Zrovna v tomhle je Miky nevině... . Miky souhlasí s tím, že "Pentax friends" je pro přátele Pentaxu. A nemá problém s tím, že tam někdo dá fotku třeba z Canonu . Kromě toho si nemyslim, že je (vyjma specifických případů) někdo schopný poznat, na čem byla povedená fotka vyfocená...cport píše:miky: pentaxfriends, fotofriends ... to uz je fakt slovickareni. Proste je tu je banda lidi, ktere zajima foceni, i kdyz to kazdy muze videt subjektivne, nevidim duvod, proc se omezovat jen na techniku, je to jen cast foceni. Ostatne, kdyz jsem tu zacal chodit ja, diskutovalo se tu i o foceni jako takovem ...
To co jsem řešil já byla ta reakce na to, že se tady mluví jen fototechnice... tahle stránka je prostě "Pentax friends" a tak se předpokládá, že bude mít hlavně souvislost s fototechnikou Pentax. O focení jsou tady stovky jiných fór. Kromě toho, je tady spouzsta vláken, které se věnují focení a ne fototechnice... můžeš jít příkladem a rozpoutat tam opět debatu... když se do ní nikdo nepřipojí, tak asi ten zájem neni .
Já osobně třeba sem nepřicházim debatovat o focení (na to chodim na jiná fóra), ale o fototechnice Pentax. Věřim, že spousta lidí to má stejně.