Tusil jsem, ze se to vsechno vyjasni!

Nevite, koho poslali do Nikonu a Canonu?

Moderátor: Moderátoři
Nehádám se v tom... ale tu cestu DA35 považuju za správnou. Jinak, občas (mam více monofokálů v podobné fokální délce) ho používám hned od jeho vydání... a konstrukčně je stále jako novej.duves píše:Dizajn plasťačku 35 mm ma zraňuje. Canon 50 mm f1,8 ma lepšie parametre, lepšiu cenu a lepší dizajn. Používam ho pri IR modifikacii tiel Canon.miky_lbc píše: Pentax 40/2,8 XS vychází z optické soustavy DA 40 2,8 a jejího patentu. Tedy skla, pod kterým je jako jediný autor podepsán právě Hirakawa. Design vnější části skla dělal Marc Newson.
A já mimochodem plasťáček 35/2,4 (rovněž Hirakawa) považuju za perfektní volbu, vzhledem ke své ceně.
Takže pokud si pochvaluješ 40/2,8 XS ... můžeš (spolu se mnou) doufat, že bude Hirakawa pokračovat ve stejně dobré práci i pro Tamron a dočkáme se podobných skel ještě spousty.
Minulý týden jsem si trochu pročítal ty jména a vypadá to, že do Canonu nikdo snad ani neodešel.jasanek píše:
Tusil jsem, ze se to vsechno vyjasni!
Nevite, koho poslali do Nikonu a Canonu?
Já už jsem měl taky rozepsanejch "hafo" věcí... ale vždycky jsem to utnul po první větě. Je to škoda časuJP3112 píše:P.S.: Měl jsem tady rozepsané dva odstavce s hromadou fyzikálních zbytečností a faktů souvisejících se zobrazováním, pak jsem to ale radši smazal.
lto píše: Uz 60-250 predal a kupil 70-200 Sigmu, tusim. Dovod ? Ostrenie.. AF