Pentax 645D
Moderátor: Moderátoři
Ale to je už debata o prdu... co jsem chtěl jsem řekl.
Osobně považuju absenci centrální závěrky za velmi zásadní problém. Třeba se Pentax pochlapí a v následujících měsících takové objektivy uvedem. S jeho rychlostí uvádění novinek a doplňování příslušenství tomu však moc nevěřim.
Myslim, že ani největší fanatik nemůže tvrdit, že X-Sync 1/125 vs 1/800 (500... 1600) nebo životnost 50.000 vs více než milion není dost velkou nevýhodou oproti konkurenci.
Jestli vám to tak nepřijde, kupujte. Já osobně mam na takový luxus ale moc hluboku do kapsy.
Dnes odlétám nachytat trochu bronzu a (doufám) i pěkných fotek... a až se vrátim, doufám, že už budou na stránkách Pentaxu nová skla s LS a cena ještě tak o 1-2 tis EURO dole (což by se klidně stát mohlo, když nepůjde prodej tak bombasticky). A pak si 645D klidně, i skrze svou kritiku, rád pořídim. Takhle to bohužel pro mě není zajímavé.
Tak zatím...
Osobně považuju absenci centrální závěrky za velmi zásadní problém. Třeba se Pentax pochlapí a v následujících měsících takové objektivy uvedem. S jeho rychlostí uvádění novinek a doplňování příslušenství tomu však moc nevěřim.
Myslim, že ani největší fanatik nemůže tvrdit, že X-Sync 1/125 vs 1/800 (500... 1600) nebo životnost 50.000 vs více než milion není dost velkou nevýhodou oproti konkurenci.
Jestli vám to tak nepřijde, kupujte. Já osobně mam na takový luxus ale moc hluboku do kapsy.
Dnes odlétám nachytat trochu bronzu a (doufám) i pěkných fotek... a až se vrátim, doufám, že už budou na stránkách Pentaxu nová skla s LS a cena ještě tak o 1-2 tis EURO dole (což by se klidně stát mohlo, když nepůjde prodej tak bombasticky). A pak si 645D klidně, i skrze svou kritiku, rád pořídim. Takhle to bohužel pro mě není zajímavé.
Tak zatím...
Hele.. s tou pointou si sypu popel na hlavu :o). Napsal jsem poenta a říkám si "poenta nebo pointa". Tak jsem dal "poenta" do google, něco to našlo a říkám si - tak asi fakt :o). Právník snad až za několik měsíců.meteor píše: PS: "pointa", aby sis jako (už?) právník někde neuřízl ostudu
A s tím "profíci jako větší profíci" je to bohužel pravda. Lidi, kteří se dopracovali k tomu, že o digitálním SF uvažovali už vědí, jak to chodí. A klienti mají pocit, že jim fotograf fotí podstatně dražší technikou.
Ještě před 2 lety byla běžná cena (tušim na Saskia) za H3D-39 více než 1,4 milionu korun. V USA přitom i na netovejch shopech (které zasílají do ČR) byla cca 550 tis i s original kufrem (který se tady přidával za 30). Myslíš, že to v ČR někdo za ty peníze koupil, když by měl levnější doletět do USA soukromým letadlem s vlastním osobním překladatelem? Asi těžko, že?
A teď už vážně letim...
pokud někdo chcete napsat něco, na co mám reagovat, prosím do zprávy... až se vrátím, odepíšu
-
- Pokročilý uživatel
tu su nejake obrazocky aj s novymi objektivmi: http://forums.dpreview.com/forums/readf ... d=34766319
Panasonic Lumix DMC LZ8, Canon PowerShot A470
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
já mám občas problém naplnit svitek (12 snímků)BenaCZ píše:To te bavi se tim pak probirat? neni lepsi udelat snimku treba 200 nebo 300, ale udelat je opravdu poradne.miky_lbc píše: A co se týká počtu... já jsem třeba za tenhle víkend udělal s K10D 4.246 snímků. A vyšší FPS než 1,1 taky nevyužiju.
Predstav si ze by si delal na film, tak si takto nevydelas ani na chleba...
Ken Rockwell ho taky nemá rád:
http://kenrockwell.com/pentax/645d/index.htm
http://kenrockwell.com/pentax/645d/index.htm
Ken Rockwell je Chuck Norris fotografickeho sveta..
Len par na zahriatie - volny preklad..
http://forums.bit-tech.net/showthread.php?t=158988
-Ken Rockwell's camera has similar settings to ours, except his are:
Kenov ma na fotaku podobne rezimy ako my, no jeho su nasledovne:
P[erfect] Dokonale
Av[Awesome Priority] Priorita Uzasnosti
Tv[Totally Awesome Priority] Priorita uplnej uzasnosti
M[ajestic] Velkolepy
-Sure, Ken Rockwell deletes a bad photo or two. Other people call these Pulitzers.
Ano, aj Ken niekedy zmaze zle fotky. Ostatni ludia za ne dostavaju pulizerove ceny.
-Ken Rockwell doesn't wait for the light when he shoots a landscape - the light waits for him.
Ked Ken foti krajinu, necaka na svetlo, svetlo caka na neho.
-Ken Rockwell ordered an L-lens from Nikon, and got one.
Ken si objednal L-kove sklo od Nikonu.. A dostal ho.
-Ken Rockwell is the only person to have photographed Jesus; unfortunately he ran out of film and had to use a piece of cloth instead.
Ken je jedina osoba, ktora odfotila Jezisa. Nanestastie mu dosiel film, tak musel pouzit kus platna.
Ak bude zaujem, niekedy mozem prelozit viac do fora s ftipmi.
P[erfect] Dokonale
M[ajestic] Velkolepy
-Sure, Ken Rockwell deletes a bad photo or two. Other people call these Pulitzers.
Ano, aj Ken niekedy zmaze zle fotky. Ostatni ludia za ne dostavaju pulizerove ceny.
-Ken Rockwell doesn't wait for the light when he shoots a landscape - the light waits for him.
-Ken Rockwell is the only person to have photographed Jesus; unfortunately he ran out of film and had to use a piece of cloth instead.
Ken je jedina osoba, ktora odfotila Jezisa. Nanestastie mu dosiel film, tak musel pouzit kus platna.
...užasné... tedy omlouvám se, abych byl stylový, řekl bych, že tyto fóry jsou v progrmu "M"miro-s píše:Ken Rockwell je Chuck Norris fotografickeho sveta..
P[erfect] Dokonale
M[ajestic] Velkolepy
Pentax
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
no precital som si clanok pana Kena a ma zaujimave nazory na svet hlavne ma pobavilo ze 3:2 format je pre amaterov a este som sa pobavil kedze profikovi staci 1 AF bod a 1 zona na meranie expozicie to uz rovno mal napisat, ze profikovi staci manualne sklo a manualny rezim... ved predca profik vie co robi narozdiel od amatera
a uplne naspodku stranky ma nas pan profik prosbicku... poslite mi 5 dolcov, pomoze to mojej rodine to je kkt
a uplne naspodku stranky ma nas pan profik prosbicku... poslite mi 5 dolcov, pomoze to mojej rodine to je kkt
...K10+K5...
a rozne serepeticky
a rozne serepeticky