisane zjednodusene.
za posledne 2tyzdne si ju kupili dalsi traja uzivatelia tu z fora. za tie peniaze sa oplati (ostrost aj kontrast je na f1,8 slusna, ziadne blato).
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN